Tilbake til forsiden
Kontakt: jorunn_gran at hotmail.com 
 
:Hvorfor gå omveien via tenkning?

Det spiller da ingen rolle om de ikke kommer hit lenger. Sa hun til seg selv.
Hun snakket ikke lenger kjempehøyt uten å tenke først.
Men så likevel ingen grunn til å gå omveien via tenkning.

[It does not matter that they no longer come here. She told herself. She no longer spoke loudly. But still saw no reason to think before speaking. English summary from updates between brackets]

tekst JORUNN GRAN


Linker til alle gamle avvik fra HP23 her

Nytt
God morgen alle sammen
For så vidt enda et avvik
Et avvik!
Så ser eg atter slike fjell og dalar

Lørdag
Ballbinge
Flaggdag?
Standup
Påskeferie
When in doubt ... blog
Ny tunnel
2015

Kort tunnel
Desember, sier de
Pause
Lære for livet
Lavvo og gummistøvler
Super Woman
Bråk i korridoren
Save - print - enjoy!
Gir aldri opp
Har vel egentlig gitt opp
Pust inn, pust ut
Herregud som tida flyr
Javel
Ikke lenger pizzauka
Pizzauka
2015 og greier

2014

Søndag?
Lørdag
Bagels og stress
Da og nå
Tårnfridish
Som touch og piano
Stille før stormen?
Den dagen
Okay
Hvordan går det?
Som bestilt
50/50 noia/gi faen
Mens jeg husker det
Hujedamej
Jeg-uka!
Virkelighet
Spydkasteraktig
18. juni?
Verst
Verre
Ikke bra
Tatt på senga
Ikke så verst
Going over old ground
Festsesongen
Hurraaa
Tja
YOLO?
Og det ble lys
Hujedamej
Raser opp i vekt
Ute av trening
Selvforherligelse pågår
Prøver så godt jeg kan
Mer sol
Sol
Glad for
Next to Nada
Not so bored housewife
Det går helt fint
Too Much Information
Stadig lysere
Og det blir lys

2013

Juleheksa
Nå tennes én million julelys
Mye horisontal nå
Euforisk mandag
Rett fra levra
Kort innpå
Opparbeider noia
It's alive!
I overkant selvopptatt
En oppdatering Vet ikke hvor jeg skal begynne
Dett var dett
Read all about it: Tønne ble kube
La vita è bella
Ut på tur
Pain in my heart
Vondt i magen
Det snør, det snør
Tja
Nei. Aldri
Søndag

Hjemmekontor
Pliktoppfyllende
35 år senere
Når Twitter ikke strekker til
2013

2012

Søvnløs
Ikkeno mye
Tinnitus
Ekstrajobben min
Partygirl
Mindre lykke
Mer lykke
Lykke
Kali mera!
Sjokkerende avslappet
Varsko her
Ingenting å melde
Hujedamej så skjerpa
Og det ble lys igjen
Og det ble lys. Og mørke
En forglemmelse
Sosialiserer
No worries
Skyggetante på eventyr
Tildels tilbake
Too much information
Happy Birthday Julie
24 minus 3 dager
Jøss
Natta
Middelalderdommens lyse sider
Reality bites. Muligens
Prøver å komme i gang
Enda mer tilbake
Tilbake
Yabadabadoo
Natta
Effektiv
Gratulerer med 150-årsdagen
Definitivt et avvik
Mindre og mindre avvikende
Elefantaktig på mange plan
Eventyr tilbkelagt, more to come
Ut på eventyr
Rigger og pakker
Schäfer på høge hæler
Omtåket
Fuck forfengelighet
Hei

Forrige epokes avvik (older updates)
Alle avvik

Egentlig er jeg Shamangran på Twitter. Men denne feeden er Shamangrana


4. mars 2017: God morgen alle sammen

Hva slags dag er dette: Nesten perfekt

[--- English summary: I'm watching a Danish tv show these days. Wake up thinking in Danish. If reincarnation exists, I must have been plants or maybe beetles in earlier lives, since I have no innate knowledge that is useful in this life. I have a lot of time off, I spend it in productive ways ---]

La vita è bella!

Ser på en dansk tv-serie for tiden og våkner av at jeg tenker på dansk. Tenker over at jeg tenker på dansk uten å begynne å gråte. Verden går videre.

Dersom reinkarnasjon finnes, kan jeg aldri ha vært noe annet enn planter eller kanskje biller under steiner i tidligere liv. For nå har jeg levd mye mer enn halve livet mitt og ennå ikke hatt følelsen av at jeg har med meg erfaringer eller kunnskaper fra tidligere. Og det er dumt, for jeg oppdager nye ting hele tiden. Dersom jeg hadde oppdaget disse tingene i tidligere liv for så å glemme dem og aldri få bruk for dem i et senere liv, hva er da poenget?

Tenkte for eksempel på at mamma og jeg var på danskebåten da jeg var 23 og gravid. Husker at jeg fortalte at jeg var gravid. Husker at hun ble glad. Men kan ikke forestille meg at vi snakket noe mer om den saken. Vi var på shoppingtur og snakket sikkert om hva vi skulle kjøpe. Hvis jeg hadde levd tidligere, ville jeg på det tidspunktet ha visst at jeg burde spurt om
a) Gjør det vondt å føde?
b) Er det vanskelig å amme?
c) På en skala fra 1 til 10, hvor vondt gjør det når barna dine dør?

At jeg i stedet sikkert snakket om å kjøpe en stygg genser i julegave til barnefaren, tar jeg som bevis på at reinkarnasjon ikke finnes. Sånn.

Jeg er ikke på Grana.no lenger. Av tusen årsaker. Den viktigste er at jeg er blitt lat. Html becomes me not anymore. Men jeg er ikke blitt så lat at jeg sitter og vrøvler på facebook sammen med de andre tøysehuene. Jeg ser på tv i stedet. Er blitt en slags mottaker i stedet for avsender. Med unntak av at jeg besøker Tinghuset med ujevne mellomrom for å trene på å observere og rapportere, men mest fordi det er spennende, eller egentlig ikke.

Jeg har ikke 100 prosent jobb. Derfor definerer jeg at jeg har til enhver tid den prosentandelen fritid som jeg ikke har jobb. Denne uka hadde jeg for eksempel cirka 39 prosent fritid. Neste uke har jeg kanskje bare cirka 10 prosent fritid. Og poenget er at hvis jeg ikke definerer den tida jeg ikke har jobb, som fritid, så ender jeg opp med å late som jeg har 100 prosent jobb, og da blir det helt meningsløst når jeg får lønn som fra før av er så morsomt lav at det er nesten ikke til å tro. Det er mye bedre å tenke på hvor mye fri jeg har og at jeg tross alt tjener litt penger, selv om jeg ville tjent bedre på å nave. 3000 kroner bedre hver måned for å være korrekt. Drit i det. Jeg elsker jobben min. Jeg har aldri noensinne hatt en så fantastisk jobb. At jeg får penger for å gjøre jobben, er bare en skikkelig bonus. Men jeg har altså en del fritid som jeg nå bruker skremmemde konstruktivt.


27.1.17: For så vidt enda et avvik

Hva slags dag er dette: Helt ok

[--- English summary: Went back to the courthouse. Observed the prosecutor and the judge questioning the famous former policeman in a rather provocative tone ---]

Har vært i retten igjen


11. januar 2017: Et avvik!

Hva slags dag er dette: God. Innholdsrik

[--- English summary: Went to the Courthouse today. Observed rather famous indicted former policeman and the rest of them ---]

Har vært i retten


4. oktober 2016: Så ser eg atter slike fjell og dalar

Hva slags dag er dette: Stellafielddag

[--- English summary: I consume news in a new way ---]

Våkner på Stellafield og føler meg offline fordi jeg ikke kan streame dokumentarer om seriemordere og sekter. Kommer på at jeg har med en avis der det er en artikkel om hvorfor søstra til Harald Eia ble schizofren mens han ikke ble det. En på twitter skrev at hvis jeg bare skulle lese én artikkel denne helga - helga som var - så skulle jeg lese denne artikkelen i Morgenbladet. Jeg leste i stedet artikkelen om læreren fra Aleppo. Og besluttet at det var den viktigste artikkelen jeg har lest på veldig lenge.

Jeg tror jeg har klart å slutte med å være serielivsløgner. Det har blant annet følger for lesevirksomheten og nyhetsfordøyelsen min. Jeg tråler ikke lenger viktige aviser og viktige artikler som jeg kan diskutere med viktige mennesker. Avisartikler og nyhetssendinger er som tran for meg. Jeg leser én artikkel i Klassekampen per dag, den første jeg finner når jeg åpner avisa, uavhengig av hva den handler om, for alt i Klassekampen er viktig. Og jeg får med meg én nyhetssending med debatt hver dag, jeg ser på nyhetene 0730 på NRK og Politisk kvarter etter nyhetene. Og når jeg har gjennomført disse øvelsene, én artikkel i Klassekampen, én nyhetsoversikt på NRK og én debatt om noe aktuelt, så har jeg tatt dagens dose med tran og kan konsentrere meg om uviktigere ting.

Driver og skjerper meg digitalt. Har slutta på facebook og skriver ikke om tequila på twitter. Siste trinn i skjerpinga er å ta ned Grana.no en gang for alle. Ikke ta ned hele rigget. Bare ta ned avvikene og ting jeg ikke lenger har lyst til at alle skal vite om meg. Ja. Jeg vet. Feigt. Trist. Ikke meg.


28.5.16: Lørdag

Hva slags dag er dette: Veldig lovende egentlig

[--- English summary: My life is a movie ---]

Ligger på magen midt i den nye, store senga mi og leser om skipskirkegårder i Afrika og drømmer meg bort. Kommer på hvorfor jeg elsker internett. Når jeg er ferdig med eksamen, skal jeg jammen meg ta en tur til Japan igjen. På Google Earth. Jammen skrives med én m, men det ser rart ut, så jeg bruker to.

Etter at jeg fikk denne nye, store senga, har livskvaliteten min økt med 100 prosent. Livet ble altså dobbelt så bra av at jeg bestemte meg for å binde sammen føttene på to madrasser og legge en dyne over på midten for å lage dobbeltseng midt i et rom som er cirka 50 kvadratmeter stort og dermed nesten som et soverom på film. Jeg hengte også opp hvite gardiner og dekket til ørelappstolen i rommet med et hvitt teppe sånn at det ble enda mer filmaktig. Jeg merker at jeg blir glad bare av å skrive om det, enda jeg ligger midt i dette rommet og skriver. Nok en filmeffekt står midt i rommet. En nokså gigantisk gulvvifte som vi fikk med på kjøpet da vi kjøpte fine-fine-bilen. Livet mitt er en film. Igjen.

Etter å ha levd helt ytterst på randen i mange uker, klarer jeg i dag plutselig å se flere ting som jeg alltid har drømt om å ha og som jeg når har og som faktisk gjør livet mitt til en film.

 • hus på landet
 • pickup på landet
 • hengekøye
 • filmsoverom
 • vinduskarm man kan sove i
 • katter
 • potetplanter
 • hengebenk i hagen
 • badstue i hagen
 • badekar i hagen (har jeg aldri drømt om, men det er det nærmeste jeg etter forhandlinger har kommet å ha badekar i stua som er det jeg alltid har drømt om
 • peis, å herregud, jeg har peis, to stykker!
 • plantefikseavdeling som jeg aldri har ønska meg men som de nesten alltid har på film når de har hage, de har et eget skur og jeg har en liten platting med alle plantetingene og det ser veldig film-aktig ut
Ting de har på film som jeg fortsatt ikke har er:
 • tak over inngangen rundt hele huset, jeg husker ikke hva det heter, men jeg ønsker meg det fortsatt
 • egen strand
 • gartner og butler
 • langt, glatt hår
 • hagearbeidfrakk i fine farger (og der falt jeg ut en stund fordi jeg lurte på hva slike frakker heter på engelsek og hvor jeg kan få kjøpt en sånn, og jeg landet på at det kanskje er det samme som house coat, og så la jeg inn en i handlekurven min på amazon for ikke å glemme det).
Nå må jeg lese 50-100 sider før jeg skal ut på biltur.


Alle avvik


Vekk herfra
Tilbake til forsiden

Sitemap | Om KV3 | About HP23 | A propos de nous | Über uns