Tilbake til forsiden
Mer?
"Mens vi venter ..."

TEKST: JORUNN GRAN

Små pakker dumper ned i postkassene hos landets prepubertetsfamilier. Stikkordet er: damebind. Budskapet er: Nå burde du snart få din første menstruasjon. Resultatet er: Jenter på 10-11 år venter på sin første menstruasjon med et lager av utdaterte damebind på nattbordet. Noen må vente i mange år.

Websidene Libresse.no kan fortelle at "Klikk Libresse er en klubb for jenter i alderen 11-16 år". En innmelding i klubben vil resultere i "en velkomstpakke med det nyeste Klikk Libresse magasinet, en pompadur og masse prøver på bind".

Pompadur? Tydeligvis et trendy prepubertetsord som Klikk Libresse-jenter skjønner intuitivt. Vi andre må bruke ordbok og andre hjelpemidler for å finne ut at en pompadur sannsynligvis er en slags selskapsveske. Det demrer for meg. På badet hjemme har jeg sett en stygg, oransjeaktig liten pose med Libresse-logo på. Ikke akkurat noe jeg ville hatt med meg på party. Men så er jeg da heller ikke det Libresse-webben kaller for "surfer girl".

Hvorfor skal små jenter måtte leve med pikerommet polstret med bind fra en pågående bleiepusher? Hvorfor skal jenter i 11-årsalderen behøve å vite at "Libresse Invisible-produktene inneholder EFFICAPT, en unik naturbasert kjerne som holder på væske, samtidig som det fordeler væsken i bindets lengderetning."

Heldigvis sitter foreldrene på husholdningspengene i de fleste hjem. Og ingen verver oss til Libresse-klubben. Etter å ha tømt postkassa for storstilt markedsføring, kan vi rusle til nærbutikken og kjøpe de bleiene ungene våre trenger - og det skal mer til enn en oransje pompadur for å overbevise oss.

PUBLISERT I FORBRUKER-RAPPORTEN I 2001


Mer?
Tilbake til forsiden