Tilbake til forsiden


Avvik

Det som skjedde underveis, var at det ble så viktig å formidle alt som var litt utenom det vanlige. Dermed ble det uvanlige så vanlig at vi til slutt ikke orket å formidle det.

TEKST: JORUNN GRAN

Her finner du linker til ALLE nedtegnede avvik

Nyeste oppdateringer: Forsiden under 'Ganske nytt'
Lara in town
Nudler og kaffe
Gammel dame nå. Litt.
Hotell Cæsar
Tilbakeblikk
Gamledageraktig
Noen ganger er det ålreit
Hmm. Ingen forstår meg
Definitivt et avvik
Ikke si det høyt
Ut i verden sammen
Oktober igjen
Vokser & trives
Livet leker
Jada. Kjedelig
Mulig vi tilter
Dagens tema
Isolerer oss
Guschelov fredag
Tirsdag i Skippergata
På øverste hylle
To whom it might concern
Ja, ikke helt blanke, da
Blanke ark
A er det som gjelder
Hvis dere bare visste
Nyeste oppdateringer: Forsiden under 'Ganske nytt'
Alle avvik
Avvik fra perioden 29.12.03-25.2.04
Avvik fra perioden 2.9.03-28.12.03
Avvik fra perioden 10.5.03-28.8.03
Avvik fra perioden 26.2.03-15.5.03
Avvik fra perioden 5.1.03-24.2.03
Avvik fra perioden 19.10.02-20.12.02
Avvik fra perioden 23.8.02-18.10.02
Avvik fra perioden 28.5.02-19.8.02
Avvik fra perioden 16.2.02-28.5.02 her
Avvik fra perioden 28.12.01-15.2.02 her
Ikke helt nye avvik her
Tidligere avvik her
Eldre avvik herFredag 18. oktober 2002: Lara og vi
Det er utrolig hvor mye glede en kvinne med store bryster kan bringe i en tøff hverdag.
Siden enkelte i HP23 har en lei tendens til å ha en sterk affeksjon i forhold til skjermer, tastatur og remotes av alle slag, var det helt naturlig at en ettermiddag denne uka skulle tilbringes på Spaceworld
Av en eller annen grunn tilbragte en relativt stor mengde unge mennesker også denne ettermiddagen på samme sted. De ropte og skrek, og den røde løperen var rullet ut.

Nerd-segmentet i HP23 hadde bare fredelige hensikter, men det var ikke lett å slippe utenom noe som minnet mistenkelig om et slags lanseringshysteri.

Jeg vet fortsatt ikke hva de lanserte. Men jeg fikk ta Lara Crofts imponerende brystparti og lange bein i nærmere øyesyn, idet min egen stakkars 12-åring ble grepet av lanseringsvaktene og prakket på Lara-dama for fotografering og autgrafer og hele pakka.

Et lite skritt for menneskeheten. Men et stort skritt for mor og sønn. Helt klart.

HP23s 14-åring betviler sterkt at det var den ekte dama vi hadde møtt. Men mye tyder på at det faktisk var det.

Gjett hvem som har glemt å riste penger ut av Jantevernforbundets kontantkasse i dag? Selvsagt har vi ikke noe sånt som firma-kredittkort her. Derfor er det til tider snakk om å ha en del penger tilgode. Men det får gå.
Alt var verre før [død link - 6.10.05]

Torsdag 17. oktober: Effektivt
Du er kanskje litt misunnelig på Ally og alle de andre på tv som er så effektive og travle og har så viktige jobber? De spiser aldri, sover aldri, småprater aldri. De bare er frustrerte og på farten hele tiden.

Jeg vil bare si at nudler og kaffe til middag er ikke noe godt. Jeg driter i om jeg føler meg litt travel og effektiv. Jeg skulle ønske jeg lå hjemme på sofaen og stappa i meg pizza. Og drakk cola. som forresten kommer til EU i muslimsk utgave snart. Fra Iran:
Muslimsk cola på vej til Danmark
Du lurer kanskje litt på hva for noe mer som er på vei til EU?
Nemlig. Bjørn, bison og gaupe. [død link, Bulletinen - 6.10.05]

Onsdag 16. oktober: Gammel nå
Når du må hvile på en sofa på kontoret før du skal ut for å drikke kaffe med en gammel kompis, da er du GAMMEL.

Det er like før jeg møter på jobben med hårnett når jeg skal ut etter jobben. Og mens vi er i gang: Det er like før jeg må ta fri fra jobben hvis jeg skal noe etter jobben. Jeg må vel faktisk allerede det. Hvis jeg skal være dønn ærlig. Som jeg er kjent for å være.

Vel. På vei ut - uten å ha vært i nærheten av hårnett. Uten å ha vært i nærheten av en minibank siden det sto: "disponibelt beløp: 0,00 kroner"
Men med godt humør og medbragt deodorant. Det vil si: Etter å ha brukt medbragt deodorant. Ikke i tilfelle det blir noe. For det blir det ikke.

Tirsdag 15. oktober: Cæsar på t-banen
Jeg hadde ståplass på t-banen, og ble stående blant en gjeng 15-åringer fra nabolaget. De snakket om Martine og Svein og Benedicte og Odd. Og lille Carola. De lurte veldig på hvordan det var Sverre og Charlotte. Og var glade for at Juni hadde sluttet å drikke nå som Albert er flyttet hjem med Bitten. Men trist er det at Arne ikke er grei mot Åge. Det er ikke lett nå som Henning bor i utlandet.

15-åringene snakket om rollefigurene i Cæsar som om de skulle vært personer i deres egen omgangskrets. Rystende, på en måte. Helt til det gikk opp for meg at jeg faktisk visste hvem alle de snakket om var.

Jeg lurer også på hvordan det skal gå med Odd som går uten jobb. Og hva vil skje hvis Sverre og Charlotte fortsetter å være sammen? Når skal forresten Ninni finne ut at Jens August lurer henne trill rundt? For ikke å snakke om Juli (favorittdama mi), som blir ført bak lyset av Arne?

Men jeg ser virkelig ned på folk som følger med på såpeoperaer. Derfor følger jeg ikke med på noen såpeoperaer. Jeg er bare usedvanlig kvikk i oppfattelsen, slik at jeg får med meg det meste i teaserne før nyhetssendingene.

Uuuuups! I kveld kommer jeg på tv.
Håper jeg ser tynn ut. Og litt brun kanskje.

Søndag 13. oktober: Ser oss tilbake
Siden vi har rundet kalenderen, er det fristende å lure på om livet er veldig annerledes i år enn i fjor. Og det er det så absolutt. Og samtidig ikke.

I fjor på disse tider var vi skremmende friluftsinteresserte. Denne uka i fjor tilbakela vi ikke mindre enn TO turer i det grønne. To todagers turer:
Pust inn - pust ut
Ut i skogen

I år på disse tider er vi skremmende gammeldagse og nokså pliktoppfyllende egentlig. Og ikke spesielt friluftsinteresserte på fritida. På jobben går det derimot mye i vandrefalk og jerv og hare denne uka.

Men jeg skal i skogen i dag. For å spare penger for min nye arbeidsgiver. Et grantre er et grantre. Er det vedtatt i kollegiet. Derfor skal jeg forevige et grantre eller to i Østmarka.
Jeg skal gjøre det kort og gripende, og håper jeg ikke behøver å gå langt før jeg finner et grantre. Jeg har også en reserveplan: På tunet i HP23 står en slags gran. Av den amerikanske, edle sorten. Med litt bildebehandling kan det gå helt greit.
Wow! As I speak, skuer mitt øye et bartre ca 10 meter fra her jeg sitter. Riktignok et furutre. Men når jeg scanner hukommelsen, handler dette om BARskog, ikke GRANskog. Derfor er det ikke noe galt med FURUskog. Men furuTRE blir kanskje litt i underkant. SÅ mye bildebehandling kan jeg ikke.

Tirsdag 8. oktober: Nesten som før i tida
Sitter med beina i kryss og reparerer tøy. Har etter mye om og men funnet Oslos eneste forretning som fortsatt selger glidelåser og annet som kan bidra til å forlenge livet til ymse klesplagg som er dårlig behandlet av innehaverne.

Kan ikke annet enn å føle meg hensatt til 50- eller 60-årene. Føler meg som min egen mor eller mormor. Vet at jeg beskjeftiger meg med aktiviteter som egentlig er dødd ut. Jeg må huske på å røre litt på meg innimellom. Ellers kan det hende at en antroposof kommer forbi og forsøker å stoppe meg ut. "Utstoppet stoppende kvinne fra 60-årene. Nesten intakt. Bare litt utflytende på sidene."

Fikk et lite tilbakefall til nåtiden akkurat nå. Noen (jeg) hadde kommet i skade for å sette på litt mye bakgrunnslyd til tøyreparasjonene. Og noen (jeg) hadde rotet bort fjernkontrollene. Og ingen (ikke jeg) gidder å bøye seg (legge seg ned) foran forsterkeren for å finjustere volumet når vi har fjernkontroller til den slags. Noe de selvsagt ikke hadde i 60-årene.
Dermed altså tilbake i 0-årene. Eller hva det nå heter. 00-årene? Om noen år kommer det til å hete "rett etter århundreskiftet" eller "rett etter årtusenskiftet".

Et eller annet må det da faktisk hete. Tror vi tidligere har sagt "rundt 1900" om alt fra 1900 til 1920. Og så begynte tjueåra. De harde.

Hvis vi skal være dønn ærlige her, så er det vel ikke så veldig mye som tyder på at tidsregningen vår kommer til å lyde særlig annerledes enn forrige århundres. Mellomkrigsårene og etterkrigsårene og kubakrisen blir erstattet med 911-epoken, Bush-mot-Irak-vanvittet og til slutt Alle-mot-Bush-årene som varer helt til Europa-passer-ikke-som-ett-land-likevel-æraen overtar. Da er vi nok nådd 2030. Og du lurer kanskje på hvordan det kommer til å være i verden da?
Mitt tips er at det blir ca 5,6 grader varmere innen 2030. [død link, Bulletinen - 6.10.05]


Mandag 7. oktober: Noen ganger er det helt ålreit
Lykken er en radio, en stengt dør og en sofa. På jobben. Og nå kom jeg på at jeg har med meg et eple også.
Livet er en lek.

Fredag 4. oktober 2002: Misforstått
Jeg må være en veldig dårlig sjef.
Eller så er jeg veldig dårlig til å høre etter. (Og det er jeg jo)
Jeg kan ikke huske at de jeg jobber sammen med har sagt opp jobbene sine.
Jeg tror heller ikke at det er helligdag i dag.

Forresten
Har du lagt merke til hvor godt internett egner seg til historieforfalskning?
Hver gang jeg angrer på noe jeg har skrevet (eller gjort), kan jeg med bare noen enkle tastetrykk rette det opp igjen.
Det kommer spesielt godt med i disse indekserte tider.

Tipper Petersen skulle ønske han kunne gjøre det samme med alt det dumme han gjør. Men vi har én eneste soleklar melding ut i den forbindelse, Jan: Vi glemmer ALDRI! Vi husker fortsatt hva du sa om promillekjøring til sjøs i 1999!

Torsdag 3. oktober: Absolutt avvik
I min høyrøstede lunsjkonversasjon (enetale) kom jeg til å skryte ganske mye av at jeg er en Samfundets Støtte i og med at jeg er LEGDOMMER.

Legdom...
En bjelle ringte.
Øresuset tiltok.
Hodet ble rødt og varmt.
Jeg, en Samfundets Støtte var blitt en Samfundets Sviker. En Slyngel. En Sjarlatan.

Jeg er hun som GLEMTE at hun hadde bekreftet at hun skulle møte i retten for tre uker siden.
Hun som skulle yte sin skjerv for å bidra til at Rettferdigheten kunne skje fyllest.

Jeg hadde aldri trodd at en med så stor grad av snutenoia skulle få SÅ dårlig samvittighet over å ha uteblitt fra en strafferettslig forfølgelse (som en rettssak jo er).
Men jeg tror det er det innebygde ønsket om å være en Samfundets Støtte som nå har fått en kraftig slagside.
Og det blir jo ikke bedre med statsbudsjettet som er lagt fram i dag

Kjære Einar Dørum!
Det skal aldri skje igjen!

Heldigvis var damen på telefonen i retten veldig forståelsesfull.
Hun kunne faktisk tilby meg en hoppe-på-tur til rettslokalene allerede neste uke.
Noe jeg dessverre måtte takke nei til.
Samfundets Støtte eller ei. Verden må jo også reddes her. Og denne møkkete jobben føler jeg en plikt til å være med på.

Onsdag 2. oktober: Hysj, jeg oppdaterer
Det er helt sikkert FORBUDT å oppdatere private hjemmesider i arbeidstida. Men det er faktisk også FORBUDT å la folk jobbe 7 dagers uker ustanselig. Og 12 timers dager.

Overdriver selvsagt. Har funnet ut at hvis jeg går omkring og ser ustanselig sliten ut, og konsekvent svarer 'nei, jeg må jobbe' uansett hva folk spør om, så er det INGEN som lurer på hvordan jeg får med meg alt som går på tv, leser 2 bøker i uka, oppdaterer 3 private nettsteder, drikker øl minst 2 kvelder i uka og sover 9 timer hver natt i tillegg til 12 timers arbeidsdager og 7 dagers arbeidsuker.

Kjære, lille navle, hvor jeg elsker å beskue deg!
Ærede leser (bruker)! Vi må komme oss mer ut sammen!
Selv om hodet mitt er fullt av ulv og litt jerv, skal jeg nå forsøke en 3-trinns-modell i retning av et bedre liv for deg og meg.

 • Gå hit mens du kan!
  Sinnsykt elegant avlegger fra landoverbaptist.
 • Test deg selv! [død link, ikke emode mer - 6.10.05]
  Verdens beste test-deg-selv-web.
  Test deg selv i det uendelige.
  Anbefaler å registrere deg, men kanskje ikke med jobb-mail-adressen, for du får mye mail.
  Men det finnes nesten ikke noe bedre enn å åpne mailen på morgenen og lese: "Hei, her kan du lese ALT om din seksuelle legning" eller "Du bør date Brad Pitt. Dere passer sammen!"
 • Endlösung for kjøleskap [død link, irriterende, for den var god - 6.10.05]
  Riktignok for spesielt interesserte.
  Meget pedagogisk framsyning laga av EMR.
Tirsdag 1. oktober: Oktoberfest søkes
Hvis jeg hadde bodd i München nå, så hadde jeg drukket øl hele dagen. Ved solide bord med rutete duker. Og blant serveringsdamer i velfylte dirndler.

I stedet sitter jeg i Skippergata og drikker brus. Og kaffe. Ved et støvete skrivebord.
Det gjør meg imidlertid ikke så mye at folka rundt meg ikke har dirndl på seg. Det gjør også forbløffende lite at storparten av folka rundt meg faktisk ikke er rundt meg denne uka. Høstferien i Verdens Nest Viktigste Virksomhet faller på underlig vis sammen med lanseringen av statsbudsjettet. Men i VNVV tar man ikke slikt så alvorlig. Pengene som kommer på budsjettet, er sikkert borte neste uke uansett. Det er nesten bare fint at det ikke er så mange som er til stede for å krangle om de pengene, når jeg tenker meg om.

Tror dette er dagen for trøsterødvin. Når jeg tenker meg om, kan jeg sikkert varte opp med en rutete duk også. Faktisk til og med en dirndl. Men den lar vi ligge. Ellers ville det bli snakk om veeeeeeeeeldig mye trøsterødvin. For å kompensere for om lag 20 cm manglende dirndl i kneppingen foran.

Lørdag 28. september: Opptur
Vi konstaterer at den nye jobben er et fryktelig trivelig sted å være.
Bukselinningen strammer på en ytterst ukledelig måte. Noe som betyr at vi koser oss noe helt forferdelig for tiden.
Norges jantevernforbund er rett og slett som å jobbe midt i smørøyet (smultøyet).
Driter du egentlig i detaljene på min nye arbeidsplass? Hopp videre til dagens gladmelding!

Men de nye kollegene mener at det hør og bør seg å drikke opp deler av lønna på vei hjem fra jobben. Og da blir jo livet heldigvis fort en lek.

Og vi er blitt litt online.
Jeg vet det er klysete sagt, men:
Det er IKKE jeg som lager dette... [feil link, nye sider, men fortsatt ikke glitrende - 6.10.05]
Med unntak av noen av tekstene (uredigerte).

Vedr. 'er blitt litt online' så er LITT forresten et nøkkelord i VNVV sin it-strategi.
Vi får mail én til to ganger i uka. Det blir neste som med fiskebilen i gamle dager.
Men han som kommer med mail én til to ganger i uka er ikke like hyggelig som han som kjørte fiskebilen i min barndom.

Dessuten er jo ikke han som kommer med mailen ute etter å selge meg noe. Han er faktisk ikke ute etter å tjene penger i det hele tatt. Og han hater informasjonsteknologi. Det er sikkert derfor det er han som kommer med mailen.

Sett i lys av ovenfor nevnte, er det kanskje ikke sjokkerende å lese følgende:
 • En scanner som ikke virker, er det bare å kaste så fort som mulig
 • Selv om scanneren bare mangler driver
 • Og driveren kan bestilles over internett - eller lastes ned helt gratis
 • Og alle vet jo at det er helt nye medarbeideres ansvar å ha lagret programvare som ble kjøpt for flere år siden
 • Vi kan faktisk ikke klare å komme på hvilken avdeling som vanligvis har ansvar for å holde orden på de informasjonsteknologiske harde og myke varene
 • En printer som ikke virker bør kastes snarest mulig
 • Selv om den faktisk har fungert eksemplarisk i flere år, og virker innimellom fortsatt
 • Ja. Kanskje nettopp derfor må den kastes snarest
 • Man blir bortskjemt av å få mail flere ganger om dagen
 • Tenk på hvordan de hadde det i gamle dager
 • Man kan bruke hotmail når mailserveren har konka ut
 • Og da er det viktig å huske at poenget ikke er at MOTTAKEREN har hotmail-adresse
 • Men sånt er det ikke så lett å lære
 • Derfor sender vi mottaker@hotmail.com til den konka serveren ustanselig
 • Selv om NOEN slår frampå at tanken var å sende FRA avsender@hotmail.com
 • Neida. Når mailen er død, må vi sende TIL hotmail.
 • Innlysende
Vi har det veeeeeeeeeeeeeeldig bra!
Ovenfor nevnte tatt i betraktning nok en gang, så mangler vesentlig informasjon. Det er IKKE slik at vi aldri blir fornøyde. Det er IKKE slik at livet i VNVV nærmer seg det uutholdelige.

Det er faktisk slik at vi ikke kan huske å hatt det bedre. Rent ervervsmessig.
Likevel har noen av oss et sterkt anlegg for å henge oss opp i hverdagsparadoksene. Ellers kan ikke livet være en lek. Som det jo MÅ være. Ellers vil vi ikke være her.

Da jeg vokste opp, måtte vi spise fisk til middag to ganger i uka. Selv om ingen i familien var spesielt begeistra for fisk. Og fiskemiddagene ble deretter.
Fram til jeg var 21 år hadde jeg ALDRI spist pizza på en mandag. Så var da heller ikke livet en lek.

Må stikke nå. Skal ut å leke sammen med resten av HP23. (Vi spiser ALDRI fisk. Men vi tar tran.)

Onsdag 25. september: Boringboringboring
Ikke misforstå: Livet er fortsatt en lek!
Men vi føler at evnen til å bidra med nyskapning og historier fra virkeligheten er midlertidig svekket i HP23.
Vi føler oss i skrivende stund mindre nyskapende enn gamle Odin.
Ja, nå skulle jeg linke til gamle Odin, for nye Odin har hatt en lenke til gamle Odin. Men ikke nå lenger.

Dessuten er ikke Odin kjedelig rent innholdsmessig i det hele tatt.
For eksempel skriver de om varig frihet
For ikke å snakke om utholdenhet og reaksjonstid

Det lysner imidlertid
Takket være at jeg fant et par bilder som jeg hadde tenkt å dele med deg:
Nesten så jeg savner vvv når jeg leser sånt
En tilnærmet realistisk historie om sjekking på Oslo øst

Søndag 22. september: Ah! Jubileum!
Skulle formidle et helt annet budskap nå, (gå direkte til et helt annet budskap) men ble vippet av pinnen ved synet av datoen i dag!
Dagboka og avvikene har ettårsjubileum i morgen - mandag 23. september!

Henfaller nesten til nostalgi her. Men beslutter i dette øyeblikk å roe det hele ned. Jubileet er ikke før i morgen. Tross alt.

Vel. Dagen før dagen er fortsatt ung. Og på ingen måte forbi.
Dette er nemlig dagen for disse folka!
dette stedet!
Er det noe rart det er flaggdag i dag?

Vel. Det med flaggdagen skyldes helt sikkert noe helt annet.
Enten denna her
eller denna her [død link, - 6.10.05]
for det kan vel ikke være denna her?
Ånei! Gudforby! Vi har da vel ikke begynt å flagge på årsdagen til sammenbruddet til denna her?? [død link, Killmagne - 6.10.05]

Nå kommer vi til dagens tema, forresten:

14 nye Ramsarområder utnevnt
Ikke 12
Ikke 13
Men 14

Jeg nøyer meg med å nevne ved navn de jeg selv synes er viktigst.
Derfor: Følgende Ramsarområder er nå utnevnt:
 • Bliksvær
 • Fokstumyra
 • Forra
 • Hynna
 • Kvisleflået
 • Tufsingdelta
 • Dokkadelta
Nå finnes det 1200 Ramsarområder i verden.
Og det blir sikkert flere.

Veldig kaldt, forresten
Siden jeg skal ut med ungdommene i aften, hadde jeg tenkt meg et frekt lite antrekk. Av tyll, kanskje. Ja, ikke så veldig lite antrekk, da. Men i hvert fall frekt og ikke så varmt.
Idet jeg gjør opp status akkurat nå, to timer før konserten, mens jeg fryser noe helt sinnsykt, fordi jeg har glemt å kjøre i gang varmeovnen, heller jeg ganske kraftig i retning av en ultrafrekk ullgenser. Noe som også ville matche den mistenkelig høst-bulende fasongen. Ikke gravid høst-bulende. Bare rett og slett Spise hele tiden. Og drikke. Og spise masse godterier-bulende.

Frykt ikke! Vi skal på ingen måte gjenta fjorårets begredelige slankestunt. I hvert fall ikke på www.
Til deg som nå begynte å tenke tilbake, og ikke husker hvorvidt du ble støtt eller opprømt av fjorårets slankestunt:
En liten repetisjon kan neppe skade:
 1. Må ha ny badevekt
 2. Prosjekt julebord
 3. Etter julebordet
Fredag 20. september: FREDAG JA TAKK
Tvangsvaflingen er under oppseiling.
Begrepsforvirret?

Det beste med livet i VNVV, er at vi kan jobbe i helgene også. Og på kveldene.

Men akkurat i dag, er behovet for fredag absolutt tilstedeværende. Noe vi tar følgene av etter å ha gjennomført vafling på møterommet.
Vi skal ha kåseri på tvangsvaflingen i dag.
Om bærekraftig utvikling.
Jeg vil ikke underslå at vi har relativt store forventninger til kåseriet.

Håper det ikke varer mer enn 10 minutter.

Tirsdag 17. september: I boks i Skippergata
Gratulerer meg selv og mine strålende nye medarbeidere med vel overstått første deadline.
Verden må reddes.
Det er selvsagt nok en møkkete jobb.
Og vi gjør den.

Og du:
Denne gangen er livet (yrkeslivet) fullstendig offline.
Derfor er dette din vei til å bli informert [død link - 6.10.05]

Samler i skrivende stund krefter til nok en helaften på Furuset...
... og der har vi jo vært før

Hett i hallen
I gamle dager drev barna og hoppet i høyet og lekte på åkrene på kveldene.
Nå blir barna i stedet fraktet omkring til dampende haller av alle slags sorter. I hallene gjør de et eller annet som foreldrene betaler veldig mye for.
Og er foreldrene heldige (noe de nesten alltid er, heldigvis), får de lov til å møte i både svømmehallen og håndballhallen selv om barna ikke er der også. For å jobbe for felleskapet.

Heldigvis har ingen foreløpig funnet ut at det går an å selge vafler i Furusetbadet. Men det er bare et spørsmål om tid. De gjør det nemlig allerede i Nortvetbadet.

Lurer på om vi bør flytte til et rikere strøk.
Kan aldri tenke meg at de rike driver noe særlig med dugnad og vaffelsteking.
Men likevel får de nok tida til å gå.
Ja, det gjør de faktisk

Lørdag 14. september: Ligger på øverste hylle og tenker på sex
Tante og onkel! Hopp videre til en annen dag, kanskje?

Temperaturen er om lag 30 grader.
Er på ingen måte alene.
Men hjernen er definitivt alene.

Hylla er tribunen på en vakker svømmehall.
Full av unger og tidtakere.
Så hvor kommer denne sex-greia fra?

Det er ikke så veldig komplisert:
Pkt. 1: Veldig mye øl
Pkt. 2: Veldig mange komplimenter
Pkt. 3: Veldig lite sex

Ikke slik å forstå at vi skambyr oss fram her på noen måte.
Det var mer et slags lyst øyeblikk. Da vi var i stand til å se ting i sammenheng.

Takk til vitenskapsfilosofilæreren som heter Kjell (ikke Madsen)
Han lærte meg følgende:
Hvis PQ
P
Q

Hvis du drikker masse brus og noen sier at du er veldig flink (P)
så får du veldig lyst på riskrem neste dag (Q)
P: Du har drukket masse brus og noen har sagt at du er veldig flink
Q: Hvor blir det av riskremen?

Tirsdag 10. september: Kan hende angår det deg
Dag to i VNVV er tilbakelagt.
I dag har jeg lært uttrykk som 'støtteuttalelse', 'uttak av jerv' og 'tvangsvafling'.
Det siste uttrykket var jeg med på å finne opp selv.
Det viser seg nemlig at VNVV ikke har vinlotteri, slik andre viktige virksomheter har.
VNVV har i stedet VAFFELSALG. Annenhver fredag. Klokka to. Med OBLIGATORISK frammøte.

Derav uttrykket TVANGSVAFLING.
Som vi tygde på en god stund.
Før vi konkluderte med at det neppe er mulig å være tilstede på tvangsvaflingen hvis man allerede er ute på FRIVILLIGØLLING.

Så nå vet dere hvor vi er annenhver fredag fra klokka 1355 og utover.
Sjappa heter noe ala et fergeselskap.
Og skal være i gangavstand fra vaffel-land.

Vet du ikke hvor vi er?
Vi er liksom på dette planet omtrent [død link, skog - 6.10.05]
Vi er ikke her!
... men da jeg da jeg søkte på den nye gata mi, kom jeg over gutta, og allerede i linkbeskrivelsen gikk det opp for meg at Roy Jimmi, Pentha og jeg har vært ute en vinternatt før. Jeg ble nesten litt rørt da det gikk opp for meg at JEG, som er parkert i 4. etg. i vaffel-land, faktisk HAR vært ute en vinternatt før.

Mandag 9. september: Nye dager - nye muligheter
For å si det litt forsiktig:
Den første dagen på den nye jobben gikk ikke så veldig bra.

Men de var virkelig mistenkelig entusiastiske alle mine nye kolleger. Og virkelig middelaldrende.
Men de lukta ikke vondt.
Og de brukte ord som 'spenstig', 'kjempepositivt' og 'støttespillere'. Om Saka De Alle Brenner For.

Og i morgen kommer alt til å gå mye bedre.
Don't worry, be happy.

Søndag 8. september: Prøver å innbille oss noe
VVV er historie. For vår del, altså.

Nå går all konsentrasjon med til selvsuggesjon omkring temaet Blanke Ark 2002.
Selv om mye tyder på at første dag (i morgen) i Verdens Nest Viktigste Virksomhet (VNVV), på alle måter kommer til å være preget av ark som er fulle av bokstaver og tall. Særlig tall.

Søndag 25. august: En hunndjevels bekjennelser
Det er ikke noen annen måte å si dette på:
Mennesket er ikke skapt for å sove hele formiddagen.
Jeg har ikke annet enn forakt til overs for alle dere som tror at det er helt naturlig for akkurat dere å sløve dere gjennom deilige morgentimer, uten å ense verken soloppgang eller fuglesang.

Men jeg vil gjerne foreslå noen forklaringsmodeller. (NB! Ikke for at dere skal bruke dem som unnskyldninger for å fortsette med den totalt uakseptable sløvinga deres.)
 • Dere kommer dere ikke i seng tidsnok
 • Sannsynligvis fordi dere føler dere tverrkontinentale og kule når dere sitter og vrøvler bort halve natta
 • Bare så det er sagt: Å lese en bok som er så spennende at du blir sittende våken hele natta, er i beste fall lite framsynt.
 • Hvis du først skal lese hele natt, er første bud IKKE å legge seg til å sove når sola står opp.
 • Dere får altfor mye støtte fra folk som ikke er noe å støtte seg på (journalister og kjendiser som prøver å framstå som kreative og kule fordi de foretrekker natteliv framfor dagslys)
 • Dere har aldri opplevd håpet om en ny og mye bedre dag som kan oppleves før første t-bane dundrer forbi 0520
 • Dere har fått altfor mange bekreftelser på at det er kult å se på tv til 4 på morgenen. Altfor mange har klart å innbille dere at det står respekt av å velte seg omkring på byen, i taxi-kø, eller i kebab-kø når vi andre nærmer oss døgnets aller beste timer: Morgentimene.
 • Til og med norsk arbeidsliv godtar at folk kommer slengende i 9-tida, og sjefene nikker samtykkende når de underordnede sier "sorry, altså, jeg er ikke menneske før i 11-tida"
 • Hva skal det bli av dette landet?
 • Et land der det er mørkt nesten hele tida, og som likevel har en befolkning som insisterer på å sove mens sol og småfugler våkner.
 • Dere skulle prøve følgende, som virker:
  Når du først har vært oppe halve natta, si til deg selv: Det er da ingen vits i å legge seg NÅ? Brygg deg litt kaffe eller te. Finn fram noen gamle blader. Rigg deg til på trappa di. Og bli fylt av forakt idet du observerer kebab-spisende naboer som skal stupe rett under dyna. Nikk sammensvergende til avisbudet, by ham gjerne på litt kaffe eller te.
  Kjør på med kjekke "heisann"-kommentarer til de første naboene som kommer ut for å dra til jobben. Men: Hold deg for god til å snakke nedsettende om de naboene som ikke er stått opp ennå. Hele kjernen i A-samholdet ligger i vissheten om at vi gjør ting riktig. Vi behøver ikke snakke om det. Det holder med nikk, øyebryn, skulderhevinger.
 • Etter noen døgn på trappa blant morgenindividene, vil du kjenne at solidariteten til andre våkne personer vokser inni deg.
 • Du vil begynne å innse at verden ville ha gått til hundene hvis det ikke hadde vært for oss om er våkne når andre sover.
Du trenger hjelp:
Mosegrisens begrunnelse for at A er best, samt framgangsmåten som vil gjøre deg til et A-menneske [død link, men prøv lokal kopi - 6.10.05]
Bliv A-menneske
Ett av de virkelig gode rådene, er å vaske seg med KALDT vann over hele kroppen hver morgen.
Du som er på den sløve siden, krabber sannsynligvis rett inn i en glovarm dusj der du sover videre i 9-tida på vanlige arbeidsdager.

Fredag 23. august 2002: 48 timer
Jeg vil vel strekke meg så langt som til å si at alt er mulig for den søvnløse (i kronologisk orden, selvsagt):
 • Forlater vvv onsdag ettermiddag, etter å ha takket nei til vvvs årlige sommerfest.
 • Ankommer HP23, gjør unna det grøvste av forsømmelsene innenfor temaet "jobber som av idealistiske årsaker må gjøres på www utenfor vanlig kontortid".
 • Bistår med tolkning av kjendisers signaturer. Jeg ante ikke hvem Lene Nystrøm var, og var klar for å nedtegne en heftig protest mot L97, siden barn i dag øyensynlig skal kjenne til kjendiser som foreldrene deres aldri har hørt om.
  "L97? Hva er det?"
 • Rødmer idet jeg innser at Lene Nystrøm ER kjendis
 • Assisterer med enkel matlaging
 • Strigling
 • Buss til provinsen
 • Hjertelig gjensyn med elementer fra barndommen
 • Og en bedre middag
 • Tog tilbake til urbanitet og puls
 • Trikk til mer urbanitet og puls
 • Kompensasjon for alkoholfritt gjensyn med elementer fra barndommen
 • Effektiv kompensasjon
 • Evaluering av VVV med utvalgte representanter for VVV
 • Grundig evaluering
 • Observasjon av VVV på sitt verste
 • Og beste
 • Stengetid. Nattmat. Sengetid
 • 2 timer med Jon B
 • Katastrofealarm idet NOEN har glemt å låse verandadøra
 • Kattejakt og resignasjon
 • Frammøte til én dags fri fra VVV på busstur til Sverige
 • 16 timers busstur til Sverige med Reiselederen Fra Helvete
 • Men veldig morsomt
 • Savner Jon B
 • Men gjennopptar kattejakt
 • Finner katt
 • Som nekter å bli innhentet av virkeligheten slik mennesker kjenner den
 • Resignasjon
 • 4 timer med Ole L
 • Rein underholdning besørget av katter i ALLE farger og fasonger, på MIN veranda, til NABOENES store fornøyelse
 • Det er ikke noe som litt Aristokattish entertainment i grålysningen
 • Kort prosess
 • Kald kaffe som opprinnelig skulle vært drukket natten i forveien mens vi så på tv-shop
 • Nok en kattejakt. Denne gangen så godt som blottet for engasjement
 • Katter? Hvem trenger dem?
 • Organisering av hverdagen for individer som skal tilbringe weekenden hos alle y-kromosomers far
 • T-bane og tog tilbake til VVV
 • Fredag slik bare Mor Staten kan det
 • Fredag etter Oslo Øst-metoden:
  Tlf. samtale 1:
  - Har dere snakka med pappa?
  - Har dere IKKE snakka med pappa?!
  - Når blir dere henta?
  Tlf. samtale 2:
  - Skal vi ta en øl?
  - Bare én, altså?
  - Og kanskje en matbit?
 • Ole L og Jon B - jeg trenger dere ikke!
Fotnote som det byr meg imot å ta med, men for ordens skyld: Du vet at Ole L og Jon B er de som ordner med zzzzzzzzz?Ny leser? Er du sikker på at det er verdt bryderiet?
Introduksjonskurset er tredelt:
 1. Fres gjennom linkene nedenfor her
 2. Tenk gjennom om du faktisk er en motivert bruker
 3. Husk på at ingen behøver å vite hva du leser
  ['verktøy' 'alternativer for internett' 'tøm logg' og eventuelt litt annet]
Den harde virkeligheten
Sammen i jula
Kan ikke annet enn grine, nei
Nymotens og ukomplisert
Isfront i oppgangen
Verden er god. Og ond.

Nyeste oppdateringer: Forsiden under 'Ganske nytt'
Alle avvik
Avvik fra perioden 29.12.03-25.2.04
Avvik fra perioden 2.9.03-28.12.03
Avvik fra perioden 10.5.03-28.8.03
Avvik fra perioden 26.2.03-15.5.03
Avvik fra perioden 5.1.03-24.2.03
Avvik fra perioden 19.10.02-20.12.02
Avvik fra perioden 23.8.02-18.10.02
Avvik fra perioden 28.5.02-19.8.02
Avvik fra perioden 16.2.02-28.5.02 her
Avvik fra perioden 28.12.01-15.2.02 her
Ikke helt nye avvik her
Tidligere avvik her
Eldre avvik her


Vekk herfra
Tilbake til forsiden