Tilbake til forsiden
Kontakt: jorunngr at start.no

 
 
:Hvorfor gå omveien via tenkning?

"De kommer hit fortsatt. Men de har egentlig sluttet med å lure på hvordan vi har det". Sa hun til seg selv. Og fortsatte med å snakke kjempehøyt uten å tenke først.

tekst JORUNN GRAN


25.11.07: Skaper framtid

Dagsform: Søndagsøndag
Humør: Verden er ganske lys
Antrekk: Butchebukser og trang topp. Litt sånn L-word. Men ikke så kul som Shane
What kind of hair day: Eeeh. Har ikke sett etter. Møkkete tenker jeg

[--- ---]

Jeg skal ikke si at du har bedt om det fordi du kommer hit. Men noen dager er livet i KV3 alternativ på grensen til det kvalmende. I dag er til dels en sånn dag. Da vi med alle tenkelige hjelpemidler prøver å forme framtiden.

Du som ikke har trening i å forme framtiden, skal for underholdningens skyld få en serie med bilder fra framtidsboka:


Ja. Framtiden skal inneholde veldig mye frukt,


men kanskje mer skremmende er det at framtida skal
inneholde veldig mye mat


og klær som ikke er så innmari kjedelige som de jeg går
med nå for tiden. Her er det verdt å merke seg at ikke
før hadde jeg limt inn bildet, så fant jeg to røde
kjoler på salg og et par rødrutete bukser i kjelleren.


Men jeg er ennå ikke ofte nok på stranda. Selv om
jeg har skjerpa meg


Jeg kommer sannsynligvis aldri til å begynne å gå i
svømmehallen. Så dette bildet illustrerer morgenbad i havet


Håret er en evig pine på en måte. I hvert fall blir det
en evig pine hvis jeg farger det. Og en kjedsommelig
affære hvis jeg ikke farger det


Dette betyr ikke det du tror. Det betyr bare at jeg
ønsker meg en litt påkosta ring som jeg kan vifte med
når jeg er ute blant folk


I dag har jeg kommet noen skritt nærmere det
fullkomne boudoir. Mangler bare noen frekke lamper.
Og kanskje et saueskinn.

Nå tenker kanskje både du og jeg at det er litt i overkant å utlevere alle framtidsdrømmene sine på www. Men da er det vel bare å erkjenne at du har ikke sett ingenting ennå. Boka er tykk. Og det fine med boka er at den virker som f... Og jeg kommer på min gamle leveregel Ikke ønsk deg noe du ikke er sikker på at du virkelig ønsker deg.

Dagens lyspunkt: Teltnaboen fra Roskilde med de røde skoene sa at hun håpet å låne en jakke av meg til fredsprisutdelingen. Med mindre Teltnaboen planlegger å smugle med seg tanta si inni jakka, vil hun se rimelig artig ut i en av mine jakker. Men jeg ble selvsagt smigret over at hun et eneste øyeblikk så for seg at noe av mitt tøy kunne sitte ok på henne. Kanskje hun sa det med jakka for å oppmuntre meg. Eller kanskje hun egentlig ville låne de nye støvlettene. Som aldri skal lånes ut. Ikke til Mettemarit engang. Men kanskje til mora til Robbie W. Hvis det er det som skal til.


23.11.07: Snart Katten med Støvlene

Dagsform: Optimistisk
Humør: Stigende
Antrekk: Olabukser og skjorte OG Verdens Råeste Støvletter
What kind of hair day: I det minste nokså nyvaska

[--- ---]

Takket være noen fantastiske nye støvler er jeg nå på grensen til uangripelig - blant annet fordi jeg blir noen centimeter høyere og får veldig lange bein. Og muligens komisk kort overkropp - men det driter jeg i i dag.

Katten med Støvlene blir jeg nok først når Robbie-dietten har slått skikkelig til. Foreløpig går det ikke direkte uproblematisk å kombinere diett og møter og førjulskos.

Dette vet du kanskje ikke om meg: Jeg er hun som plukker opp uviktige ark som folk mister eller kaster på gata. Og som studerer arkene nøye for å finne ut hva de sier om den som mistet det eller kastet det. Jeg liker spesielt godt lapper med regnestykker på. Fordi folk som regner på ting, er interessante mennesker.

Jeg er også hun som anstrenger meg for å se hvilke bøker folk leser på bussen og hvilke artikler de leser i avisene. Dessuten lytter jeg til andres samtaler helt utilslørt. Eller nesten helt utilslørt. Jeg lener meg bakover og lukker øynene. Men siden jeg hører litt dårlig, må jeg noen ganger se på de som snakker for å lese på leppene deres.

Her om dagen satt jeg ved siden av en operasanger. Det viser seg at han skal synge i den aller siste forestillingen i den gamle operaen. Eller Det Gamle Huset, som operasangeren sa. Han kalte også den nye operaen for Det Nye Huset.
- Jeg skal bare synge da-da-da-da-da, sa Operasangeren til sin medreisende.
Deretter sa han en del som fikk meg til å skjønne at han neppe skal ha hovedrollen i den aller siste forestillingen. Jeg tastet inn rollen hans på telefonen min for ikke å glemme den. Og nå har jeg nettopp sjekket og han er nok en slags operakjendis. Mye tyder til og med på at jeg har hørt ham live. Og da syns jeg faktisk det er litt trist hvis han bare skal synge da-da-da-da-da i den aller siste forestillingen.

Du kan kanskje si at hobbyen med å lytte til andre og følge med på hva de leser og skriver, er en slags tittermentalitet. Og da vil jeg gjerne røpe følgende: Jeg vil egentlig ikke gå av veien for å følge etter mine daglige medreisende for å finne ut hva de jobber med og sånt. Det tar bare litt mye tid. Dessuten har jeg lite erfaring med spionvirksomhet. Sannsynligvis har de også sett meg hver eneste dag - og de kommer til å lure på hvorfor jeg plutselig sitter på en trikk til Rikshospitalet eller en buss til Lillestrøm - eller hvorfor jeg løper med bittesmå skritt etter dem gjennom Slottsparken.


22.11.07: Møteuka

Dagsform: Optimistisk
Humør: Stigende
Antrekk: Trøye&tights. Og avklipte ullstrømper rundt knærne
What kind of hair day: Veldig mye hår

[--- jeg hadde noe veldig morsomt å fortelle som jeg allerede har glemt, eller som jeg eventuelt allerede har publisert andresteder ---]

Når du ser ut som en dass og alle klærne dine ser ut som om de er stjålet fra sovende uteliggere, sørg for å takke ja til en drøss viktige møter som krever at du ser ut som om du aldri noen sinne har vurdert å stjele klær fra sovende uteliggere.

Takket være Robbie-dietten spiser jeg nå så lite at kroppen min har sett seg nødt til å gå over på sparebluss. Sånn at ikke kroppsvekten minker. Det er på grunn av denne fantastiske mekanismen at de voksne i Afrika ganske ofte overlever. Hvis de ikke har AIDS.

På ukas møter har jeg totalt spist følgende:

 • to biter melon, 2 druer, én klementin, en liten bit camembert, en liten bit leverpostei og en brødskive (mandag morgen)
 • 5 pepperkaker (mandag ettermiddag)
 • 4 Maryland cookies (onsdag morgen)
 • to rundstykker med ost og salatblader (som ikke passer sammen med ost i det hele tatt, spør du meg), cirka 10 små reklamesjokolader, 1,5 stykke med gulrotkake og 1 glass rødvin før og etter møtet
På ukas resterende møter vil jeg anta at jeg kommer til å spise
 • 10 Maryland Cookies (i formiddag)
 • 1 bit melon (i morgen formiddag)
 • 1 sjokoladecroissant (i morgen ettermiddag)
Jeg tror årsaken til at disse få møtesidesprangene diettmessig har hatt negativ effekt på kroppsvekten - eller faglig sett positiv effekt - må være at jeg ikke har skylt godbitene ned med nok alkohol. Skal derfor først velte meg i kredittkortshopping i dag og deretter skylle ned kredittkortgjelda med et par glass på min faste kneipe. Men ikke så mange glass at jeg forsover meg til morgendagens møter. Det er tross alt til morgendagens møter jeg skal shoppe. I tillegg til at jeg skal kjøpe noen sjablonger som kan gjøre verden vakker.

Har brukt ganske mye energi de siste ukene (Robbie-ukene) på å overbevise min aller yngste kollega om at dama hans helt sikkert ville foretrukket å bo sammen med Robbie W hvis hun hadde fått velge. Jeg kan merke at min aller yngste kollega begynner å vakle i troen på han er den evig utvalgte for dama si. Og jeg kan merke at det kanskje ikke er så bra for ham å jobbe sammen med noen som ustanselig prøver å undergrave det lykkelandet han faktisk sannsynligvis lever i. Jeg skal derfor bruke cirka 3 minutter i dag på å legge inn noen gode ord for dama hans for å bygge ham litt opp.

Observasjon: Jo yngre du er, desto viktigere er det å tro at ingenting noensinne kan forandre seg. Jeg kan for så vidt huske at min egen death wish peak var da jeg var 17 og proklamerte at jeg nå hadde opplevd så mye at det ikke ville være noen skandale om jeg døde.

Nå er jeg vel mer her:

  Come on hold my hand
  I wanna contact the living
  Not sure I understand
  This role I’ve been given
  (...)
  I scare myself to death
  That’s why I keep on running
  Before I’ve arrived, I can see myself coming.
Bortsett fra at jeg selvsagt ikke kan skue utover en arena med 100.000 mennesker og rope I There Anybody Out There?

Jeg kan nok denne uka strekke meg såpass langt som til å si at Dutuben er den nye meningen med livet mitt. Har funnet ut at alt jeg trenger å bry meg om (i tillegg til KV3, kattane og dei næraste), faktisk finnes der. Til og med Sex Pistols live på Roskilde i 1996. Og nesten ubegrensa mengder med Robbie selvsagt. Nå skal jeg sjekke om en av Verdens Frekkeste Menn er på Dutuben. Og det er han. Og han snakker dårlig engelsk og det visste jeg ikke. Han kan blant annet ikke si th, så han sier s i stedet. Sænk you very much. Feitefrank ruler Dutuben. NOT. For sikkerhets skyld guggla jeg nå begrepet Feitefrank og fikk 251 nokså absurde treff. Altså et relativt trygt pseudonym enn så lenge.


20.11.07: Send kjevelås nå

Dagsform: Rævva
Humør: Rævva
Antrekk: Genser og skjørt. Ser ut som noens ugifte, tykke tante
What kind of hair day: Et eller annet feil med sjampoen. Håret står godt til tante-imaget.

[--- ---]

Jeg prøver å trøste meg med at Robbie-boka ikke vil bli spesielt spennende uten et eneste tilbakefall. Må gå på jobben med armene rett ut til sidene fordi jeg ikke klarer å klemme valkene inntil kroppen.


15.11.07: Skulle hørt på mora til Jens

Dagsform: Prima
Humør: Nokså boblende
Antrekk: Rød kjole svarte strømper. Neinei! Ikke den typen rød kjole og ikke den typen svarte strømper!
What kind of hair day: Krøller

[--- ---]

Dersom du har noen gamle egg og kjeder deg litt, kan du fyre opp et lite bål og legge eggene oppå. De eksploderer, og det spruter egg til alle kanter.

Viktig beskjed til framtiden: Dersom jeg blir innlagt på sykehus, skal jeg absolutt ikke ligge i en sprinkelseng i en korridor iført en nesten gjennomsiktig hvit sykehusjakke med rødt eller blått mønster. Jeg kan love deg at så snart jeg blir rik, skal jeg kjøpe en sengejakke i en veldig sterk farge, sånn at jeg ikke ved en feil blir hofteoperert eller avlivet neste gang jeg er på innsiden av et sykehus. Kanskje dette bildet eller dette bildet kommer opp - sånn at du skjønner tegninga. Egentlig bør kanskje jakka være av litt mykere stoff. Men jeg usikker på om kimono kan fungere i sprinkelsenga i korridoren.

Neida. Er ikke syk. Har bare vært på sykehuset for å vise fram den nå fatlefrie armen min. Legen smilte sitt mest strålende smil da jeg kom, og sa et overstrømmende "Takk for sist!". Og jeg som hadde bestemt meg for å være taus og alvorlig og blek og interessant, smeltet selvfølgelig og viftet med armen som om jeg var Sånnja, Mærtta og Mettemarit til sammen på 17. mai. Så viste det seg naturligvis at legen ikke var glad for å se meg. Han bare gjorde seg til for en fransk student som var på kontoret hans i dag.

- Ikke fall og brekk noe mer da! Sa legen da jeg skulle gå ut fra "stuen" som de kaller det.
Og jeg overleverte siste døgns mest traumatiserende beslutning som går ut på at i tillegg til ikke å drikke alkohol som får meg til å brekke armene, så skal jeg heller ikke drikke brus mer. Det har jeg lovet tannlegen.

Beslutningen om ikke å drikke brus mer er ikke min egen. Tannlegen ga meg valget mellom tenner og brus. Jeg valgte tenner. Det viser seg at det gulaktige som befinner seg cirka midt på hver eneste jeksel i munnen min, ikke er plastplomber, men nedslitt emalje. Selvsagt burde jeg ha husket at jeg aldri har hatt hull i hver eneste jeksel og at det derfor var litt absurd med plastplomber rundt omkring i hele munnen. Men siden jeg er såpass paralysert hver gang jeg er hos tannlegen, så har jeg ærlig talt ikke vært sikker på hvor mange hull jeg egentlig har hatt.

Fy faen som jeg allerede savner å drikke cola til jeg sovner og å drikke cola når jeg våkner på natta og har lyst på cola og å drikke cola før frokost og under frokosten og etter frokosten og på jobben hele dagen og hjemme hele kvelden. Den Flinke Piken på nabokontoret sa i dag at jeg kunne kjøpe fluorskylling og skylle munnen etter hver gang jeg måtte drikke brus. Og en av gutta foreslo at jeg kunne ha en flaske vann ved siden av brusen og en bøtte til å spytte ut vannet i etter at jeg hadde skylt tennene etter hver slurk. Den Flinke Piken på nabokontoret sa også 'Tenk på alle pengene du sparer!' Og jeg lo og lo og lo og lo.


14.11.07: Karius og Baktus på gang

Dagsform: Shaky
Humør: Prima egentlig
Antrekk: For tidlig å si noe om
What kind of hair day: Skal i dusjen straks

[--- ---]


Jeg har ikke gjort som mora til Jens sier. Det kan straffe seg i dag. Hadde tenkt å ringe for å utsette tannlegetimen for tredje gang. Men følte meg plutselig veldig barnslig (og gjerrig), og skal derfor møte opp med freidig mot. Det går dessuten opp for meg at jeg faktisk ikke har vondt i en eneste tann. Derfor kan det neppe bli snakk om gebiss i første omgang.

Metroen i Paris streiker i dag. Takk til guden for reisebudsjett for at jeg ikke er i Paris akkurat nå.

Fikk selvsagt med meg ukas puppehetsing søndag på tv3. Ble egentlig ikke så sint over at programlederen i Top Model sa at man får hengepupper av amming. Ble mer forundret. Visste ikke at jeg kunne skylde på ungene. Trodde det var min egen skyld.

  Takk Thomas!
  I is not to blame!
Så kan du spørre i et frekt, klandrende tonefall Hvorfor ser du på Top Model? Og da er svaret Fordi Polina er slem, Ivanna er pen, Kamilla er kjempesøt og Vendela er en absurd programleder (men litt flinkere enn Christer F).

Er kommet ganske langt i forhold til å følge opp boka om munken og positiv visualisering på mannemåten. Øvingen på motsatt tenkning hadde imidlertid et kraftig tilbakeskritt i går da jeg ble vekket av det som må ha vært verdens billigste trillekoffert som ble trukket forbi vinduet der jeg sov klokka 05 på morgenen.

Trillekofferter og barnevogner står øverst på motsatt tenkning-lista mi. Trillekofferter fordi de er i veien på offentlige transportmidler. Og fordi veldig mange kjøper veldig billige trillekofferter med veldig kjipe hjul som nesten ikke går rundt. Derfor blir de propper i systemet. Barnevogner fordi de inneholder barn som hater rushtrafikk like mye som vi hater at de skriker hele veien til jobben vår. Med barnevogner har vi imidlertid ikke de samme problemene som med trillekoffertene; det ser tvert imot ut som om folk kjøper dyrere og dyrere barnevogner, med større og større hjul. Dette henger sannsynligvis sammen med at førstegangsfødende i dag er kjempegamle og får barn med enda eldre og kjemperike menn.

Hva er de greiene med motsatt tenkning? spør den alternative hjernehalvdelen din. Greiene med motsatt tenkning, er at negative tanker skaper negative personer. Derfor skal alle negative tanker straks erstattes av en positiv tanke omkring det samme. Helt konkret skal det i mitt tilfelle foregå slik:

 • Æsj en trillekoffert [Spole tilbake] En trillekoffert. Hun/han skal helt sikkert på en spennende reise og kanskje treffe noen hun/han er kjempeglad i og gleder seg til å treffe. Jeg husker alle de gangene jeg har vært på reise og hatt det kjempefint.
 • Æsj en barnevogn [Spole tilbake] En barnevogn. Det mest fantastiske jeg har opplevd, var å få barn. jeg husker hvor stolt jeg var av babyene mine når jeg hadde dem med i barnevogn på t-banen og når andre mennesker smilte til babyene eller til meg.
Men hvordan går det med Robbie-dietten? spør du sikkert. Da er det en glede å rapportere om at Robbie-dietten fortsatt er en suksess. Og at hun dere gud er med på leken. I går var jeg på et møte på kvelden. Og i pausen når vi skulle mingle, satte de på Let Me Entertain You. Og verden ble så vakker at jeg måtte gå fra møtet med én gang. De konkrete resultatene av Robbie-dietten må jeg komme tilbake til når de foreligger. 2 kilo kan knapt nok kalles oppsiktsvekkende resultater.

Det viser seg at ingen menn forstår noe som helst når det blir snakk om Robbie-dietten. Det lover godt for boka. Intet er bedre enn en totalt kjønnsdiskriminerende boklansering som i tillegg henviser til en som mann alle kvinner innerst inne vil ha og som alle menn innerst inne skulle ønske de var (eller hadde - hvis de er homoer).

12.11.07: Hun derre gud igjen


Dagsform: Mistenkelig bra
Humør: Litt på oppsiden av stupet
Antrekk: plysjbukser og enda en trøye som er for kort til å brukes ute blant folk, begynner å lure på om alle trøyene mine egentlig tilhører en kort, flatbrysta dame
What kind of hair day: Helgahår. Sånne flettekringler

[--- ---]

Effektiv er mitt nye mellomnavn. Gjennomføringskraft er mitt nye kjennetegn. Sjampanje og tv er mitt nye belønningssystem. Naiv er mitt nye sidespor.

Optimistiske krefter har invitert meg på et slags foredrag i morgen. Jeg tok på meg min mest naive maske på telefonen, for jeg trenger å komme meg litt ut.


11.11.07: Alternativet er absolutt ingenting

Dagsform: Hva mener du med form?
Humør: På vei mot stupet
Antrekk: plysjbukser og enda en trøye som er for kort til å brukes ute blant folk, men som ble kjøpt på salg i en vanvittig hipp butikk engang
What kind of hair day: Nyvaska. Hestehale

[--- ---]

Lykkelitenepoken var veldig kjapt tilbakelagt. Nå skjønner jeg ikke hva som gikk av meg. Og om skogene synger bakom her, så hjelper det ingenting.


10.11.07: Lykkeliten

Dagsform: Prima
Humør: På grensen til boblende
Antrekk: plysjbukser og en trøye som er for kort til å brukes ute blant folk
What kind of hair day: Nyvaska. Lovende

[--- Lykkeliten er egentlig en syk metafor. Først blandet jeg sammen Lykkeliten og Tornerose. Deretter blandet jeg sammen Lykkeliten og Dukkelise. Så kom jeg på at Lykkeliten er en sang vi sang hjemme da jeg var liten og som de pleide å spille på ønskekonserten nesten like ofte som Tror du Ole Lukkeøye kommer nu. Mens det jeg for så vidt egentlig tenkte på, er at jeg er litt lykkelig ---]

Robbie-dietten må nå sies å være en såpass stor suksess at dato for bokutgivelsen kan bli allerede neste høst. Ikke med bilde av Robbie på coveret. Jeg har ikke tenkt å gå i Märtha-fella. Faktisk er jeg så forutseende at jeg allerde ser for meg at det kan bli bråk (selv om Robbie er et ganske vanlig navn, så vanlig at til og med en av mine egne brødre ble kalt det). Derfor har jeg en back-up-tittel på boka; Boyband-dietten. Og bildet på coveret kan for eksemepel være en collage av Take That/Backstreet Boys/New Kids on the Block og noen litt mer moderne men ikke A1. Men jeg kommer til å fortelle alle at det med boyband bare er noe jeg gjør for ikke å bli saksøkt av Robbie. Ikke at jeg tror et eneste sekund at Robbie selv ville saksøkt meg. Det ville i så tilfelle vært noe virkelig å trakte etter.

"Jeg har ikke tenkt å gå i Märtha-fella", sier hun. Men gjett hvem som først kjøpte engler for 800 kroner i går og deretter var i den katolske bokhandelen og kjøpte røkelse og var på nippet til å kjøpe en englejulekalender? Jeg stoppet meg selv fra å gå bananas i katolikkkommersen og sa høyt til meg selv at jeg ikke ville kjøpe englejulekalenderen fordi jeg ikke kunne vite om sjokoladen inni kalenderen egentlig var godkjent av Mattilsynet. Men sannheten var at jeg verken hadde råd til engler eller røkelse.

Vedrørende det ikke å ha råd til engler/røkelse/kalender: Wicked Witch hadde fått lønn går. Det viser seg at dersom lønningsdagen er mandag, skal pengene være på konto ved midnatt til mandag. Det går det bare an å ordne dersom lønninga settes inn på fredag. Nå skal jeg først ringe kontofonen og deretter skrive en mail til lønningsmannen på jobben og forklare ham at jeg anser arbeidskontrakten vår som brutt og at jeg anser at jeg nå står helt fritt til å forlate jobben på timen dersom det er det jeg vil. Og nå sjekka jeg kontoen og lønningsmannen har ikke overført penga og jeg kan finne meg en ny jobb med én gang hvis jeg vil. Men jeg venter til mandag. Bråk med lønningsmannen gjør seg best live. Dessuten skal jeg regne ut hvor mye rentene av lønningene blir i de tre dagene. Og nå har jeg regnet det ut og det blir cirka 226 kroner totalt. Og plutselig skjønner jeg hvorfor vi ikke får utdelt flere enn én kulepenn hver på jobben: Jobben min må være kjempefattig.

To unge menn har akkurat spist tykke brødskiver med smør og ost her. Men heldigvis har jeg nå lagt inn Dutuben som favoritt på denne maskina, sånn at det kun er et par tastetrykk til diettmentoren.

Noen har for øvrig fucka opp denne maskina alvorlig. Og med 'denna maskina' mener jeg laptopen fra gamledager og ikke den nye macen. Plutselig går det for eksempel ikke an å søke fortløpende inni Brannrev uten å bruke store og små bokstaver. Og nå fant jeg akkurat ut at det var meg selv om hadde kommet borti Match Case-boksen. Men jeg har ikke opphevet privacy-oppsettet og lagt inn passord-saving og alt det tullet, så enten har maskina hatt et realt sammenbrudd (det som ungdomane kaller bluescreen), eller så har noen fucka med den.

Nå kom jeg på en kjempesøt brannrevtrøye jeg fant på www. Og nå skal jeg f... meg linke den rett inn her sånn at når noen nær deg dukker opp med trøya, så veit du hvem som ga dem ideen.
Du bør vel kjøpe en selv også

Store beslutninger er tatt i nattens mulm og mulm. For det første skal jeg flytte den gamle Bingen inn på arbeidsrommet. For det andre skal jeg omsider henge opp Installasjonen min med en lampe inni. For det tredje skal jeg reise til Hellas sammen med Glassmalersken fra Drammen og Wicked Witch from the West selv om jeg ikke har penger.

  Notat til meg selv akkurat her:
  Husk å ringe tilbake til Verdens Beste Mann som tidligere har gitt meg jobber og som ringte i går og ba meg ringe tilbake. Håper det ikke er for sent!
Smser mottatt på morgenkvisten:
 • Naboen i dassfløyen har drømt om at Robbie-dietten ble en farsott
 • Wicked Witch from the West har fått med Cam på hellasturen
Hvis du på toppen av disse gladmeldingene legger at jeg hadde kvalitetstid med Kvinnen i Mitt Liv i går og observerte hvordan samtlige mannehaker i nærheten fortsatt faller ned på de lyseblå skjortebrystene deres idet hun entrer et rom, så skjønner du at jeg straks må på med solbrillene. (Sorry. Linking til Dutuben er bare for teit, men jeg hadde ikke tid og krefter ti å illustrere begrepet på andre måter - i tilfelle du ikke er familiær med bildet.)

Av denne dagen gjenstår 1 stk Robbie-frokost (kaffe, te og diettcola), ca 5 timer tv, ca 1 time garderobekrise og ca 5 timer familieselskap i provinsen.

  Notat til meg selv:
  Husk å drite i at de folka jeg ble kjent med andresteder på www sier at de savner meg. Husk at de sier det bare for å trøste meg. Husk at det er stor forskjell på ungdommer med kule jobber og spennende privatliv og ikke-ungdommer i helt andre typer settinger. Husk at sosialisering på www spiser opp hele meg. Hadde www-vennene enda glefset i seg av sideflesket, skulle jeg ikke klaget. Men de starter øverst. Med hodet. Deretter prøver de å bite av meg solbrillene for å finne ut hvem jeg egentlig er. Så gyver de løs på resten. Sånn at det eneste jeg sitter igjen med, er en naken, trist utgave av meg selv. Med sideflesket i behold.

  Notat til Selveste Fastlegen:
  Strø noen never salt på. Eller send noen fete rekvisisjoner.


8.11.07: På grensen til gøy på jobben

Dagsform: Bra
Humør:Bedre og bedre
Antrekk: plysjbukser og en svart genser jeg fant i skapet men som ikke er min
What kind of hair day: Tipper de fleste vil si fabulous. For det regner og jeg har krøller overalt. På hodet

[--- ---]

All play and no work gjør livet på jobben svært levelig denne uka. Det burde ikke komme som noe sjokk at også produktiviteten når nye høyder med den nye Hvis Du Kødder Med Meg Skrur Jeg Opp Lyden Enda Mer-strategien.

Robbie-dietten ser ut til å kunne bli den første dietten som virkelig virker. Hver gang jeg nærmer meg kjøkkenskapet (anslagsvis 50-60 ganger pr kveld), begynner jeg å nynne på en Robbie-sang. Og så kommer jeg på at jeg er på Robbie-diett. Og jeg blir ikke trist i det hele tatt, for jeg husker på at det er tillatt å drikke så mye alkohol man vil på dietten. Dermed har jeg noe å falle tilbake på hvis en liten peanøtt skulle komme til å rope litt vel høyt fra skapet.

Akkurat nå er det helt uforståelig at jeg noen gang kan ha trodd at Julia Roberts-dietten eller Oscar-dietten kunne virke. At jeg noensinne skulle bli nødt til å slanke meg for å komme inn i en kjole som jeg skulle ha på meg når jeg mottok Oscar-statuetten, framstår nå som absurd. Men

  Ingen Ribbein Ingen Robbie
er i høyeste grad motiverende.

Nå har jeg smekka en av Robbie-dvdene inn i den nye maskina mi også. Sånn at jeg kan piffe meg litt opp i tøffe stunder. Og få litt avveksling fra youtube.

s


7.11.07: Giftekniving og slaraffenliv

Dagsform: Prima
Humør: Prima
Antrekk: pysjbukser og en trang, syntetisk topp som må vaskes
What kind of hair day: Har noen nye fancy fletter. Men det er vanskelig å flette høyre side med brukket arm. Så frisyren ser litt skjev ut.

[--- ---]

Prøver å gifte bort en kompis til en venninne av en kollega. Tror ikke det går så bra. Da jeg nevnte at vi har gitt ham tilnavnte Shagmaster, ble kollegaen min ganske skeptisk. Men venninna er søt, kollegaen viste meg bilder av henne på fjesbok, så jeg tror vi skal rigge opp en blinddate så snart som mulig. Så kan du kanskje si at det med 'gifting' er litt vel ambisiøst. Og da kan jeg kanskje si at det spiller vel ingen rolle. Og alle vil vel gifte seg med en Shagmaster. Det er jo ingen som sier at de behøver å være gift resten av livet.

Det er for øvrig på sin plass og nevne i en bisetning her at Shagmaster i denne sammenhengen betyr 'tilsynelatende uimotståelig'. For jeg har ikke innhentet referanser på det området. Jeg orker egentlig ikke tenke på hvor pinlig det blir dersom det skulle vise seg at markedsføringen har vært totalt løgnaktig. La oss håpe jeg aldri får vite det. Jeg kjenner jo ikke venninna. Og hvis de blir sammen og jeg blir kjent med henne, kommer hun ikke til å røpe hvor ubrukelig han er før det er slutt mellom dem. Sånn er reglene blant jenter. Etter å ha fått fullt referat fra 100vis av onenightstands, kan jeg love deg at jentene holder kjeft så fort det blir alvor av sakene. Helt til det blir slutt. Da får vi vite alt. Og da hender det innimellom at det gjør litt vondt å observere en håpefull venninne snike seg av gårde med en annen venninnes eks. Men da pleier vi alltid å si 'De er voksne mennesker. Dette får de finne ut av selv'. Etter at vi har snakket festdøvespråket bak ryggen deres en liten stund. (Festdøvespråket omfatter bare én arm. Og noen ganger bare én finger. Lillefingeren.)

Flåsete oppdatering. Vet ikke hva som gikk av meg. Savner å snakke skit på www med folk jeg slipper å bekymre meg om noensinne å møte IVL. Derfor snakker jeg nå i avvenningsfasen skit med meg selv. Dårlig vane.

Var på mitt livs siste foreldremøte i går. Det desidert kjedeligste til nå. Jeg hadde lyst til å reise meg opp og rope Nå har jeg holdt på med dette i 19 år, kan jeg få gå hjem snart?

Læreren jeg skulle stramme opp og om nødvendig slå ned, var ikke på møtet, og det var kanskje greit. Læreren jeg skulle kjefte på, men ikke slå ned, var på møtet, og hun var helt enig med meg og selvsagt hadde Sønnen misforstått det om at det var best å alltid velge de eldste formene av nynorske ord. Sønnen får lov til å skrive "noen" og "mye". Men han bør slutte å skrive for eksempel "alle husane".

Hadde motivert meg for en lang samtale med skatteetaten i dag etter at de sendte meg noen brev jeg ikke skjønte noe av. Men så viste det seg at jeg hadde fylt ut et nummer feil på et skjema og at jeg bare behøvde å logge meg inn på altinn.no og rette det opp. Ingen prøvde å skremme meg med at futen ville komme på døra med politiet på slep for å drive inn de 535 kronene som var forsvunnet i systemet og som jeg hadde mottatt 3 brev om. Og to lysegrønne skjemaer. Det viser seg at det går an å fylle inn feil nummer fordi det finnes kjempestore selskaper som er nødt til å kunne velge mellom flere nummer.

Hva skal jeg finne på i dag? Lese bok. Drikke kaffe. Dusje. Flette håret. Joda. Nok å gjøre som alltid.

Takk til TT for å ha spilt Give the Po' Man a Break lørdag. Nå youtuber jeg den ustanselig. Fordi jeg ikke klarer å laste ned låta gratis noe sted.

Etter å ha vært andresteder på www veldig mye veldig lenge nå, er det veldig gøy på landet å være tilbake på KV3 på www - eller grana.no som det heter nå. Ingen kommentarer eller beskjeder dukker opp. Og jeg vet at de jeg snakker med er cirka 3 tidligere bestevenner og cirka 3 tidligere kollegaer. Tanta mi har sluttet å komme hit.

Etter to dager på Robbie W-kuren er jeg overbevist om at den kommer til å virke. Hver gang jeg vurdere å stappe i meg noe fett og ekkelt, visualiserer jeg Robbie - og så husker jeg det nye mottoet mitt:

  Ingen Ribbein Ingen Robbie
Dessuten hjelper det å se bilder av hun svenske politikeren med dobbelthaka.

For ikke å sprekke, har jeg besluttet å tylle i meg en flaske vin i dag. Sånn at alkoholen kan bryte ned litt kjempetungt kroppsprotein.


5.11.07: Rettelse på en måte

Dagsform: Middels
Humør: Middels
Antrekk: stillongs og den gamle, myke genseren jeg fant igjen i går
What kind of hair day: Har lagd noen fancy fletter. Øver meg på å se ordentlig ut.

[--- av en eller annen grunn har jeg begynt å legge veldig godt merke til halvgamle kjerringer med bustete hår eller langt og krøllete hår. det er mange av dem, og de ser fryktelige ut. sjuskete, ustelte og fryktelige. jeg har bestemt meg for aldri å bli en sånn. derfor øver jeg på å lage sånne fletter der man putter håret inn i fletta litt etter litt ---]

Tittet nettopp over gårsdagens oppdatering. Og merket meg at jeg hadde skrevet 9 personer og noen kasser øl og sprit i samme setning og det så ikke veldig bra ut i tilfelle nåværende eller framtidige arbeidsgivere leser dette. Derfor har jeg gått i meg selv, og må konkludere med at jeg maks merket meg 4 flasker sprit på musikknerdefesten (Kalhua, Pastis, Tyrkisk Pepper Shot og en flaske gin). Men noen kasser øl er jeg redd det var snakk om.

Av ulike årsaker har jeg tilbragt en del av kvelden i dag sammen med Robbie W. Meg på sofaen og Robbie på tv-skjermen. Det gjorde at jeg kom på at det er på tide å slanke seg. For alle damene på Robbie-dvden var kjempetynne. Og Robbie smilte til dem og syntes de var fine. (Den observante leser vil merke seg at jeg snakker om en kveld på sofaen og vil huske at det ikke finnes noen sofa i KV3. Men siden mange syns det er upassende å ha senger i alle rom, så kaller vi det sofa.)

Tror dagen gikk greit på jobben i dag. Prøvde å kjøre en positiv grunntone og fornærmet bare maksimum 3 personer.


4.11.07: Gruppenostalgi

Dagsform: Nokså prima
Humør: Så glad er vi så glad er vi
Antrekk: Pysjbukser og fantastisk genser jeg hadde glemt at jeg hadde
What kind of hair day: Nok en gang nyvaska

[--- i hele høst har jeg planlagt å kjøpe to skisseblokker og to veldig dyre tusjpenner. alt dette skulle forvandle tilværelsen totalt. da jeg omsider fikk kjøpt blokkene og pennene - og i tillegg et tøft omslag til å ha blokkene og pennene inni, gikk lufta ut av prosjektet, og ikke en eneste strek er tegnet. og akkurat nå skulle jeg ønske jeg hadde de pengene jeg brukte på disse tingene som skulle forvandle tilværelsen. men som ikke gjorde det egentlig ---]

Dersom du putter 9 personer med nogenlunde samme lidenskap inn i et rom og gir dem et musikkanlegg, en gigantisk musikksamling og noen kasser øl og sprit, kan verden være virkelig vakker i mange timer.

Musikknerdefesten i går var på grensen til grensesprengende konseptmessig. Jeg har egentlig aldri vært på temafester før bortsett fra

 • en skotsk fest i 1987 da jeg var overstadig før forretten
 • et bad taste-party i 2004 da jeg var mer enn overstadig før forretten
 • en jentefest ganske nylig der temaet var 'rosa' og jeg var én av to som ikke hadde skjønt at det var en rosatemafest
 • en oktoberfest i KV3 som endte på legevakta
Men fra nå av har jeg et helt fornyet syn på temafester. Roskilde Reunion 2007 hos herr og fru Andersen var en nydelig opplevelse. Som startet med at en av gutta plantet en helflaske pastis på bordet og sa Detta blir tøft. Og som endte med nokså mye hiphopping og veldig mange utestemmer.

Vi hadde en slags selskapslek på festen. Og selv om jeg var den som hadde de teiteste svarene, var det gøy at voksne mennesker kan leke på fest. Hvis jeg hadde husket hva de andre svarte, skulle jeg gjengitt det her og nå. Men jeg husker bare mine egne svar som på det ene spørsmålet var:

 • Leftfield 1996
 • Oscar D'Leon 1997
 • Gartnerlosjen 1997
 • Basement Jaxx alle gangene
og på det andre spørsmålet svarte jeg:
 • AC/DC
 • Trashcan Darlings
Den siste oppgaven ble sløyfa. Og det var bra, siden den kunne blitt litt absurd for enkelte deltakere.

Hver gang en av gutta sa Der må jeg nok gå litt retro, så mente de egentlig at de ville foreslå et veldig gammelt band som ingen hadde hørt om på veldig lenge. Mens jeg foreslo gamle band uten å beskrive forslagene som retro.

Sønnen og jeg har nemlig diskutert begrepet retro ganske nylig da vi så en gammeldags men helt ny reiseradio i en butikk. Ting som er nye kopier av gamle ting, er retro. Gamle ting som er hippe og blir tatt fram i dagslyset igjen, er fortsatt gamle og ikke retro. Mener Sønnen.

Define:retro på guggel gir Sønnen rett:
Contemporary retrospective design which reinterprets furniture styles from the 1930s to the 1980s

Tilbakeskritt pågår. Må med en viss smerte vedgå å ha ramla litt utpå i dag:

 • Ble så sint under Robinsonekspedisjonen, at jeg under mitt gamle dekknavn viklet meg inn i noen uendelige nettdiskusjoner
 • Fant fram til en online tetris, og har nesten ikke klart å slutte siden. Er blitt dritdårlig. Det er derfor jeg ikke klarer å slutte. Jeg som var Dronninga av Tetris. Jeg som surfa gjennom med jevne mellomrom bare for å slette rekordene på alle levels. Jeg som hadde Tetris som nærmeste og eneste venn i månedvis hele natta den gangen livet var litt kleint. Jeg som spilte på meg senebetennelse i begge armene.

3.11.07: Mye visualisering og lite moro

Dagsform: For tidlig å si
Humør: Stressa men veit ikke hvorfor
Antrekk: Pysjbukser og fantastisk trøye jeg hadde glemt at jeg hadde
What kind of hair day: Fortsatt relativt nyvaska

[--- nei de andre har det ikke morsommere enn jeg nei de andre har det ikke morsommere enn jeg nei de andre har det ikke morsommere enn jeg. eller har de? ---]

Prøver å visualisere noen som lurer på hvordan jeg har det. Klarer å visualisere cirka 3 som lurer på hvordan jeg har det. En av dem snakka jeg med i går, så hun lurer nok ikke så veldig på hvordan jeg har det. Sist vi traff hverandre, sovnet hun mens vi snakka sammen. Midt på dagen. Så jeg tipper hun dro hjem og rapporterte 'det går bra med henne, men hun er blitt veldig kjedelig å være sammen med'.

Etter at den gamle senga mi ble rigga opp foran tv har jeg det ganske ofte nesten som i virkelig gamledager for tiden:

Bildet er selvsagt fra gamledager. Det ser ikke helt likt ut nå. Men det likner nok til at det føles trygt og kjent.

Ååååå nå fikk jeg en skikkelig HP23klump i magen. Og ikke noe er som å dyrke en HP23klump littegrann når verden for øvrig er litt under prima:

Dette ble litt sånn Ikke Tenk På Rødt. Det er her visualiseringen kommer inn. Tenke på turkis nå. Det hjelper alltid. Og så kan jeg jo for så vidt bruke litt tid på å tenke på om det i det hele tatt finnes noe tøy som jeg klarer å skvise meg inn i til festen i kveld. Jeg har pussa opp skoa. Og har funnet en slags caps. Det er ikke kostymeball. Men en slags temafest. Og ingen har drukket opp de 6 tuborgene i kjøleskapet. Så dette kan bli veldig prima. Takk forresten til mannen som for noen år siden først danset nesten naken på bordet og deretter gjeninnførte uttrykket 'prima' i det norske språket.


2.11.07: 100 fjær er mer enn én fugl

Dagsform: Nokså feit egentlig
Humør: Nokså optimistisk
Antrekk: Foreløpig veldig hjemmeaktig, men snart kommer Teltnaboen så jeg må skjerpe meg litt her
What kind of hair day: Nyvaska. Det er da noe

[--- driver fortsatt og finner på nye måter å glede meg selv på uten å ty til alter www-egoer. klarer det ganske bra. holder på å kjede meg ihjel. det har jeg egentlig godt av ---]

Oppgjørets time kom i går.

 • Antall kroner å bruke på noe som helst annet enn mat og hus og annen gjeld neste 12 mnd: null
 • ikke 2000 kroner
 • ikke 1000 kroner
 • bare null kroner
 • Antall ferier jeg kan dra på de neste 12 mnd: 1
 • Du kan kalle prioriteringen syk, men alle pengene jeg eventuelt ikke bruker på mat og hus og annen gjeld de neste 12 mnd skal brukes på Roskilde'08
 • Antall julebord jeg skal delta på: null
 • Det skyldes ikke pengemangel, men i år blir jeg bare invitert på maks to julebord. Ett som er gratis som jeg ikke skal på. Og ett jeg ikke skal på fordi det koster penger og fordi jeg egentlig er litt sur på noen av de folka som skal dit
 • Antall halloweenfester invitert på: null
 • Men jeg er bedt på en annen fest som er relativt gratis og som jeg derfor skal delta på (hvis ingen har drukket opp de 6 tuborgene i kjøleskapet
 • Antall julegaver jeg skal kjøpe i år: 11
 • 4 cder, 4 vinflasker og 3 litt hemmelige
 • totalt julegavebudsjett: 2000 kroner
 • så de hemmelige er ikke en volvo, en moped og et par slalåmski
Men de 100 fjærene? spør du kanskje. Og da kan jeg fortelle at da jeg la meg i går, lå en død fugl på kjøkkenet. Jeg orket ikke ta den opp før i dag tidlig. Da var den forvandlet til en enda dødere fugl samtidig som hele kåken var forvandlet til et inferno av grå fjær.

Men det er ikke derfor jeg spiller Highway to Hell med AC/DC akkurat nå. Er bare så lei av ikke å spille høy musikk. Og så kom jeg på at hvis jeg skal komme meg ut av gjeldskrisa, så må jeg skaffe meg full jobb og litt til. Og da får jeg aldri spilt noe som helst. Egentlig liker jeg ikke Highway to Hell noe særlig. Har den bare på blokka til et par utvalgt begravelser som jeg har lovet meg selv å stille på. Med ghettoblaster om nødvendig. Egentlig liker jeg Hells Bells best.

Til ikke å ha noe forhold til AC/DC er jeg veldig i gang med å planlegge et ran som kan skaffe meg penger til å dra på Download-festivalen i juni. Hvis det er sant at de spiller der. (I tilfelle nåværende eller framtidige arbeidsgivere leser dette: Ran betyr her "veldig kjedelig men godt betalt skrivejobb". Sånt er kjent for å dukke opp fra tid til annen. Hvis det i tillegg kan være snakk om en spøkelsesjobb [jeg skriver, de tar skylda/æren] er det enda bedre. Ingen sjel. Bare penger. 10.000 kroner skulle være akkurat passe. 2000 til fly, 2000 til billett, 2000 til hotell og 4000 til alt det andre. Så kan du si at 10.000 kroner er ikke veldig godt betalt. Og da kan jeg påpeke at jeg ikke har sagt noe om hvor lenge jeg har tenkt å jobbe for de 10.000 kronene.)


1.11.07: Varig avvenning

Dagsform: Ok. Det er alltid mulig å bli enda litt feitere
Humør: Ok. Det er alltid mulig å bli enda litt tristere
Antrekk: Har vært dame med bluse. Er nå jente med kort kjole og tights
What kind of hair day: Veldig Møkkete Hår

[--- jeg har nesten kommet over smerten over å utslette mitt alter ego andresteder på verdensveven. det hjelper at ingen har merka at jeg har sletta mitt alter ego. altså var min utrettelige innsats kun til glede for meg selv. og nå finner jeg andre måter å glede meg selv på. som gjennom å kjøpe ting som jeg har ønsket meg fra andre, men som jeg tilsynelatende ikke får ---]

Har vært en begivenhetsrik dag så lengt. Og fortsatt er klokka bare tre.

Jeg har konkludert med at kaffebartrenden som jeg trodde var veldig utbredt, ikke er veldig utbredt likevel, fordi jeg hadde god tid til et møte i dag tidlig, og betstemte meg for å gå innom en sånn moderne kaffebar midt i sentrum, men fant ingen kaffebar.

Etter å ha lett omkring i en del kvartaler etter en moderne kaffebar, fant jeg fram møteinnkallingen, og så at det var gratis frokost før møtet, og satte kursen mot gratisserveringen i stedet.

All maten de serverte på gratisfrokosten hadde en eller annen variant av majones på seg. Jeg tipper at alle de andre på møtet (97 prosent menn) trodde jeg var en sånn feit, mislykka slankekurkjerring der jeg gikk fra fat til fat og jaktet på majonesfri mat. Det er jo nesten ingen som tror det er mulig å være allergisk mot majones. Mentalt allergisk mot majones.

På møtet frydet jeg meg over at jeg ennå ikke har glemt kunsten å ikke klappe etter foredrag. Møtet var virkelig i klappeland. Jeg vil sågar si at vi var litt i hallelujaland. For innlederne skuet utover forsamlingen og slo ut med armene og henvendte seg direkte til enkelte av de andre møtedeltakerne underveis i foredragene sine. Og applausen var livlig. Men ikke fra min rad. Det faller meg ikke inn å klappe i noen annen sammenheng enn på slutten av bursdagssangen.

  (Hurra for deg som fyller ditt år ja deg vil vi gratulere. Alle i ring omkring deg vi står og se, nå vil vi marsjere. Bukke, nikke, neie, snu oss omkring, danse så for deg med hopp og sprett og spring. Ønske deg av hjertet alle gode ting og si meg så, hva vil du mere? Gratulere! Klappklappklappklappklapp)
I tilfelle jeg en vakker dag (ååååååå så vakker) vender tilbake til mitt tidligere yrke, har jeg bestemt meg for ikke å begynne å klappe igjen før jeg er på gamlehjem. En gang i framtiden vil besøkende på et av Norges billigste gamlehjem, det siste som ikke har enkeltrom, legge merke til en tykk dame med krusete grått hår som sitter i et hjørne og klapper i hendene hele tiden. Og de vil si "Egentlig trist at hun aldri får besøk. Men hun ser ut til å ha det hyggelig alene." Og hvis jeg har fått laseroperert ørene innen den tid - for det kan de sikkert innen da - så hører jeg kanskje hva de sier og forklarer dem om alle årene jeg ikke kunne klappe fordi jeg skulle være objektiv. I alle disse årene kunne jeg reise omkring med folk, spise middag med dem, danse med dem og selvsagt ligge med dem, men jeg kunne aldri klappe for dem siden det ville vært ikkeobjektivt.

Men har du lært noe finsk siste uka da? spør du. Og da må jeg vedgå at etter å ha gjennomlevd et nokså langt møte i en nokså sovjetaktig bygning her om dagen, så dro vi ut på vin og lærte en god del finsk.

Savotta betyr tømmerhogst og brukes i overført betydning om tøffe arbeidsøkter. Minon nimeni on ... betyr Jeg heter ... Og etter noen glass vin var det veldig gøy å late som om vi var Eminem: Minonimenioneminem!. Innimellom sa noen Ei sa päite! (Må ikke tildekkes!) og så ropte alle Kippis! (Skål!) Vi lærte også å si god natt sov godt. Men jeg husker egentlig bare at sov godt var noe i nærheten av Noku Huvu.


31.10.07: Umerkelig absorbsjon av fremmedord

Dagsform: Nokså avslappet
Humør: Helt middels
Antrekk: Noe gammelt og ukledelig.
What kind of hair day: Good Hair Day

[--- ok. så slettet jeg akkurat den eneste kontakten jeg de siste månedene har hatt med folk som ikke bor sammen med meg eller jobber sammen med meg. fordi jeg hater å bli overvåka. noen vil vite veldig godt hva jeg snakker om. andre er i en annen og mye bedre verden. og så snart fantomsmertene etter å ha amputert enda et alter ego er gått over, kommer jeg til å være i den andre og mye bedre delen av verden også ---]

Bortsett fra at den kjære Ozzie har pissa under skrivebordet mitt, er denne dagen i ferd med å bli helt ok.

Leste akkurat i en bok om meningsfulle tilfeldigheter. Selvsagt var det over mitt hode, men ett av forslagene på definisjonen av noe sånt, var at dersom du hører et ord du aldri har hørt, men blir nysgjerrig på, så vil du høre det ordet ofte i tiden som følger, fordi du lurer på hva ordet egentlig betyr. Nå kunne jeg kanskje tenke at boka må være skrevet før guggel kom til verden. Men boka er ny. Og det viser seg at underbevisstheten vår har en slags jobb også etter at guggelkorttidsunderbevissthen kom inn i livene våre. Den delen av underbevisstheten som nå kun har som funksjon å huske ting fram til vi får tid til å guggle det.

Det er cirka to ord som jeg har slitt med opp gjennom årene:

 • Stigmatisering
 • Pragmatisme
Første gang jeg så ordet stigmatisering var i en avisoverskrift om rullestolbrukere (Ikke stigmatiser oss). Jeg opparbeidet umiddelbart en omfattende avsky for journalisten som brukte ordet. Og klarer fortsatt ikke forholde meg til noe av det han skriver - enda han nå har forflyttet seg fra træshbydelsavisa han den gangen jobba i - til en av landets største aviser.

I motsetning til en god del andre mennesker, har jeg faktisk alltid hatt et naturlig forhold til begrepet stigmata. Kanskje et litt for naturlig forhold. For da jeg her om dagen skulle forklare begrepet, sa jeg "Det er det det heter når noen plutselig begynner å blø inni håndflatene". De jeg skulle forklare det til, så veldig lite forstående ut. Så jeg la til "Sånt skjer innimellom, og noen tror at det har noe med Jesus å gjøre".

Det er uansett stor forskjell på å kunne forholde seg til religiøse fenomener og å tåle fremmedord på trykk i overskrifter i bydelsaviser.

Første gang jeg hørte noen bruke ordet pragmatisk var da en venn sammenliknet meg og ham med resten av verden. "Vi to er pragmatikere vi vet du", sa min venn. Og jeg smilte og løp hjem til fremmedordboka. En pragmatiker er en som tenker praktisk og ikke lar følelsene løpe avsted med seg. Jeg godtok at jeg er pragmatiker. Men bruker aldri ordet selv.

Hvis jeg ikke hadde hatt disse to opplevelsene med fremmedord, tror jeg aldri i verden at jeg hadde klart å bli så antifremmedordlig som jeg faktisk er blitt.

Andre ord jeg ikke kan tåle:

 • Kommunikasjon (fordi ordet handler om å fortelle ting så folk skjønner det og da er det ubrukelig med et firestavelses utilgjengeliggjørende ord)
 • Kompetanse
 • Målsetting (ikke et fremmedord. men hater det fordi folk bruker ordet feil og fordi de alltid kan erstatte ordet med mål)
 • Mange andre ord som jeg ikke husker akkurat nå
Nå har jeg så innmari fantomsmerter og nå lukter det så innmari kattepiss her at jeg må a) sette opp vinduet og forlate rommet og deretter b) returnere til rommet med frisk nese, såpevann og klut (mot kattepissen; neppe mot fantomsmertene; mot fantomsmerter vil sannsynligvis utskjelling funke aller best; notat til meg selv; finne noen å skjelle ut kjapt; oh shit; eneste jeg kommer til å treffe i dag er bibliotekaren som er så snill og hjelpsom; men jeg nekter å skjelle ut noen på epost)


27.10.07: Lese uten penger

Dagsform: Lovende
Humør: Helt fint
Antrekk: Ikkeflatterende for trang hettegenser og ikkeflatterende for vide bukser.
What kind of hair day: Litt tidlig å si noe om

[--- hvorfor beskrive antrekk og hår ved hver eneste oppdatering? tror det skyldes at jeg så noen gamle avvik og moret meg over hvor harry jeg var i gamledager. og fortsatt er ---]

Etter å ha kommet meg litt ovenpå etter å ha blitt ferdig med boka jeg likte så godt å lese, har jeg valgt tre strategier for framtidige og billige litterære utfordringer:

 • finne noe i bokhylla som jeg ikke har lest
 • kjøpe noen billige bøker som jeg ikke har lest
 • gå til det lokale biblioteket og låne bøker jeg ikke har lest
I bokhylla fant jeg Munken som solgte sin Ferrari. En glorete selvutviklingsbok som viste seg å være Louise Hay i manneutgave. Det betyr egentlig en bok som beskriver positiv visualisering på mannemåten. Altså med enkle grep. Hvilket viste seg å være alt jeg trenge for å bli helt ny.

På bokhandelen fant jeg den nyeste til Minette Walters og en ikke så ny av Alice Hoffmann. Så uka var umiddelbart reddet for bare 229 kroner. For så vidt de aller siste 229 kronene mine.

På biblioteket fant jeg Mao Min Mao - om Akp-ml og en bok av Fay Weldon som jeg aldri hadde hørt om. Men som det sikkert underveis viser seg at jeg har på norsk. Dessuten fant jeg en boks med Hitchcock-dvder som jeg skal se på i helga.

Nytt av dagen er at jeg har bestemt meg for å begynne å gå på kino. Litt for å kunne følge med i (kuppe) samtaler som alle andre har. Og litt for å følge med i tiden.

Disse filmene skal jeg se kommende uke:

 • Hairspray
 • This is England
 • Sicko
 • Vikaren
Jeg trodde det var én til, men kom på at det var en fransk dokumentar om Pakistan som går på tv i kveld. Det er uansett mer enn mange nok filmer siden jeg skal være i utlandet et par dager til uka. Ja. Utlandet. Jobben har bestemt at jeg har vært så flink og høflig at jeg kan få være med på et internasjonalt møte. Jeg har tittet på programmet, og jeg kommer ikke til å ha ett sekund på egenhånd til å utforske Utlandet. Da er det like greit at jeg har vært der før og heller ikke da hatt mulighet til å utforske Utlandet. Men jeg husker at vi bodde på et finere hotell den gangen. Og at hotellet den gangen var stappfullt av breakere og skateboards. Men hvis jeg bare husker å finne fram Fruetøyet mitt, så skal jeg nok overleve.

Skremmende erkjennelse denne uka er at jeg sitter og ser på Carlivar og Eli på tv to kvelder på rad og syns de er søte. I går strakk jeg meg så langt som til å være lettet over at Anne G ikke stilte dem slemme spørsmål siden de er så søte.

Engasjerer meg fortsatt ikke i Valla-saken. Merket meg imidlertid at Ingunn Y så ut til å ha hatt en tøff tid. Konkluderte med at det er hennes nye image å være usminket med grått antrekk på tv. Og la meg på hjertet at jeg ikke skal være usminket og bruke grå klær dersom jeg vil at noen skal synes at jeg er ultrafräsch. Og det vil jeg jo som regel at folk skal synes.

Årets juleverksted ligger an til å bli avlyst. Og det er kanskje greit siden jeg ikke feirer jul uansett.

Årets julegaver er allerede planlagt:

 • bøker
 • cder
 • vin
Drømmer fortsatt en god del. I natt hadde jeg fått en veldig stor restskatt. Men siden jeg hadde lest Munken som solget sin Ferrari - positiv visualisering i maskuline vendinger - klarte jeg i drømmen å lage en plan for hvordan jeg skulle klare å betale restskatten.

Jeg drømte også om en bunke med glassfat som noen prøvde å knuse. Det betyr helt sikkert noe viktig.
Droemmetydning.com kan fortelle at "rent glass symboliserer hell" og at "ødelagt glass betyr en endring". Eneste rimelige tolkningen av dette må være at alt kommer til å gå meg vel.


20.10.07: Smertefull avskjed

Dagsform: Prima
Humør: Optimistisk
Antrekk: Artig kjole jeg har kjøpt på salg (90 kroner) og som jeg har bestemt meg for at jeg kler veldig godt enda den har ganske så feil fasong.
What kind of hair day: Sovefrisyre foreløpig. Fletter etterpå fordi det passer til kjolen

[--- ---]

Det var trist å bli ferdig med The Dirt i dag. En av de mest gripende bøkene jeg har lest. Sannsynligvis fordi lesningen foregikk i generelt svekket og sengeliggende tilstand midt i en generelt nedadgående livsfase.

Her holdt jeg på å brodere videre på Dirt-lesningsepoken i livet mitt. Men så kom jeg på at Hr. Guggel er blitt så kjekk å ha for folk, at det neppe er lurt å holde seg rett ved siden av sannheten. Midt i den nøkterne delen av sannheten eller veldig langt unna er trygt.

Nå ligger - av alle ting - en leverpostei og roper på meg i kjøleskapet.
- Ta meg nå! Med bacon på! Og agurk!

Leverposteien klarer til og med å overdøve pakka med sjokoladekjeks som jeg har kjøpt for å teste ut min egen standhaftighet. Men det er nok bare fordi både sjokoladekjeksene og jeg veit at dagen er lang.


19.10.07: Litteraturinteressen blomstrer

[--- ---]

Ung mann som hadde vært på øl, viste stor interesse for boka jeg leste i går - The Dirt.
- Hva leser du? Åja. Er det en bok om Mötley Crüe? Er den bra?
- Ja
- Hvem har skrevet den? Jeg digger heavy metal selv om jeg må gå i skjorte på jobben. Heavy metal er livet mitt. Er den boka ny?
- Nei
- Skikkelig tung rock er det beste jeg vet. Jeg har hørt på det i København
- Fint
- Den boka der har jeg lenge drømt om å lese. Den skal jeg kjøpe!

Langvarige drømmer kan tydeligvis være a) se den b) få lyst på den c) bestemme seg for å kjøpe den.

Elvis var på bussen hjem. Kanskje han så at jeg leste The Dirt og tenkte at jeg er den kuleste naboen han noensinne har visst om. Men sånt vet man aldri med Elvis.

Pingvinmannen var også på bussen hjem. Han ble faktisk kjent med skjorteheavymannen, men de gikk ikke av på samme holdeplass. Det er da noe.

Jeg har nå så få sider igjen i The Dirt at jeg rasjonerer lesinga mens jeg febrilsk leter etter noe å lese når jeg er ferdig. Teite-teite Norli har ennå ikke tatt inn All Families Are Psychotic og teite-teite meg har glemt å bestille den på ammasån.


17.10.07: Slem Matt Damon

[--- ---]

Liggende på forte med fatle beskuer jeg en ung utgave av Matt Damon på tv. Har mistet såpass mye av handlingen at jeg er usikker på om Matt spiller en sleiping eller om han er den uskyldige. Men nå var det en scene der det kom fram at Matt spiller en antisemittisk drittsekk. Æsj.

Nå spiller de Chubby Checkers The Twist på tv, og jeg gjenoppliver raseriet knyttet til at kusina mi sitter på de gamle singlene mine bare fordi mora hennes mente at alle singlene i esken tilhørte henne og tok dem med da hun flytta. Nå er singlene sannsynligvis i hendene på de nye eierne som overtok hytta til tanta mi i fjor - bare fordi kusina mi sannsynligvis ikke skjønte verdien av esken med singler som jeg hadde hatt hele livet.

Liker dagens uttrykk på Urban dictionary:
Flintstoning: The practice of substituting a little human work for functionality until there’s enough demand for the feature that it’s worth the coder's time to implement.

Innser at jeg flintstoner hele livet mitt bare for å slippe ferdigsnekra redigeringsgreier.

Klokka er 1130. Alt er prima. Men har ikke cola. Har veldig ikke cola.


16.10.07: På forte med fatle

[--- ---]

Det er et deilig sammentreff å ligge på sofaen på forte med fatle og lese The Dirt. Uansett hvor mye dritt de gutta havner oppi, klarer jeg ikke la være å tenke at de er den mest eksotiske gjengen jeg har lest om på veldig lenge. Til og med all spyinga deres.

Og jeg som trodde Addict var høydepunktet på elendighetskulturkurven i år.


11.10.07: Enda litt mer tilbake

Dagsform: Mention the war if you must
Humør: No work and all play makes Jack an impatient boy
Antrekk: Ikke så tighte tights og en trøye som kjennes veldig dyr (dvs har ikke mistet fasongen enda den ikke er helt ny)
What kind of hair day: Absolutely fabulous. Har klippet tuppene og fiksa på resten. Og omsider vaska og gredd det ved bruk av fire armer.

[--- ---]

Lite jobb og mye lediggang tømmer hjernen for informasjon som vanligvis fyller opp unødig mye plass. Underbevisstheten eser ut og tar fram filer som gud veit når er blitt lagret. Filene er nok lagret på en litt uryddig måte, slik at informasjon som presenteres i perioder når underbevisstheten råder grunnen alene, ikke på noen måte virker sammenhengende og logisk.

I natt har jeg arrangert fest sammen med en eks som i anledning drømmen hadde bestemt seg for å dumpe dama si til fordel for meg. Min eks-svigermor hadde også en rolle i arrangementet. Hun hadde for anledningen snakket inn en talemelding på telefonen slik at alle som ville være med på festen kunne gi klar beskjed om et eller annet som jeg tror må ha dreid seg om serveringen. Vi skulle servere pølser, sylte og en del annen mat som ikke passet særlig godt sammen. Jeg kom først til festlokalet - et sted jeg aldri hadde vært før. Et par av gjestene - to russere som egentlig var franskmenn - hadde kommet dagen i forveien og lå og sov og snakket i søvne. Jeg satte i gang med maten, og min eks og hans eks ankom med sennep og ketchup i små beholdere som hadde sennep på den ene siden og ketchup dersom du snudde beholderne. Den ene franske russeren våkna, og ble kjempeglad for at vi skulle lage mat. Det viste seg at han var broren til en fyr jeg hadde vært sammen med, men som ingen av oss husket navnet på. Akkurat idet jeg ble gjenforent med eksen foran øynene på hans veldig triste egentlige dame (som forresten hadde bleket øyenbrynene sine - noe jeg selv vurderte å gjøre her om dagen), og mens jeg lurte på hvorfor i all verden jeg tenkte på å bli gjenforent med eksen, våkna jeg heldigvis. Det eneste irriterende med å våkne, var at jeg gikk glipp av sylta som jeg hadde gledet meg til å spise.

Den eneste logiske forklaringen på deler av drømmen i natt, er at jeg i går var et sted hvor de stekte et eller annet som fikk meg til å tenke på jul og at de spilte 10 sekunder med sølvguttene i et tv-program i går kveld og jeg husker at jeg ved begge tilfeller tenkte at jeg savner å feire jul.

De franske russerne kan jeg ikke gjøre rede for, annet enn at en servitør som serverte meg te i går, var veldig opptatt av hvordan nordmenn drikker teen sin. "I can't believe how you Norwegians take your tea; no sugar; no milk!" sa Mannen. "Do you want me to take your teabag?" Og jeg svarte "No thanks, I take mine the Russian way". Og Mannen sa "Are you a Russian?" Og jeg smilte bare. Helt til jeg kom på at cafeen var midt i horestrøket og at han sikkert plutselig skjønte at jeg var en prostituert fra tidligere Sovjetunionen. Men da var det for sent å forklare at jeg har lest i en roman for kjempelenge siden at russere drikker kruttsterk, svart te og at det den gangen fikk meg til å føle at jeg hadde internasjonale tevaner.

En annen drøm denne uka omfattet en leilighet full av lik og noen slemme menn. Jeg aner ikke hvordan jeg havnet midt oppi dette, men bestemte meg for å dokumentere forbrytelsen så godt jeg kunne ved å skrive opp i notisboka mi nøyaktig hva slags døde mennesker som lå i de forskjellige rommene. Da jeg var ferdig med å skrive opp alle (cirka 10 personer), fikk jeg et slag i hodet og besvimte. Og da jeg kom til meg selv igjen, var alle likene fjernet fra leiligheten og bare de slemme mennene var der. Jeg tok opp notisboka, og de slemme mennene sa "du finner ingenting i den boka nå" - for de hadde revet ut arkene med notater. Men de hadde ikke revet ut notene til en veldig trist melodi jeg hadde komponert om hendelsen. Og jeg skjønte at de ikke skjønte at alt kan formidles med musikk, og jeg nynnet melodien for meg selv helt til jeg våkna. Vettskremt.

Det demrer for meg at jeg også tidligere i år har drømt om likvidering. Da fant jeg hos dreammoods.com nedtegnelser om at "dreams of murder occur frequently during periods of depression" og at "To dream that you witness a murder, indicates deep-seated anger towards somebody. Consider how the victim represents aspects of yourself that you want to destroy or eliminate." Men heller ikke denne gangen så jeg drapene. Og heller ikke denne gangen vet jeg hvem som ble drept. Det eneste jeg er helt sikker på, er at jeg ikke forut for drømmen hadde sett en film eller lest en bok som i det hele tatt liknet på drømmen.

Så kan du kanskje tenke "skjønner hun ikke at hun utleverer seg selv ved å fortelle slike detaljer fra drømmene sine?". Og da kan jeg for så vidt si Så lenge jeg ikke utleverer andre enn meg selv, spiller det vel ingen rolle? Og du har ikke sett ingenting ennå. (Jeg er blitt kjempeflink til å bruke norske uttrykk nesten konsekvent nå. For eksempel har jeg nå straks innarbeidet uttrykket "drøm på" i hele omgangskretsen.)

Hvorfor har ingen mafiosi saksøkt film- og tv-industrien for å framstille dem som en gruppe med kollektiv talefeil? Jeg har omsider sett 1,5 episode av Sopranos og irriterer meg grenseløst over måten gutta snakker på. De kan da ikke snakke slik i virkeligheten? Jeg har også omsider sett alle Gudfaren-filmene. Samme greia der. De som har laget disse filmene må da ligge veldig tynt an?

Hvis du lurer på hvorfor jeg ikke har sett Sopranos før nå, har det to årsaker:

 1. Jeg ser vanligvis ikke tv etter klokka 2130 på kvelden og
 2. Jeg tenker hele tiden på at jeg likner på søstra til Tony og så blir jeg kjempedeppa for at jeg ser så feit ut og klarer ikke å konsentrere meg om noe annet enn å speide etter valkene hennes. Jo. Det er helt sant. Av samme grunn kommer jeg til å slutte å se på Cæsar hvis de ikke snart fjerner hun Louise selv om hun tross alt er litt tynnere enn søstra til Tony. Men har dobbelthake.
Er det rart jeg ønsker meg noe meningsfullt å fylle livet med? Og er det rart ingen vil gi meg noe meningsfullt å fylle livet med?

PS: Jeg frykter at jeg har slått på meg dysleksi i forbindelse med oktoberfesten. Nå har jeg sittet og rettet opp dusinvis av småord som jeg har forbyttet i teksten (av/at, med/meg osv). Dersom du er dysleksiekspert, kan du straks si fra til meg at det kommer til å gå over sånn at i hvert fall ikke skrivefeil kommer til å sette en stopper for den videre utartingen av karrieren min?

PS2: Snart skal KV3 på www flytte på ordentlig. Vekk fra Start. Etter seks gode år. (Minus 6 ikke gode uker med det jævla start-banneret øverst.)


6.10.07: Tilbake på en måte

Dagsform: Don't mention the war
Humør: Don't mention the war
Antrekk: Mitt nye dagligantrekk: pysjbukser og kimono
What kind of hair day: Don't mention the war

[--- ---]

"Oktoberfest er virkelig meg", tenkte hun og satte på plass flettekringlene over ørene. Deretter hoppet hun bukk over svineknokene og gikk rett på schnapsen. Én uke senere hadde hun heldigvis fått hjelp til å gre ut flettekringlene. Med hodet under armen og armen i bind.

 • Har feiret oktoberfest
 • Har feiret oktoberfest både i Norge og i München
 • Anbefaler alle andre å gjøre det samme neste år
 • Kanskje med litt mindre trøkk enn jeg gjorde det
 • Prøver å bli meg selv igjen mens Ein Prosit, ein Prosit suser i bakhodet
 • Konklusjon etter besøk i Wies'n: Ærlig harry overgår alle andre stiler
 • Oktobertyskere er så harry at du er nødt til å elske dem
 • Superharry og superhøflige på samme tid; hva mer kan vi ønske oss?

29.9.07: Svineknoker neste

Dagsform: Enda eldre. Men ikke så innmari trøtt
Humør: Stigende
Antrekk: Fy flate: Butcheolabukser med stramt belte som ikke hjelper mot annet enn sægging. Og diger, rød og ukledelig t-skjorte. Det er forbigående, jeg skal snart på fest
What kind of hair day: Old woman dead hair

[--- ---]

Det ble ikke rødbetesuppe forrige helg, siden Teltnaboen fra Roskilde med de Røde Skoene hadde kommet over en død fugl som hun hadde kokt i melk og hvitløk og gulrøtter og broccoli. Det smakte prima. To lørdager med labre forventninger til venners kokkekunster, kan bety en real kræsj i dag når det er min tur til å servere svineknoker og sauerkraut. Og banankake etterpå. Vel. Ikke noe å gjøre med det nå. Annet enn å skifte ut det antrekket jeg vralter omkring i, med noe som kanskje enda verre å se på - men som det tross alt kommer til å være bedre å være inni.

Har vært mye andre steder denne uka, og kan oppsummere følgende:

 • Når det er tre rynkede kiwi igjen på fatet i korridoren, mener damene at det fortsatt er frukt igjen og at det fortsatt kan tolkes slik at vi får gratis frukt på jobben og ikke bare gratis frukt på tirsdager (når frukten kommer og når vi får lov til å forsyne oss kjempefort fra lunsj og ut dagen)
 • Korn skal spille i Oslo og jeg har ikke tid til å kjøpe billetter. Men jeg har en plan som jeg tror kommer til å virke. Hvis planen ikke virker, kan jeg trøste meg med at jeg hater Spektrum uansett.
 • Har krangla en del på jobben om innkjøp av melk. En krangel som har kulminert med skriving av gule lapper på melkekartonger. Og til slutt tilsynelatende våpenhvile. Eeh. Kan noe først kulminere og deretter slutte? Neppe. Det beste med hele greia var at jeg til slutt tok i bruk Verdens Dårligste Diskusjonsteknikk som kort oppsummert består i å si "Ikke bry deg om meg, jeg er bare ei grinete drittkjerring fra Oslo Øst" osvosv.
 • Har hatt halsbrann hele uka. Men i stedet for å unngå alt som gir halsbrann, har jeg utfordret syreproduksjonen. Og tapt. Og er tom for titralac og må spise Link som er gått ut på dato fram til neste lønning.
 • Har observert hvordan nesten alle de andre på jobben er bedt på en fest eller noe sånt noe som jeg ikke får høre om. Kan hende det var tupperwarefakturaer de fikk i posthyllene, men sånt vet man aldri.
 • Smil og vær glad-strategien som jeg har brukt et par uker, er nå oppbrukt.
Må løpe nå. Haha; løpe du lissom. Prøver på nytt: Må vralte nå.

Das Trinken, das soll man nicht lassen,
das Trinken regiert doch die Welt

Har kjøpt Apfelkorn til i kveld.
Driter i buksa så lenge jakka passer. Eller noe sånt.


22.9.07: Rødbetesuppe neste

Dagsform: Trøtt, gammel og tjukk
Humør: Kfr. ovenfor
Antrekk: Verdens Eldste Tights (rustrøde) og Clash-trøya jeg aldri skjønte var altfor liten allerede da jeg kjøpte den. Et antrekk så tragisk at selv ikke en mor kunne elsket meg.
What kind of hair day: nyvaska, men det hjelper ikke

[--- ---]

Sovna foran tv etter et tonn med nachos med ost og tacosaus i går. Våkna flere ganger under detektimen, men klarte ikke å røre meg fordi jeg satt fast i mine egne bilringer.

Her om dagen diskuterte vi bobledresser på jobben. En av jentene hadde en gang fått en gul bobledress av stefaren sin. Munter som jeg er, kunne jeg kvittere med at dersom noen ville hoste opp en hvit bobledress til meg, så kunne Michelin-mannen bare gå og legge seg. Jeg tenkte at jeg overdrev litt. Men etter gårsdagens nachos med ost og tacosaus, tror jeg Michelin kanskje kan være interessert i å sende meg rundt på kjøpesentrene for å pushe piggdekk og andre dekkeffekter.

Samtidig kan sikkert Grete Roede selge ufattelig mange slankekurs på samme kjøpesenter.

Det er merkelig hvordan ting umerkelig regulerer seg selv. Før i tiden - når jentene snakket om slanking - pleide jeg alltid å si at jeg bare trengte å gå ned 30-40 kilo. Og alle lo, for alle visste at det var litt i meste laget (bortsett fra de som var helt utafor og hadde mista ethvert begrep om masse, og det var egentlig ganske mange av jentene, så kanskje de egentlig lo en medlidende latter, sånn man gjør når noen med veldig korte bein drømmer om å bli fotomodell). Men nå finnes det helt sikkert filmstjerner som veier 40 kilo mindre enn meg og fortsatt er i full jobb. Med berømt mann og adoptivbarn og det hele. Så jeg har justert vekttapestimatet mitt til 40-50 kilo.

Ok. Du tror det ikke før du får se det:

Jada. Beina er fortsatt tynne. Og håret er fortsatt langt. Egentlig er kanskje det hele problemet. Muligens ville andre proporsjoner og frisyrer endre på helhetsinntrykket:

Jeg prøvde å finne en komfortabel joggebukse da jeg endelig kom meg opp i sittende stilling foran detektimen. Og endte opp med å prøve å få på meg en slags hullete, lysegul strandbukse fra 1986. Men den er av tynn, ikkefleksibel bomull, så jeg turde ikke ta den på likevel. Det eneste som er verre enn å ligge foran tv fanget i dine egne bilringer, må være å ligge foran tv og høre at klærne revner på kroppen.

"Litt selvopptatte i dag, er vi?" spør du kanskje. Og svaret er "JA":

(Du ser at nå at jeg juksa litt med teksten på tegningen. Men at jeg ikke juger om Clash-trøya.)

Vedrørende de tynne beina:

Det er litt vanskelig å illustrere tynne bein uten å vise dem i en slags sammenheng. Og egentlig blir jeg ikke fornærma om du tenker "De beina der var da ikke så tynne". Men når du får blåmerker på sideflesket av å sitte ved siden av noen på bussen samtidig som du titter ned og ser at tightsen din henger i poser nedover knea, da veit du at proporsjonene er ute av lage.

Bacalaoen forrige helg var prima. Blant annet fordi østlendingen hadde vannet ut fisken veldig mye, sånn at det egentlig kunne ha vært kyllinggryte vi spiste. Veldig god kyllinggryte faktisk.

Rødbetesuppa i dag hos Teltnaboen fra Roskilde med de røde skoene, har jeg enda labrere forventninger til enn bacalaoen hos østlendingen forrige helg. Men denne gangen blir det litt som å smake min egen medisin (spis før du kommer og ta med drikke selv). Teltnaboen har feilberegna litt i budsjettet denne måneden. Så det som ble markedsført som "Nå er det på tide jeg inviterer på middag!" er blitt til "Det blir bare suppe, kan dere ta med drikke selv?". Men det er helt ok.


15.9.07: Enhet for Digital Dokumentasjon

Dagsform: Prima
Humør: Prima
Antrekk: Pysjbukser med malingflekker og ditto trøye
What kind of hair day: blått hår

[--- ---]

Du veit verden går i ring når du ligger under en stol og blåmaler stolbeina og tenker på at stolen egentlig ville vært fin i flaskegrønt og får et glimt av stolens opprinnelige farge - før forrige gang den ble malt - og den var opprinnelig flaskegrønn.

Enhet for Digital Dokumentasjon kan melde om at "I forbindelse med teknisk vedlikehold, vil alle våre databaser være nede mandag 17. september fra kl. 16.00 til kl. 20.00". Jeg kjenner at sånne meldinger gjør meg sjokkerende stressa. Selv om det er cirka 1000 år siden jeg drev med oppdateringer som var helt avhengige av å bli gjort akkurat der og da. Jeg har ingen planer om å jobbe mandag mellom 16 og 20 uansett. Dessuten er det NYNORSKORDBOKA til UiO som skal få teknisk vedlikehold. Eller egentlig er det litt verre. Det er UiO sitt søk i elektroniske ordbøker. Som jeg bare bruker til nynorsk. Og det er også jug. For jeg brukte den akkurat nå for å finne ut om det var tillatt å skrive bacalao med to k-er. Det var ikke tillatt. Men det er tillatt å skrive bakalao.

Er over middels skeptisk med tanke på å skulle spise hjemmelaget bacalao i dag hos en østlending som delvis har vokst opp i Frankrike (hadde det enda vært Spania). Denne skepsisen bunner for så vidt i 7 konkrete bacalaoopplevelser. Ikke i historisk rekkefølge:

 • En gang jeg kom rett fra fest til en håndballhall der jeg skulle styre lystavla, ble jeg sittende og styre lystavla sammen med en sunnmøring som drev limousinservice på natta og solgte bacalao på dagtid. Jeg kom faktisk rett fra den festen der jeg ble kjent med sangkoret som jeg siden ble enda bedre kjent med
 • Bacalaoen fra limousinmannen testet vi på jobben, og den fikk veldig bra omtale, blant annet på grunn av potetene som hadde helt riktig konsistens. Det var da jeg lærte at potetkonsistensen er et veldig viktig poeng ved bacalao
 • Én gang hadde matfestivalen i Ålesund klippfisk som tema. Da var Selveste Kongen av Bacalao der - Jahn Otto Johansen. Og vi fikk til og med små porsjoner med klippfisk på hotellrommet. Og bacalao til middag.
 • En gammel venn er gift med en jente fra Kristiansund - og de serverte fantastisk bacalao i hans 40-årslag. Jeg husker ikke om jeg fikk i meg særlig mye mat før jeg ble så full at jeg måtte fraktes hjem. Men jeg husker at vi diskuterte potetkonsistensen. (Festen er for så vidt tidligere omtalt)
 • PeterMan fra den gamle jobben min sjokkerte med å servere treretters middag med nydelig bacalao på avdelingsfest hjemme i det urbane livet hans. PeterMan er fra Rogaland. Jeg er usikker på om bacalao egentlig hører hjemme i Rogaland. Eller om han har lært av dama si (som har bodd i Spania)
 • En museumskvinne fra Molde serverte i vinter kjempegod og sterk bacalao med drinker før og etter. Hun visste hva hun holdt på med. Og jeg utbrøt gjentatte ganger begeistret "Ta va fole godt!" [lydskrift]
 • Jeg forbinder også bacalao med den tidligere nattevakten på hotellet vi bor på i Spania. Han sa alltid "I love Norway. I buy Norwegian klippfisk for my Bacalao!" Før han tok fram balltreet og jaget på dør alle som ikke var innskrevet i hotellboka. Jeg har mye å takke den mannen for. Men nå er han død.
Som du skjønner: Bacalao er et triggerord for meg. Og Østlendingen bør røre andektig i grytene før jeg arriverer i 19-tida.

Men ble det noe rødvin i går? spør du kanskje. Det ble det. Cirka en flaske. Helt alene. Med et bittelite avbrekk da jeg gikk til den lokale kneipa for å bli kjent med noen nye folk. Jeg ble ikke kjent med noen. Men kom på at jeg allerede kjenner en del folk da hun derre gud sa til jentene at de skulle smse meg så jeg ikke følte meg så ensom.

Jentene kunne melde om at de:

 • har søkt jobb i dyrehage
 • er barnevakt i helga
 • vil være med meg på den lokale knepa snart
Hva er ikke å elske!?

8 stoler står i stua og roper "Mal Oss Nå!"
Så kan du kanskje si at stoler ikke kan snakke. Og da kan jeg kanskje kvittere med at jeg får 4080 treff på guggel når jeg søker etter "talking chairs". Så kan du kanskje påpeke at "talking chairs" ikke nødvendigvis betyr "stoler som snakker". Og da kan jeg vel egentlig bare si Hvem er du som gidder å kaste bort tiden din med å kverulere om snakkende stoler?


14.9.07: Braziliansk galla

Dagsform: Fin
Humør: Bra
Antrekk: Yogainspirerte fløyelsbukser og veldig stygg overdel
What kind of hair day: må absolutt vaske håret

[--- ---]

Det nesten aller verste med å være partileder eller milliardær eller styreleder i Norges største selskaper eller kultursuperkjendis, må være å måtte stille i gallakjole i tide og utide. Jeg merker meg at én av de to hovedpersonene under Slottets gallamiddag i går, fru brasiliansk presidentfrue, faktisk hadde på seg en praktisk jakke med langt skjørt til. Det ville jeg også hatt hvis jeg var brasiliansk presidentfrue, partileder, milliardær, styreleder i Norges største selskaper eller kultursuperkjendis og måtte møte på Slottet for å spise et eller annet fancy fra veldig dyre tallerkner. Kanskje til og med fra Aris påfuglservise. Påfugler er ganske stort i Brasil. Tror jeg. Eller kanskje ikke - siden påfugler stort sett ser ut til å leve i India, Sri Lanka, Java, Burma og i afrikanske regnskoger (den ukjente Congo-påfuglen). På denne bakgrunnen finner jeg det mystisk at jeg traff en påfugl midt på gata sist jeg var i St Tropez ("sist jeg var i St Tropez?" Ja. Nemlig.) Og jeg traff to påfugler sist jeg var på Gran Canaria og ikke i en dyrepark.

Det er uansett greit å vite at det går an å få sydd seg glinsende gallakjoler i alle størrelser og fasonger når jeg blir milliardær. For ordens skyld nevner jeg at Mettemarit for anledningen hadde en lang, lyserosa sommerkjole som jeg tipper herr brasiliansk president syns var helt ok på en torsdag.

Homohets og homovold er i tiden. I tillegg selvsagt til homoprester. Homoer blir slått mer enn andre og får sjeldnere bli prest. Det står i avisa og de sier det på radioen.

Var ute på trøstevindusshopping i lunsjen i går. Det går ut på å telle hvor mange som drikker alkohol midt på dagen. De som drikker øl eller vin, liker jeg kjempegodt. De som drikker farris, er det ikke så nøye med. I går var det 3 som drakk øl og 2 som drakk rødvin på Theatercaféen. De folka likte jeg kjempegodt.

Etter trøstevindusshoppingen skulle jeg krysse en gate, og ble avventende stående på fortauskanten idet det kom en buss. Jeg tenkte "hvis bussjåføren syns jeg er sexy, stopper han" og bussjåføren stoppet, for det var en russisk, råtten buss med dertil egnet sjåfør.

For cirka to måneder siden hadde Far Side-kalenderen en referanse til Sound of Music som gikk meg hus forbi. Den ultimate testen (etter at en x-hippie gjorde meg oppmerksom på perlen), er nå å presentere Far Side-stripa for folk for å sjekke om de kan sin Sound of Music. Jeg må med smerte meddele at Sønnen ikke ante hva Sound of Music er for noe (mens x-hippiens 18-åring hadde kætsja den med én gang).

Søren. Nå spora jeg helt av fordi jeg skulle finne Far Side-stripa og endte opp på en blogg som linka til en nerdetest. Jeg er ikke ekte nerd. Men testen var nok mest ment for smågutter. Så til å være stor jente, er jeg sikkert passe nerdete:

  Low Ranking Nerd. Definitely a nerd but low on the totem pole of nerds
  35% scored higher (more nerdy), 2% scored the same, and 63% scored lower (less nerdy).
Ta testen selv

De snakket om David Lynch på p3 i dag. Og programlederen husket ham bare som regissøren bak Twin Peaks. Og jeg tenkte på hvor redd jeg var for å se den serien. Så redd at jeg faktisk ikke så den og siden har tenkt på å kjøpe den på dvd. Det viste seg at programlederen på p3 hadde vært like redd som meg, men hadde sett serien likevel.

Denne dagen har foreløpig gått veldig bra - etter at jeg startet dagen med å åpne melkekartongen på feil side. Sånt pleier egentlig å bety noe. Men nå skal jeg lage meg frokost og lunsj og se an hvordan det går videre.

Klokka er 1240. For tidlig for rødvin?


12.9.07: I'm so excited

Dagsform: Prima
Humør: Prima
Antrekk: fortsatt syrebukser og singlet - men en annen singlet enn sist
What kind of hair day: kjerringpalme

[--- ---]

Har fått lønning og er så oppstemt at jeg ikke veit hvilket bein jeg skal stå på. Det eneste som er sikkert, er at jeg skal binde det beinet jeg ikke står på, bakover med et tau, sånn at jeg ikke klarer å løpe ut for å bruke opp alle pengene som har mellomlandet på kontoen min på vei til Netcom, Fylkesskattesjefen, DnBNOR, Brilleland, Nordea og et par andre steder.

På morgen-tv i dag har jeg lært at det finnes tre typer dyr:

 • Dyr som splæsjer
 • Dyr som knaser
 • Og dyr som knekker
når man tråkker på dem.

Mennesker hører til dyr som knekker. Kreps hører til dyr som knaser. Mark hører til dyr som splæsjer. Fordi mennesket kan bevege skjelettet ved hjelp av muskler som ligger utenpå skjelettet. Og Kreps kan bevege skjelettet ved hjelp av muskler som ligger inni skjelettet. Og splæsjedyr har ikke skjelett i det hele tatt.

Muskler kan bare trekkes sammen. Det er derfor vi har én muskel for å strekke ut armen og en annen muskel for å bøye armen. Dyr som har musklene inni skjelettet, har ikke plass til veldig store muskler, og er derfor ikke veldig store selv.

Jeg er over middels begeistret for Eksperten som morgen-tv bruker på sånne temaer som dyr og skjelett. Jeg kunne godt tenke meg å leie ham inn til fester og andre typer arrangementer.

På en annen morgentv var interessegruppa for kvinner med spiseforstyrrelser og snakka om hvor fint det var med en gruppe som skjønte at du ikke behøvde å være 13 år og 23 kilo for å kunne definere deg som spiseforstyrret. Etterpå kom idol-Kjartan og snakka om at det går an å spille gitar og synge selv om man er over 30 år. Det hadde jeg ikke tenkt på. Men nå vet jeg at det går an. Og at det dermed ikke er fysiske begrensninger for hvor gamle gitarspillere man kan bli utsatt for.


9.9.07: Je regrette tout

Dagsform: Prima
Humør: Prima
Antrekk: syrebukser og singlet
What kind of hair day: kjerring

[--- ---]

Selvsagt angrer jeg ikke på alt. Men etter å ha insistert på at Sønnen måtte få være med på Datterens sterkt alkoholholdige innvielsesfest i går, er jeg bekymring på to bein. I min iver etter å lokke dataspilleren inn i den virkelige verden, var jeg kanskje litt for delaktig i prosessen med å style Sønnen, dytte på ham de mest verdslige klærne han har og sørge for at han hadde 200 kroner til å bestikke til seg en rusbrus.

Meldingene begynte å tikke inn i 23-tida:
'Mamma, han drikker tequila!!'
'Nå drikker han øl - og han liker det!'
'Dette er kjeeeeempebra!'

Etter det hørte jeg ingenting. Men har ikke lest noen skandaløse oppslag i nettavisene, så jeg håper at ingen bærere av mine gener har løpt naken rundt i gatene og skjemmet ut hele slektstreet. Og at ingen vulgære kvinnemennesker har forsynt seg av genene i løpet av natta. Iiiiik! Det hadde jeg ikke tenkt på før nå. Dette blir verre og verre.

Kan for øvrig nevne at den årlige fisketuren til Son ble en suksess. Som vanlig. Jeg hadde med meg 4 flasker vin. Men drakk bare to av dem. Det er da noe. Jeg brukte dessuten bare 300 kroner på de lokale etablissementer. Noe som delvis skyldes at dørvakta på det siste etablissementet mente at jeg ikke trengte å bruke flere penger den kvelden.

Den aller nyeste bartenderen på det aller verste etablissementet i Son, lærte seg å lage turkise drinker. Og en annen bartender lærte meg hvordan man styrter tequila. Det hadde jeg nemlig glemt. I taxikøen ble vi kjent med en mann som hadde boblebad. Han inviterte oss på nachspiel i boblebadet, men kom plutselig på at kona lå hjemme og sov og kom til å bli veldig forbanna hvis hun fant ham med tre fremmede kvinner blant boblene. Vi hadde ikke hjerte til å fortelle ham at vi uansett aldri i verden ville blitt med ham hjem til boblebadet hans. Og litt seneere viste det seg at han var naboen til Wicked Witch (som arrangerte fisketuren) og at det søren meg var bra vi ikke hadde vurdert å bli med ham hjem.

Det er forresten mannen til Wicked Witch som står for fiskinga. Langt unna Son. Det er også han som sørger for at vi har en årlig Hemsedal-helg. I Son. Bra mann. Vi kaller ham bare Han andre. Selv om han på alle måter er Han eneste. For Wicked Witch altså.


5.9.07: Etter bryllupet

Dagsform: Bra
Humør: Bra
Antrekk: Boxer og datterens gjenglemte Pink Panter-trøye
What kind of hair day: Møkkete. Nesten helt stritt.

[--- ---]

Funderer over hva det er som styrer hva vi legger merke til. Takk til Favorittforfatteren (som de nå er utsolgt for på både Tanum og Norli, jævla drittsjapper, men ikke på Amazon) for at han stadig bringer tankene over i nye baner. Forrige uke var det tid. Denne uka er det miniatyrhunder.

- Jeg tror kanskje det er miniatyrhundenes dag i dag. Har møtt mange bittesmå hunder i byen. Se der! Enda én! [jeg]
- Det der er en valp [teltnaboen fra Roskilde med de røde skoene]
- Javel. Men de andre var miniatyrer. Og det er vel ikke utenkelig at de feirer miniatyrhundenes dag? For alt vi veit kan hele Rådhusplassen ha vært fylt med miniatyrhunder i hele dag. Med direkteoverføring fra International Miniature Dog Association sin årlige kjempefestival i Amerrika. Og vi fikk det ikke med oss fordi vi ikke følger med! [jeg]
- For mye cola? [teltnaboen]

Du vet jeg er opptatt av små hunder:

Akkurat nå intervjuer P3 Truls i Ytre Enebakk som selger verktøy. Akkurat idet jeg begynte å mimre om nakenhunden jeg traff i solsteika i YE. Big Time Co-inci-dence?

Bryllupssesongen er omsider avsluttet for i år. Det er cirka ett år til neste gang, og neste gang blir med øl og kjølebag i kirka. For å gi neste års brudgom en bitteliten følelse av hvordan det føles når andre prøver å rølpe på Den Store Dagen din. Ikke at det ble noen skandale, Peg, det hele var prima. Og vi skal kjøre kjølebag-og-campingvogn-opplegget vårt med en viss stil.

Bryllupssesongen ble avsluttet med et heidundrende tradisjonelt tremannsnachspiel i KV3. Det var da vi oppdaget at anlegget har tatt kvelden. Igjen. Og dro på nachnachspieljakt i nabolaget. Og fant en fest som var på vei mot slutten enda klokka bare var 05. Vi piffet liv i festen så godt vi kunne, forsynte oss fra en døende buffet og spilte hele Hair (begge skivene) et par ganger før vi forlot festen og dro tilbake til KV3 og tok en kopp te med calvados i. Dagen etter erstattet vi tapt kroppsprotein med kokte egg og et par videofilmer. (Nei, det går ikke an å erstatte kroppsprotein med film. Men en sunn sjel skader ingen. Og Mads M er skjønn dagen derpå.)

Hva jeg skal bruke energien på nå som jeg ikke behøver å planlegge bryllupsantrekk, er høyst usikkert. Tror jeg i første omgang skal finne ut hvor jeg får kjøpt et splitter nytt dosete.

Ingen driter der de jobber sier de på p3 nå. Og de har helt rett. Vi hadde en liten diskusjon på jobben i går og luftet frustrasjonene over at der hvor vi jobber, finnes det ikke mulighet for å gå på do hos noen andre. Hvis vi ikke går på café for å drite. Og det gjør flere enn jeg, viser det seg.


1.9.07: Utfordrende natteliv

Dagsform: Uthvilt
Humør: Strålende
Antrekk: Naken. Neida. Badekåpe
What kind of hair day: Nyvaska. Klissvått

[--- Gjør vel underverker i guggel å bruke begrepene 'utfordrende natteliv' og 'naken' innenfor noen få linjer. Men det får bli deres problem ---]

Må være nokså utsovet denne uka. Derfor et fantastisk drømmeliv. Følgende tre drømmer kan rapporteres om innenfor siste 24 timer:

 • Spiste store biter biff. Stappet dem i meg. De var stekt, men ikke veldig godt stekt.
 • Teltnaboen fra Roskilde og jeg feika at vi var rullestolbrukere. Vi fikk en taxi til å kjøre oss rundt og rundt et hotell på jakt etter rullestolinngangen. Vi var på restaurant og prøvde å stikke av fra regninga ved å signere med en berømt rullestolbruker sin signatur på kredittkortregninga. (Men jeg syns underskriften ble for barnslig, og klussa over den og skrev mitt eget navn i stedet. Og det var jo greit, siden det var mitt kort vi brukte.) Vi snek på toget med rullestolene. Og da vi nesten ble ferska (fordi vi mye av tiden gikk med rullestolene sammenslått), sjekka Teltnaboen opp konduktøren.
 • Min datter hadde tatovert seg. På hele ryggen, på ene skulderen og i halve ansiktet. På ryggen hadde hun et fotblad med veldig triste øyne. På skulderen hadde hun ensfarget spindelvev og i ansiktet en fargerik drake.
Skal nå gå vitenskapelig til verks i samarbeid med mine gode venner onlinedrømmeleksikaene:

Biff:

 • Droemmetydning.com kan fortelle at "Kjøtt vil generelt love godt for forretningslivet (...) Spiste du kjøtt vil ting snu seg til det bedre.

  Dreammoods.com mener jeg nærmer meg sakens kjerne: "To dream that you are eating meat, signifies that you are getting to the heart of the matter."

  Drommetydning.dk har ikke en spesiell seksjon for kjøtt eller biff, men kan fortelle at: "Hvis man mangler jern i sin kost, vil man drømme om madvarer der indeholder dette element."

Konklusjon: Oppmuntrende drøm om biff.

Rullestol:

 • Den danske drømmeguiden har ikke ordet rullestol, men Dreammoods.com har meget interessante tanker om rullestoler i drømmer: "To see or dream that you are in a wheelchair, suggests that you need to stand on your own two feet and stop depending on others. Perhaps you are feeling helpless. Alternatively, it indicates that you are literally letting others push you around. You need to start standing up for yourself.
  If someone is able-bodied in real life, but you dream that they are in a wheelchair, then it suggests that he/she is in need of your help. They may be afraid to ask you directly and have been dropping hints which your unconscious may have picked up on."

  Fritt tolket betyr dette at jeg trenger å stå på egne bein og må slutte med å føle meg hjelpeløs og jeg må slutte med å la andre dytte meg omkring. Men siden jeg lot som om jeg var avhengig av rullestol, betyr det vel at jeg later som om jeg er hjelpeløs og at jeg må slutte med å late som om jeg bryr meg om hva andre sier i det hele tatt. Med andre ord bli enda mer usympatisk.
  Når det gjelder Teltnaboen fra Roskilde med de røde skoene, så trenger hun hjelp fra meg, men tør ikke si det. Men siden hun også lot som om hun trengte rullestol, så betyr vel drømmet at hun er lei av at jeg prøver å blande meg opp i alt hun holder på med.

Konklusjon: Veldig nyttig drøm om rullestoler.

Tatoveringer:

 • Dreammoods.com forteller at: "To dream that you have tattoos, represents individuality and the desire to stand out in a crowd. You want to be unique and different from everybody else, particularly if you do not have any tattoos in real life. Consider also what the tattoo is."
  Siden tatoveringene ikke var på meg selv, må det bety at min datter ønsker å være spesiell og unik.

  Foten på ryggen kan ifølge dreammoods.com være et bilde på å føle seg som - eller være - den eneste støtten for noen ("The sole of the foot may be a pun of being or feeling like the only support of some person/situation").

  Droemmetydning.com sier at "Ser du noen med en tatovering kan du komme til å foreta en lang reise". Spindelvevet på skulderen kan ifølge dreammoods.com ha noe med behov for å kontrollere alt rundt seg å gjøre ("To see a web in your dream, represents your desire to control everything around you. Alternatively, it suggests that you are being held back from fully expressing yourself. You feel trapped and do not know what to do or where to go. The dream may also be symbolic of your social network of acquaintances and associates").

  Draken kan ifølge dreammood.com antyde at jeg lar meg rive med og trenger å kontrollere meg selv. Den betyr også hell og lykke ("To see a dragon in your dream, signifies that you let yourself get carried away by your passion. This kind of behavior may lead you into the hands of enemies. You need to exercise some self-control. In the eastern cultures, dragons are seen as spiritual creatures symbolizing good luck and fortune."

  Droemmetydning.com har en litt ubegripelig draketolkning: "En drage kan si noe om hvordan du behandler partneren din. Den kan også si noe om din frihet eller at du er redd for at noe skal bli allment kjent."

Konklusjon: Min datter vil være spesiell, hun vil stå på egne bein, jeg må ikke prøve å kontrollere henne, for alt kommer til å gå bra!


31.8.07: Glemmer meg helt bort

Dagsform: Optimistisk
Humør: Bra
Antrekk: Den nye pysjbuksa (syrebuksa) og veldig stygg t-skjorte
What kind of hair day: Sovehår

[--- ---]

Vrøvler ubegripelig mye andre steder for tiden. Dermed blir KV3 på www et slags stebarn. KV3 på www er for øvrig blitt et slags stebarn også takket være start.no sitt nye, stygge banner øverst på siden.

 • datter har flyttet hjemmefra
 • alle er fornøyde. også datteren
 • sønn har klippet håret
 • alle er fornøyde. også sønnen
 • vi har framkalt bilder fra de siste 3 sommerferiene
 • alle er fornøyde. bortsett fra jeg
 • hvor uforklarlig feit går det an å være?
 • 2005: forsåvidt ok
 • 2006: mye feitere enn Miss Piggy
 • 2007: gammel OG feit
 • aktivitet kommende dager: brenne fleskebilder og bildebehandle bilder der flesket ikke syns så godt
 • hva har jeg lært av fleskebildene? må gå ned 40 kilo kjempefort
 • antall bryllupsfester som gjenstår i høst: 1 stk
 • antrekk på neste bryllupsfest: gladpack?
 • det morsomste er vel nesten at uansett hvor feit det går an å bli, så går det samtidig an å ha ubeskrivelig tynne bein. som får resten til å se enda mer skremmende fleskete ut
 • utsagn jeg hater: Men du har jo så tynne bein!
 • som om det er noen trøst
 • utsagt som jeg også hater: Men du har jo så fint hår!
 • som om det er noen trøst
 • når magan er stor og beina er tynne; fylla har skylda
 • NOT
 • når magan er stor og beina er tynne; fylla og etinga har skylda
 • når magan er stor og beina er tynne, hjelper det ikke å ha fint hår
 • faen nå ble jeg sur enda jeg egentlig er blid i dag
 • tjukk og blid
 • nå fant jeg nettopp ut at jeg stinker svette. stressfleskesvette
 • tjukk og blid og illeluktende

  Sommerfesten med flinkingene gikk over all forventning. Endte opp på nattbussen hjem. Sovna. Måtte gå et stykke. Men var fortsatt relativt fin i farta da jeg våkna neste (samme) morgen.

  Er blitt kjent med cirka 10 buddister. Vet ikke om det er mange nok til å konkludere at buddister er morsomme mennesker, men de 10 jeg traff, var i hvert fall morsomme.

   Samtaleemner på buddistfest:
  • kroppsbygging
  • L-carnitin
  • vikingskip
  • griserøkt
  • kneskader kombinert med griserøkt
  • vikingskipbygging kombinert med griserøkt
  • buddisme kombinert med kroppsbygging
  • buddisme kombinert med påkjøring av geit
  • valuta i buddistiske strøk
  • prisen for å kjøre på geiter i buddistiske strøk
  • forskjellen på fungerende vikingskip og praktskip
  • feilkonstruert rekonstruerte vikingskip
  • som betyr at praktskip kan ha vært velfungerende i vikingtida
  • motordrevne vikingskip
  • plutoniummotorer på vikingskip (i vikingtida)
  • ingredienser i drinker
  • boksesekker
  • thyroksinmangel hos menn
  • skulderskader (hos kvinner og hos menn)
  Verten på buddistfesten serverte Bollinger til alle. Flaske på flaske. Buddister må være veldig rike.

  Min nye favorittforfatter har ennå ikke sviktet. Leser nå en bok om dataspillskapere. Som er veldig opptatt av Ronald McDonald. Og som blir tvunget til å bygge inn en skilpadde i et skateboardspill. De blir rasende, og sørger for at han som har tvunget skilpadda inn i spillet, blir sendt til Kina. Deretter blir de tvunget til å bygge inn en fantacyprins i spillet. Og de bestemmer seg for å straffe sjefene med å bygge inn Ronald McDonald i fantacyprinsspillet. I en hemmelig del av spillet.

  Jeg trodde jeg ble deprimert av å lese Favorittforfatterens bok om den ensomme dama. Men har nå innsett at det å lese om dataspillskapere og andre typer nerder som har det morsomt på jobben, er i ferd med å velte meg over i en jobbmessig elendighetsgrøft.

  Vurderer å følge etter morsomme mennesker på vei til jobben for å finne ut hvor de jobber. Skal også endre samtalemønster i møte med nye mennesker. I stedet for å spørre hva de jobber med, skal jeg spørre om de har det morsomt på jobben. Hvis de sier at de har det morsomt på jobben, skal jeg skrive ned hvor de jobber i en liten bok og guggle det etterpå.

  Drømte om en gammel venn i natt. Jeg møtte ham tilfeldigvis og han så litt pjuskete ut. Han fortalte at han hadde brukt opp alle pengene mine.
  - Du har tross alt råd til det! sa min gamle venn
  Men jeg kunne ikke huske at jeg egentlig hadde hatt noen penger i utgangspunktet.

   Droemmetydning.com kan selvsagt fortelle at:
   "Taper du penger kan du bli ulykkelig".

   Dreammoods.com antyder at jeg er ulykkelig og mangler ambisjon, kraft og selvrespekt:
   "To dream that you lose money, signifies temporary unhappiness in the home and a few setbacks in your affairs. You may be feeling weak, vulnerable, and out of control in your waking life. Additionally, you may be lacking ambition, power and self-esteem.

   Drommetydning.dk foreslår at jeg lider av energiunderskudd:
   "Penge er symbol for energi og dermed den måde vi udveksler på. Alt har sin pris og måden vi deler af os selv på afspejles ved pengedrømme. Drømmer vi at der ikke står ret meget på kontoen, er det et billede på at vi i den periode er i underskud."

  Det er i hvert fall ikke mangel på lagret energi på kroppen jeg lider av.


  22.8.07: Ikke Dronningmorens dag

  Dagsform: Irriterende A-menneskeaktig
  Humør: Æsj
  Antrekk: singlet og shorts (som ikke er for trang lenger. sikkert stretch)
  What kind of hair day: Grorudpalme fordi jeg ikke gidder å vaske håret når jeg er sur

  [--- ---]
 • Vært i bryllup
 • Brudeparet elsker hverandre
 • Drakk ikke for mye
 • Smakte på alle kakene
 • Enda jeg ikke liker kaker
 • Hatt mimrekveld med jentene fra barndommen
 • Vi har kollektiv midtlivskrise
 • For min del er krisen vekselvis
  a) er jeg midt i livet?
  b) er jeg bare midt i livet?
 • Vi skal begynne på kurs eller gå i gallerier eller dra på midtlivskriseturer
 • En av jentene sa "Bergen eller hvor som helst"
 • Vi skal begynne å drikke mer
 • Akkurat den gjelder mest de andre jentene fra barndommen
 • Jeg skal begynne å drikke mer målretta
 • Vært på jobben én gang allerede denne uka
 • Alle på jobben hater meg
 • Og vice versa
 • Vice versa? Merkelig uttrykk
 • Har sendt sms til Herodes Falsk på p3
 • De leste ikke opp smsen min
 • Jeg hater p3 uansett
 • For den dårlige musikken
 • Konklusjon etter en sommer med p3:
  Jeg liker ikke popmusikk i det hele tatt
 • Fått cder fra Amerika
 • Jeg elsker cder fra Amerika
 • Men jeg liker ikke Amerika for det
 • Observasjon:
  Voksne menn kan ha helt ville fantasier
 • Konklusjon:
  Skal slutte å tro på det voksne menn sier
 • Observasjon:
  Alle vil bli kjendiser
 • Konklusjon:
  Jeg vil ikke bli kjendis. Men vil gjøre noe som alle syns er bra sånn at jeg blir rik av det
 • Deretter kan jeg begynne å drikke mer målretta
 • Og slutte å gå på jobben
 • Førstefødte flytter hjemmefra denne uka
 • Alle gleder seg
 • Men vi som blir flyttet fra, får ikke lov til å si det høyt
 • Førstefødte kommer ikke til å ta med seg mer på flyttelasset enn på en vanlig ferie
 • Hun har pakket a) vannpipe b) 2 lysestaker og c) dyna si
 • Vi har funnet en frosk inni en colaboks
 • Den må ha vokst etter at den krøp inni boksen, så vi måtte klippe den ut
 • Jeg tilbringer cirka 14 timer i døgne på www
 • Resten av tiden sover jeg
 • Eller spiser
 • Jeg hater internætt
 • Observasjon:
  Alt du sier eller gjør vil til syvende og sist bli brukt imot deg
 • Konklusjon:
  Skal ikke si eller gjøre noe som helst på veldig lenge
 • Gjett hvem som er i komiteen til sommerfesten hos Flinkingene?
 • Enda jeg ikke vil på festen og det vet de

  Folk er faen meg ikke-observante her i verden. Gi meg 6 milliarder teskjeer og jeg skal putte dem inn i samtlige munner med budskapet

   Det er veldig stor forskjell på
   å være utadvendt
   og å være sosial
  Kan dere ikke få inn i de tette skallene deres at noen av oss er utagerende langt forbi det kvalmende fordi vi ikke orker å ta til oss det dere andre holder på med? Jepp. Dønn egoistisk.

  Og for å demonstrere en viss intelligens: Jeg skjønner selvsagt at ikke samtlige 6 milliarder trenger å høre dette. Eller er vi 8 milliarder nå? Bare cirka 30 som jeg kjenner, trenger egentlig å høre dette. De voksne i Afrika har for eksempel mer enn nok med å finne mat til barna sine. Jeg er ikke helt tett. Jeg skjønner det.

  Wow, har hun stått opp med feil bein i dag? tenker du. Neida. Jeg la meg med feil bein i går kveld.

   Notat til meg selv:
   Helt syk tirade dette. Leser en bok om ensomhet. Om en dame som ikke har én eneste venn. Klart ingen vil være henne. Ikke jeg heller
  Uuups, hvis Kvinnen i Mitt Liv leser dette:
  Kan vi please treffes snart?!


  16.8.07: Kongens dag

  Dagsform: Nesten skremmende opplagt
  Humør: Prima
  Antrekk: soltopp og miniskjørt
  What kind of hair day: Verre enn noensinne

  [--- ---]
  I anledning at det er Kongens dag, har det vært nødvendig å minne et lite antall mindreårige på at det er 30 år siden Kongen døde akkurat nå. Noen av de mindreårige lovet å minne lokalsamfunnets Elvis-kopi (på en positiv og oppmuntrende måte) om at han har et spesielt ansvar akkurat i dag.

  Ting jeg er glad for i dag:
  • For 30 år og 1 dag siden levde fortsatt Elvis
  • Snart er all gullmalingen borte fra telefonen min. Jeg lakkerte den med spraygullakk i forrige uke for at den skulle se ny ut. Den ble ikke ny. I tillegg hadde jeg sølt litt spray på displayet, og da jeg skulle fjerne displaysprayen med stålull, reduserte jeg også gjennomsiktigheten på skjermen med om lag 50 prosent.
  • Jeg har aldri falt ned trappa på en båt. Til tross for at jeg faller ganske ofte og til tross for at jeg tar båt ganske ofte. Nesten skremmende å skrive det. Men jeg er ikke overtroisk
  • Selv om jeg straks er ferdig med Microserfs, har jeg kjøpt 3 Coupland-bøker til som jeg skal lese i helga. Og jeg har funnet en bokhandel som har alle sammen
  • Sønnen digger Cell (Stephen King), det betyr at jeg har en prima sønn
  • Antall dager igjen med fri etter Utendørsaktivitetene: 4
  • Grad av vellykkethet på Sønnens ekstravagante miniferie: Svært høy - selv om vi ikke klarte å holde budsjettet
  • Hva har jeg i barskapet etter miniferien? ÉN LITER CALVADOS
  Nå har jeg - av alle ting - fått leamus på venstre kinn. Tror det betyr at jeg skal avlyse en planlagt helgetur og heller ligge i det splitter nye sengetøyet mitt (kjøpt på salg) hele helga og lese Coupland.

  Siden jeg er på nerdebølgen, vil jeg fortelle følgende:
  vindu+i+i+ctrl+f+ftp+enter+tab+enter+alt+d+enter+xxxxxx+enter=værsågod oppdater!
  Selvsagt fra utsiden mer tungvint enn allverdens tåpelige publiseringssystemer. Men fra innsiden vakkert. Sannsynligvis er jeg eneste gjenlevende som fortsatt kan fryde meg over endeløse serier av offmouseoperasjoner.


  11.8.07: Reiseobservasjoner

  Dagsform: Omsider rimelig utsovet
  Humør: Helt ok
  Antrekk: Strax regndress og støvler. Akkurat nå pysj
  What kind of hair day: Rett og slett grusomt

  [--- ---]

  Dette er de jeg reiser sammen med til jobben og andre tider på døgnet hver uke:

  • Den Rosa Paddemannen - som minner meg om Det femte barnet og som aldri blir brun, bare rosa
  • Gatas Slemmeste Mann - som farger håret cirka én gang i måneden og som aldri smiler og alltid ser ond (ikke sur, bare slem) ut
  • Elvis - som er kjempepen og har samme øyne og munn som Elvis, men som er en slags blitzer og som noen ganger er sliten og andre dager verdens vakreste 18-åring
  • Bankmannen - som nesten får meg til å sovne stående når han kommer gående med sine kjedelige klær og stålbriller. Noenganger snakker han med de andre om kjempekjedelige temaer. Jeg tror han jobber i NSB-konsernet eller SL og ikke i bank
  • Pingvinmannen - som bare påtreffes kveldstid og som nesten alltid er iført flagrende gevanter. Han snakker med meg fordi vi har møtt hverandre på pub noen ganger i gamledager.
  • Det er mange flere. Men akkurat nå må jeg finne fram regntøy og godt humør

  8.8.07: Utendørsaktiviteter

  Dagsform: Rimelig opplagt
  Humør: Veldig glad for at jeg skal være utendørs hele uka
  Antrekk: veldig stygt og praktisk armyskjørt og svart singlet
  What kind of hair day: Krøllete og knutete. Velegnet for utendørsaktiviteter

  [--- pause; hente kaffe på kjøkkenet; forrige kopp var med gammel melk i ---]

  Mener noe om alt for tiden. Tror det er et tegn på at det er lurt å holde kjeft en stund.

  Vel. Mener for så vidt absolutt ingenting om Hydros opsjonsavtaler eller om Reitens rolle som styreleder i StatoilHydro(?). Tror jeg deler dette ikkeengasjementet med noen millioner nordmenn. Tror faktisk det er grenser for hvor mange som gidder å kaste bort tid og energi på å rope 'De jævla rikingene, hvem tror de at de er!'

  Ser særdeles lite fram til valgkampen og all praten om skattebetalernes penger. Tygg litt på den der: Skattebetalernes penger. Ikke engang bankene bruker slike ord. Enda de egentlig burde snakke mer om for eksempel innskuddkundenes penger. Som de faktisk passer på og som faktisk ikke er noe kundene har gitt fra seg for alltid - slik skattebetalerne faktisk har.

  Tenk å snakke så mye om skattebetalernes penger og samtidig motarbeide velferdssamfunnet - bygget opp av blant annet skattebetalernes penger - så grundig. Det er et eller annet som ikke stemmer her. Og enda en gang er det pinling å være menneske. Og norsk.

  Årets valgbombe fra KV3 er et varslet, mulig tilbakefall til de politiske ursympatiene. Fordi Partiet Vi Tror På er så veldig provoserende (forsterkende adjektiv jævlig slettet her) bemannet. Ikke politisk provoserende, men skoleringsmessig provoserende. Folk som verken kan snakke eller skrive, kan ikke overbevise om noe som helst. Med mindre de viser lysbilder og holder kjeft.

   Notat til meg selv:
   Husk å skrive et brev til Partiet der jeg anbefaler lysbildeshow, lysshow, konserter, danseoppvisninger og annet (ikke janitsjar) som kan virke overbevisende uten at ett eneste partimedlem åpner kjeften (og for eksempel sier "OveNfor de lavtlønna må vi huske å fortelle DE at det fins folk som er ENNÅ mer lavtlønna enn de sjæl er og har ENNÅ mindre KOMPETANSE og potensialE." Finn 6 feil).
  Må egentlig løpe nå. Ut på verandaen for å drikke opp kaffen, i tilfelle det ikke er sol seinere i dag og fordi jeg uansett ikke har penger til å kjøpe kaffe som jeg kan sitte utendørs og drikke. Shit. Etellerannetsted i denna kåken ligger noen sparepenger som noen (Sønnen) ikke skal bruke før tidligst om en uke. Låner litt kaffepenger der. På toppen av de 300 jeg lånte av ham i går.

  Verdens snilleste lånehai. Ingen renter. Ingen purringer. Så lenge penga er lagt tilbake når han trenger dem.


  5.8.07: Tid for erkjennelse

  Dagsform: Veldig utsovet
  Humør: Veldig glad for at det er søndag
  Antrekk: tights og singlet, ullsokker og ulljakke
  What kind of hair day: The worst. Fett hår i hestehale

  [--- Det er helt vilt at gamle filmtitler og boktitler ikke lenger funker i omskrevet form. Har sett avisene prøve seg med "I Kina ...."-titler. Uten å skjønne at nesten ingen har sett eller husker I Kina spiser de hund. Vedr dagens overskrift er det nok heller ingen grunn til å tro at Tid for ømhet er en filmtittel som folk fortsatt husker. På den andre siden: Husk å ikke glemme at det er digg at de ikke oversetter filmtitler lenger. Ble nå nesten sikker på at endearment er et ord som ikke brukes i det hele tatt. Men fant noen artige omskrivninger av filmtittelen som jeg trodde alle hadde glemt (Firms of Endearment, Worms of Endearment) ---]

  Våkna klokka 06 (0550 faktisk) etter å ha sovet siden klokka 1910 i går kveld. Leste avisa på do og fikk forferdelig dårlig samvittighet.

   Notat til meg selv:
   Veldig bra at jeg husket å bytte ut 'jævlig dårlig' med 'forferdelig dårlig'. Er besluttet at 'jævlig' heretter bare skal brukes som frittstående adjektiv og ikke som forsterkende adjektiv (eller hva det nå heter).
   På samme måte er det bestemt at adjektiv/utrop som 'utrolig' skal byttes ut med gode, norske ord som bør gjenoppstå (mirakuløs, eventyrlig, fiks, fjong, gloriøs, imponerende, staselig, mesterlig, ypperlig, mektig, overveldende - og de gode ordene som vi allerede har begynt å resirkulere; prima, storslagen og absurd)
   Har også besluttet at ordet 'spennende' skal helt vekk fra ordforrådet. Kanskje skal også 'interessant' bort. Begge disse er i dagligtale uansett uttrykk for 'kjedelig' og 'jeg skjønner ingenting av dette' eller 'jeg driter i hele greia'. Jeg skal slutte med å si 'spennende' når noen forteller meg noe kjedelig eller ubegripelig. Jeg skal begynne å være ærlig og si 'jeg skjønner ingenting av det der' eller 'så bra for deg at du holder på med noe som du liker'.

   Notat til meg selv 2:
   Husk å ikke glemme å ikke virke overlegen eller belærende når jeg begynner med de nye talemåtene mine. Husk å smile og å la tonefallet gå opp i slutten av setningen.

   Notat til meg selv 3:
   Det er de som bruker flest ord, som innfører de nye ordene. For det er også vi som bruker (har brukt) de gamle ordene aller mest. Selv om vi fnyser over at andre bruker dem.

   Notat til MEG SELV 4:
   Husk å drite i at notater til meg selv virker tåpelige for andre. De er jo tross alt notater til meg selv. Vær i stedet veldig stolt for at jeg husker å ikke skrive 'note to self' sånn som vi gjør andre steder (forsterkende adjektiv jævlig fjernet der)

  Den forferdelig dårlige samvittigheten jeg våkna opp til i dag, skyldes avisas reportasje om familier som får reise på gratis ferie fordi de ikke har penger til å reise på ferie. Det sto om barna som kommer tilbake til skolen og blir sett ned på når de svarer 'jeg har ikke vært på ferie' eller til og med når de svarer 'jeg har vært på ferie i Norge'.

  Stakkars Sønnen som ikke har vært på ferie. Han kommer til å bli mobbet når han kommer tilbake på skolen. De andre kommer til å rope Fattigunge! til ham. Og når jeg kommer på Rimi for å handle, kommer de andre foreldrene til å tiske om hvor fattige vi er.

  Beslutning tatt i dag tidlig: Straks bestille en ekstravagant miniferie for Sønnen. Huske å se bort fra de tre vanvittig dyre (forsterkende adjektiv jævlig fjernet igjen) feriene han har fått siste året. Den siste ferien veier alltid tyngst. Selv om jeg vet han aldri skryter av ferier uansett.

  Lå og leste bok og tenkte over livet cirka 20 minutter i dag tidlig (før jeg leste avisa og fikk dårlig samvittighet). For aller første gang ønsket jeg at jeg var 10 år yngre. For boka jeg leser (Microserfs av Douglas Coupland) handler om nerder som bor i kollektiv og har kule jobber og som ikke har noe annet ansvar enn de kule jobbene sine.

  Etter å ha sørget litt over at jeg ikke kan bli en 10 år yngre nerd uten annet ansvar enn den kule jobben min, kom jeg på at alle 10 år yngre nerder jeg kjenner (med max ett unntak), nå er i en fase som jeg var i for 20 år siden; de planlegger unger og familie og lån og dritt (eeh. dritten planlegger de ikke; de vet ikke om den ennå; men vi andre vet om den). Og med ett var jeg glad for at jeg ikke er 10 år yngre likevel.

  Erkjenner at jeg er en historisk analfabet. Leste at Nei til atomvåpen sammen med Unge Venstre skal ha et arrangement i morgen under parolen Aldri mer Hiroshima. Lurte på hvorfor i all verden de plutselig begynner å snakke om atomvåpen i 2007. Ble redd for at Putin har hatt et utspill i helga mens jeg har vært offline. Tenkte deretter at arrangementet sikkert kommer i kjølvannet av all skrivinga om atomkraft siste månedene. At Nei til atomvåpen vil minne oss om ytterste konsekvens av utnytting av uran, plutonium eller hva det nå enn er de bruker i atombomber.

  Så ringte plutselig en flyalarm inni hodet mitt. Jeg rødmet av skam der jeg satt helt alene på do med avisa foran meg. For jeg husket omsider at det er 62 år siden Storebror gjorde sitt poeng på Aller Verste Måte. Hva er ikke å hate?

  Fikk første nyhetsbrev fra etterfølger i gammel jobb i dag. Liker ikke at andre med stor selvfølgelighet klarer å gjøre jobben som jeg på totalt unikt vis har gjort i en årrekke (eeh. noen måneder av gangen i hvert fall).

  Dette er lista over jobber jeg ikke vil andre skal gjøre i stedet for meg:

  • Blondine på Nerdefabrikken
  • Anarkist på Verdens Viktigste Virksomhet
  • Fru Hansen fra Tveita i Blabla
  • Prinsessa med ghettoblasteren i Nedregate
  • Kyrillisktryllekunstner for Cocacola
  • Hovedbabe i Ondskapens Hotell
  Dette er lista over jobber dere gjerne kan gjøre i stedet for meg:
  • Eneste ikke-reaksjonære hos Flinkingene
  • Eneste jenta blant tonnevis av søppel ved Slottsparken
  • Assistenten til Nazi Nøff
  • Mislykka og ikke-ambisiøs reporter hvorsomhelst
  • Lissom-ansatt hos Feite-Frank
  • og et par andre jobber
  Måtte lete etter cven min for å huske hvor jeg har jobba. Cven så dritbra ut. Jeg ville gitt megselv jobb nårsomhelst. Må bare huske å slette 'alternativ helse' fra lista over interesser. Noen har gitt bransjen et dårlig rykte i sommer.

  Det har knitret et par ganger i maskina her mens jeg har oppdatert. Litt merkelig siden jeg ikke har lyden på. Og litt merkelig siden jeg ikke har koplet meg opp mot noe som helst som kan finne på å gi lyd. Knitringa minnet meg om gamledager på hytta med PR-radio. Kjente plutselig at jeg skulle ønske jeg hadde noen sånne chattevenner som poppa opp på skjermen og spurte hvordan jeg har det i dag. De eneste chattevennene jeg har nå, er sånne som bruker merkelige forkortelser og tar veldig gode bilder og har veldig korrekte interesseområder og sånt. Egentlig er de ikke chattevennene mine heller. Jeg skrev det bare for å virke moderne


  29.7.07: Så slukker moder alle lys

  Dagsform: For så vidt ok
  Humør: Dritsur for at ferien er slutt
  Antrekk: Det nye, beige kappeskjørtet som får meg til å se ut som ei tønne med blonder på
  What kind of hair day: Sovet-borte-hår

  [--- ---]

  I dag senker den grå virkeligheten seg over livet etter 4 uker i sus og dus. Jeg gidder ikke late som om det skal bli "spennende å begynne igjen med nye krefter" slik mange på jobben kommer til å hevde over de jævlig sunne matpakkene sine i morgen. Jeg syns ikke det er spennende å jobbe.


  28.7.07: Rydder i bokmerker

  Dagsform: Superkvikk
  Humør: Har fortsatt lyst til å drikke meg full og spille tung musikk til jeg besvimer og deretter være bevisstløs til jeg er tynn
  Antrekk: Fortsatt rødt skjørt, røde tights, men nå RØD singlet med mel på hele magen
  What kind of hair day: Litt sånn nyvaska&drukna

  [--- tekst som følger har vært publisert elsewhere nylig ---]

  Har endelig skjønt hvordan jeg kan sortere bokmerkene på maskina her. det har medført at jeg fikk noen gripende gjensyn med sider jeg hadde glemt at jeg faktisk elsker å besøke. Vil gjerne på en kortfattet måte dele gjensynet med mine venner på www:

  Hvordan skal framtiden dokumentere oss hvis vi redigerer oss vekk ustanselig? Én som foreløpig ikke har redigert seg selv vekk, er fantastiske Ronny - min planespottervenn fra nord. Enjoy!

   Note to self:
   Snarest kopiere alt jeg finner av opprinnelig webstuff!

   Da snakker jeg om antikke html-filer som Mosegrisens A-menneskeguide fra 95 og Die Welt sin Notausgabe fra 11.9.01

  Fy f så fort tiden går i eget selskap. beware aerobic instructors - totally destroyed woman soon to arrive @a studio nearU


  27.7.07: Ikke tenk på rødt

  Dagsform: Kinamatfeit
  Humør: Har lyst til å drikke meg full og spille tung musikk til jeg besvimer og deretter være bevisstløs til jeg er tynn
  Antrekk: Rødt skjørt, røde tights og svart singlet. Litt sånn Crazy Casual
  What kind of hair day: Eeeh; høysåte?

  [--- ikke tenk på rødt er koden for 'fy f nå er straks ferien slutt' ---]

  To hint som maner til et bedre kosthold. På Stellafield tapte jeg madrassloddtrekningen (litt merkelig siden jeg var der helt alene) og endte opp med 10 netter på rein skumgummi. Etter 5 netter var madrassen helt flatklemt på midten (der jeg hadde ligget). Jeg prøvde å vifte det bort med at det var en dårlig madrass - men det skulle ikke være noen grunn til at en voksen kvinne skulle behøve å ligge flat en madrass på 5 netter - en madrass som (for alt jeg veit) har overlevd 35 år på Stellafield uten å bli flat.

  Hint nummer to er at det virket som om skoa mine svikta under meg på Sats i går. De skoa har jeg hatt i 2,5 år - og de har nok opplevd sin andel med aerobic for viderekomne. Men det er jo litt merkelig at de plutselig skal svikte? Jeg kan prøve å bortforklare med at det var en time med mye hopping og at skoa jo tross alt har vært med på over 100 treningstimer og de ble jo dessuten kjøpt i Spania og er sikkert ikke ekte Nikes men bare dårlige piratkopier. Likevel er det noe i lufta. Eller i sideflesket om du vil.

  Plan for de neste 5 mnd: Spise bare frukt og drikke bare kaffe. Eventuelt drikke noen øl hvis jeg blir veldig sulten. Jeg driter i at det er kroppsprotein og ikke fett som brytes ned av alkohol så lenge jeg ser utsikter til å bli mett (av øl) og lett (av nedbrutt kroppsprotein).

  I natt drømte jeg at jeg var på Stellafield med massevis av gamle kjente. I løpet av hytteturen ble 4 av de som var med, likvidert utenfor hytta. Men det var snø, så vi bestemte oss for å la dem bli liggende. Da vi begynte å rydde for å dra hjem fra hytteturen, ble vi veldig usikre på hva vi skulle gjøre med masse blodige filleryer og lakener som lå omrking. Vi bestemte oss for å ta dem med hjem for vask. Deretter ble vi veldig usikre på hva vi skulle gjøre med mange liter blå og grønn maling som vi hadde sølt i kjelleren. Vi bestemte oss for å tørke opp det vi kunne av malinga med filleryene. Så kom vi på at folk kunne komme til å lure på hvorfor det lå 4 lik på tomta. Og jeg begynte å gråte for jeg visste ikke hvem jeg skulle spørre om råd - fordi alle jeg kom på at jeg kunne ringe til, var av den typen som ville få hjertestans når jeg fortalte om de 4 likvideringene. Men jeg besluttet til slutt å ringe onkel Knut fordi han er den mest nøkterne og fornuftige mannen jeg kjenner. Og først da begynte vi å diskutere hvordan og hvorfor de 4 egentlig var blitt drept. Rett før jeg våkna, hadde vi kommet på at en av dem var en pedofil overgriper og at en annen var et overgrepsoffer.

  Ingenting fornuftig om drap hos droemmetydning.com. Hos dreammoods.com minner de om at "dreams of murder occur frequently during periods of depression". De sier også at "To dream that you witness a murder, indicates deep-seated anger towards somebody. Consider how the victim represents aspects of yourself that you want to destroy or eliminate." Men jeg så jo ikke drapene. Og vet ikke hvem som ble drept. Likevel kan det kanskje være greit å bruke en times tid til å ransake aspekter ved meg selv jeg ønsker å fjerne. Aspekter som ikke fer fett.


  25.7.07: Prøver å slutte

  Dagsform: Bra helt til jeg veide meg; følte meg litt tynn; var det ikke
  Humør: Så bra som det går an når jeg ikke er tynn likevel
  Antrekk: Jævlig kul (og for vid) shorts og svart singlet
  What kind of hair day: Fortsatt veldig mye krøller. Ganske langt også

  [--- ---]

  1. Returnerer fra Stellafield og blir kvalm ved synet av utstyr for elektronisk kommunikasjon og databehandling
  2. Leser litt mail og sånt. Vikler meg inn i et par nettdebatter
  3. Bruker tid på å irritere meg over all søpla avisene tillater seg å publisere på www i anledning ferien
  4. Vikler meg inn i enda et par onlinediskusjoner
  5. Begynner å skrive lange mailer fordi jeg har så god tid
  6. I'm so totally back. Og jeg vil ikke være der
  7. Prøver å gå offline ved å tvinge Sønnen med på stranda
  Takk til den som har hatt vett til å la Korn bli liggende i spilleren (eeh. egentlig i serveren) i ferien. Hadde glemt at de var blant mine favoritter. Det er fort gjort å glemme sånt.

  Særlig interludiet(?) er jo flott:

   Shut up, shut up, shut up or I'll Fuck you up
   Shut up, shut up, shut up or I'll Fuck you up
   Shut up, shut up, shut up or I'll Fuck you up!
   Shut up, shut up, shut up or I'll Fuck you up!
   Shut up, shut up, shut up or I'll Fuck you up!
   Shut up, shut up, shut up or I'll Fuck you up!

  Sønnen skal på stranda med en kompis og har på en høflig og ikke-krenkende måte signalisert at jeg kanskje ikke passer helt inn i settingen. Dermed blir det Ferierende Frue Spaserer Alene. Hva annet er nytt lissom?


  24.7.07: Tilbake fra Stellafield

  Dagsform: Fortsatt Feeeeerie
  Humør: Slækt, men bra
  Antrekk: Pysjbukser og en slags treningstopp
  What kind of hair day: Veldig mye hår. Veldig mye krøller. What's not to hate?

  [--- ---]

  10 dager på Stellafield har satt preg på personligheten. 10 dager til ville sikkert forvandlet meg til en innadvendt, nøktern gudbrandsdøl. En gudbrandsdøl som tittet ned i stedet for å overhøvle ekspeditører og servicepersonell. En gudbrandsdøl som opererte med en entusiasmeskala fra 'greit' til 'ganske bra'. Og en kriseskala fra 'litt dumt' til 'ganske leit'. Så det er vel like greit at jeg dro hjem i tide. Selv om jeg har tatt til meg litt lærdom vedrørende begreper som 'utrolig' og 'spennende' i løpet av tiden på landet blant de nøkterne folka. Fra nå av skal jeg alltid tenke over hva jeg egentlig prøver å si. Kanskje jeg ender opp med for eksempel å bytte ut 'utrolig' med 'absurd', 'uvirkelig', 'veldig bra' eller noe annet meningsfullt.

  • Antall netter sovet HELT ALENE på Stellafield: 4 - FIRE!
  • Det er da nokså uvirkelig?
  • Og jeg drakk i snitt ikke flere enn 3 glass rødvin pr kveld før jeg låste døra og lot Åndenes Hus Avdeling Stellafield kjøre sitt eget løp
  • Antall dager hatt besøk av Teltnaboen fra Roskilde med de røde skoene: 6
  • Antall dager hatt besøk av Sønnen: 2
  • Antall bygninger beiset sammen med Teltnaboen og Sønnen: 2
  • Antall tak på utedoer reparert med shingel: 1
  • Antall skap demontert og kastet helt alene: 1
  • Antall hyttekjøkken pusset opp helt alene: 1
  • Antall harer sett på tunet: 1 - cirka 4 kilo
  • Antall mus sett på trappa: 1 - cirka 200 gram
  • Hvordan kan jeg egentlig ha noe forhold til hvor mye en mus veier?
  • Mange av oss har en fortid både med både rotter og vektskalaer. Både i kombinasjon og hver for seg
  • Antall kusiner hatt kontakt med eller nesten-kontakt med på landet: 3
  • Antall fjell besteget eller nesten-besteget: 2
  • Nysæterkampen (besteget) og Svartfjellet (nesten-besteget)
  • Antall ganger spilt "Distant Drums" med Jim Reeves: 100
  • Antall ganger spilt I Washed my Hands in Muddy Water med Stonewall Jackson: cirka 50
  • Grad av problem med fortsatt utestemme etter Roskilde: Ganske stor
  • Det gjelder både Teltnaboen og meg. Mulig vi er blitt døve
  • Har jeg savnet internætten mens jeg var på landet? NEI
  • Skal jeg nesten slutte med internætten nå som jeg er hjemme igjen? JA
  Hvorfor er det sånn at når maskina spør om jeg vil oppgradere og restarte akkurat nå eller senere, og jeg svarer senere og maskina svarer at da vil maskina oppgradere og restarte neste gang jeg starter maskina - så passer maskina likevel på å oppgradere og restarte neste gang jeg IKKE slår av maskina men bare går på kjøkkkenet og lager kaffe?

  Jada; skjønner det er lenge siden jeg har vært i nærheten av pc når jeg gidder å irritere meg over oppgraderinger og restarts. Men alternativet (at jeg ikke ble irritert) ville vært skremmende.

  Du som ikke har glemt at Kalkulatorkvinnen var svært aktiv rett før avreisen til Stellafield, vil kanskje tillate deg å undre deg over følgende budsjettavvik som ligger til vurdering:

  • 1 uke i Nashville sammen med favorittcowboyen min (10.000 NOK)
  • 2 dager i København sammen med favorittsønnen min (5.000 NOK)
  • 1 uke i München sammen med Villmarkens Sønner (10.000 NOK)
  • 1 uke ved havet sammen med Verdens Beste Mann (5.000 NOK)
  • 2 uker i Asia sammen med Verdens Viktigste Kvinner og Menn (GRATIS - og derfor ikke viktig i budsjettsammenheng)
  Dersom du tenker at samtlige aktuelle budsjettavvik ser ut til å kunne bidra til å gjøre verden vakker og overlevbar, send snarest 30.000 NOK i brukte, umerkede sedler i en nøytral konvolutt.

  Høh. Nå åpna jeg budsjettet for moro skyld. Hadde vært gøy om noen plutselig hadde føyd inn en ny linje der det sto 'surprise! 30.000 kroner til deg fra meg!' Men det hadde ingen gjort. På den lyse siden: Kanskje like greit at ikke folk bryter seg inn på maskina mi når jeg er til fjells og feter meg opp.


  12.7.07: Kalkulatorkvinnen

  Dagsform: Litt tjukkere
  Humør: Bra!
  Antrekk: Slåbrok OG pysjbukser (ifølge datter; SYREbukse)
  What kind of hair day: Fett hår i grorudpalme

  [--- ---]

  Kalkulatorkvinnen høres mye kulere ut enn Excelkvinnen. Men egentlig er det regneark jeg driver med i dag og ikke kalkulator. Den typen tall det er snakk om akkurat nå, kan hvilken idiot som helst regne sammen i hodet. Ett av regnestykkene er for eksempel 0 minus 40.000 er lik minus 40.000. Og slik fortsetter det. Har tatt meg bryderiet med å titte innom hos Skatteetaten for å få et hint om når neste enten oppløftende eller totalt ødeleggende epoke på regnearket kan begynne. Tallet er 1210. Altså nøyaktig 3 måneder til neste gang Hun Derre Gud griper inn i Kalkulatorkvinnens liv. Vel. Aldri så galt at det ikke er nyttig på en måte også. Neste gang jeg hører ordet KJØPEFESTEN, skal jeg be dem lese opp den rosa talen; ikke den lyseblå. For den lyseblå var nokså tøff.

  Rapport som for så vidt ikke har noe som helst med Kalulator, Excel eller Kjøpefest å gjøre:

  • Antall konserter (og bruddstykker av konserter) fått med meg: Ca 15
  • NULL på torsdag, 5 på fredag, 4 på lørdag og 4 på søndag
  • Eeeh: In Flames, (litt av) Beastie Boys, (litt av) Klaxons, Maher Shalal Hash Baz, Queens of the Stone Age, (litt av) Machine Head, The Flaming Lips, (litt av) The Who, (halve) 120 Days, Muse, Datarock, Basement Jaxx og Kenneth Bager/Julee Cruise. Pluss noe abstrakt og litt kul hiphop.
  • Nå ble jeg litt oppstemt. Kunne egentlig ikke huske annet enn Basement Jaxx og 120 Days
  • Antall liter øl drukket siste uka: 50
  • Neida. Max 30 liter
  • Antall ganger spist spagetti: Dessverre bare 3
  • Antall ganger spist vafler med softis: Ingen!
  • Antall ganger spist Mor Toves donuts: 1
  • Antall kilo gjørme sittende fast på støvler på verandaen: 5-10
  • Grad av tro på at Roskilde neste år blir mega: Svært stor
  • Grad av behov for ikke å være på festival akkurat nå: Ganske stor
  • Antall dager til jeg skal gjøre noe fornuftig: ca 20
  • Ikke mer!!??
  • Mantra gjenerobret akkurat nå: Alt Kommer til å Gå Bra
  Noen gir seg aldri. Logga meg nettopp på hotmail med Den Aller Eldste Mailadressa mi. Og det funka. Kjente ikke igjen designet på mailleseren. Men hotmail kjente igjen meg; after all these years. Kanskje verden er vakker likevel. Har i hvert fall logga meg ut av excel (eeeh; logga og logga, fru Blom; lagret og lukket fila heter det nok. den dagen jeg får behov for passordbeskyttelse av budsjettet mitt, kommer hele verden til å vite at jeg er rik) og skal på butikken og pante flasker.


  2.7.07: Alderstegn

  Dagsform: Superkvikk
  Humør: Stigende
  Antrekk: Slåbrok
  What kind of hair day: Musefletter

  [--- ---]

  For det første har jeg begynt å våkne av meg selv i 4-5-tida. Kunne kanskje koste på meg å legge inn litt Stephen King i tolkningen av dette (Insomnia). Men det kan også være alderen. For det andre har jeg begynt å følge med på VÆRMELDINGEN. Det har jeg aldri gjort før. Jeg har alltid sett ned på folk som har fulgt med på VÆRMELDINGEN og referert til denne som en slags sannhet. For det tredje har jeg begynt å irritere meg over regnvær. Og jeg snakker om regnvær i TELEFONEN. På toppen av det hele drakk jeg irish coffee etter middagen i går. Så det er ingen tvil om at alderen tynger. [Den tynger faktisk så mye at ingen legger merke til om jeg går ned eller opp i vekt. Antar at omkring 20 kilo alder alltid ligger utenpå. Så hvis jeg går ned 7 kilo, ligger fortsatt 20 kilo alder der og dekker over vektreduksjonen. Altså er det først når jeg har gått ned 21 kilo at folk kommer til å merke forskjellen. Det vil si; som regel ser ikke folk vektreduksjoner før det er snakk om opp mot 6 kilo; derfor; så hvis jeg går ned 26 kilo, kommer en eller annen observant person til å si Har du slanka deg? Så kan man lure på om det egentlig er verdt slitet. Det er også vanskelig å si om 26 kilo er for mange kilo å gå ned. Tror filmstjernene veier omkring 30-40 kilo i dag?]

  Hvor ble det av den dama som pleide å dra sørover i månedsskiftet juni/juli i martens&miniskjørt med bare håndveske? Håndveska pleide for øvrig faktisk å inneholde en knallgul regnjakke. Og tre truser. Og en ren t-skjorte. Men likevel. Når samme dama nå skal sørover i månedsskiftet juni/juli, veier bagasjen omkring 30 kilo. Og inneholder både gummistøvler og regnbukse. Og TO regnjakker.

  Om 6 timer er det nøyaktig 19 år siden jeg ble født på nytt. Og skjønte at livet handlet om mer enn ikke å bruke marineblå kjole når man har brune øyne og ikke å ha langt hår når man har krøller.

  For da dukka denna dama her opp:

  Hun har for så vidt egenhendig bevist at det med forbud mot langt hår og krøller var noe skikkelig sprøyt.

  Tenke seg til at det går an å våkne en helt vanlig lørdag morgen som en enorm utgave av seg selv. Og noen få timer senere være nesten seg selv igjen. Og én til. [For ikke å vekke smertelige minner hos medsøstre med litt dårligere gener for føding, skal jeg ikke rippe opp i hvor lang tid det tar å føde et barn når man er skapt for det. Uups, der rippet jeg visst allerede litt. Vel. Etter min mening er det dårlig anvendt tid å drive å trøkke i dagesvis for å få barn. 4 timer holder. Med førstemann. 4 minutter med andremann. Undrer meg ikke et sekund over at mine bestemødre til sammen fødte om lag 20 ganger.]

  Jasså, på skryter'n idag? spør du kanskje. Og da vil jeg gjerne benytte anledningen til å svare: JA. Selvfølgelig. Det hadde du også vært hvis du kunne vinke God Festival til ungen din vel vitende om at selv om hun ikke finner noen av de folka hun skal møte der, så kommer det til å gå helt prima. Jada. Kanskje litt utvidet bruk av begrepet 'ungen' akkurat der.


  27.6.07: Reunions

  Dagsform: Trøtt
  Humør: Ok
  Antrekk: Hotpants og singlet (dvs egentlig pysj)
  What kind of hair day: Good!

  [--- ---]

  Våkna i dag tidlig av at sønn utførte husarbeid han hadde lovet å gjøre før han la seg. Det kan tyde på at skoleferien er begynt.

  Har i år tatt initiativ til opptil flere reunions før sommeren. Nå gjenstår 3, dvs 2 i dag og 1 på fredag. Har hatt alkohol som hovednæringskilde et par uker nå, men tror dagens 2 reunions blir akoholfrie (1 nybakt mor kl 14-17 og 1 sjåfør kl 17-20).

  Klarer egentlig ikke å tenke på noe annet enn dette og dette akkurat nå. Og det er egentlig helt greit. For hvis jeg hadde klart å tenke på noe annet, kunne jeg kommet til å tenke litt på penger. Og det gidder jeg ikke.

  Lever egentlig ganske mye av www-livet elsewhere for tiden.

  Iiiik. Må finne noe å ha på meg for å møte a) mor&baby og b) treningsnarkoman. Klærne må a) tåle store mengder gulp og b) få meg til å se trent og tynn ut. Jeg kan jo satse på a) regnfrakk utenpå b) korsett og treningtøy under. Ulempen er at a) regnfrakk er veldig klamt på café og b) hvor får jeg tak i et korsett som også kamuflerer dobbelthaka? Selvsagt kan det hele løses med a) utecafé med regnfrakk og gulp og b) burka? Så er det jo alltid mulighet c) drit i a) gulp og b) treningsnarkomani og d) gi a) babyen en kul, trang t-skjorte å gulpe på og b) treningsnarkomanen en stinkende, trang t-skjorte å fryde seg over. Treningsnarkomane fryder seg alltid over de utrente. Og vi vet jo alle hvorfor. Er vel også derfor det er så lett å få draget på tynne menn når man er tjukk. Shit. Det er en ond verden vi lever i.


  24.6.07: Helgen feiret

  Dagsform: Dagen etter
  Humør: Prima
  Antrekk: Eeh. Bh og boxer
  What kind of hair day: Rett fra dusjen

  [--- ---]

  Det ble ikke snakket mye om helgenen Hans i går, men vi feiret ham grundig i KV3. Så grundig at naboen fant det nødvendig å delta i siste fase av festen (fra 03 til 0430)

  Fase 1: Vi driter i om det regner
  Fase 2: Noen som vil ha mer mat?
  Fase 3: Noen sover og noen griner
  Fase 4: Alle danser (for å muntre opp/vekke)
  Fase 5: Bare Teltnaboen fra Roskilde med de røde skoene og jeg danser
  Fase 6: Bare Teltnaboen fra Roskilde med de røde skoene og jeg danser
  Fase 7: Bare Teltnaboen fra Roskilde med de røde skoene og jeg danser
  Fase 8: Vi lager strawberry smoothies! Over hele kjøkkenet!
  Fase 9: Noen som vil ha Moscow Mule?
  Fase 10: Halvparten forlater festen
  Fase 11: Yeah! Nå er det bare oss vanlige igjen
  Fase 12: Veksler mellom Black Ingvars og Nu Du Kärring
  Fase 13: Nabo ankommer
  Fase 14: Alle danser for vi er så glade for å få besøk av naboen
  Fase 15: Teltnaboen fra Roskilde med de røde skoene rydder og vasker opp
  Fase 16: Vi sjekker alle stearinlysene cirka 3 ganger hver
  Fase 17: Zzzzzzzzz
  Fase 18: Det er mat igjen!
  Fase 19: Absolutely Fabulous og bratwürst
  Fase 20: Klarer å reise oss opp. Vasker huset. Dusjer

  Det kommer til å kreve usannsynlig stor styrke å motivere seg for A) champagnelansering og B) jentekveld med hvitvin i morgen. Men det kommer nok til å gå bra.

  Hva mer kan jeg egentlig si? Ingen har lagt merke til de nye musklene jeg har fått etter to økter med styrketrening av den nokså anstrengende sorten.

  Ingen syns det nye skjørtet mitt er fint. Men siden det matcher alle klærne jeg kjøpte i fjor, kommer jeg likevel til å bruke det hver gang jeg skal se ordentlig ut. Ingen syns vel egentlig at det andre nye skjørtet mitt er fint heller. Stikkordet her er rultebulte (eller bomsedeise om du vil). Kombinasjonen for trang og for kort bluse med sløyfe i midjen og rultebultekappeskjørt ble nok litt i overkant på festen i går. Men med all den styrketreningen jeg får nå, kan de bare bite det i seg de som syns det er litt i overkant.

  Fantastisk sekvens om Børre på taket av Grand denne uka. Det viste seg at Børre er både en installasjonskunstner*, en homo, en date og en edderkoppmann som Teltnaboen fra Roskilde med de røde skoene, Eddie og jeg kjenner. Det viste seg også at gutten (mannen) på nabobordet syntes Børre-sekvensen var såpass oppkvikkende at han la fra seg boka han leste (en kjempekjent science fiction-forfatter som jeg ikke husker navnet på) og kastet seg inn i samtalen. Dette fikk et ganske positivt utfall, i og med at Eddie bestemte seg for å lese alle science fiction-bøkene som gutten (mannen) anbefalte, samt at vi fikk mimret litt om hvor jævlig det kan være på Roskilde når det regner. Det viste seg at gutten (mannen) hadde vært 5 ganger på Roskilde for 14 år siden. Denne informasjonen gjorde at vi så oss nødt til å sende Teltnaboen fra Roskilde med de røde skoene opp på taket igjen da vi var på vei ut. For denne informasjonen antydet at gutten (mannen) måtte være litt oppi åra. Det viste seg imidlertid at han hadde begynt (og sluttet) med å dra på Roskilde veldig tidlig, og at han derfor fortsatt var veldig ung.

  * Hmm. Måtte guggle Børre og installasjonskunst for å sjekke om det kan bli kleint å referere Børre-sekvensen. Presiserer at Børrene som er nevnt ovenfor er 4 forskjellige Børrer.


  20.6.07: Overlast

  Dagsform: Stappmett

  [--- ---]

  Vedrørende dagens heading Overlast så er den en litt mislykka fornorskning av overload. Som i min verden betyr For Mye Av Alt; For Mye Mat, For Mye Drikke, For Mye Folk, For Mye Mas, For Mange Mailer, For Lite Orden, osv.

  Siste 5 dager har vært i overkant innholdsrike.

  • Antall selskaper deltatt i med folk fra jobben samt folk jeg ikke kjente og som jeg derfor måtte være høflig mot: 1
  • Antall turer vært med på som var jobbsosialisering og som var derfor var obligatorisk og allerede i utgangspunktet kvelende: 1
  • Varighet av jobbsosialiseringstur: 2 dager
  • Grad av utmattelse etter avsluttet jobbsosialisering: svært høy
  • Grad av velykkethet av forsøk på debriefing ved hjemkomst: ganske lav
  • Nivå på behov for aldri mer jobbsosialisering: svært høyt
  • Grad av lykkefølelse over å være utpekt som ett av tre medlemmer i sommerfestkomiteen: Null
  • Antall ganger vurdert å ringe Selveste Fastlegen for å insistere på at jobbsosialisering er svært skadelig på grensen til invalidiserende: 20
  • Antall tvanngsarrangementer som gjenstår denne uka: 3
  • 1 styremøte, 1 skoleavslutning, 1 møtemøte
  • Antall hyggelige og frivillige arrangementer som gjenstår denne uka: 1
  • Vin og vin da blir du fin
  • Antall minutter til jeg bør være på vei til styremøtet: 70
  • 70 minutter som bør brukes på badet, foran garderobeskapet og på verandaen
  • Ja. Jeg vet at jeg ikke har garderobeskap, men du skjønner hva jeg mener
  Resonnement vedrørende egen garderobe: Det er bare når du tror at klærne dine kan løfte totalinntrykket, at det spiller noen rolle hva du har på deg.

  I min verden er det med klær nå lekende lett: Så lenge jeg ikke går naken, er jeg helt ok kledd. Jeg skal for eksempel i et par bryllup denne sommeren. Tidligere har det vært toppen på dræp fordi det er så jævlig å finne noe passende å ha på. Nå er det mer slik:

  1. Aha! Bryllupsinvitasjon
  2. Ja! Datoen passer fint
  3. Ok! Overnatting fikser brudeparet
  4. Jepp! Får låne bil
  5. Bra! Kattevakt i box
  6. Der! er soveposen
  7. Og der! er nøklene og brillene
  8. Antrekk? Stikker armen inn i skapet og drar ut det første jeg finner som ikke er olabukser eller joggedress
  9. Sko? Har bare ett par som ikke er tøysko, joggesko eller Martens
  10. Kan livet bli enklere egentlig?
  11. Ja. Selvfølgelig kan det bli enda enklere; jeg kan kaste penskoa og derfor se meg nødt til å takke nei til alle invitasjoner som omfatter pensko.
  Forsøk på å rekonstruere tanker om egen oppvekst i dyp samtale i går, var så mislykka at jeg har fått enda et problem mindre (i tillegg til aldri å behøve å tenke på komposisjon av antrekk).

  Det viser seg å være så ugjennomførbart å formidle tanker om egen oppvekst, at det nå er avgjort at penger som eventuelt kunne vært brukt til profesjonell assistanse til sånne ting, nå i stedet skal brukes til å reise bort enda mer enn opprinnelig planlagt. Det er også avgjort at jeg ikke kan få kreft av ikke å gå i terapi. Dessuten er det avgjort at det er bedre å være cowboy enn sutreberte. Derfor:

   P å  g r e n s e n  t i l   t r a g i s k   b a r n d o m 
   g i s   b o r t   m o t   h e n t i n g   g r u n n e t   a l l e r g i 

  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Alle avvik
  Forrige epokes avvik


  Vekk herfra
  Tilbake til forsiden

  Sitemap | Om HP23 | About HP23 | Verktøykassa