Tilbake til forsiden
Mer?
Effektiv

TEKST: JORUNN GRAN

Jeg forventer effektivitet.
Jeg følger med i tiden.
Og jeg bruker intuisjon og kvinnelist framfor å lese bruksanvisninger.
Månedens innkjøp er et digitalt kamera. Med fantastisk høy oppløsning på bildene. Og utrolige tilleggsfunksjoner.

Jeg holder maska mens ekspeditøren ramser opp kameraets tekniske spesifikasjoner. Og jeg nikker anerkjennende idet han teller opp piksler og batteritimer. Deretter spør jeg pent om ekseditøren kan vise meg alt jeg kan gjøre med kameraet. Selvsagt biter den teknofile på. Og lærer meg alt jeg trenger å kunne. Tror jeg.

Bare noen få detaljer gjenstår idet jeg begeistret spretter opp esken på mitt eget skrivebord. Nonchalant vipper jeg bruksanvisningen ned på gulvet. Med presisjon monterer jeg dekselet foran linsen. Ut av esken tryller jeg så en sikkerhetsrem til kameraet. Og blir sittende med TO ender og ETT monteringspunkt.

Det tar en stund før jeg kryper til korset. Til bruksanvisningen.
Detaljert forklarer leverandøren - på norsk - hvordan remmen skal festes til kameraets TO monteringspunkter. Kameraet blir snudd og vendt på. Det er ikke snakk om at kameraet har flere enn ETT monteringspunkt for sikkerhetsrem.

Løsningen blir vold. Begger ender av skulderremmen tvinges inn i samme metallring. Det er et stort nederlag at jeg måtte ty til bruksanvisningen på grunn av én meter skulderrem. Men det er dog en slags oppreisning å oppdage at de tydeligvis hadde sendt med feil bruksanvisning. Dermed får jeg rikelig anledning til å bevise at jeg klarer meg uten skriftlige instrukser.

PUBLISERT I FORBRUKER-RAPPORTEN I OKTOBER 2002


Mer?
Tilbake til forsiden