Tilbake til forsiden


Avvik

Husk at ingen dager er like - og de fleste dager er drit kjedelige. Våre avvik er ikke et tilbud som har intensjoner om å bidra til flommen av spennende lesning. Prøv kortversjonen hvis du sliter med infostrømmen. Kanskje det holder for deg egentlig. NB! Avvikene starter fra bunnen. Vi synes det er best slik.

TEKST: JORUNN GRANHer finner du linker til ALLE nedtegnede avvik

De nyeste oppdateringene
Termokanner
Trrrrrrrrrrøtt
Mandag og regnvær
One of these days
Flaggdag (og mye fotball)
Observerer
Offline noen dager
Krampe-epilog
Breeeeeeeeeeeems!
It's Tuppertime!
Klimaforandringer
Jenteprat
Ikke noe spesielt
St George's Day
Jada. Hverdag
Lykkelige omstendigheter
Påsketrendsetter
Der! Var alt serotoninet!
Hvor ble det av alt serotoninet?
Kaffen klar
Kan ikke tro det
Rrrrrrrring
Hei hå hei hå
Desperado
Selvsuggesjon virker
Finn en ikea-venn
Hverdagsdritt
Jepp. Funker
Endelig zzzzzzzz
Tekniker absolutt påkrevet!
Lykkelig
Fra BB til lillesøster
Is there anybody out there?
Tråkker i fruktsalaten
Sorry
Moonstruck
Hettie eller Nettie?
Nesteninnrømmelse
Ikke ærlig - men redelig
Rettelse
Fortsatt i fruktfatet
For en lykke
5. mars, gitt
Midt i fruktfatet
Lucky me
IKEA ja
Hverdagshumor
Alle avvik
De nyeste oppdateringene
Avvik fra perioden 28.2.04-11.5.04
Avvik fra perioden 29.12.03-25.2.04
Avvik fra perioden 2.9.03-28.12.03
Avvik fra perioden 10.5.03-28.8.03
Avvik fra perioden 26.2.03-15.5.03
Avvik fra perioden 5.1.03-24.2.03
Avvik fra perioden 19.10.02-20.12.02
Avvik fra perioden 23.8.02-18.10.02
Avvik fra perioden 28.5.02-19.8.02
Avvik fra perioden 16.2.02-28.5.02 her
Avvik fra perioden 28.12.01-15.2.02 her
Ikke helt nye avvik her
Tidligere avvik her
Eldre avvik her


De nyeste oppdateringene:

Onsdag 14. mai 2003: Hater termokanner
Går i meg selv. Prøver å finne ut hvorfor jeg hater termokanner så inderlig. De gjør meg rett og slett kvalm. Har alltid gjort det.
Akkurat nå kom jeg på det fordi jeg hadde satt over kaffevann på kjøkkenet på jobben. Tevannet hadde kokt, og en eller annen ekkel gammel mann hadde helt kaffevannet MITT over i den jævla ekle termokanna som har en klistrelapp der det står 'skal bare brukes til tevann'.
Selvsagt hater jeg akkurat DEN termokanna først og fremst på grunn av klistrelappen. Jeg hater ALT som har formanende lapper på seg.
På døra til dametoalettet her på jobben, står det 'Dette lille rommet er bare for oss jentene'. På veggen på rommet som bare er for oss jentene, står det 'Forlat toalettet slik du ønsker å finne det, kast bind i dunken for bind'. På veggen ved toalettet står det 'Skift dorull når det er tomt'. Hæh?!!? Rart det ikke står 'Ikke skift dorull før det er helt tomt'. Eller 'Ikke bruk mye dorull, da blir det tomt'.
Vel. Jeg driver og juger skikkelig nå. Sannheten er (gikk ut og sjekka nå) at JEG PERSONLIG har røska ned alle formaninger som kan forstyrre mine hyrdestunder på det som etter min oppfatning er jantevernforbundets mest tidsriktige rom. Det eneste som gjenstår er den tåpelige 'Bare for jentene'-lappen.
På herretoalettet står det rett og slett 'LUKK DØRA!' Og det er bra. For jeg har sett maten herrene på dette bruket spiser. Stikkordet er fiber. Fiber som er gått ut på dato. Det er forresten herrene også.

Pumpekanna fra helvete
Vel. Termonevrosen min kan ha startet da min mor en gang på 70-tallet kjøpte en såkalt pumpekanne. Den var så stygg. Men var samtidig så moderne at den skulle ha hedersplassen på alle bord der to eller tre var samlet. Rart jeg ikke arva den forresten. Hm. Kanskje den ble bytta ut på 90-tallet. I så fall ble den bytta ut med en større og styggere. Ja. Det tror jeg faktisk den ble.
Men: Jeg kommer i hvert fall fra et hjem der man drakk PULVERKAFFE. Heldigvis. Jeg hadde ikke orket å hate kaffetraktere også. Vel. Det gjør jeg jo faktisk. I hvert fall hater jeg traktekaffe nesten mer enn alle drikkevarer i hele verden. Hm. Nå har jeg tenkt gjennom alle andre drikkevarer i hele verden. Og jeg hater kanskje melk enda litt mer enn traktekaffe. Men det er en lang historie.

Tirsdag 13. mai: Er så immari trøtt
Når det regner blir det vått på bakken.
Eller for å si det rett ut: Hvis P så Q
Jada. Den har du hørt før. Men da gjaldt det mangel på riskrem eller noe sånt
Nå er det slik:
Hvis du sitter på www hele natta, får du ikke sovet, og du våkner uten å ha stilt vekkeklokka, og du husker ikke å lage kaffe til frokost, og da må du drikke kaffe på favorittkaffebaren hos favorittkaffebardama, og fortsatt er du skikkelig trøtt og har vondt i øya og nakken og ingen kan massere deg fordi du har skifta jobb og på den nye jobben tar man ikke på hverandre hvis man ikke er over 60 og jævlig klåfingra og ekkel.
Jada. Reder og ligger etter eget opplegg. Er ikke dum.

Til alle dere som tror jeg prøver meg på xen:
Selvsagt ville jeg ikke finne å noe så panikkert!

Anyway:
Skal slutte på internett i dag. Som privatperson altså. NB! Som BRUKER - ikke som leverandør! HP23 består. Men jeg skal få meg et liv. Alkoholfritt også, når jeg tenker meg om. Mye grønnsaker og greier. Og bøker! Har ca ti stk som jeg har kjøpt, men ikke lest. Fordi jeg har vært heltidssingel. Ah! Kjenner allerede at det nye livet blir mye bedre enn det gamle! Skal faktisk trene i dag også. Uuups: Når jeg har skrevet veldig lite om Sats siste månedene, så skyldes det at jeg faktisk er der ofte. Sånt blir det ikke god underholdning av. Men det blir muskler. Og kondis. Som jeg trenger hvis jeg skal overleve landsbylivet. Uten å måtte ringe landsbylegane.

Mandag 12. mai: Mandag og regnvær
Finnes vel knapt noen dårligere ordkombinasjon enn 'mandag' og 'regnvær'. Måtte vel i så fall være 'mandag' og 'regnvær' og 'tannlege'.

Antall sjokoladekjeks spist fordi det er mandag og regnvær: 4
Antall wienerbrød spist, men glemt med én gang: 1
Antall varme måltider hittil i dag (kl 1700): 2
NB! Wienerbrødet var ferskt, men ikke varmt.

Nei. Det likner ikke oss å være værsyke. Det kler oss heller ikke spesielt godt.
Derfor: Antall rusbrus drukket på vei hjem fra jobben: 1
Antall plagg trøsteshoppet etter rusbrus: Ca 4

Utforbakke
Plutselig kom hun til seg selv, og kunne registrere at hun var iført en herretruse fra Adelsteen. En hvit boxershorts med bred strikk og gylf. Der magemusklene nylig hadde tegnet seg under huden, var en nyanskaffet øl-vom plassert. Og hun kunne ikke riktig huske hvordan hun var havnet i en slik forfatning. Det var noe med å være tøffere enn toget. Og litt til. Her kommer tøffe-tøffe Tøffe-tøff eller noe sånt.
Hun logget seg straks inn på internett, og trøste-vindus-shoppet først et nydelig småbruk på Aurskog (jepp, verden er vakker!), og deretter en deilig kåk i Frankrike (nemlig, verden er god!) Og så ble alt bra.

Lørdag 10. mai: Blir det aldri slutt på disse drittdatoene?
For 32 år siden i dag ble verden vakker for en stund. Før alt gikk i svart noen år seinere.

Men: Hiver oss litt rundt ja
 • Antall krysninger mellom Brad Pitt og Leonardo di Caprio takket nei til siste uka: 1
  Må ha slått hodet mitt.
 • Antall variasjoner over Mickey Rourke takket ja til siste uka: 1
  Ikke slått hodet likevel kanskje.
 • Antall tidligere påtrufne herrer påtruffet i kinkig situasjon denne uka: 1
  Han tok det veldig pent.
  Jeg tok det veldig pent.
 • Antall ganger mailet xen og tilbudt ham sex denne uka: 3
  Må ha slått hodet likevel
 • Antall avslag mottatt fra xen uten nærmere begrunnelse i forbindelse med generøse sextilbud:3
  Standhaftig liten jævel det der.
 • Ånei. Nå leser han dette og tror jeg for alvor er på desper'n
 • Ånei. Nå leser noen andre dette og tror jeg er en veldig dårlig dame og bestemmer seg for å avlyse alle framtidige dater som kunne gjort livet lyst og vakkert.
 • Jeg ER en bra dame!
 • Promise!
 • Antall timer tilbragt i landlige omgivelser denne uka: Ca 10 kanskje
PS
Hvorfor er absolutt ALLE jeg møter en eller annen form for idrettsinvalid? Er det ikke ryggen, så er det knea. Og i går var det f... meg ankelen. Kan ikke folk vise litt måtehold i bruken av sin egen kropp?

Torsdag 8. mai: Snart heiser vaktmesteren flagget
0600. Kaffe. Nyheter. Jobb.
Flink jente jeg!

Cæsar gikk skikkelig i dass i går. Var fotball på alle kanaler i stedet. Det er ikke sånn at jeg ikke liker fotball. Jeg liker bare ikke fotball på tv. Det er nok mest kommentatorstemmene jeg ikke liker. Mange av kommentatorene er faktisk skikkelig ræva. Enten får de sørge for å ha greie på fotball. Eller så får de holde kjeft. Når jeg mener greie på fotball, så går det på dette at en reporters oppgave er å få med seg alle seerne. Det å fortelle om enkeltspilleres bedrifter i internasjonale ligaer - og samtidig trekke fram hvilken innsats de aktuelle spillerne gjorde på sist landslagssamling - uten å bli satt på laget i en eller annen fullstendig uinteressant landskamp - og da på samme tid trekke inn en eller annen avdanka trener eller proffspiller til å mene noe om hvorvidt akkurat disse enkeltspillerne burde spilt for helt andre klubber, DET kaller ikke jeg reportasje. DET kaller jeg miiiiiiiiiiig.

Gi oss lukt og smak! Spillet ser vi jo. Lyden hører vi jo. Og gi oss tribunefylla! Uten kommentar. Sleng litt dritt om dommeren! (Jeg har vært gift med en dommer. De trenger mye dritt.) Ta stilling! Ikke la det å ta stilling bare være noe reporteren gjør på landskamper. De fleste fotballreportere har helt klart ikke skjønt at når Norge spiller mot Bosnia, så er mange av tv-titterne bosniere. Eller pro-Bosnia i hvert fall.

Har faktisk vært tungt inne i en faglig debatt om akkurat dette (bosnisk fotball) for en stund siden. TV2-reporteren prøvde på særdeles mislykket manér å føye til lukt og smak på reportasjen før Norge-Bosnia (eller om det var et eller annet norsk lag - ikke landslaget - som spilte mot Bosnia. Sånt kan ikke jeg vite). Tilfeldigvis snødde det på kampdagen. Bosnierne trente på en gressmatte med et syltynt snølag. Og reporteren undret seg over hvor morsomt det måtte være for bosnierne å se SNØ!!!???
Mulig vi ikke har greie på fotball, men Vær Så Snill Kjære Hr TV2-Analfabet!
SARAJEVO 1984 - does that ring a bell??
Balkan har ikke alltid vært bare krig

Vel. Reportasjen ble jo ikke særlig bedre da Analfabeten skulle intervjue den bosniske lagkapteinen, og spurte:
- How is the situation in Bosnia these days?
Vel. Akkurat på dette punktet måtte jeg finne meg å bli knust i den faglige debatten. Det er visst helt normalt å spørre besøkende fotballkapteiner om situasjonen i hjemlandet deres.

Når Norge spiller i f.eks. Spania (gjør de det?), spør sikkert reporteren:
- Hvordan er situasjonen i Norge for tiden? (¿Como esto la situación en Noruega hoy?)
Og lagkapteinen svarer sikkert:
- Drekka-drekka-drekka!
Eller noe sånt. Hvem er det egentlig som er kaptein på landslaget? En ny hver gang, kanskje? Nei. Det kan jeg da ikke tro. Vel et søk på www bragte meg ikke nærmere et svar.

Men: Jeg fant ut at Norge skal spille mot Bosnia. I Sarajevo 6. september. Håper det snør!
Og håper den bosniske reporteren spør den norske kapteinen:
- Kako je norveška situacija danas? (Hvordan er situasjonen i Norge i dag?)
Shit. Lurer på om jeg skal dra på den kampen. Skal jo nedover den uka. Hadde vært vanvittig gøy da. Når jeg tenker meg om, kjenner jeg sikkert flere som kommer til å dra på kampen. Enten som reportere ("Dette er en historisk kamp! Det snør i Bosnia! Historiebøkene må skrives om!") eller som deltids-Balkan-beboere ("Mulig vi e soldata, men vi ska bætterdø få me vårs den fotballjkampen sjø")
Begynner allerede å glede meg jeg. Hm. Må booke billett via Sarajevo da.

Onsdag 7. mai: Observerer
I går gikk jeg på gata med mine raske Bette Midler-skritt. Bak to bredskuldrede, usympatiske menn. På fortauet. De gikk akkurat så nær hverandre at jeg ikke kunne smette mellom dem. Og den ene gikk akkurat så nær husveggen at jeg ikke kom forbi på innsiden. Den andre gikk akkurat så nær rekkverket mot veien at jeg ikke kom forbi på utsiden.
Sånn kan livet være på raske skritt.

Var på stamkaffebaren i dag. Gikk ut for å sitte i sola med min enkle latte med varm melk. Etter å ha vekslet de sedvanlige ordene med min favoritt-stamkaffebar-babe (sorry gutter og jenter - den jenta går utenpå dere alle sammen - men hun er visst veldig hetero - eller kanskje sånn partnergreie). Ute på trappa holdt jeg på å gå via en løftelem rett inn i en kassebil. Og ble i knallhumør ved tanken på hvor mye gøyere dagen kunne vært i en kassebil enn på jobben min.

Men så gikk jeg til jobben likevel. Og det ble en megabra dag. En dag i forsidedrodlingens tegn. Til tross for at dagen hadde begynt med at jeg skulle til tannlegen, tok bussen for langt, måtte ta taxi tilbake, brukte 87 på taxi og 430 på røntgen og tannhakapik. Men hadde null hull!!! For en lykke tross alt.

Shit. Nå begynner Cæsarreprisen. Og der! fikk jeg en veldig hyggelig tekstmelding. Bør jeg sende en tilbake? En liten en (kfr. ordforklaringer til sms)?

Når man sitter så mye ved pcen som jeg gjør, så er det JÆVLIG IRRITERENDE Å HA EN FLISETE MUSEMATTE SOM PRØVER Å KUTTE OVER PULSÅRA MI I ETT SETT! Og dere som kjenner meg veit at jeg sjelden bruker mus ved pcen. Og likevel klarer jeg altså å skrape pulsåra over DEN JÆVLIGE FLISETE MUSEMATTA hele tida.

Cæsar nå. Så nyheter. Så Cæsar igjen. Så 1/2 times pause. Så Big Brother. Så natta. Så trening. Så jobb.

Søndag 4. mai: Hvor går jeg hen?
Viser til tidligere publiserte Epilog over kramaktig adferd og prøver med dette å holde meg litt på matta.

Det går veldig dårlig med å holde seg litt på matta
 • Antall turer til Ikea denne helga: 1
 • Antall turer til andre shoppingsenter siste helga: 1
 • Ikke noe spesielt krampaktig ved å shoppe litt vel?
 • Bortsett fra at jeg ikke kjøpte spesielt mye.
 • Antall ganger seriøst vurdert å bli forelska siste dagene: Ca 11
 • Jada. Det er for jævlig.
 • Grad av avsky i forhold til egen ikke-standhaftighet: meget høy
 • Grad av frykt for å bli stemt ut av Girl Power Gruppa: meget høy
 • Antall argumenter å bruke overfor Girl Power Gruppa: zero
 • Bortsett fra det helt åpenbare, som Girl Power Gruppa har bestemt at ikke holder i retning av å seriøst vurdere å bli forelska:
  Girls just wanna have fun
 • For hvor morsomt skal vi egentlig ha det?
 • Ok. Drit i den meldinga om seriøs vurdering av noe som helst.
 • Bare en søndagsnevrose
Oh shit! Sannsynligheten for at noen leser dette er økende. Testa et søk på msn (av alle ting), og HP23 kom som 4. treff. Og 29. på Kvasir. 49. på Google.
Må sette av en bitteliten dag til litt solid redigering, er jeg redd.

Onsdag 30. april: Egentlig for spesielt interesserte
Livet går litt fort i svingene noen ganger, og du lurer kanskje på hva de greiene om Verdens Beste Mann egentlig gikk ut på?
... som jeg blant annet nevnte her
Vel. Saken er sånn at noen ganger blir vi litt revet med. Og hvis noen bruker særlig mer enn 5 minutter eksklusivt på oss. Og sier en eller annen gang i løpet av de 5 minuttene at 'du er jammen ei trivelig jente'. Så er vi veldig fort solgt. På billigsalg så å si. Slapp av; ikke SÅNN billigsalg da.
Verdens Beste Mann (VBM) brukte litt mer enn 5 minutter på oss en dag da vi virkelig trengte det. Og fikk dermed hederstittelen VBM. Og han fortsatte med å bruke ca 5 timer ukentlig på oss. Og beholdt hederstittelen VBM. Til VI en vakker dag ikke hadde tid til å bruke tid som HAN hadde tenkt å bruke på oss. Da ble han Verdens NestNest Verste (& snurteste) Mann (etter Goggen og KjellMagne).
Så du skal få slippe å høre mer om Verdens NestNest Beste Og Snurteste Mann
NB! Ikke bland sammen med verdens beste mann
som sikkert fortsatt er akkurat det.

Detta ble da bare surr.
Lurer på om jeg virkelig skal rykke ut med annonsen min..
NEI. Det skal jeg faktisk IKKE.
La vita è bella. Qui vivra verra. (Tror det blei 50-50 italiensk og latin.)

Æææææææsj!
Samtale på jobben i går:
- Tror du det blir førsteside når Märtha føder?
- Stygt redd for det ja
- Det klarer jeg bare ikke
- Da er det best du begynner å forberede deg på det verste

Sovna tidlig i går.
Våkna til God Morgen Norge med flagg og greier.
Prinsessa har født en liten Maud Angelika.
- En gyllen halvmeter, sa Ari.
- Rørende, sa Sonja
- Who cares, sier vi
Helt greit med unger, men de blir jo født hele tiden.
(Hvilket minner meg om at jeg burde ha mensen snart.)

Bullet me! I take the full responsibility (på spillern). Mulig jeg begynner å bli i overkant retro.

Ah. Nå skal jeg levere selvangivelse. Personlig. På bydelskontoret. Brukte 4 timer på driten i går. Likevel blir det 8000 i restskatt.

Krampe-epilog:
Plutselig innså hun at det fra utsiden måtte se ut som om hun var fullstendig desperat og uten kontakt med fundamentet.
Hun kjente etter, og beina var plantet på bakken. Akkurat slik hun selv trodde.
Hun tenkte etter, og hodet var plantet på skuldrene. Akkurat slik hun selv trodde.
Men hodet var fylt av helium. Og beina som var plantet på bakken, var fylt av rastløshet.
Og hun bestemte seg for at dette var dagen da det var på tide å skifte kurs. Den nye kursen skulle hun holde for seg selv. Og ingen skulle få vite hvor hun egentlig var på vei eller hvor hun kom fra. Og hvem hun reiste sammen med.
Slik måtte det ende. Dette panikkerte nye livet som vokste fram fra en forgrått krok i stua tre måneder tidligere. Hun var blakk og søvnløs. Og verken feng shui eller rødvin kunne hjelpe henne.

Tirsdag 29. april: Infiltrert tupperwaremiljøet på Indre Østlandet nå
Jeg lot som ingenting. Jeg tok imot invitasjonen på strak arm. Jeg møtte opp på angitt sted. Og ble møtt av lokalbefolkningen, en katt, en sjokoladekake og et bugnende Tuppertable (som vi kjennerne kaller det).

Etter ca 4 timer hadde jeg heldigvis ikke handla for mer enn 404 kroner. Og hadde heldigvis ikke spist mer enn 1,5 bit sjokoladekake.
Egentlig veldig fornøyd med at det gikk så bra.
Men selvsagt sa jeg ja til å holde Tupperparty i HP23 ganske snart. Og fikk en Avanti Mini Skål (blå) som takk for den kommende gjestfriheten min.
Vertinnen var helt ny. Og prøvde å selge meg en fæl Fridgesmart, en ekkel Silikonform, en stygg, lyseblå UltraPlus Oval og en merkelig Tivoli Terrin med øse.
Og hun visste ikke at Servofix er perfekt for knekkebrød. Eller at det eneste som duger til ost, er Piccolo. Men jeg fikk lurt samtlige til å bestille Babuska Trio (112 kroner). Og så unnet jeg meg en fantastisk grønn Salatslynge med tett lokk.

Er det rart jeg er lykkelig i dag?! Jeg sprekker snart! Det kan for så vidt godt skyldes en litt overdreven kjøttmiddag (rester fra søndag). Eller så skal jeg jo ha mensen snart. Får vi da inderlig håpe. Shit same. Hver dag har nok med sin egen plage. Denne har nok med sin grenseløse Tupperlykke. Og så hadde Tupperfolka skikkelig hjemmekino. Med lerret og 4-6-8 høyttalere. Og elektrisk gitar. Vel. Gitaren hørte vel strengt tatt ikke til hjemmekinoen.
Åja. Om jeg fant Tupper Family på internett? Jepp.

Søndag 27. april: Det snør det snør
Forrige helg var det bikini. Nå snør det. Har garantert noe med utslipp av drivhusgasser å gjøre.
Et tema vi ALDRI blir lei av
(Selv om det noen ganger dreier seg om gamle trær som velter)

Dagen med stor D
 • Dekka bord
 • Satt ut blomster og flagg
 • Rydda absolutt hele huset
 • Dusja absolutt hele familien
 • Strøket klær
 • KJEDER MEG NÅ!
Lørdag 26. april: Jenteprat en morgenstund
Jada! Det er lørdag. Jeg har vært oppe siden før 6. Ikke noe å gjøre med det. Selv om jeg begynner å lure på hva livet mitt ville vært uten internett.

Uansett: Jeg tror rett og slett at tiden er inne for å definere noen begreper som jeg har hørt jenter bruke. Regner med du vil oppleve samme intellektuelle løftet som jeg gjorde da jeg omsider skjønte kodene.
 • Liten tekstmelding
  VANLIG BRUK MELLOM JENTER: - Jeg sendte ham en liten tekstmelding i går.
  BETYDNING: Jeg ville ikke legge meg flat eller på noen måte virke klamrende og håpløs.
  EKSEMPEL: 'Sola skinner, livet er herlig'
  SOM BETYR: 'Hvorfor ringer du ikke? Du kunne i hvert fall sendt en melding til meg! Har du glemt meg? Har du møtt en annen?'

 • Tekstmelding
  VANLIG BRUK MELLOM JENTER: - Jeg sendte ham jo den tekstmeldingen jeg fortalte om.
  BETYDNING: Jeg har for så vidt lagt meg flat, for jeg orker ikke å lure på hvor jeg egentlig har ham.
  EKSEMPEL: 'Hei. Skal vi ta et glass vin en kveld? Jeg er ledig både torsdag, fredag og lørdag'
  SOM BETYR: 'Jeg er nødt til å vite om du liker meg like godt som jeg liker deg.'

 • Lille NN
  VANLIG BRUK MELLOM JENTER: - Lille NN er jo søt da.
  BETYDNING: NN er en kjernekar som på alle måter tilfredsstiller mine krav til en framtidig mannevenn.
  MÅ IKKE FORVEKSLES MED: - Stakkars lille NN er jo søt da.

 • Stakkars lille NN
  VANLIG BRUK MELLOM JENTER: - Stakkars lille NN er jo søt da.
  BETYDNING: NN er en stusselig fyr som på ingen måte tilfredsstiller mine krav til en framtidig mannevenn. Særlig ikke rent fysisk.
  MÅ IKKE FORVEKSLES MED: - Lille NN er jo søt da.

 • Flink
  VANLIG BRUK MELLOM JENTER: - Men var han flink?
  BETYDNING: Hvordan var han i bingen?
  KAN TIL EN VISS GRAD FORVEKSLES MED: - Han er en bra mann.

 • Bra mann
  VANLIG BRUK MELLOM JENTER: - Han er en bra mann.
  BETYDNING: Han er både flink og hyggelig og trofast og ærlig.
  KAN TIL EN VISS GRAD FORVEKSLES MED: - Flink mann!

 • Snill
  VANLIG BRUK MELLOM JENTER: - NN er så snill.
  BETYDNING: NN er helt ubrukelig, og han er så snill at jeg aldri ville ha hjerte til å utnytte ham. Selv om han har både bil og hytte og noen fantastiske kompiser.
  KAN TIL EN VISS GRAD FORVEKSLES MED: - Stakkars lille NN.

 • Frekk
  VANLIG BRUK MELLOM JENTER: - Og så er han frekk!
  BETYDNING: Her er det på ingen måte snakk om en tøffelhelt. Denne gutten er oppfinnsom og kan tenke selv.
  KAN TIL EN VISS GRAD FORVEKSLES MED: - Flink mann!

 • Sertifisert
  VANLIG BRUK MELLOM JENTER: Brukes ikke direkte. Brukes slik:
  - Ble det snakk om Olafia?
  - Snakker vi om en latexgutt her?
  BETYDNING: Kan denne mannen smitte deg med noen fryktelige greier?

 • Er vi født skal vi leve
  VANLIG BRUK MELLOM JENTER: Shit au.Vi lever bare én gang.
  BETYDNING: Det ble verken snakk om Olafia eller latex.

Torsdag 24. april: Ingenting i dag
Vi klarer ikke å knytte verken personlige, historiske traumer eller internasjonale flaggdager til datoen i dag. Dessverre. Men det er godt mulig at jeg på akkurat denne datoen i fjor satt på et fly til Helsinki. Ja. Det gjorde jeg nesten helt sikkert. Men det mest dramatiske som skjedde på DEN turen, var vel at jeg klarte å komme borti 'ring'-knappen på telefonen min midt i en omvisning i St.Petersburg. Og fikk en STOR regning fra Telenor etterpå.
Tja. Det var også på den turen at vi stiftet The Nordic Committee on Toga/Tonga Matters and Such (NCTTMS). Noe vi hadde stor glede av der og da. Og for så vidt også ved et par seinere anledninger.
(NB! Oppsummeringen om emnet er ikke oppdatert på mange måneder
og er neppe spesielt tilgjengelig for andre enn medlemmene.)

Interessant for noen, tenker jeg:
 • Antall dager som gjenstår før 30 gjester: 3
 • Antall vinduer vasket: 0
 • Antall kaker bakt: 0
 • Antall blomsterdekorasjoner laget: 3!!!
 • Ædabæda
 • Vi veit om folk i nabolaget som knapt nok har vaska hvitskjorta ennå
 • Antall cateringretter bestilt: 250
 • Små cateringretter. Fingermat
 • Antall kroner brukt på catering og blomster så langt denne uka: 5950
 • Om det svir? Klart det svir.
 • Vi valgte jo cateringselskapet fordi det var så billig
 • Antall sanger skrevet til selskapet: 1 (påbegynt)
 • Antall taler skrevet til selskapet: 1,5 (vel. egentlig ikke påbegynt)
 • Antall gjester som har meldt avbud: 2 (vannet gikk)
 • Antall etteranmeldte gjester som konfirmanten har bedt på eget initiativ: 1
  (Kan nesten ikke bli for mange tenåringer i et familieselskap)
 • Men: jippi: Antall seriøse tilbud om hjelp til vasking, montering/demontering/ommøblering og servering: 3
 • Antall seriøse tilbud allerede benyttet: 1 (montering/demontering/ommøblering)
 • Antall vaskeassistenter som ankommer i morgen: 1
 • Antall servitører som ankommer søndag morgen: 1
  (Ja, kjære servitør, du leste riktig: Søndag MORGEN. Vannvogna nå.)
 • Antall seriøse tilbud om hjelp til baking: Ca 5
  (takk til snille tanter og sånt)
 • Type kaker annonsert å ankomme HP23: Sjoko (Tanta), Eple (Granny), Krem (Stemoren), Noe annet (den andre Tanta) og iiiiiiiiiiiiiik: Ost (skjærer seg nok, bakersken på fødeavd.)
 • Om vi har peiling på hva vi selv skal ha på oss søndag? Nei
 • Om vi har peiling på hva konfirmanten skal ha på seg? Delvis
 • Om vi snart driter i alt som har med antrekk å gjøre? Jepp
 • Grad av ønske om at det snart skal være søndag kveld klokka 22 med en øl på verandaen: meget høy
Shit!
Klokka er 8 og her sitter jeg i pysjen. Vel. Selvsagt ikke i pysjen. Faktisk i en fløyelskimono. Eeeeey!
Men saken er denne: Egentlig er jeg sjefen på jobben min. Og kan gjøre som jeg vil. Men Når Katten Er Borte-stemning blir det først idet Ultrababe tar med seg skia og drar til Svalbard. Og det gjorde hun i går. Tipper JP, Jarre og jeg skal kose ræva av oss på de mest uansvarlige måter en ukes tid nå. Komme seint og gå tidlig. Kanskje ikke komme i det hele tatt. Kjære Ultrababe! Vi lover at det skal være mer enn nok å ta fatt i for deg når du kommer tilbake!

Onsdag 23. april: Thank God it's Wednesday!
I dag er en spesiell dag for en del mennesker nær meg.
Les mer om St George's Day
NB! Vær klar over at St George er engelskmennenes skytthelgen. Men vi tror ikke at Tony Blair er katolikk, så vi tillater oss å feire dagen en smule likevel. Dog støtter vi anti-britannia-kampanjen som heldigvis er dratt igang av venner av verdensfreden. (Husker ikke hvem. Leste det i Ny Tid. Bli abonnent!)

Om mus og menn:
Hehe. Det er en Steinbeck-bok hvis du ikke visste det.. Of Mice and Men
Vær så snill! Gjør deg selv en tjeneste! Les ALT Steinbeck har skrevet så fort som mulig! Han er noe av det beste som er skjedd oss! Sluttscenen i Grapes of Wrath (Vredens druer) er vel noe av det sterkeste vi noensinne har lest. Jepp. Får faktisk gåshud her vi sitter.
Ah! Noen har faktisk lånt den boka av meg - uten å levere den tilbake. Noen har også fått den av meg i gave - uten å lese den... Tygg litt på den du, Gruff.

Vedr. andre mus og menn: Vi har ikke noen nytt å fortelle om temaet. Bortsett fra at vi har lært oss å leve med situasjonen nå. Liker det faktisk. Se! Hun lyver!

Tirsdag 22. april: Tilbake til virkeligheten nå
Etter å ha levd i sus og dus i fem dager, kjenner vi nå at hverdagen er i ferd med å innhente oss på de grusomste måter.
 • Antall timer opprinnelig avsatt til jobb i påska: 24
 • Antall timer brukt på jobb i påske: max 8
 • Antall bøker opprinnelig planlagt å lese i påska: 4
 • Antall sider faktisk lest: 0
 • Antall lange turer planlagt å gå: 5 (én hver dag)
 • Antall turer faktisk gått: ca 1,5 (korte turer)
 • Grad av tilfredshet med gjennomføring av påska (på en skala fra 1 til 10): 10
 • Årsak til høy grad av tilfredshet med gjennomføring av påska: Har vært fryktelig sosial
 • Grad av forventning om en helvetesuke på jobb og privat: meget stor
 • Grad av forventning om en utrolig produktiv og innholdsrik uke på jobb og privat: likevel meget stor
 • Antall barn som skal konfirmeres denne uka: 1
 • Antall gjester som skal delta i konfirmasjonen: 30
 • Antall stoler som finnes i HP23: 16 (har talt dem mange ganger nå)
 • Antall bord kjøpt på Ikea i anledning konfirmasjonen: 7
  Du husker hvordan vi kjøpte dem?
 • Antall kroner brukt på antrekk til konfirmanten: 2149 (vel. fikk pruta vekk 300 kroner)
 • Antall kroner brukt på resten: uendelig mange (men de er banken sine, heldigvis)
La vita è bella!
Sola skinner.

Mandag 21. april: 2. påskedag og lykkelig
Noen ringte nettopp og inviterte meg på middag på terassen. Med utsikt over byen. Hvilken lykke!

Lørdag 19. april: Lager påsketrend også nå
Vi annonserte offlinepåske. Og formidlet følgende til våre nærmeste:
'Offline. Enebakk. God påske. Over.'
(Jada, X-files, vi veit det er harry å bli betegnet som 'våre nærmeste'. Men hva annet skal vi si? 'Våre tidligere nærmeste'?)
Vi rigget oss til ved en innsjø som i løpet av to dager ble isfri foran øynene våre.
Vi tenkte at livet er herlig. Og brydde oss ikke om de vantro tilbakemeldingene: 'Offline? Enebakk? Sikkert!'
Men vi klarte det. Tilbragte skjærtorsdag på en lokal kneipe. Tilbragte langfredag på sånne terassestoler med fete puter. Stirret utover innsjøen som gradvis ble isfri foran øynene våre. Spilte tung, gammel musikk. Kjørte bil! Spiste mat! Rett og slett full pakke.

Kommer tilbake til urbaniteten.
Til en inbox full av 'hah, vi veit du er der'.
Setter på tv-en. Værmelding.
Og der: Reportasje om issmeltingen i ENEBAKK.
Words travel fast these days. Offline eller ei.

Slik kan det ha skjedd: [SCENARIO 1]
- Hei! Er du på vakt eller? Du veit, dere pleier å kjøre sånne by-påske-reportasjer fra Aker brygge og sånt? Vel. Nå har jeg tilfeldigvis plukka opp den nye påske-trenden.... Ei venninne av meg, skikkelig oppegående og urban og sånn....

Eller det har skjedd sånn: [SCENARIO 2]
- Faen, se på det været, gutter! Ingen som vil se bilder av snø på tv nå veit dere. Noen som gidder ta med et kamera hjem i dag og fyre av litt østlandsidyll? Ok. Sees i morra.

Vel
Samma for oss hvordan det skjedde.
Selvtilfredsheten vår får du uansett aldri tatt fra oss.
Booka vi påskeferien på internett? Jepp.
In the urban jungle everybody wants to be an animal every now and then.
Eller noe sånt.

Onsdag 16. april: Bra å sove nå
Kjenner serotoninet bruse i årene!
Er jeg nonchalant nå? Neida, kjære venn:
Budbringerstoffet serotonin er sentralt i lidelser som depresjon, angst, anorexi/bulimi, migrene og smerte. Det er derfor av stor betydning å øke forståelsen av serotoninets virkningsmekanismer. Søvnforstyrrelser er fremtredende ved depresjon, og serotonin har lenge vært regnet som sentralt i søvnreguleringen.
For ordens skyld: kilden her

For å gå i en ond sirkel:
I dag er enda en av disse dagene som bør gå over fort. For 32 år siden i dag, våkna jeg til en verden som fra da av var helsvart. Dagen startet med en telefon og et skrik. Og særlig mer husker jeg ikke - før mange år seinere.

For å gå ut av en ond sirkel:
Dagen i dag er vakker! Og jeg skal på kino! Kryss i moren til alle tak i hele verden.
Vel. La oss lande litt. Daten min er 12 år.
Forrige kino-date var 78.
Ikke kom og fortell meg at jeg ikke spiller på et bredt spekter.

Har jeg fått noen nye venner, lurer du vel på?
Ja. To nye venner har jeg fått.
Særlig én har jeg inntrykk av. På særdeles mystisk vis også.

Har jeg beholdt noen gamle venner?
Ja. Alle sammen, tror jeg. Med unntak av Patsy og The Evil Ex from Hell.

Er jeg blitt bedt på noe hyss i påska?
Jepp. Så mye hyss jeg orker.
Og jeg kan kjenne at jeg orker ganske mye.

Har jeg skaffa meg påskeegg?
Ja. Et stappfullt et. I tilfelle jeg må trøstespise etter hyss. Eller før hyss. Eller under hyss for den saks skyld.
Hehe. Hva slags påskeegg trodde du jeg mente, da?
Dream on!

Har jeg kjøpt Se & Hør?
Nei. Jeg er invitert til noen som har kjøpt det.

Har barna fått påskeegg?
Spooooooooooooooooool! Noen andre har kjøpt egg til dem. Jeg gir av meg selv.

Og Verdens Beste Mann?
Er usikker på om han virkelig ER Verdens Beste Mann. I så tilfelle er han Verdens Beste, men Treigeste, Mann.
Oi. Her er det full forvirring i mine egne nedtegnelser, kan jeg se. For å ordne opp i det med én gang: Verdens Beste Mann viser til en eksisterende, bra mann. Men verdens beste mann (små bokstaver) viser til fenomenet bra mann.
Og det er ingen orden på det eksisterende og det fenomenale her. Litt sånn Best i Test-aktig. Bortsett fra at det som regel ikke er snakk om testing

Tatt tilbake sjalet
Kvinnene i HP23 har bestemt seg for å ta tilbake sjalet. Hvorfor skal bare muslimske kvinner få lov til å dekke seg til? Det er sinnssykt praktisk med sjal, har vi funnet ut. Hiv på deg tørklet og sleng deg på t-banen, liksom. Nå er hårbørster, spenner og strikker pælma. Og vi er allerede i ferd med å kjenne den lykken som alle tildekkede kvinner helt sikkert med vilje har holdt for seg selv i alle disse årene.
Ok: From now on; this is what you get:Tirsdag 15. april: Ikke bra å ikke sove nå
Er ikke så veldig lett å holde det gående i ukesvis på 1 hel natts søvn pr uke. Nå er grensen nådd. Og nå har fastlegen påskeferie.
Men jeg er selvsagt min egen lege

Lørdag 12. april: Morgenkaffe
EØS-potten er tidoblet. Egentlig burde det hete tiganget. For tidoblet må da egentlig bety ganget med 20? Uansett. Du veit EØS opptar meg. Og du veit jeg har en raus innstilling til det å støtte havarerte reaktorer som råtner på rot i nye EU-land.
Æsj her skulle det kommet en link til en sak som jeg ikke finner. Jantevernwebben suger big time. Derom hersker det i hvert fall ikke tvil.

Kjenner etter
Synes jeg har litt vondt i brystet i dag. Sars-tanken kommer snikende.
Du veit jeg er redd for å få sars
Siden til og med hockeyspillere kan få det. Eller i hvert fall frykte å få det.
Språkrådet har bestemt (i går) at sars skal skrives med små bokstaver, akkurat som aids og hiv. Det er fortsatt tillatt å skrive både Sars og SARS - men rådet - og jeg - foretrekker at det skrives sars.

Vedr. Verdens Beste Mann
Skulle gjerne holdt deg fortløpende orientert om hvordan det ligger an i forhold til Verdens Beste Mann. Men her er det altså INGEN som løper spesielt fort for tida. Tipper menopausen trår til før noen hever kølla i HP23. Skrev jeg det?!! 'hever kølla'?!! Vulgært!! Sletter det i morgen. Det positive med å vente til etter menopausen er jo selvsagt det med mensen. Men det er visst en del negativt med menopausen også. Og så kommer jeg jo til å være GAMMEL. Når du blir gammel og ingen vil ha deg...

Palme!
Det er palmelørdag i dag. Palme er den høytiden vi tar aller tyngst på i HP23. Vi har feiret palme i mange år nå. Faktisk helt siden vi slutta å feire jul, tror jeg. (Nå sjekka jeg akkurat om det var noen grunn til at jeg ikke burde feire palme. Viser seg imidlertid at tragedien jeg hadde i bakhodet faktisk skjedde en langfredag. Ikke Jesus-tragedien. En mye verre en for min del)
Palmefeiringen i dag blir litt eksperimentell. Men garantert fri for intriger. Har leid inn en muskelbunt til eventuelt å pælme ut palm fra palmen (den setningen skal jeg slette i morgen. Måtte bare teste den ut).

Fredag 11. april: 11. april!!!
Snart har jeg levd i singelhelvete i 3 mnd.
Og alt de sier på tv om det livet er sant. Det er akkurat så vanvittig psykedelisk/dårlig/bra som i de verste singel-såpene. Og jeg tenker akkurat de samme patetiske tankene som alle i singel-såpene gjør. Æsj. At dette skulle skje meg. Jippiii! At dette kunne skje meg.
Takk til deg som ga meg denne muligheten! Det ville ikke vært mulig uten deg, det veit du!

Oi! Nå ringte en mann til meg! Han har noe til meg! En helt ny telefon! Til bare 2-3000 kroner. Verden er god. Og litt vond. Men mest god.

Torsdag 10. april: Telefonerer
 • Antall timer brukt i telefonen på fritiden pr. dag siste ukene: ca 2,5
 • Antall timer brukt i telefonen på fritiden pr. dag fram til siste ukene: ca 0,1
 • Årsak til eksplosiv vekst i privat telefonbruk: Girls just wanna have fun
 • Årsak til plutselig oppmerksomhet omkring telefonbruk: I dag kom regningen
 • Vi likte ikke hva vi leste der
 • Men leverte den med hevet hode til jantevernets økonomikontor
 • Krevende jobb - mye telefoni
 • Mye mobiltelefoni
 • Det krever igjen sitt - Nokia 6xxx døde i går
 • Ny Nokia er ikke på budsjettet
 • But then again - what is?
Når du sovner klokka sju om kvelden...
... våkner du klokka fire!
Lys våken.
Klar for nye oppgaver.
Står opp. Teller antall unger og deler på antall senger.
!!!
Én unge. To senger.
Hmmm. Det var noe om å overnatte hos en venninne.
Håper jeg.

Og bakom suser det dødsdømte nervesenteret:
'You've got mail!'
Var fra gammel venn. Som ikke kunne tilbringe påska sammen med meg.
Han pleier ikke å kunne tilbringe jula sammen med meg heller. Men pleier å melde fra i tide (dvs. lille julaften og julaften). Han er faktisk den eneste jeg alltid snakker med julaften. Og nyttårsaften. (Her skulle det selvsagt kommet et bilde av min gamle venn. Men det har jeg visst ikke. Men han ser bra ut, jenter! Neida, ikke så bra, gutter! Og jenter.)

Tirsdag 8. april: Hei hå hei hå
Hvorfor logga jeg meg på nå da?
Jeg som er så trøtt.
Men jeg snakka i telefonen i dag. Og så meg i speilet samtidig. Da slo det meg: Du ser bra ut når du snakker med noen du virkelig bryr deg om. Noen som bryr seg om deg tilbake.

Ah! P3 er blitt noe ganske annet etter at Håkon Moslet ble musikksjef: Nå: Touch & go: "I've noticed you around. I find you very attractive. Would you go to bed with me?" Kunne ikke sagt det bedre selv. Takk Håkon!

Dette er dagen da jeg trakk en jobbsøknad og fikk beskjed om at jeg ikke behøvde å gjøre det for de skulle se på søknaden min uansett. Ok. Det var kanskje en overtolkning fra min side der. Men jeg er kanskje ikke verste søkeren i bunken. Sånn midt på treet tenker jeg. Kan du som jeg liker så godt, ringe meg rett før jobbintervjuet sånn at jeg ser veldig pen ut den dagen? Hm. Det kommer kanskje til å trekke ned. Man skal være stygg i radio. Og ha en bra stemme.
Jepp! Bra stemme! Og om kanskje bare 1 uke skal jeg publisere lydklipp på HP23. Så tenker jeg veien blir kort til flyttebilen til det nye domenet.
Når jeg sier 'om kanskje bare 1 uke' betyr det at jeg forutsetter at palmehelga vil medføre at HP23 hjemsøkes av programvarehungrige. Det har vi visse forventninger i retning av.

Siste nytt fra P3: 'Nå kan du lese Bibelen på sms'
Så veit du det.

Og Saddam er kanskje drept.
Men det tror jeg ikke.

Mandag 7. april: Keep your face where I can see it!
På t-banen hjem:
Inn kommer den perfekte krysning mellom kunstnerisk, rock&roll og alt det andre. Jeg holdt på å rope 'sett deg for guds skyld med ansiktet i min retning da mann'. Men han gjorde det uoppfordret. Og plutselig hadde jeg glemt å gå av t-banen. Og endte opp i taxi hjem med en fra før av ikke spesielt velfylt lommebok. Etterpå tenkte jeg på at jeg like godt kunne ha sittet på til han gikk av, fulgt etter ham hjem og skrevet opp adressen. Men sånn gikk det altså ikke.

Lørdag 5. april: Massive Attack og jeg
Verden er vakker!
Livet leker!
Og en jævla kødd prøver å leke med MEG.
Det kommer han til å angre på.
Ja. Han angrer nok allerede. For han bor i en tunnel. Bokstavelig talt.

På den lyse siden: Ble kjent med verdens beste mann i går.
På den mørke siden: Verdens beste mann spurte ikke om telefonnummeret mitt.
På den lyse siden: Jeg har telefonnummeret hans. Og mailadressen.
På den mørke siden: Han ba meg ikke om å ringe ham eller maile ham.
På den lyse siden: Han sa ikke at jeg IKKE skulle ringe ham eller maile ham.
På den mørke siden: Hvis jeg ringer, og han ikke husker meg, blir det skikkelig kjipt.
På den lyse siden: Han husker meg helt sikkert. Vi snakka jo med hverandre i flere timer.
På den mørke siden: Han prøvde ikke å sjekke meg opp.
På den lyse siden: Han var singel
På den mørke siden: Når han er singel, hvorfor prøvde han da ikke å sjekke meg opp?
På den lyse siden: Kanskje han ville bli bedre kjent med meg først?
På den mørke siden: Kanskje han syns jeg er tjukk?
På den lyse siden: Jeg er ikke tjukk. Jeg er ganske veltrent faktisk.
På den mørke siden: HAN var UFATTELIG veltrent. Eller det skulle kanskje vært på den lyse siden.
På den lyse siden: Jeg har telefonnummeret hans.

Æsj. Verden er selvsagt ikke vakker i det hele tatt
Bush fortsetter med å befri Irak. Natt og dag. Han er helt utrettelig, virker det som. Jeg orker ikke skrive mer om det. Jeg begynner å grine.
Les hva denne dama sier om det i stedet
Er usikker på om dette er en permanent url. Men det finner vi ut.

Patsy! Phone home!
Det er så fryktelig trist uten deg. Og jeg er blitt snill igjen. Promise.
Edina

Ah! Jeg har vært på Ikea igjen!
Som tidligere nevnt, skaffet jeg meg en Ikea-venn just like this (knipser. ey. ikke SÅNN knipser da). Men via sms
Jeg er aldri tidligere blitt henta av en blind date på Ikea. Men det gikk helt fint. Bilen var helt ny. Sjåføren var heller ikke spesielt gammel. Og møblene er nå overalt i HP23. Ser ut som en kafeteria her. Tror jeg henger opp et skilt. Eller et flagg.

Torsdag 3. april: Drittkjerring på banen
Jeg sliter meg til et sete på t-banen hver ettermiddag. Har for lengst gitt opp å håpe på et sete på morgenbanen. Men på ettermiddagen pleier det å gå bra. Så også i dag. Ytterst på en treseter. Helt til:
- Hei. Kan du flytte deg innomver? (Kjerring på 55 med burgunderfarget hår og diger plastsekk)
- Det er ledig i midten her. (Jeg. Ikke motivert for å bli skvisa inn mellom to fæle kjerringer en torsdag ettermiddag)
- Ja. Men hvis jeg sitter ytterst, får jeg plass til denne plastsekken her. (Kjerringa med sekken)
- Du kan ta hele det jævla setet, du (Jeg. Ikke motivert for å bli skvisa mellom to fæle kjerringer en torsdag ettermiddag)
- Jammen. Hei! Det er da plass til .... (Kjerringa med sekken)
- Hmfff (Jeg. Stående i midtgangen resten av turen, med ryggen til den jævla kjerringa)

Tirsdag 1. april: Takk, gutter!
Viser til tidligere publisert etterlysning
og konstaterer at gutta fortsatt leser webben min.
Hvilket selvsagt ikke er noen hinder for at dere andre som er teknisk anlagt melder dere til tjeneste fortløpende. Det er alltids et og annet som ikke funker i HP23.

Dassen skal jeg imidlertid fikse sjøl i dag. Mulig jeg er frisinna. Men å slippe fremmedfolk oppi dass, gjør jeg ikke. Vel. Nå var det vel forsåvidt fremmedfolk i dass som forårsaket den totale og endelige kollapsen i HP23s vannklosett. Men selvmotsigelser har da heller aldri vært noe vi tar prinsippielt avstand fra.

Ikke spør meg hvorfor jeg sitter og lytter til Billy Joel og NY state of mind. Er definitivt ikke i nærheten av å ha lyst til å reise til NY. Ikke i dag. Ikke i morgen. Never ever faktisk. Men da jeg var der, bodde jeg på 52nd. Så det er vel litt Joel i meg da. Mer Joel enn trønder? Neppe. Men mest østlending er jeg redd. Vel. Ikke så veldig redd. Mest glad. For jeg har fått en veldig hyggelig mail i dag. Som jeg ikke kan fortelle om. Men som du kommer til å bli glad for å høre om en vakker dag. Nei, Stew, er ikke invitasjonen fra deg. Nei, Tio, ikke vitsen fra deg. Nei, tante, ikker vennskapsringen fra deg heller, og ikke den stygge vitsen fra deg, Johnsen. Og ikke - selv om det var dagens nest beste mail - Bush-hetsen fra Gruff.

Én takk til:
Vedr. min nært forestående utflukt til IKEA, benyttet jeg meg av muligheten til å utlyse turen bare innenfor en snever krets på sms. Men det funka. Så nå skal HP23s nye reservemøblement fraktes i en stasjonsvogn en av de nærmeste dagene.
Livet er blitt en lek etter at jeg skjønte hva man skal bruke testosteronbombene til. Jeg hadde jo en vag anelse allerede i utgangspunktet. Men hadde ingen idé om omfanget av den testosteroninitierte tiltakslysten.
You just have to love them.

Mandag 31. mars: Sovet!
Klarte det!
Sovet en HEL natt!
Har jeg gått glipp av noe?
Ja. Selvsagt har Goggen gått helt bananas i Bagdad mens jeg sov. Men det ville han gjort selv om jeg var våken. Og natta ville vært både søvnløs og jævlig.
I stedet lå jeg på puta og drømte at Verdens Beste Mann og Verdens Verste Mann sloss om hvem som egentlig var kjæresten min! Det viste seg selvsagt at det til syvende og sist var meg som hadde vært litt uklar i min håndtering av de involverte partene. What else is new?

Ting jeg har gått glipp av mens jeg sov:
tv-shop
Ricki Lake
Big Brother-reprisen
2 timer MTV
2 timer CNN
tekst-tv-nyhetene (som jeg våkna til)
2 timer kvitring på telefonen :-(

Men. Alt i alt: Livet er en lek i dag. Bortsett fra at jeg er livredd for å få SARS nå. To hockeyspillere (NHL) avsto fra å spille kamp i natt av frykt for at de hadde fått det. Hvis sykdommen kan ramme nordamerikanske hockeyspillere, så kan ikke veien være lang til enslige mødre på Østkanten?

Inspirert av vaskende venner, har jeg vaska vinduer i helga. Og montert hyller. Og vaska matter. Og montert katteklorebrett. Og rigga opp skåler med Cats Fuck Off (eller noe liknende) på badene. (hehe. du veit at jeg bare har ett bad. men det er liksom 2 rom likevel)

Nå har Norge tilbudt EU å betale over én milliard i EU-bidrag, kan jeg høre Edgar fortelle i bakgrunnen her. Han påstår det er mer enn 6 ganger det opprinnelige beløpet. Vel. Opprinnelig beløp var et sted mellom 175 mill og 200 mill. Så han har kanskje rett da. Edgar tar nesten aldri feil.
Og dette har vi faktisk snakka en del om på jobben: Så fort en skikkelig krise oppstår, blir Edgar og Hedda bytta ut med Morten S. og Siri Lill og verre ting. Det er en slags 'dere kan godt få lage lekenyheter på morgenen så lenge det ikke handler om noe alvorlig'-holdning.
Vi på jobben er litt redde for at Norge plutselig skal arrangere en kjempestor miljøhappening. Og ledelsen kommer inn på kontoret og sier 'nå kan dere ta tre uker fri, for vi har leid inn noen ORDENTLIGE journalister'

Åh. Jeg skulle ønske at Verdens Beste Mann leste dette, og tenkte 'hun er jo bare 'Verdens Beste Dame!'

PS:
Mulig jeg har sagt det før, men Noddy suger big time.
Jeg vil ha Bob. Jeg vil ha Bob. Jeg vil ha Bob.
- De hører meg ikke!
- De vil ikke høre!
- Åååå hjelp! Der kommer børsten!
- Ingen huller å krype inn i
- Ingen huller å gjemme seg i
- Hjeeeeeelp!

Etterlysning
PCen min er i ferd med å gå totalt til helvete.
Tidligere har det hjulpet å skrive det på disse sidene. Vips! så har en teknisk anlagt mann i sin beste alder dukka opp på døra. Og vips! så har pcen blitt vekket til live igjen. Sånn er det kanskje ikke lenger. Men på Østkanten slutter vi aldri å håpe på at nestekjærligheten skal seire.

Lørdag 29. mars: En slags lykke
Gikk til jobben i dag - og fant ut at livet er veldig bra. Singellivet har vist seg å kunne takles helt utmerket. Uten å miste fotfestet totalt (cirka).
Kom fram til jobben og møtte kollega som også hadde funnet ut at livet er veldig bra. Han hadde til og med grepet seg selv i å synge på vei til jobben. På en lørdag. Skjønner du eller?
Selv om Ting Tar Tid, så Blir Ting Bedre. Og akkurat nå Tar Ting Mye Tid. Tid vi er overrasket over å oppdage at vi har bestemt oss for at vi faktisk har. Hvis ikke det var en kryptisk melding, så veit ikke jeg.

Kjære alle innbyggere av den verdensomspennende hotellkjeden Heartbreak!
She did it!
You can do it!
Screw your best friends
And then some

Fredag 28. mars: Lillesøster nå
Høyt oppe og langt nede er samma greia egentlig. Så lenge det ikke er middels.
Er ikke kommet særlig langt i retning av:
a) reparere dassen
b) pante flasker
c) gjenoppfriske gamle bekjentskaper
d) gjenoppfriske nye bekjentskaper
e) installere jukebox
f) innhente dødsdom over husets nervesenter
g) bli gift

Er kommet veldig langt i retning av:
a) treffe folk
b) treffe helt nye folk
c) spille wiseguys veldig høyt veldig tidlig
d) planlegge neste BB i HP23
e) snakke i telefonen
f) snakke i telefonen på natta i flere timer

Så du kan ikke akkurat si at tida står stille
Og Bush er fortsatt det aller verste vi veit

Hyggelig avbrekk i arbeidsdagen:
Innleid IT-konsulent hater også Bush. Nesten like mye som meg og Gruff til sammen. Sånt blir det bra arbeidsdager av. Nesten en slags lykkefølelse.

Viktige avgjørelser blitt tvunget til å ta siste uka:
 • Vi må ikke nødvendigvis ha en mann i år
 • Vi må ikke nødvendigvis gå ut med alle som har det minste snev av lyst til å gå på date med oss
 • Vi kan aldri være sammen med noen over 40
 • Men over 30 er ok
 • Under 26 er ikke ok
 • Å ikke få noe du peker på, kan være nesten det beste som finnes
 • Å få alt du peker på er også fint
Søndag 23. mars: Big Brother i HP23
Ingen ser på Big Brother. Men alle kjenner Halvor og Henriette. Og ingen liker Anita eller Henrik. Og de fleste driter i at Julian dro hjem.

Vel. Etter å ha vært åsted for en kombinasjon av 70-tallsdisco og det aller nyeste vi (de) klarte å finne, begynte HP23 å minne mer og mer om Big Brother-huset.
Særlig idet huset begynte å våkne til liv neste dag. Og verandaen begynte å fylles opp med folk. Og sol. Og øl.
Og takket være penger fra unevnelige kilder klarte vi å skaffe enda mer øl.
Plutselig var fryseren tømt. Og plutselig var dassen i stykker. Og vi må ha drukket cirka 10 liter kaffe. Mens det ble helt klart at det var en god del vi ikke visste om hverandre. Selv om ingen hadde så grusomme hemmeligheter som Pia. Kanskje snarere tvert imot, vil jeg si.
Da nesten alle var stemt ut, ble det vedtatt at naboen skulle stemmes inn. Men så fant vi ut at det ville minske sjansen for at vi andre ble sistemann ut.
Det ingen av oss egentlig tenkte på, var at det faktisk var MIN kåk. Dermed hadde jeg jo vunnet allerede i utgangspunktet.

Det ble etterhvert påfallende mye snakk om flagg og flagging. Og takvinduer. Er vel sånn det skal være i Big Brother-huset.
Ble også en god del anstendig selvskryt underveis. Til sammen hadde deltakerne laget noe sånt som 20 ulike webber. Jeg kan ikke si hvem som hadde laget den tøffeste. For da blir det bråk. Men det var ikke Rodney (meg).
Det ble også etterhvert klart at nervesenteret i HP23 - pcen - er i en enda dårligere forfatning enn vi hadde våget å drømme om. Men at den kanskje kan tåle en jukebox likevel. I hvert fall kan den tåle en god del progamvare som BB-deltakerne visste om. Til sammen visste deltakerne om cirka 200 programmer. Det skyldtes hovedsakelig at én av deltakerne hadde laget masse programmer.

LARS JOACHIM. HP23.

Lørdag 22. mars: En slags fruktkompott
Det er vel egentlig bestemt at vi får luft i magen av for mye frukt.

Torsdag 20. mars: Sorry asså
Mens verden har balansert på kanten av stupet, har vi våset i vei om fruktfat og dating og verre ting. Kan du tilgi oss? Vær så snill!?
Vel. Jeg er fortsatt fryktelig lei jeg for at jeg ikke er i Washington med en stor stein. Utover det er jeg i en tilstand som ikke egner seg på www. I hvert fall ikke hvis man noensinne vil ha visum til USofA. Men. Hvem i heiteste h.. vil noensinne reise dit. Vi behøver jo ikke dra dit heller. De kommer til oss. Så fort de finner ut at vi har olje. Kjell Magne ligger tynt an. Det kan være at Goggen får det for seg at også vi trenger å bli befridd. Uææææææææ!

Onsdag 19. mars: Fullmåne og greier
OK. Månen sitter klistra som en kjempeost. Jeg er klar som et egg.
Men. Excusez-moi! Hvor blir det av Nicolas Cage?
Her skulle det kommet en link til et bilde av Cage fra Moonstruck. Men jeg må på jobben, og maskina har allerede kræsja mer enn jeg orker i dag (0800).
JORUNN GRAN. OSLO.
Neida. Er ikke lei meg fordi jeg ikke er i Bagdad. Er lei meg fordi jeg ikke er i Washington. Med en stor stein.

Søndag 16. mars: Multipersonlighet nå
Det begynte med at mine kjære kolleger skulle hjelpe meg ut i det virkelige livet. Ultrababe visste råd i retning av steder på www der det gikk an å finne både det ene og det andre. Og JP visste råd i retning av hva man skulle kalle seg når man beveget seg på steder på www der det gikk an å finne både det ene og det andre.
Problemet er at nå husker vi ikke hvem som er hvem verken av oss selv eller både det ene og det andre vi har funnet på www. Vi ender med å invitere "Reisefølge 2003" på putekrig som vi egentlig hadde avtalt med "I bingen 2003". Og enda verre: Det kan se ut til at vi ender opp med å være på samme café samtidig med både "Enslig ung.." og "S&M?". Og vi kan altså ikke huske om vi har sendt bilde til begge to - eller ingen av dem. For på hotmail heter jo ingen "Enslig ung" eller "I bingen 2003". Der heter de nemlig moroklumpen@hotmail.com eller gutten72@hotmail.com eller partyparty007@hotmail.com. Og bakom synger skogene. Bokstavelig talt.

Danser med irer
Det ble vedtatt at St.Patrick's Day skulle feires. Vi leste oss opp på temaet, og møtte opp til paraden på Karl Johan.
Kan ikke si annet enn at det var en banebrytende opplevelse. Så vi klarte ikke å slippe temaet, og bestemte oss for å menge oss med det norsk-irske grunnfjellet utover ettermiddagen. Og endte opp med John og Terje fra Toten og Jørn fra Tønsberg.
 • Antall traktorer eiet av John: 8
 • Antall traktorer eiet av Terje: Flere enn 8
 • Antall båter eiet av Jørn: et helt rederi
 • Antall øl veltet utover bordet av gutta: om lag halvparten
 • Grad av skadefryd da den fulleste ble lempa ut på gata: meget stor
 • Og ja: Antall samer som hadde mista lommeboka si under bordet vårt: 1
 • Antall ganger samen returnerte til bordet vårt og krabbet under det: 10
 • Antall ganger samen insisterte på å flytte sofaen vi satt i ut på gulvet: 3
 • Avgjørelse tatt i forbindelse med samen&lommeboka: Finner vi lommeboka, så rapper vi penga
 • Men vi fant ikke lommeboka
Aiaiai - nesten litt samehets der. Det var IKKE meningen. Tvert imot ble det bestemt under den irske ambassadørens tale på rådhuset i går, at vi fra nå av skulle innlede alle taler til forsamlinger med noen velvalgte samiske fraser. Det hørtes bare helt skittøft ut da alle irer som snakka fra rådhustrappa innledet med noe på keltisk/gælisk i retning av 'Ag caoineadh ar an uaigneas mór'.

Fant noe som kan brukes, tror jeg:
'Seminára calmmustahttá daid erenoamás dárbbuid mat leat sámi dutkamiid rekrutteremis ja eamiálbmotguoskevas dutkamiid rekrutteremis, dákko maiddái buohtastahttit maori ja sámi dutkamiid rekrutterendiliid.'
Seminaret skal fokusere på særskilte behov innen rekruttering til urfolksforskning og samisk forskning, herunder sammenligne rekrutteringssituasjonen når det gjelder maori og samisk forskning.
For ordens skyld: kilden her

Anyway:
Du vet at du kan lære alle språk på www?
Prøv her hvis vvv-sensueren har slått inn
NB! Sinnssykt mye pop-ups. Prisen for at noe er gratis, veit du...
Uansett: Jeg fant ikke samisk der.

Torsdag 13. mars: Snart en nesteninnrømmelse

Men først dette:
Til deg som hater oss så fryktelig mye:
Kan du være så snill at du peller deg vekk fra disse sidene.

Det finnes ingen norsk lov som kan forby folk å surfe på nettet. Men det finnes heldigvis lover og innretninger som gjør at folk som driver med reinspikka trakassering kan havne:
a) i retten b) i fengsel c) på sjukehus d) i helvete.

Beklager. One of those days
Nå til nesteninnrømmelsen: Du veit du trenger å komme deg hjem til stua di og bli der, når du innser at du plutselig befinner deg i et nokså mørkt lokale kun befolket av deg selv, en muskelbunt og en kamphund. Riktignok en gammel kamphund. Men det blir liksom feil.

Mandag 10. mars: Ærlig eller redelig?
Eh. Ærlighet varer ikke alltid lengst. Men redelighet er noe vi virkelig tror på.

Søndag 9. mars: Rettelse om frukt
Antall timer brukt i fruktfatet siste uka: ca halvparten av tiden

Men nå får det være nok frukt. Det er bestemt at vi skal tilbake til basisføden: øl. Snarest mulig.

Tante Grusom er gjenoppstått. Og Tante Grusom blander ikke epler og bananer. Aldri mer. Og for å bevise det, skal vi i løpet av max 5 dager oppsøke Stein Lillevolden og tilby vår assistanse i forbindelse med å redde Blitzhuset fra byrådet. Ikke spør hvorfor. Det har noe med siste dagers hendelser å gjøre. Hvem er det som aldri spiser frukt? tenkte vi. Blitz-folka! Vel. En og annen drue hender det nok at de stapper i seg. Men det har vi bestemt oss for ikke å henge oss opp i.

Lørdag 8. mars: Fruits anyone?
 • PÅ DEN MØRKE SIDEN:
 • Antall uvenner ervervet siste uka: ca 2
 • Årsak til uvennskap etablert denne uka: jeg er lett å hate
  ... for noen som i utgangspunktet har likt meg veldig godt
 • Antall timer brukt på å fundere på om to sure dritthuer er det verste som har skjedd oss: 0,5
 • Konklusjon: Have a banana!
 • PÅ DEN LYSE SIDEN:
 • Antall timer brukt i fruktfatet siste dagene: minst 10
 • Antall dager uten andre forpliktelser enn badekar, tapas og rødvin: 4
 • Eller 96 timer om du vil
 • Grad av tro på at dritthuene kommer til fornuft etter hvert: høy
 • Tja. Ikke hoveddritthuene, da (GWB+KMB)
 • Men dem er det uansett ikke håp for
Uuups!
Gratulerer med dagen, jenter! Hvis dere har gått i tog, skal dere vite at jeg gjerne skulle vært der. Men det snødde så fælt. Og vi har jo allerede stemmerett og p-piller.
Og der tenker jeg vi mista enda et par venner. Dette går unna!

Torsdag 6.3.03: Lykke
Viser til jubeleum omtalt i går

Ikke før hadde jeg delt erindringen om den sene aftenen i 1983 med mine kjære venner på www, så kom tilbakemeldingen fra én av de tre hyggelige guttene jeg var på nattklubb med den kvelden. (Ikke han jeg senere ble skilt fra. Han synes internett er for dyrt.)
Geir kunne sågar erindre at nattklubbens navn var Hetlands jubalong, og at de spilte Words. Og det stemmer, når jeg tenker etter.
Selvsagt måtte jeg dele denne tilbakemeldingen med enda en av de tre hyggelige guttene. Og det ble en jubileumsaften i humre-humringens tegn.
Bare én av de fire involverte har ennå ikke meldt seg.
Ken, where art thou?
Ute og spiller teater, ja. Tenkte vi det ikke.

Onsdag 5.3.03: Et slags jubileum, gitt
5. mars 1983:
Hun entrer rommet.
Finner en ledig stol.
Ved siden av tre hyggelige gutter.
De fire drar på nattklubb.
Nattklubben stenger.
Hun er sulten.
Den ene av de tre hyggelige guttene bor rett i nærheten.
Og har en boks Spagetti Rimini i skapet.
Hun blir med ham hjem.
Ni år senere er de skilt.

5. mars 2003:
Det er noe med datoen.
Det er 20 år siden skuta mista radaren.
20 år hun aldri ville vært foruten.

Søndag 2.3.03: Midt i fruktfatet altså
Den panikkerte fasen er nå avblåst. Vi har hygget oss i fatet hele helga (siden vi fikk fjerna fredag fra historien).

Vi må for øvrig si at innspillene fra nærmiljøet begynner å bli overraskende mange:
 • Antall henvendelser fra mødre til ungkarer i borettslaget: 2
 • Syns det så godt, liksom?
 • Argumentasjon fra mødre til ungkarer i borettslaget: "Du som har så fint hår og ser så ung ut, burde skaffe deg en mann før det er for seint".
  Underforstått: "Skaff deg min sønn før det er for seint for ham."
 • Damer! Det er allerede for seint for sønnene deres.
 • Vel. Jeg sier selvsagt ikke nei takk til en tur til Thailand på vårparten.
 • Antall henvendendelser fra barn til enslige fedre i nabolaget: 1
 • Argumentasjon fra barn til enslige fedre i nabolaget: "Du som er så morsom å være sammen med, burde skaffe pappa en kone før det er for seint for ham."
  Barn av enslige fedre er nok litt mer klarsynte enn mødre til ungkarer.
Det er (slik vi ser det) bare én ulempe med livet i fruktfatet. Hvor mange treningstimer kan vi tåle i uka før vi kollapser og faller tilbake til gamle synder (svømme i sausenebbet med buken i været)?
Av den grunn har vi helgardert oss med en meget fleksibel kontaktannonse som vi forventer god respons på.
lese annonsen?

Lørdag 1.3.03: Lucky me
Viser til tidligere omtalt konsertbillett
Vi hadde altså visse forhåpninger om å få en hyggelig aften.
Og det fikk vi.
Dagen i går ønsker vi derimot å fjerne fra historien.
Svosj! Der er den borte!
Vel ikke helt. Dagen var nemlig full av omsorg og oppmuntringer. Og druer og pærer og snapple. Vi fikk til og med invitasjoner av kategorier vi ikke kan skrive om på internett. Kanskje grønnblek hud og stålånde egentlig er litt sexy?

Torsdag 27.2.03: Ut på tur
Mulig det er harry, men vi arrangerte familieutflukt til Ikea i går. Tok selvsagt ikke lang tid før vi måtte erkjenne at tiden ikke var direkte overmoden for å rusle omkring blant forelska par, framtidsdrømmer og gravide mager.

Men takket være Verdens Morsomste Tenåring, gikk turen over all forventning. Tror faktisk vi gjorde dagen litt lysere for ca 150 kunder da mor gang etter gang kastet seg ned på sofaer og senger og ropte:
- Jeg vil ha en MANN!
Hvorpå tenåringen tryglet:
- Han kommer aldri tilbake, mamma, det må du bare godta!

Og så humret vi oss videre - til neste seng eller sofa. Og merket oss at de fleste som går på Ikea på en onsdag egentlig tar saken ganske alvorlig. Vi var de eneste som smilte. Mulig det var derfor alle så på oss. Men vi konkluderte med at vi sikkert så ut som kjendiser. Nok en gang.
Vil vil som du vet gjerne være kjendiser

Heyheyhey!
Kall meg gjerne kreativ. Og initiativrik.
Fact is, jeg har skaffa meg billett til disse folka her
[Det er et eller annet jeg har glemt i den forbindelse, det veit jeg. Ja. Nå husker jeg; en date. Shit. Might get lucky though.]

For øvrig synes jeg Norge har takla Thomas' 2. kapittel veldig bra.
JEG har i hvert fall ikke hørt "Heile Norge jubla" siste dagene.

Onsdag 26.2.03: Oftere og oftere
Veit ikke om det er vi som er oftere og oftere på internett (eller prøver å være det), eller om det er Telenor Avidi som sliter oftere og oftere. Veit heller ikke hvilket svar vi ville foretrekke på det spørsmålet egentlig.

Men nå er det slik at vi stadig oftere starter hjemmejobbdagen med å ringe ovenfor nevnte. I dag: Etter 8 minutter med If I saw you in heaven og anna ræl, kom den sedvanlige hyggelige mannestemmen:
- Telenor Avidi goddag!
- Jeg vil ha internett! (meg. sutrebarnslig)
- Hvilke lamper lyser på modemet ditt? (han. serviceminded)
- Bare den røde. Ellers hadde jeg ikke ringt (meg. sutrebarnslig)
- Har du tv-signaler, da? (han. serviceminded)
- Pausemusikken deres suger! Jeg hater Erik Clapton! JA! Jeg har tv! (jeg. sur)
- Vi har en feil i hele Oslo i dag (han. optimistisk)
- Det kunne dere kanskje sagt på den teite telefonsvareren, sånn at jeg hadde sluppet jævla Clapton? (jeg. skikkelig grinete)
- Ja. Det burde vi ha gjort. (han. hyggelig)
- Men dere kommer ikke til å gjøre det. Service er jo ikke så viktig. (jeg. sinna)
- Vi burde nok ha gjort det (han. hyggelig)
- Det syns jeg dere skal gjøre. Jeg veit hvor du bor! (jeg. skikkelig barnslig)
- Ok. Jeg veit i hvert fall hvor DU bor (han. blid)
- Shit (jeg. flau)
- Hvor mange lamper blinker nå? (han. serviceminded)
- 3 (jeg. samarbeidende)
- Når den grønne slutter å blinke, har du internett. (han. serviceminded)
- Har jeg? Takk! Når kommer du hjem til meg?! (jeg. singel)


Alle avvik
De nyeste oppdateringene
Avvik fra perioden 28.2.04-11.5.04
Avvik fra perioden 29.12.03-25.2.04
Avvik fra perioden 2.9.03-28.12.03
Avvik fra perioden 10.5.03-28.8.03
Avvik fra perioden 26.2.03-15.5.03
Avvik fra perioden 5.1.03-24.2.03
Avvik fra perioden 19.10.02-20.12.02
Avvik fra perioden 23.8.02-18.10.02
Avvik fra perioden 28.5.02-19.8.02
Avvik fra perioden 16.2.02-28.5.02 her
Avvik fra perioden 28.12.01-15.2.02 her
Ikke helt nye avvik her
Tidligere avvik her
Eldre avvik her


Vekk herfra
Tilbake til forsiden