Tilbake til forsiden

TILBAKEBLIKK:    

R O S K I L D E    F E S T I V A L  1994–2018


Bekymre deg ikke.
GRAN ville ALDRI
kødda med Roskilda1994
Hva er den lyden?

Første møte med lyden av ølkasser som blir trukket langs asfalten ved hjelp av belter som for anledningen er tatt ut av allerede møkkete bukser. Gutta som kjøpte øl i Roskilde by, sparte nok en 50-lapp per kasse. Inne i campingen solgte Carlsberg - Ja. Carlsberg, ikke Tuborg - iskalde ølkasser fra kjølebil til 50 kroner mer per kasse. Og inne på festivalen kosta øllen cirka 10 kroner om jeg ikke husker feil. Og én liter eplevin kosta nøyaktig 60 kroner.

- 60 kroner? Er det et veldig stort glass da?
- Det er sgu en liter, frøken!

Musikalsk husker jeg ingenting av 1994. Bortsett fra Dansepiger som kjørte non-stop tango i cabaretteltet. Da jeg kom hjem, skrøt jeg på meg Clawfinger, Aerosmith og Hedningarna. Ingen har ennå kætsja den juginga.

Mmmm Chili con carne!


1995
Har de satt på plata?

Vi har pressepass, og har sliti ræva av oss for å finne riktig inngang. Rekker akkurat R.E.M. som høres ut akkurat som på plata. Selvsagt skuffende.

Vi har ikke mobiltelefoner og mister Ærnfred etter kort tid. Men finner ham igjen og tilbringer for så vidt mesteparten av festivalen i København og på Christiania.

Van Halen er høydepunktet. Og det får vi med oss. Gutta påstår i ettertid at de traff Page&Plant på Hennes&Mauritz i København.

Vi bor fett og blir nekta i frokostsalen.


1996
Oh-lala

En av de beste festivalene ever.
Vi er fire som reiser sammen og som skal bo hos broren til den ene av oss - ikke langt fra Roskilde.

Vi ankommer på fredag. Moby er det første vi ser.

Cirka på den andre konserten - Massive Attack - mister vi grepet på gruppa. Jeg treffer gamle og nye kjente, de andre blir instant drita og steine.

Broren vi skulle bodd hos, venter forgjeves. Jeg flytter inn i teltcampen til gutta fra Luxembourg og Tveita. To drar på fylla i København. Den siste går seg bort på festivalområdet og finner aldri utgangen.

Musikalsk høydepunkt: Leftfield. Et høydepunkt som blir stående i minst 15 år.

Kulturelt høydepunkt: Sex Pistols. Good Evening. We Hate You. Good Night.


1997
I støvlene til tante Rut

Ankommer fredag. Akkurat i tide til Nick Cave. Det regner første døgnet. Deretter er hele området en seig sump i to dager. Før helvete bryter løs under Leningrad Cowboys søndag kveld - og vi tar inn på Prindsen for første gang.

Musikalsk OG kulturelt høydepunkt: Gartnerlogen. Skled ned en skråning til gul før konserten. Er full av leire og digger Egil.

Digg: Å sovne i teltet med Pet Shop Boys på Orange.

Oppvåkning: Å høre Saturnus på blå sammen med bare metalgutter.


1998
Oscar D'Leon! Salsa is my middle name

Skammer meg når jeg i ettertid ser 98-programmet. Kan ikke erindre verken Slayer, Kraftwerk, Black Sabbath, Garbage, Beastie Boys eller Rammstein.

Men kan erindre Dub Syndicate på gul. Nesten ingen var der da konserten starta. Gutta så ikke opp én eneste gang mens de spilte. Utenfor begynte det å regne, og teltet ble fylt med folk. På slutten av konserten jubla alle, og gutta på scenen fikk sjokk. Jeg var så happy at jeg kjøpte skiva etterpå. Etter Dub syndicate så vi Asian Dub Foundation på rød. Og jeg tenkte for første gang at popstjerner begynte å bli litt vel unge.

Bodde på Absalon i København.


1999
Venner for livet

Norske høydepunkter: Raga Raga Raga Raga. Og Motorpsycho. På gul.

Gluecifer åpner i blanke, oransjerøde skjorter på Orange. Skandaløst feil.

Horder av japanske turister blir bussa inn til Hotei på gul. Vi blir fascinert av disse menneskene som kommer til Roskilde for én eneste konsert. Vi tilbyr oss å ta bilde av to av dem, og blir kjent med Saori - brevvenn gjennom mange år.


2000
På alle måter dramatisk

Første året med paraplydrinker. Og første året med seriøst gruppereisepreg. Jeg hater grupper, og droppa Kent til fordel for en liter vin alene i tech-teltet. Mistet telefonen og begynte å grine. Så merka jeg at alle grein. Ni gutter var trampa ihjel under Pearl Jam.

Denne festivalen ble mye grining og mye phone home.

Til tross for elendigheten ble jeg usannsynlig søndagsdrita under Biosphere. Lagde Mayhem i 12 timer. Og var syk i 5 dager etterpå. På en øy utenfor Roskilde.


2001
Chumbawamba!

Hørte Safri Duo. Hørte Basement Jaxx. Hørte ikke Robbie Williams. Det er til å grine av. Selv om Basement Jaxx var en høydare.

Bodde på Centrum i København.2002
Jenta og gutta

Rammstein!

2003
Sol ute sol inne

Dette var året da jeg sovna på Iron Maiden på orange.

Bodde på Palace i København. Smilte hele festivalen. Drakk ufattelig mye øl. Og ble ufattelig brun.

Husker ingen bra konserter. Må ha vært på Metallica.


2004
Tøff start for førstereisdatter

Det regner hele tiden. Tror vi. Fordi vi ikke vet at det skal komme enda verre festivaler. Vi lager skikkelig camp og bor i hustelt og har naboer som synger jævlige norske allsanger hele natta på den ene siden. Og heldigvis tyske morgenfuglheavygutter med fett anlegg på andre siden.

Mye drama. Mye bra musikk. Mange historiske uttalelser.

- Gratulerer med dagen. Det ble jo litt sånn [bob-bob-bevegelse med hånda]
- Har dere sett en full mann i pels? [leteaksjon lørdag natt]
- Jeg drar nå. Bitch! [leteaksjon avsluttes]
- Er jeg den eneste du ikke har liggi med her? [mannlig bekjent som føler seg unik et øyeblikk]


2005
Lite folk er bra folk

- Der står Ozzy - her står jeg!
- Ja, det er helt riktig.
- Der står Ozzy - her står jeg!
- Ja, vi har hørt det.
- Men herregud! Der står Ozzy - her står jeg!
- Zzzzzz

Skambankt sent lørdag kveld på grønn akkurat samtidig som de tømte dassene, var en fascinerende opplevelse.


2006
Familiefestival

Ser Roger Waters og Dark Side of the Moon-greia sammen med både Datter og Sønn og alle andre jeg kjenner på søndag. En kompis frir til dama under konserten og sender bilde av ringer et par dager etter for å bevise at det ikke var kødd.

Barn alene på camping vest var en utfordring. Hadde skadd fot og bodde på Savoy. Mye halting og mye kos likevel.


2007
Å fy faen

Verste Roskilda ever. Alt var bare fryktelig helt til søndag kveld da det tok helt av først med Muse. Så med Basement Jaxx. Deretter med Justice. Men da hadde jeg sovna. Og jeg har angra helt siden jeg så dem på Øya noen uker etter Roskilde07.

Bodde på Prindsen. Digga det. Hadde mye dusjgjester. Hadde ikke room service én eneste gang. Bare bunker med nye håndklær til nye dusjgjester.

Drakk cirka 1000 øl på Guldanden før, under og etter festivalen.


2008
Sol, sommer, lettøl og jordbærdrinker

Slayer-konserten var ett av mange høydepunkt. Djevelmusikk i solskinn blir bare vanlig metall.

Judas Priest ble et høydepunkt fordi vi hadde med alle unga. Som betyr en passe stor gruppe med til tider sovende ungdommer. Selvsagt måtte musikkbesserwisserne skryte noe helt jævlig av at de hadde vært og hørt på predikanten fra Amerrika i stedet for Judas Priest. Og tro det eller ei; de gjentok resten av festivalen at vi skulle vært og hørt på predikanten fra Amerrika i stedet for Judas Priest. Noen skjønner bare ikke verdien av å være omgitt av sovende ungdommer som er på Judas Priest.

Kanskje det største høydepunktet etter Slayer, var danske Raunchy. Ekte rock på grensen til melodisk metall. Vi hadde stått opp tidlig (klokka 11) for å rekke det, og det var verdt det.

Job for a cowboy var en skuffelse, da vokalisten hadde et skremmende begrenset ordforråd.

Rotten Sound var helt fryktelig, men jeg hørte dem bare for å støtte finsk dødsmetall. Dessuten fant jeg en hengekøye på utsiden av konserten, så det gikk helt greit.

Ingen av oss (oss betyr her en diffus gruppe på 5-10 personer av samme nasjonalitet) fikk særlig utbytte av Motorpsycho, siden vi hadde vært på Rom&Cigar i forkant og fått oss noen doble drinker. Litt før det hadde vi vært på Ovalen og fått oss et par Long Island Ice Teas. Og alt dette skjedde fordi Grinderman var deprimerende greier.

Majors - dansk hiphop sammen med Datteren var prima og nesten alkoholfritt.

Chemical Brothers var mye lysshow for penga.

Jay-Z var cirka tusen ganger bedre enn anmelderne meldte. Beste på Jay-Z var kanskje oppvarmingsbandet som klarte å kjøre i gang Jump Around akkurat da vi var og henta regntøy i oppbevaringa - sånn at hele oppbevaringa ble en slags hoppeboks. I latex. Jay-Z hadde øvd inn Purple Rain for anledningen. Men det var det ikke så mange i gruppa som fikk med seg tror jeg. Vi leste det i avisa dagen etter.

Søndag kveld var for øvrig eneste innslag av regn.

For ordens skyld: Var på HELE Neil Young-konserten. Fordi alle folka var der. Men konserten var helt F R Y K T E L I G. I tilfelle du lurte.

2008 var det året da vi for alvor kåret festivaltuborg til lettøl og bestemte oss for å gå for drinker i stedet. Mye nesten-frosne margaritas og daquiris. 2008 var også det året da jeg hadde lest meg opp på alle bandene på forhånd fordi jeg ikke kjente andre navn enn Slayer da programmet ble lagt ut. Nei. Jeg hadde aldri hørt om Jay-Z før Hove. Vel. Selvsagt hadde jeg hørt om Duffy og Neil Young. Men det er navn som var på plakaten bare for å sikre at en del dølle folk også gadd å kjøpe billett. Okay. Jeg hadde også hørt og hørt om Chemical Brothers.

2008 var også det året da jeg hadde laget en spiseplan for å rekke alle favorittene. Jeg holdt på å bryte sammen over belgiske vafler med softis på fredag. Ikke akkurat min favoritt, men en del av spiseplanen. Jeg følte meg også rimelig teit da jeg trøkka i meg nachos til frokost på søndag. Men jeg orka ikke tanken på å reise hjem enda et år uten å ha få smakt på alt. Sånn er livet. Når legger de egentlig ut billettene for 2009?

Har hun spart på alle armbåndene? Er hun syk i hodet? Hva er dette for slags troféfetisj? spør du kanskje.

Av en eller annen grunn har armbåndene aldri havna i søpla, bare i forskjellige skuffer og skap - og på mystisk vis latt seg gjenfinne puljevis i tilknytning til andre reiseeffekter (som pass, pengeveske og danske kroner). Etter at jeg begynte å ramme inn armbåndene for 4-5 år siden, har jeg spart på armbåndene helt med vilje. Fordi det er digg å være harry. Og fordi det finnes bare én festival.


2009
Go West Life is Peaceful there?

Hadde planer for Roskilde'09. Alt ble ikke som planlagt, og Roskilde'09 revidert ble sånn cirka: (med kommentarer og endringer i oransje):
 • 5.7. Neurosis (tror jeg enten droppa den eller sov på gresset), Hanggai (fy da! kinesisk pønker eller ei), Eagles of death metal (helt sykt, vokalisten var så fyllesjuk og shaky at det ble bare en höydare!), Madness (bra; som forventet, men lite folk på konserten), Yeah yeah yeahs (nei, drakk i stedet) og kanskje Coldplay (gøy! fordi alle folka var der; musikken var forutsigbart p3ish)
 • 4.7. And you will know us by the trail of dead (nei, sov i stedet), Lil Wayne (nei, avlyst), Slipknot (bra), Deichkind (droppa den), Pet shop boys (bra! Go West Life is peaceful there ) og kanskje Malk de koijn (nei, da var det natta igjen), Klovner i kamp (norsk rap; et eller annet refreng med 'Oslo' var litt artig), Lily Allen (kvalitetstid med Teltnaboen)

 • 3.7. Gojira (bra), Satyricon (prima, de eide Arena!), Pablo Moses/U-Roy (helt ok), Faith no more (gøy), Down (digg), Oasis (fy da!), Nine inch nails (sov), Amon amarth (nei) og kanskje Grace Jones (fæle greier), Isis (ok), Huntsville (Huffda)
 • 2.7. Wolves in the throne room (skuffende), Volbeat (bra), Trentemøller (droppa den zzz) og kanskje Social distortion (nei), Kanye West (storslagen bursdagsfest for Datteren)
Hadde planer for spisinga også på Roskilde'09 også:
 • Spagetti
 • Lam hos Mama mombasa
 • Tomatsuppe med peanøtter på West
 • Potetmos med tyttebær hos svenskene
 • Nachos foran Pavillion
 • Donuts hos Mor Tove
 • Maiskolber hvis jeg finner det
 • Chili con carne hvis de har
Det viste seg at jeg bare rakk
 • spagetti
 • tomatsuppe
 • potetmos
 • donuts

Potetmosen er nå strøket fra framtidig spiseplan på grunn av for mye dillsmak.


2010
Gutta med støvlene (Valient Thorr! Gallows! Roskilde festival gir og gir.

Hadde planer for Roskilde'10 også. Revidert ble det sånn cirka dette: (med kommentarer og endringer i oransje).

Twitter updates fra festivalen er publisert under avvik:

Torsdag
Electrojuice (helt ok),
Tim Sweeney (helt ok denne også),
Sólstafir (dårlige greier),
Sick of it All (droppa denne),
Valient Thorr (et absolutt høydepunkt!),
Gorillaz (behagelig transportetappe)

... og kanskje litt Roska (neida)
(Fikk i tillegg med meg litt Porcupine tree)

Fredag
Baron Criminel (deilig!),
Meshuggah (2 låter, for mye slem posør og dødsmetallsound),
Rootz Underground (var der),
Casiokids (var der),
Daara J Family (neida),
Markovic (jaaaa),
Staff Benda Bilili (var innom, men bortsett fra rullestoler og krykker var det helt middels),
Tech N9ne (var innom, var trøtt),
NOFX (var innom),
Beat Torrent (neida),
Nephew (var innom, var veldig for danskene dette),
Den Sorte Skole (nei, måtte sove)
... og kanskje Teddybears (gjorde ikke inntrykk),
Nisennenmondai (neida), Peterson/Fonseca (var innom),
Them Crooked Vultures (neida),
Analog Afr Soundsyst (neida),
Polyrythmo de Cotonou (neida),
Hocus Pocus (neida)

Lørdag
The Kandidate, Speed Caravan, The Asteroids Galaxy Tour
(sov over alle disse 3),
Mexican Institute of Sound (jaaaaa. var veldig bra),
Prins Thomas (neida),
Nile (deilig, rein lyd, men veldig dødsmetallish),
Pendulum (neida),
Muse (2 bra låter; resten pompøse ballader),
Schlachthofbronx (nei, dessverre),
The Prodigy (ja! forutsigbart og trygt),
Gallows (jippiiii. herlige gutter!),
Shantel & Bucovina Club Orkestar (neida), Kellermensch (neida)
... og kanskje Canteca de Macao (joda),
Brother Ali (hørte siste låta),
Lindstrøm&Christabelle, Robyn, Moderat
(droppa de siste 3)

Søndag
Trodde jeg kom til å være sliten, så jeg satset på helt trad ting som Converge (neida, sov i stedet),
Motörhead (voksenrock),
Julian Marley (som far så sønn),
Prince (JAAAAAAA. PRINCE VAR HELT KONGE!)
(I tillegg fikk jeg med meg T.O.K. og Ikonika vs Cooly G på Cosmopol)


2011


Så. Hvordan var Roskildah i år? spør du kanskje. Vi var blant annet på et barneselskap i København under tidenes skybrudd. Og jeg klipper inn tweetsa mine fra festivalen:

 • Aaaaaargh, de spør om det var en god festival og hvilken konsert som var best og jeg svarer JA! og INGEN! men kanskje #Deadmau5 #RF11 5 Jul
 • Martin Thimes martinthimes Martin Thimes by shamangran OH: "Det er kun amatører og folk med rullekufferter, der tager hjem på grund af lidt regn." #rf11 2 Jul
 • @orangefeeling var godt forberedt på regn i år; grus, bark - og en eller annen form for gjørmesluker i nattens mulm. Prima! #RF11 4 Jul
 • En mygg på hotellrommet? Går ned i bakgården og drikker kaffe mens den finner veien ut 4 Jul
 • Jonas Lönborg nightgolfer Jonas Lönborg by shamangran @ @SilleSchandorff What rain? =) You must be thinking of #copenhagen! ^^ #nobodyherebutusdrypeople #rf11 3 Jul
 • In case I don't see you; good night, good morning & good afternoon. Og på gjensyn Roskildaaah #RF11 4 Jul
 • Men fikk m meg #BadReligion, #Afrocubism, #MyChemicalRomance, #BigBoi, #Battles og litt #LOC, #KingsOfLeon, #JanelleMonae 4 Jul
 • Avslutta årets festival med å tryne i dusjen #hjernerystelse #RF11 4 Jul
 • Ny dag på #RF11. Støvler og shorts og snart like blid 3 Jul
 • Og vi fikk regn; har tilbragt hele kvelden i underkjole og nylonstrømper #RF11 3 Jul
 • #ArcticMonkeys, #Yelle, #TheStrokes, #Calle13, #Deadmau5 - Yelle var dagens store #RF11 3 Jul
 • På vei til barneselskap i Valby før juliebursdag på #RF11 #LetItRain 2 Jul
 • 2100 Odeon: #Yelle & Julies bursdag #BeThere #RF11 2 Jul
 • FastForward Magazine FastForward_Mag FastForward Magazine by shamangran Liebe #Beatsteaks, ihr habt die Arena gerockt!! So kann der Abend weiter gehen! #Roskilde #Festival 1 Jul
 • #Beatsteaks, #Kylesa, #Mastodon, #KurtVile, #Portishead, #ShangaanElectro etc at #RF11 2 Jul
 • @ @urke daPlace2B 1 Jul
 • @ @urke In da Prindsen? 1 Jul
 • Good morning Roskildaaah! Mat. Sove mer. Øl. #Beatsteaks. #RF11 1 Jul
 • ChristinaBruun ChristinaBruun ChristinaBruun by shamangran The famous alien :D #rf11 http://instagr.am/p/Gr1q6/ 30 Jun
 • #1349, #FrenteCumbiero, #IronMaiden, #Chase_and_Status var alt vi rakk. Og #MorTove. #RF11 1 Jul
 • @ @clausbruun Ølkranene. Men det gikk fint i dag #RF11 1 Jul jorunn gran shamangran jorunn gran Kapitulerer. Kjøper regntøysekk. #RF11 30 Jun
 • @ @urke Øøøy! Vi har opplevd verre #RF07 30 Jun
 • Adam Young DargeyBoy Adam Young by shamangran We just helped break the world record for the most people in a 2 man tent. We fit 22 of us! #RF11 30 Jun
 • @ @clausbruun Gummistøvler! Fordi vi vil ha øl og det er v kranene det blir vått instantly #RF11 30 Jun
 • Har kjøpt fiolett blokkfløyte i butikken som selger festivalgitarer. Sovner til lyden fra campingfolka på #RF11 30 Jun
 • @orangefeeling Så hva er greia m å sende oss rundt hele grusgraven når vi kommer fra #East? Åpner dere inngang 5 og 6 i morgen? #RF11 29 Jun
 • Tror jeg bare driter i værmeldinga og ser hva som skjer; fabulous å være her igjen. Roskildaaaah! #RF11 28 Jun
 • Så er det nu! #RF11 here we come; rain or shine #jippiii 27 Jun
2012
Kalkbrenner var Gud

Twitter updates nedenfor ...

9 Jul ‏@shamangran Beste multitaskinghistorie fra #rf12; fyr som pissa, spøy og røyka samtidig ved gjerdet på bussholdeplass East

‏@shamangran I dag traff jeg narkohund på #rf12. En labrador. Men ikke @enlabrador altså

8 Jul ‏@shamangran Høydepunktene 3xCalifornia; #TrashTalk, #Devildriver, #MachineHead og 1xBerlin; #Kalkbrenner #rf12

8 Jul ‏@shamangran Min søndag på #rf12: Magtens korridorer, H2O, Yelawolf, Winnerbäck, Machinehead, Friendly fires, mye tequila og vodka og tidlig kvelden

8 Jul @shamangran @orangefeeling I love you too! See you next year, #rf12 has been absolutely fabulous

8 Jul ‏@shamangran Lurer på om @orangefeeling hadde satt opp en ekstra nattbuss for meg, idet jeg kom ut fra East, dukka en gul buss opp gitt :-)

8 Jul ‏@shamangran Eeeh. Og #Kalkbrenner var Gud. #rf12

8 Jul jorunn gran jorunn gran ‏@shamangran The Roots, Refused, Kriget, Bellowhead, Springsteen, 120 days, DominiqueYU og Kalkbrenner! Drinks i mugger. Min lørdag på #rf12

8 Jul Per Vers Per Vers ‏@Per_Vers TAK, jer bag campingvognen der spiller Enter Sandman meget højt. Endnu større tak til kazoo-trio lige udenfor vinduet der spiller med. #RF12 Retweeted by jorunn gran

8 Jul Roskilde Festival Roskilde Festival ‏@orangefeeling Paul Kalkbrenner is on at Arena!! He is the boom!! #RF12 #RFlive pic.twitter.com/paAGIK7j Retweeted by jorunn gran

7 Jul ‏@shamangran @orangefeeling My feet are just fine thank you, nothing like a 3 km walk every night ... Will try to be at the bus on schedule tonight again

7 Jul Ekstra Bladet Ekstra Bladet ‏@EkstraBladet Mest læste nu: 50-årig hegnspringer dobbelt-anholdt http://eb.nu/OFsav9 Retweeted by jorunn gran

7 Jul ‏@shamangran Voksne kjøper øl til barn før #Roots #rf12

7 Jul ‏@shamangran Springsteensterne kommer! "@politirosk: Undlad at tage bilen til Roskilde Festival i dag. Der forventes mange gæster. #rf12"

7 Jul ‏@shamangran Finsk hvitvinsfrokost i bakgården i dag. Fin avveksling fra de brautende norske musikkekspertene

7 Jul ‏@shamangran Så må vi huske #Kalkbrenner i dag da dere #rf12

7 Jul ‏@shamangran Best i går var #Devildriver; andre konklusjoner er tøys og misforståelser #rf12

7 Jul Lars Rix Lars Rix ‏@LarsRix De første autocampere med Brucefans væbnet med lørdagsbilletter er begyndt at ankomme til Roskilde. Det bliver de gamles aften. #RF12 Retweeted by jorunn gran

7 Jul ‏@shamangran Gossip, Hank 3, The Cult, Devildriver, Jack White, Malk de Koijn, min fredag på #rf12

7 Jul ‏@shamangran Sorry, @orangefeeling, mangel på shuttelbusser gjør at jeg hater dere etter 2 dager med nattlige traskinger. Ikke litt. Veldig mye

6 Jul Kaj Nielsen Kaj Nielsen ‏@kajn72 @tv2 har massiv dækning fra #rf12 men vælger at vise vandpytter, og fokuserer på stoffer. Hvor fanden er musikken @tv2 Retweeted by jorunn gran

6 Jul @shamangran Jeg er den eneste nordmannen som ikke skal høre han de bare kaller Jarle. Mitt lille land på #RF12

6 Jul ‏@shamangran Har kjøpt nye regnbukser, de gamle ligger i en oppbevaring på East som jeg ikke har hentelapp til #RF12

6 Jul Tony Scott Tony Scott ‏@TonyScottDK Tro mig! Hank 3 har en vild stemme. #rf12 http://instagr.am/p/MveC4ahmUe/ Retweeted by jorunn gran

6 Jul j‏@shamangran Ser på regnet og hører på norske musikkjournalister som skryter på seg i bakgården. Vurderer å droppe Red Fang. Hvilken dag er det i dag?

6 Jul ‏@shamangran Kellermensch, Shins, Clock Opera, Trash Talk, Abyssinians, Janelle Monáe, en del tequila og så var det natta

5 Jul ‏@shamangran Etter 1/2 time i Roskilde har vi kætsja opp med folk hjemmefra som vi treffer bare her & there's more 2 come. Nå litt #gullanden før #rf12

4 Jul ‏@shamangran Samler tlf.nr til årets voksne-kjøper-øl-happening på #rf12 Expand

4 Jul @shamangran Digg å være voksen; i de luxe-lugar på vei mot #rf12

4 Jul Anne Karin Sæther Anne Karin Sæther ‏@sannekarin Kjenner du noen som bør søke Utdanningsforbundets nye klimapris? http://bit.ly/M0Cde6 Retweeted by jorunn gran

4 Jul ‏@shamangran 'Politiet fik fat i ”Adam”, der blev sendt til sit telt for at få noget tøj på' @politirosk har litt å gjøre denne uka

@shamangran Altså. Fuglekasser? Ved Orange? Tror @orangefeeling overvurderer gjestene på #rf12? Eller er det snakk om spilledåser? Godteridispensere?

4 Jul @shamangran Teltnaboen insisterte på at vi spiste is til frokost siden vi glemte både middagen og desserten i går. Is med banan og sjokoladesaus kl 0730

3 Jul j‏@shamangran Så er det så like før #rf12 at vi kjører Child in Time i hagen og drikker øl og pakker gummistøvler og håper på det aller beste

3 Jul Studielaan Studielaan ‏@Studielaan Har du ikke fået taget girokortet for juli med på #rf12? Fortvivl ikke, vores kontonr. er her: http://bit.ly/KQp1U4 God festival! Retweeted by jorunn gran

3 Jul Sarah Almbjerg Sarah Almbjerg ‏@SarahIben Ekstra Bladet ved virkelig, hvordan man sælger historien om en ung festivalgæst, der spiller cello. #rf12 pic.twitter.com/26JwfK4x Retweeted by jorunn gran

2013

Hvordan var Alle Festivalers Mor i år? spør du kanskje. Og da vil jeg bare fortelle at årets festival var blant de aller beste. Tror jeg fanget opp en del på twitter (i omvendt rekkefølge - og lenkene er ikke klikkbare):

 • jorunn gran ‏@shamangran 9 Jul
  Må på rehab. Eller på vitamin V
 • ‏@shamangran 9 Jul
  The things you do when not quite sober at #RoskildeFestival; now making #StPauli waffles
 • ‏@shamangran 9 Jul
  Reliving #rf13, listening to @hatebreed Expand jorunn gran ‏@shamangran 9 Jul
 • jorunn gran ‏@shamangran 9 Jul
  Absolutt blåmandag. På en tirsdag
 • jorunn gran ‏@shamangran 8 Jul
  Sitter ved Halmtorvet. Snakker om kebabskandalen
 • jorunn gran ‏@shamangran 8 Jul
  Min X har oppsummert best of #rf13, vi har null - zero - overlapp!
 • jorunn gran ‏@shamangran 8 Jul
  Wow det engelske ordet for gørp er vurp
 • jorunn gran ‏@shamangran 8 Jul
  @aslak_gatas, denne er til deg. Fra #Kraftwerk #rf13 pic.twitter.com/B86FIFMrie
 • jorunn gran ‏@shamangran 8 Jul
  Takk for i år, @orangefeeling, helt fantastisk var det faktisk pic.twitter.com/ebcOb3GPyF
 • jorunn gran ‏@shamangran 7 Jul
  Relax. @shamangran goes back offline at @orangefeeling
 • jorunn gran ‏@shamangran 7 Jul
  @ThomasSeltzer Selv takk, vi hadde det absolutely fabulous! #rf13 #Turbo
 • jorunn gran ‏@shamangran 7 Jul
  #Goatwhore var intet mindre enn vakkert! Jeg syns faktisk @orangefeeling tross alt har lagt seg litt i selen i år (minus pophelvete) #rf13
 • jorunn gran ‏@shamangran 7 Jul
  Lei av gamlinger som kommer til #rf13 for å høre pop og visesang. Måske JEG burde dra på #Wacken og #RockAmRing neste år?
 • jorunn gran ‏@shamangran 7 Jul
  Apatisk. Men prøver @henryrollins før #KarpeDiem eller #Sword #rf13
 • jorunn gran ‏@shamangran 7 Jul
  Sustainable camping noise at #rf13 pic.twitter.com/e7KfQtgjMK
 • jorunn gran ‏@shamangran 7 Jul
  Takk til @hatebreed - made my Friday at #rf13
 • jorunn gran ‏@shamangran 6 Jul
  Og, i dag: #RelaxCity og #HammockFarm, ved K, tror jeg, @orangefeeling? #rf13
 • jorunn gran ‏@shamangran 6 Jul
  Starter dagen med #HobaHobaSpirit og #Hatebreed. Så får vi se. #Goatwhore kanskje? #rf13
 • jorunn gran ‏@shamangran 6 Jul
  Love Laugh Live Learn, muligens i annen rekkefølge, #DevinTownsendProject @dvntownsend #Odeon #rf13
 • jorunn gran ‏@shamangran 6 Jul Hørte Tony Sylvester for første gang med #Turboneger. Ble veldig glad! #Orange #rf13
 • jorunn gran ‏@shamangran 6 Jul
  OMG, @VOLBEAT were awsome last night! #rf13
 • jorunn gran ‏@shamangran 5 Jul Today: Bombino, Dakhabrakha, #Turboneger, Maskinen, Devin Townsend pr, Söndörgö, Tego Calderón, #Volbeat + sun&beers at #rf13
 • jorunn gran ‏@shamangran 5 Jul
  Mulig døde kan danse, men tror jeg skal sove fram til #Turboneger på Orange hvis ikke sola plutselig kommer til #rf13
 • jorunn gran ‏@shamangran 5 Jul
  RT @DJSchnitzel: it's turbonegro day!!! #rf13
 • jorunn gran ‏@shamangran 5 Jul
  Takk til #Mokoomba som levde opp til forventningene på #rf13 pic.twitter.com/MTgalidId2
 • jorunn gran ‏@shamangran 5 Jul
  #Mokoomba, #Savages, #ChineseMan, #Slipknot og litt #c2c og spagetti og så var det natta på #rf13
 • jorunn gran ‏@shamangran 4 Jul
  Okay #rf13, nei forresten, #Gullanden først
2014
Med morgenfest i Boblen og overraskelsesbesøk.

Via Twitter:

 • @shamangran 29 Jun 2014
  Er hegnet veltet? Nope. Fedt. #rf14
 • @shamangran 30 Jun 2014
 • #rf96: 2 truser, 1 t-skjorte, 1 regnjakke og 1000 DKK #rf14: 5 av alt og mastercard
 • @shamangran 1 Jul 2014
  Wot? P = almost full?! Jeg skal jo ha fest der! Rydd plass til en fest please? Drinks are on me #rf14
 • ‏@shamangran 1 Jul 2014
  Så er vi omsider (langsomt) på vei til @orangefeeling og satser på å finne den siste ledige flekken på J. #rf14
 • ‏@shamangran 5 Jul 2014
  Fabulous morgenfest i boblen
  på H med innflydd surprise, prima Beastie-DJs på #Apollo, gotta love @orangefeeling! #rf14
 • @shamangran 6 Jul 2014
  Altså. #DJfood, #DJcheeba & #DJmoneyshot var simpelthen det beste @orangefeeling hadde å by på lørdag. Det var superdigg! #rf14
 • @shamangran 6 Jul 2014
  Og, sorry, men sceneshowet til #majorlazer var bare sexistisk smakløst, ga meg lyst til å skrive brev og avisinnlegg #rf14
 • @shamangran 6 Jul 2014
  Motiverer meg. Skal klare det. #Carcass på #Arena klokka 14 #rf14
 • @shamangran 6 Jul 2014
  @orangefeeling, crowd safety has a huge job to do right NOW on the road in front of orange, this is getting crazy
 • @shamangran 6 Jul 2014
  @altformeget @orangefeeling Ja for f, de ba en stappfull orange om å løpe fram og tilbake, mange av oss fikk dårlige vibber #rf14
 • shamangran 7 Jul 2014
  The Black Dahlia Murder - just what we needed at @orangefeeling Sunday, happy deathish metal! #rf14
 • @shamangran 7 Jul 2014
  Så leter vi etter en saks, her skal det klippes armbånd, herregud så deilig det har vært på @orangefeeling! #rf14
 • 7 Jul 2014
  Hadde trengt en skikkelig #lortespasserbuss til bagasjen i dag. Orker nesten ikke ta i den #rf14
 • ‏@shamangran 8 Jul 2014 Roskildesliten fot snart klar for nye hyss vi må bare sove litt
2015

Jeg visste fra dag én at dette var min aller siste Roskilde Festival. Og forventet å bli overveldet av sterke følelser og nostalgi og generell mental smerte. Men det gikk helt fint. Jeg pustet inn hvert eneste sekund av festivalen. (Det var lettere å puste på Roskilde Festival i 2015 enn det var de fleste andre årene, på grunn av de sinnssyke forbedringene i dofasilitetene.)

Den siste kvelden trasket jeg gjennom campen før jeg lå på gresset og hørte på metall i flere timer. Love of my life - uten tvil.

Via Twitter:

 • @shamangran Jun 27
  Going through the #rf15 lineup. Realise I will need amphetamine. Or #tequila. @orangefeeling
 • @shamangran Jun 29
  Roskilde Festival. Vi er der plutselig. #rf15
 • @shamangran Jun 30
  Kort innpå: Får man kjøpt #metaxa noe sted inne på området på @orangefeeling? #rf15 #räddagrekland
 • @shamangran Jul 2
  Where are those 80.000 with @orangefeeling tickets? Seniors who show up for McCartney on Saturday? #bookingfail
 • ‏@shamangran Jul 2 Wednesday. Off! (Yess!), Timbuktu (fell asleep), King Gizzard & the Lizard Wizard (wow!), Honningbarna (awful!), The War On Drugs (OK) #rf15
 • @shamangran Jul 2 Soon on my way to Every Time I Die, Avalon. Great expectations! #rf15
 • @shamangran Jul 2
 • @shamangran Jul 3 Øøøøy i dag er den offisielle #EinstürzendeNeubauten-dagen og #LambOfGod-dagen #rf15 Vi kaller den fortsatt Grønn selv om den i dagslys er blå og i går kveld var den rosa #Arena #rf15 @orangefeeling
 • ‏@shamangran Jul 3 Thursday. Every Time I Die (perfect!) Khaira Arby (just passing through, but really good) Veronica Maggio( Swedish, but sweet) #rf15
 • @shamangran Jul 3 More Thursday. Florence and the Machine (5 min) Mastodon (disappointing!) Muse (museish) Ought (hmm) Die Antwoord (refreshing, fun!) #rf15
 • @shamangran Jul 3 Drikker øl og leser bok på HOTELLET. Min aller siste @orangefeeling er slækk og deilig. Har også kasta conversene og kjøpt JOGGESKO. #rf15
 • @shamangran Jul 3 Øøøøy i dag er den offisielle #EinstürzendeNeubauten-dagen og #LambOfGod-dagen #rf15
 • @shamangran Jul 4 Lamb of God! Eier Arena akkurat nå #rf15 #lambofgod
 • @shamangran Jul 4 Alice Boman was no surprise, I new she would be great! #rf15 @shamangran Jul 4 Metal day at @orangefeeling, you'll find me at #Pavilion 2100-0230. Before that, some reggae at #Orange, and Corrosion of Conformity #rf15
 • @shamangran Jul 5 Bye-bye Roskildah, love of my life, it's been 22 amazing, breathtaking, vitalizing encounters! @orangefeeling #rf15
 • ‏@shamangran Jul 5 De kan bygge gigantiske musikkanlegg og frakte dem til og fra campen Men å kjøpe togbillett på automat er like vanskelig hvert år #rf15
 • @shamangran Jul 6 Etter en uke på festival, kommuniserer vi nå m lapper og e-post. Litt sånn You Open Your Mouth Again, My God I Cannot Take it #Korn #rf15
 • @shamangran Jul 8 Prøvde kald kalkun. Virka ikke. Prøver hvitvin i stedet. Post-#rf15
2018

Skulle aldri mer på Roskilde Festival. Lagde et unntak fordi Eminem kom. Skulle ha dagsbillett som var utsolgt. Kjøpte festivalpass. Skulle leve livet for det meste i København. Var for det meste på festivalplassen.

Jul 10, 2018 Er obligatorisk Roskilde-forkjølet. Vet vi er mange. @orangefeeling #rf18 #qtips #lommetørklær

Jul 7, 2018 Det synger på siste verset toalettmessig på @orangefeeling og det stinker som i gamledager. Men graffitien er bare sinnssykt god i år! #rf18

Jul 7, 2018 Good morning Roskildah! Yesterday was dusty but great. Today I look forward to @SCOURmusic , @madballNYC and @MHDOfficiel @orangefeeling #rf18

Jul 6, 2018 Rap og overdose og vodka redbull og jævlig mye politi i skuddsikre vester #rf18

Jul 6, 2018 Altså #Stormzy var bare så perfekt, @orangefeeling ! #rf18 Roskilde Festival @orangefeeling · Jul 5, 2018 Replying to @shamangran Sorry that you were not satisfied with that, we try our hardest to make everybody happy! #RF18

Jul 5, 2018 Takk @orangefeeling for at dere booker sånne folk som #StoneSour parallelt med Bruno Mars! #rf18

Jul 4, 2018 I'm back at @orangefeeling though I stopped going here years ago. Eminem better be good. But. Found myself a cuban bar #IWILLSURVIVE probably #rf18

Jul 1, 2018 Pakker til @orangefeeling . Shorts, shorts, shorts, t-skjorter, solbriller, solkrem, kredittkort. Og en genser? #RF18

Jun 30, 2018 Plutselig kjenner jeg noe i magen og bak øynene. Jeg gjøre det jeg ikke gjør lenger og det er Eminem sin skyld og jeg har f meg festivalpass: @orangefeeling #rf18

Jun 17, 2018 Nå som jeg er litt trønder, sier jeg konsekvent Æ ska på Æmminæmm når noen spør hva jeg skal i ferien #eminem #rf18

May 25, 2018 Teltnaboen fra Roskilde løfta kvelden til nye høyder på skype. Vi skal litt på #rf18 og litt på det stedet i København som vi ikke husker hva heter og vi skal campe på Vesterbro og vi har ingen penger. Alt er som før

May 5, 2018 Dear Eminem you better not cancel #rf18 I just had to buy a full festival pass just to get to see you even though I'd sworn I was finished with @orangefeeling jorunn gran @shamangran