Tilbake til forsiden


Avvik

For å være ærlig: Vi er vel på god vei til å tynne ut begrepet 'avvik' forbi hva vi trodde var mulig. Men det har vi ikke alltid holdt på med:
Her finner du linker til ALLE nedtegnede avvik

TEKST: JORUNN GRAN

De nyeste oppdateringene
I Make Things Happen
Overskya på grensen til svart
Bi light
Kabalmysteriet
Takstein
Karius
I nærmiljøet lørdag
Venner
Flere venner enn Reagan
The End
Holder pusten
Øver
Naken på midtsidene?
Oioi
Mye friluftsliv
Dynamisk ja
By the meter
Excusez-moi?
Rädda Joppe!
Frrrrrrrransk
Vi gjentar
Lurer oss
Read all about it!
Forundret. Glad
Hurra
Er det mulig?
Top Secret
Blanke ark
Alle avvik
Avvik fra perioden 28.2.04-11.5.04
Avvik fra perioden 29.12.03-25.2.04
Avvik fra perioden 2.9.03-28.12.03
Avvik fra perioden 10.5.03-28.8.03
Avvik fra perioden 26.2.03-15.5.03
Avvik fra perioden 5.1.03-24.2.03
Avvik fra perioden 19.10.02-20.12.02
Avvik fra perioden 23.8.02-18.10.02
Avvik fra perioden 28.5.02-19.8.02
Avvik fra perioden 16.2.02-28.5.02 her
Avvik fra perioden 28.12.01-15.2.02 her
Ikke helt nye avvik her
Tidligere avvik her
Eldre avvik her

De nyeste oppdateringene:

22.6.04: Time to Make Things Happen
HP23 på www er til for deg som lurer på om det står til liv. Og for deg som trenger litt ferdigtolket østkant-input i hverdagen.
Nå er vi forbigående rammet av sterkt nedsatt evne til å bedrive østkantdokumentarisk virksomhet.
Beklager de følgene den hemmede kreativiteten og dokumenteringsevnen måtte få for deg. Men: Vi er i ferd med å få ting til å skje. Er det noe HP23s beboere aldri har sittet med i fanget, så er det hendene.

21.6.04: Overskya på grensen til svart
Når alt er svart og litt seigt og nesten ikke grått engang, da er det ikke gøy i HP23.

19.6.04: Det er nok legningen sin
Jeg har lest en kontaktannonse fra en dame som er bi light. Hvis ikke det er legningen sin, så veit ikke jeg.

Egentlig skulle det nå komme en tirade om legning og seksualitet. Fordi noen snart må sette på plass skapet i denne saka. Men så ser jeg på klokka. Wicked Witch from the West står over grillen og tripper. Sånt (hekser og flammer) kødder man ikke med.

18.6.04: Kabalmysteriet
Det blir ingen dyptpløyende analyser av Killmagnes nylagte regjeringskabal fra HP23.
Vi nøyer oss med:

Moderniseringsminister Meyer
Vi leser at hr Meyer skal sørge for en enklere hverdag for innbyggere og næringsliv, heleelektroniske offentlige tjenester på nett, mindre byråkrati, enklere språk og kortere saksbehandlingstider.
Bortsett fra at vi lurer på hvilke ikke-elektroniske tjenester som eventuelt skulle kommet på nett, så kan vi ikke annet enn like mannen allerede. Særlig på grunn av de ekstremt korte saksbehandlingstidene.

Børge fra vern til næring
Vi hadde regna med at trøndersk innstråling fra og med i dag skulle trampe omkring blant oljebyråkratene. I stedet må Vernebørge bli næringsminister. Men det nye bildet var fint.

Lillegutt skal redde verden
Knutarild sa at han var veldig glad for at han fra nå skal være den som tar vare på Moder Jord. Og da scoret han selvsagt noen poeng rent innledningsvis. Resten kommer vi nok tilbake til. Som for eksempel det faktum at de påstår han kommer nær sagt direkte fra bedehuset. Likevel har han BLEKET HÅRET. Et eller annet må ha forandret seg radikalt på bedehuset siden vår tid.
[Vi skal ikke kaste oss noe særlig ut i den videre diskusjonen omkring Knutta. Men lurer selvsagt som alle andre på hvordan han kan være 31 år, kristen, pen og SINGEL. Vi hadde innledningsvis en teori om at Knutta er typen til tidligere KrfU-leder Anders som er planta i regjeringa som hevn. I så tilfelle er vi med på den, Anders.

Killmagne sjøl går ikke
Og faktisk hadde han for første gang på lenge et rakrygget og beint fram kristelig utsagn på tv i går vedr. ufødt liv.

Høybråten skal knekke trygdemisbrukerne
Dagfinn skal etter hva vi kan skjønne, ta hånd om folk både med og uten arbeid framover. Vi kan ikke skjønne annet enn at planen må være at alle kvinner som har jobb, nå skal rett hjem til ungene og klesvasken. Mens alle som er på trygd og sosialhjelp, skal ut i jobber som disse dårlige kvinnene til nå har bedrevet.

17.6.04: Trenger ikke takstein
Det er sjelden jeg irriterer meg over ting jeg ikke trenger, men når de har Zanda Protector takstein med GRATIS takløft ut uka, blir jeg litt vemodig over at jeg aldri har hatt bruk for takstein. Det ser fristende ut med ny takstein. Det høres ut som en veldig fin ting å si på kroa: "Tirsdag så jeg Nederland-Tyskland, og lørdag bytta jeg takstein. De var jo litt matte i fargen allerede de steinene jeg la i forfjor."
Hvis jeg bestiller fra Byggmakker innen lørdag, så kommer de hjem med steinen og løfter den opp på taket for meg. Det ville jeg aldri tenkt på som et bra tilbud. Jeg ville faktisk trodd at det var bedre å løfte opp steinene litt etter litt. Men nå som jeg har satt meg inn i saken, ser jeg poenget. Uansett. Protector kommer i mange farger og erstattet 1. april 2004 Zanda Gotikk som skal ha hatt 30 prosent mindre levetid. Nå har jeg sjekka det med fargene, og jeg mener vel egentlig at 'farger' er litt i overkant når det er snakk om svart, rød, teglrød, brun og mørk grå. Men det er annerledes i taksteinbransjen.

På den andre siden:
"Betongtakstein er det aller rimeligste takmaterialet, rimeligere enn papp og shingel - forutsatt at leggingen skjer på dugnad. Skarpnes cementstøperi kommer nå sterkt i konkurranse med markedsledende, tyske Zanda og danskeide Fjeldhammer. Skarpnes har suksess med gjennomfarget stein i en rekke farger, blant annet matt "antikkstein" som kan brukes til restaurering. Blå takstein har også slått an."
Ingen tvil om at fargene kommer

I stedet for å bli irritert
Når HP23 bruker energi på dagens tilbud fra Byggmakker, vet du som er en venn av HP23, at det er fine tider. Bare mennesker med overskudd gidder å henge seg opp i reklamepausene på God Morgen Norge.
Vi skal for øvrig ikke kjede deg med å fortelle nok en gang hvor utrolig irriterende vi finner Signe & co, men kan ikke forbigå i stillhet at Wenche skal marinere reker i dag. Eller; hun skal "ta åsså marinere de" som hun sier. Og så sier hun "Hvis du bruker frosne reker, så må du huske å ta åsså tine de veldig langsomt". Det er da vi får lyst til å løpe opp på Rimi, kjøpe 1 kg reker og frese dem i microbølgeovnen på 830 W en halvtimes tid. Ikke at det ville skade noen andre enn microbølgeovnen.

Wenche forteller at hun vært i et selskap der de serverte en robåt full av reker. Hvilket betyr at hun har vært i et stort selskap. Eller at hun har veldig grådige venner. Eller at hun lyver - og bare var på en av Zhivagos rekeaftener på midten av 80-tallet. Tenke seg til. I de tider hadde alminnelige diskoteker biffaften, rekeaften, pizzaaften og drag-show hver uke. Jo mer jeg tenker over det, desto mindre sannsynlig blir dette. Blir i hvert fall usikker på om det var Zhivago som hadde rekene og pizzaen. Tror det kan ha vært Baronen som hadde rekene. Og jeg husker ikke lenger om dragshowene var over en kortere eller lengre periode.

oioi
Have to shower and vomit.
Eller i hvert fall åpne hjemmekontoret.

14.6.04: Karius på overtid
Neste gang du kjenner at et eller annet ikke stemmer med en tann inni munnen din; ikke tenk at det sikkert ikke er så farlig og at det sikkert er ok med en daglig liten karamell til kveldsnytt etter tannpussen.
Dagens avtale med hvitkledd kvinne kan rapporteres å ha blitt noe dyrere enn opprinnelig estimert.

Men egentlig driter jeg i hele greia - så lenge en fryktelig skummel test med et slags elektrisk støt i munnen, kunne fortelle at ingen tenner har dødd i forbindelse med festlige anledninger i nyere tid. Nå er det ikke slik at en død tann nødvendigvis er verdens undergang. De fleste vi kjenner har en død tann eller to. Men det er noe med å være vant til bruke smil i stedet for pistol.
[Sånn asså]
[Nei. Sånn faktisk]

Spør!
Neste gang du skifter jobb, spør på intervjuet om de planlegger å flytte kontorene til nye lokaler innenfor en tidsramme på cirka 5 år. Hvis de svarer ja, sier du høflig at du tror du kan kjenne en svulst i armhulen og at du nok dessverre ikke kan fortsette intervjuet. På den måten kan du trekke deg fra hele opplegget uten å tape ansikt. For ingen kan si at en mulig kreftpasient er ubrukelig.
Sakens kjerne: Jantevernet flytter til kontorer med Sky Bar. I hvert fall med kantine på toppen av bygget. Og det blir sikkert fint.
Men: Flytteprosessen kan egentlig verken Ultrababe eller jeg leve med. Vi har tross alt hver vår elektroniske vennekrets å pleie og en del catching up å gjøre på siste dagers tv-begivenheter. Likevel løper folk inn og ut og spør om vi har tastaturer til gjenvinning, ekstra tusjer, eller ekstra armer til å bære tonnevis med papir.

På tv tenker jeg
Vel. Når jeg har pakket 10 pappesker, skal jeg gå på Plata for å se om den fortsatt er rusfri. Det er sikreste måten å komme på tv på. Hvis ikke TVNorge eller TV2 er der for å lage situasjonsrapport med introen 'De narkomane er borte fra Plata" eller "De narkomane nekter å flytte seg fra Plata', er hele området nemlig tv-overvåket. Dermed altså garantert tv-dekning. (Der sa jeg noe. De slutter sikkert med tv-overvåkingen hvis de narkomane har flytta seg for godt. På den andre siden: Det var kanskje ikke Plata-folka som var årsaken til at overvåkinga starta i sin tid. Tror det var Oslo S-dreping.)

12.6.04: Nærmiljøet en lørdag ettermiddag
Traff den lokale kroeieren i gata. Han stoppet og slo av en prat. Noe som selvsagt medførte grundig selvgranskning:
- Stopper han og snakker med ALLE?
- Regner han meg som en av STAMKUNDENE?
- Jeg har da ikke vært SÅ mange ganger på kroa?

Venner
Takket være www, har vi uendelig mange anledninger til å få nye venner hver eneste dag. Mine venner fra www deler seg grovt sett inn i 3 grupper:

 1. Skrytevenner
 2. Kjeftevenner
 3. Andre venner
Skrytevennene er de jeg er blitt kjent med fordi jeg har funnet noe jeg har likt på www og sendt en hilsen til de som befinner seg på baksiden av den aktuelle siden.
Eksempler på skrytevennene, er for eksempel:
Ronny
Arnstein

Kjeftevennene er de jeg er blitt kjent med fordi jeg kjeftet på noe og fått tilbakemelding på kjeftinga.
Eksempel på kjeftevennerm ser for eksempel:
Henrik
Esben
Sigbjørn
Rune
Arntolaf

De andre vennene er rundt omkring på www - og der er de enten på jakt etter hverandre - eller de forteller om seg selv til andre. Hvis de har vært på jakt etter hverandre og har funnet hverandre - blir de straks forvandlet til sånne som forteller om seg selv til andre, ser det ut til. Men vi kan nesten ikke presentere dem her. De kan bli flaue. Og vi kan komme til å krenke privatlivets fred. Eller æreskrenke noen. For selv om noen av dem ikke direkte er kjent for å anonymisere seg selv, så betyr ikke det at vi ikke er villige til å beskytte dem mot deres eventuelt dårlige vurderingsevne.

10.6.04: Flere venner enn Reagan
Det er vårt bestemte inntrykk at Sting må ha hatt vel så mange tilhengere som Reagan. De to gikk jo bort med bare få timers mellomrom. Men vi tror kanskje at vi har fått vel så mange oppmuntrende hilsener som nyenken Nancy har fått. Og x-enken Angela Channing. Eeh. Det heter sikkert ikke x-enken. Og selvsagt heter hun ikke Angela heller utenfor Falcon Crest. Anyway: Selv om enkelte kanskje vil hevde at GWB sin erklæring om en sørgelig dag for Amerika tyder på at relativt mange er triste denne uka også over der, har altså ufattelig mange (cirka 15) tatt kontakt med HP23 og gitt uttrykk for sorg, savn og smerte.

Men Tommy lever
Hvis du leser dette og tenker at det må være trist å være den gjenlevende katten blant liljer, sørgebånd, kondolanseprotokoller og levende lys i HP23, må du gjerne ta kontakt med oss og tilby Tommy et spennende liv på landet.

Anonymisert og oppsummert kondolanseprotkoll følger:
 • x-files (samtlige etter midten av 90-tallet)
 • kolleger (på nerdefabrikken og jantevernet)
 • tidligere kolleger (i verdens viktigste virksomhet)
 • den freidige
 • grykka
 • huset på prærien
 • huset på westernsletta
 • patsy
 • landsmenn i det fjerne og på havet
7.6.04: The End
Ingen vits i å vise seg i nærheten av HP23s beboere uten sørgebånd de neste 12 månedene.
Nå er alt svart og trist.
(Forsterket av en ikke spesielt balansert firebeint som ikke har klart å ta budskapet om Stings varige fravær fra HP23 til seg.)

5.6.04: Holder pusten
Rammet av kaskader (som ikke har noe med style sheets å gjøre).
Tidligere omtalt ikke direkte undervektig katt er havnet på akutten med levertrøbbel og anorexia.
Hvis man tar på alvor enkelte ikke-beboeres oppfatning av livsstilen til enkelte beboere i HP23, er det nesten litt ironisk at denne firbeinte var den i HP23 som skulle få problemer med leveren.

Men ironien sitter langt inne denne uka. Nå er det Rädda Sting! for alle penga. Bokstavelig talt. Og vi har lært oss betydningen av spørsmålet (som vi så altfor ofte har hørt på tv fra Amerika) "Er han forsikret?"

Selvsagt er ikke Sting forsikret. Han er jo Member of HP23. Der forsikrer vi oss ikke. Da blir jo ikke livet en lek.

Men altså ikke en lek akkurat nå. Faktisk bare alvor.
Og vi vet ikke hva som kom først; levertrøbbelet eller anorexiaen. Men den firbeinte var i hvert fall tilbake i idealvekt på innleggelsesøyeblikket. Man er jo gjerne det.

(Og ikke prøv å skremme oss med at han har sultet seg fordi vi har publisert ufordelaktige bilder av ham ved siden av en melkekartong. Vi har allerede tatt en overdose selvkritikk i forbindelse med den tankerekken.)

3.6.04: Øver meg
Først og fremst: Til alle som tror jeg er sur på dem: Det er jeg sannsynligvis ikke.

Dernest: Til alle som mener jeg er litt i overkant opptatt av Kristopher: Det er jeg sannsynligvis ikke.

Og så: Til alle som synes det er trist at jeg bare klarer å komme på 5 navn på gamlinger når jeg skal lage en topp ti liste over folk jeg ikke hadde hatt noe imot å få oppmerksomhet fra: Sånn er det nå engang.

Kom til saken! Hva øver du på? sier du
Øver på å bli flink til å:
 • legge meg tidlig
 • stå opp tidlig
 • drikke store mengder vann
 • spise sunt
 • nesten ikke spise i det hele tatt faktisk
 • drikke nesten ikkeno alkohol
 • men huske å spise hver gang jeg skal drikke alkohol
 • men ikke spise mye
 • og ikke noe med fett eller karbohydrater i
 • don't you just love me, Fedon?
 • åja det er sant: Fett er ok. Men ikke karbohydrater
 • trene masse
 • bli brun. Om nødvendig i solarium. Men aller helst på fjellturer.
 • smile til alle og ikke kjefte på noen som jobber i butikker eller banker
 • si nei til alt jeg ikke har lyst til å si ja til
 • si nei til en del av de tingene jeg har lyst til å si ja til
 • si mer nei enn ja faktisk
 • nesten alltid si nei
 • for eksempel svare 'nei, jeg har ikke lyst til å treffe deg en ettermiddag' i stedet for å svare 'ja, det får vi nok til en av dagene'
2.6.04: Naken på midtsidene?
Det gjelder å utnytte hvert eneste minutt som ikke andre mennesker har styring over. Lesing av avisforsider utenfor kiosker på vei til Jantevernet er noe jeg pleier å bedrive for å føle at jeg bestemmer over egen tid.
Observerte at i dag fantes ikke et eneste Dabla i stativene. Ergo var det to muligheter å velge mellom:
1) Dagbladet er blitt forsinket på trykkeriet, og er ikke kommet ut ennå
2) Dagbladet har nakenbilder av Mettemarit på midtsidene og en forsidehenvisning som f.eks. viser én av puppene hennes. Derfor er det utsolgt.

Selvsagt er nok alternativ 1) mest sannsynlig. Drøftet det så vidt med en av Goebbels etterfølgere i Jantevernet. Vi kom til en slags enighet om at
a) Mettemarit ville aldri stille naken i Dagbla og
b) Dagbla ville aldri trykke nakenbildene uansett

VG hadde Kristopher Skau på forsiden. Han vil nemlig gjerne beskytte kjæresten sin mot fotografer og annet pakk. Vi i HP23 er vel egentlig blant dem som driter i om Kristopher rapper fotografers mobiltelefoner og ber nysgjerrige mennesker dra til helvete.
Men vi synes fasen fra Norges Mest Ettertraktede Ungkar og Alle Vil Ha Sex Med Kristopher til Vil Beskytte Kjæresten ble litt vel kort.

Personlig rakk jeg ikke engang å sende en sms i fylla til ungkaren før han nå er så godt som ringforlovet.
Og jeg skulle tro at over det ganske land sitter norske kvinner i dag og lurer på hvor det ble av Cowboy-Tarzan Som Viste Fram Tissen Sin Til Alle Som Ville Se Den og som ikke hadde kjæreste.

Norge har vel med Kristopher på en måte fått sin Julia Roberts. Ikke før var hun berømt og uimotståelig, så ble Julia i sin tid plukka opp av Lyle Lowett. Oi. At navnet på Julias ex kom så helautomatisk, er nesten skremmende. Kan ikke ha likt mannen spesielt godt. Men likte Julia godt nok til å skape en epoke med langt, rødt hår i HP23.
Men det var likevel et eller annet som manglet
Vet selvsagt hva det var. Det var all den oppmerksomheten som blondiner får. Du må nemlig ha litt mer enn håret for å få oppmerksomhet fra Richard Gere eller Lyle Lowett. Eller faktisk Daniel Moder as we speak.

Vel. På oppfordring her om dagen, produserte HP23 på hobbybasis en liste over folk vi ikke hadde hatt noe imot å få oppmerksomhet fra. Siden du enten er kvinne eller er nysgjerrig eller begge deler, skal vi gi deg kjendisene fra lista her:
Jeff Bridges (her eller her)
Mickey Rourke (her eller her eller her)
Jack Nicholson (lukk øynene og lag ditt eget bilde)
William Hurt (her eller her)

Synes du kanskje at lista over folk vi ikke hadde hatt noe imot å få oppmerksomhet fra, er dominert av ikke direkte ungdommer, skal du vite at det er forskjell på fantasi og virkelighet. Det er bare i virkeligheten at alderen betyr noe. Og da bare på lang sikt.

Kom underveis på en vi trodde var ung og som burde på lista:
Johnny Depp
Viser seg at han er 41 om en uke i dag! Altså ikke pur ung.
(her eller her)

Blant de som ikke er akkurat kjendiser, er for eksempel han søplemannen som kommer på døra og leverer feilsortert papiravfall på reklamen.

Blant definitivt ikke kjendiser, er dere andre. Som selvsagt egentlig topper lista.

Apropos kjendiser:
Ultrababe har hatt bestefaren til Idol-Sandra som gymlærer.

1.6.04: Oioi
Med fare for å bevege oss litt vel langt innenfor kunstarten antydning, vil vi si følgende:
 • Å bygge et forhold til et annet menneske basert på dine egne forventninger til hva dette mennesket skal bringe deg, er en veldig dårlig plan.
 • Å legge alle byrdene dine på et annet menneske slik at du selv blir rakrygget og glad og deretter be dette mennesket ta kontakt med deg igjen så snart hun er kvitt alle byrdene hun bærer på, er også en veldig dårlig plan.
 • Å ta kontakt med noen fordi de kan støtte deg når du har det vanskelig, er en veldig god plan.
 • Men å overlate ansvaret for ditt eget liv til andre, er den dårligste planen du kan ha.
 • Hvis du lurer på hvordan i all verden ovenfor nevnte kan angå deg, så angår det deg helt sikkert ikke.
 • Hvis ovenfor nevnte gjør deg litt fornærmet, så angår det deg kanskje litt.
 • Men vi tror på grenseløs støtte til alle som trenger det og betingelsesløse varianter av kjærlighet og vennskap.
 • Og vi tror at alle fortjener alle de sjansene de trenger for å komme dit de skal.
 • Og: Som sagt: Vi har aldri bedt deg om å komme hit.
Eyey!
Ikke misforstå!
Er sikkert ikke deg vi er pissed på!
Er bare littegranne forbanna over hva folk tror det ligger i en utstrakt hånd.

Men bakom synger skogene.
Always.
Synger lengre og lengre nord også, ser det ut til.

31.5.05: Mye friluftsliv og heldigvis pinse
 • Antall timer sittet og sett på havet i pinsen: cirka 7
 • Antall trappetrinn oversett i pinsen: cirka 3
 • Antall sykkelstativ studert inngående på grunn av oversette trappetrinn: 1
 • Men likevel:
 • Antall telt bragt fra 1000 moh og ned til sivilisasjonen med tanke på høy grad av friluftsliv framover: 1
 • Noe særlig mer er det vel ikke å si
 • Annet enn at enkelte avstander er fryktelig dyre med taxi
 • Neida. Ikke taxi tur/retur Stellafield
 • Anyway: VIP-medlemskap på videosjappa har vist seg å bli en suksess
Litt forvirret?
Vi også.

28.5.04: Dynamisk ja
Jordbærboden er ubetjent i dag.
Og det er vel kanskje like greit

Hvis du er blant dem som bruker verktøykassa på HP23, så vil vi påpeke at tilføyelser foregår etter Bruker-Melder-Tilbake-prinsippet. Selv om det kan se ut til at tilføyelser av linker er produkter av ville, ubegrunnede innfall på baksiden av HP23.
[Hvis du idet du leser ordene 'på baksiden av HP23' tenker ordene 'stige' og 'fest', blir vi veldig glade, da har du virkelig noe her å gjøre.]

27.5.04: Text by the meter
Kjenner at vi kan bli vant til livet slik vi aldri før har pleid å kjenne det: Meter på meter med tekst er det vi bedriver. Fra en krok bak sentralbordet i Nerdefabrikken. I et rom med utsikt til nærmeste rundkjøring.

Det går opp for oss at vi nok aldri har hatt en så dynamisk utsikt på jobben noensinne. Nå vil enkelte påpeke at Ringveien er nokså dynamisk. Men da må vi få legge til at i løpet av vår tid i VVV ved Ringveien, var det ytterst sjelden at vi la merke til noe som helst utenfor VVV.
Noe som selvsagt bringer følgende tanke til oss: Det er forskjell på dynamisk og statisk-dynamisk. Mens Ringveien er statisk-dynamisk (med unntak av sykebilene og de få gangene folk med svært prangende farger på klærne sto på bussholdeplassen vis-a-vis), er rundkjøringer dynamiske. Det er for eksempel snakk om hele sju ulike fotgjengerovergangsfelter som vi kan se fra vinduet her. Og én kebab-sjappe og én jordbærselger. På vår side av rundkjøringen. (Den andre siden av rundkjøringen er vi av helt naturlige årsaker ikke spesielt opptatt av.)

26.5.04: Excusez-moi?
Vi må vel tåle at Moder Jord mishandles av sine leieboere. Noen har forklart oss hvorfor mishandlingen foregår. Og det viser seg at det i bunn og grunn handler om grådighet. Uæææ! Er jeg blitt en blond Steinar Lem?! Som snakker om Moder Jord og grådighet?! Vaske munnen!
Anyway. En kvinne vi kjenner har påpekt at Moder Jord er et levende vesen. Vi visste det egentlig fra før. For når det er helt stille, kan vi høre at hun gråter.
Men noen går litt lengre enn å gråte.
Noen trykker for eksempel på Moder Jords akupunkturpunkter
Og noen tror det er litt mer enn det åpenbare i Moder Jord
[Neida. Vi kan ikke masse om ley lines. Men det handler om at jorda har et energifelt i høyere frekvens enn den fysiske kroppen - akkurat slik vi visstnok har. Ley lines er kraftlinjer som binder sammen Moder Jords akupunkturpunkter.]
Noen krangler selvsagt om dette også
Hvordan skal vi ellers kunne opprettholde krig i verden? Enige mennesker driver ikke og kriger og bryter ned. De bygger opp.
Krig har visst for øvrig noe med magnetfelter å gjøre

Og nå tror du selvsagt jeg driver og gjør narr av deg. Men en liten vandring på alternativnettet har sjelden skadd noen. [Det er uansett lett å spotte alternativsitene: Midtstilt tekst. Maksimalt ikke-brukervennlig kombinasjon av tekstfarge og bakgrunnsfarge. Gjerne lilla tekst på svart bakgrunn. Med masse bilder. Gjerne symmetrisk arrangert. Og uten indexside eller noen form for identifikasjon. Heller en liten link til et senter langt vekk i verden som tilbyr åndelig stimulans og sånt. Don't you just love them!?]

Excusez-moi hva da? roper du
Jo. Som sagt: Vi må vel tåle at Moder Jord mishandles av sine leieboere. Men skal vi tåle at Moder Jord slår tilbake ved å kjøre turbofart på kalenderen? Julaften var i forgårs. I går var det Holmenkollsøndag. Og i dag er det søren meg omtrent Lille Julaften. Og ingen i HP23 har a) tatt oppvasken b) kjøpt ny oppvaskmaskin c) kjøpt dusjkabinett ennå.

Hysj! Ikke la noen på Nerdefabrikken lese dette. Da mister jeg sikkert jobben. Og da må jeg finne på noe annet for å passe på Moder Jord.

25.5.04: Rädda Joppe! - og en del andre
Har sett årets katastrofefilm. Og vil anta at du kan ha nytte/glede/smerte av å gjøre det samme. Ser vi bort fra de obligatoriske amerikanske familiebåndene, det kreftsyke barnet og de fire ulvene fra New York Zoo, er dette to timer du faktisk skal ta deg tid til.

Blant utilsiktede bieffekter av filmen, var tankene 'heldigvis har jeg ski' og 'kjøpe hus i Afrika nå'

Når du har sett filmen; Faktisk rett etter at du har sett filmen; Kan du kjøpe Mara and Dann (oi! den finnes på norsk!); Så kan du lese Mara and Dann; Og deretter kan du tänka över dina hyss; Så er det bare å sette i gang: Rädda Joppe - död eller levande.

24.5.04: Blir du irritert?
Oppfatter du det slik at vi prøver å imponere når vi fra tid til annen drar en fransk glose midt i avvikene? Da kjenner du oss ikke og har ikke noe her å gjøre.

Oppfatter du det slik at HP23s beboere begynner å dra på årene og - akkurat som bestemor Astrid Anker Hansen i Hotell Cæsar - blander inn noen nostalgiske franske gloser her og der - som f.eks. mon cheri eller ma cherie eller ma petite og sånt? Da kjenner du oss heller ikke og har ikke noe her å gjøre. (Eventuelt har du helt rett og vi kjenner ikke oss selv.)

Oppfatter du det slik at HP23s beboere rett og slett har hodet fullt av ord og vendinger og at noen av disse er engelske/franske/tyske/tsjekkiske/serbiske/nederlandske men ikke svenske? Da kjenner du oss kanskje og har kanskje noe her å gjøre.

Astrid Anker Hansen gikk og la seg tidlig i går, og Ronja Røverdatter stekte omelett før morgengry. Fordi jeg fortjener det. (Parce que je le vaux bien.) Ikke omeletten. Den var til en pønker som har eksamen i dag. Men jeg fortjener en Ronja Røverdatter-dag.

Trost (meget støyende) og pinnsvin (blek og fattet) observert i HP23s uteområde fra 04 og utover i dag.

Lørdag 22.5.04: Gjentar: Vi blogger IKKE
Vi informerer om avvik. Fordi noen lurer på om vi lever eller er døde. Eller midt i mellom.
[Drømte i natt at jeg sto på et podium på bedehuset sammen med to andre og sang 'eller midt i mellom'-sangen. Dette er en sang vi er kommet til å synge mye i det siste. Og den smitter noe voldsomt. Og bidrar til generell munterhet. Vi vet snart ikke om noen som ikke synger den.
Teksten ligger her - men kanskje ikke så lenge, siden dette er en slags indexside
Hvis du ringer oss, skal vi spille melodien på piano for deg.]

Anyway
Lær deg forskjellen på avvik og blogger. For det finnes ikke noe midt i mellom der.
Blant annet fordi blogging gir makt
Avvik gir ikke makt. Fordi bare juging kan få deg dit du vil her i verden. Og vi gidder ikke juge om avvik.
Dessuten: Det er enkelt å blogge. Det er ikke enkelt å publisere avvik. Det ville i hvert fall oppleves veldig uoverkommelig for en del bloggere. Håper vi. Parce que nous le valons bien.

Vedr. friluftsliv
Hehe. Hvis du kommer hit via forsiden, lurer du vel på hvor alt dette friluftslivet kommer fra. Og vi må vedgå at det her er snakk om 50-50 nostalgia og forfengelighet. For det første er det definitivt snakk om en good hair day akkurat der og da. For det andre er det nok et bittelite element av masochisme inne i bildet her. Ispedd nostalgia. Eller snarere omvendt. Mest nostalgia. Og litt masochisme. Parce que je le vaux bien.

20.5.04: Vi blir lurt
Ser du på tv? Har du lagt merke til hva som foregår?
Far leser - mor syr. Far jobber - mor lager mat. Far ser på fotball - mor gråter. Mor blir gravid - far går med på å forsørge enda et barn. Mor vil ta abort - far får henne i stedet til å slutte på jobben. Far mister jobben - mor hjelper far med å skaffe en ny jobb i stedet for å jobbe selv. Datter blir gravid - mor og far lar datter bo hjemme. Datter blir gravid - ingen forslår abort. Far kjenner kvinner på jobben - de ser ikke ut sånn som mor. Kvinner på jobben til far er høye og slanke og smiler nesten aldri og lager aldri mat. Mor har strikkejakke og krøller og lager mat nesten hele tiden. Mor stryker far på kinnet og spør ustanselig om han er sliten eller sulten. Mor kommer på at hun har en utdannelse. Mor får tilbud om en jobb. Mor begynner å jobbe. Mor blir veldig sliten og trist. Far blir veldig bekymret for mor. Far foreslår at mor jobber deltid. Hunden blir overkjørt mens mor er på jobb. Mor bestemmer seg for at det er best at hun ikke jobber. Far blir glad. Sønn blir glad. Datter blir glad. Ny hund blir kjøpt. Mor baker kake. Og én gang i året har mor på seg silkepysjamas og stryker far på den stygge brystkassa hans og spør om han husker deres første date. Og så har de sex. Men det får vi ikke se på tv.

En kvinne i USA skal forresten finne seg en mann på tv. Og hun får velge mellom en bråte gode amerikanere med stygt hår, pene tenner og små føtter. Hun sitter igjen med fire stykker, og skal være med hjem til foreldrene deres for å bli bedre kjent med mennene før hun fortsetter med å stemme dem ut av opplegget. Hjemme hos den ene mannen sitter Far ved bordenden og snøfter og eter og Mor vimser fram og tilbake og ordner opp.
- Min sønn blir en god ektemann, for han behandler sin mor godt.
- Kvinnen skal være mannen underdanig, sånn er det bare.
- Først kommer Gud, så Mannen, så Barna og deretter kan kvinnen tenke på seg selv.
Sa Mor.
At ikke ungkarskvinnen slo inn kjeften på kjerringa, skjønner ikke vi.

Fra nyhetsbildet:
Det er lett å følge med på nyhetene for tiden. Bare bilulykker og fotball rapporteres på nettavisene. I tillegg dreier det seg veldig mye om pinsevenner som holder sex-slaver. Mulig at journalister som er på oppdrag i Sverige, slipper å streike. Mens journalister som er på filmfestivalen i Cannes (snufs), må streike og derfor må være på festivalen på egen regning etter hva vi har hørt. Var et øyeblikk i tvil nå, for husket plutselig å ha sett noe om filmfestivalen i nettnyhetene i dag. Så viste det seg at det ikke var streikebrytere, men rett og slett bare gode gamle AP og Reuters som hadde hosta opp en bildeserie. Franske, mannlige fotografer har selvsagt foreviget bl.a. de mest gjennomsiktige kjolene, og det kan se svart ut for president-wannabe Kerry nå. For presidentdøtre bør vel strengt tatt dekke seg til en smule.
Se selv du

Bittesmå fugler bråker akkurat nå noe helt sinnssykt utenfor HP23.

19.5.04: Read all about it!
Nå kan snart hvemsomhelst stille seg opp hvorsomhelst og dele ut flyveblader om hvasomhelst. Og endelig kan alle som leverer nyheter på siden av nyhetsbildet få oppleve storhetstid. Men det er ennå ikke like ille som ved forrige avisstreik. Da måtte vi til slutt ty til bladet Våkn Opp!
Husker faktisk fortsatt en del av innholdet i bladet, så det må ha gjort inntrykk. Det innholdet jeg husker var slik: Et stort antall mennesker skader seg og havner på sykehus hvert år i hjemmeulykker som skjer mens de trekker på seg strømpene.
Tror ikke jeg hadde hjerte til å kaste bladet etter den oppdagelsen. Selv om jeg ikke husker hvor det ble arkivert. Sannsynligvis under 'S' for 'spare på'.

Hehe. Fant flere sånne statistikker hos
Scotsman.com som har dem fra Yours Magazine:
 • 67000 mennesker skades hvert år mens de prøver å fjerne cellofan fra smørbrødpakker, åpne ferdigmat eller drikkebokser.
 • Seks av ti - eller flere enn 150 mennesker daglig - har ved et uhell skåret seg selv i forsøk på å åpne emballasje med kniv.
 • Tre millioner personer kommer årlig på sykehus i Storbritannia på grunn av hjemmeulykker, og 1000 skotter oppsøker lege hver dag på grunn av hjemmeulykker.
 • Tevarmere er av en eller annen grunn vanlige problemmakere for britene. De snubler i dem og skålder seg fordi de bommer på håndtaket osv.
 • Bukser skaper også trøbbel - 5310 ble skadet i 2002 i forbindelse med buksene sine.
 • Men best av alt altså: 11788 mennesker måtte på sykehus fordi de skadet seg da de skulle ta på seg sokker, strømper eller strømpebukser. Ja: På sykehus. Og ja: Strømper. Forklaringen skal være at folk enten mistet balansen eller snubla i rotet på soverommet.

18.5.04: Forundret & glad

Forundret fordi:
Hadde klokka til å ringe klokka 0530 fordi jeg måtte gjøre ferdig noen greier. Oppdaget (etter å ha lest alle nettavisene) at jeg allerede hadde gjort ferdig noen greier (hehe. neida. oppdaget ikke mine greier i nettavisene. måtte bare lese avisene før jeg åpna dokumentene mine). Kan ikke huske å ha gjort disse greiene. Er derfor forundret fordi jeg tydeligvis er blitt en slags yrkesmessig autopilot.

Glad fordi:
Har laget te. Og kom til å tenke på følgende: 99 % av alle vi kjenner har ubegrenset tilgang på kaffe og te. Dette innebærer at disse (inkludert oss selv) kan drikke kaffe eller te akkurat når de vil. Likevel blir vi så glade når noen lager kaffe eller te til oss. 'Vil du ha en kopp kaffe?' 'Ja! Det hadde vært deilig!' Henger ikke på greip. Men er glad fordi jeg har laget en stor kopp te til meg selv.

- Hva med nyhetsbildet? roper du
Det var kanskje nytt for deg i dag tidlig at 14-15-16-åringer veivet omkring i Frognerparken i går kveld. Og at enkelte av disse fikk en lite hyggelig avslutning på Hurra. Og det var kanskje nytt for deg at 100 personer sloss i Rosenkrantzgate og at 50 personer sloss på Grønland. For oss var det selvsagt ikke nytt. Representanter fra HP23 hadde naturligvis vist seg å utvide sin radius til å omfatte samtlige områder der det var ungdommer og bråk i anledning Hurra. Så vi fikk øyevitneskildringene i forbindelse med at De Som Skal Overta Verden returnerte fra Hurra.

Men: Slapp av: Det som er igjen av midler på Oslo-politiets budsjetter kommer til å bli brukt på å oppklare 17. mai-bråket. En purk skal nemlig ha blitt sparka litt i Rosenkrantzgate. Og sånt krever om nødvendlig flytting av budsjettposter vil vi tro. Ungdommene i Frognerparken gikk imidlertid løs på uskyldige småjenter og ikke purk. Så der kan vi kanskje forvente en aldri så liten henleggelse.

17. mai er vi så glad i moro vi har fra morgen til kveld
 • pølser til frokost? JA
 • is til frokost? JA
 • champagne til frokost? JA (eeh. musserende vin)
 • øl til lunsj? JA
 • softis til dessert? JA
 • jantisjar på Stortorget? NEI (for mye folk + for fulle folk)
 • grilling på Kuba? NEI
 • kalhuakake fra Bacchus med hjem som trøst? JA
 • avslutta dagen med noen timers meget forfalt jobb? JA
Må se på nyhetene nå. For det ryktes at Ingridalexandra har vinket til folkemengden fra slottsbalkongen. Vi så det ikke. Men vi så Lillemarius. Eller i hvert fall så vi en liten figgur med hatt som stod helt til venstre (sett fra vårt perspektiv) på balkongen ved siden av (fra høyre) en svartkledd med hatt (kongen, tror vi), en figgur i gult (dronninga, tror vi), en ny svartkledd mann med hatt (kronprinsen, tror vi), en figgur i rosa (Mettemarit, tror vi).
[I tilfelle du lurer nå: Ja. Vi var på Slottsplassen. Eller rettere sagt i Slottsparken. Fordi slottsforvalteren (Ragnar tror vi han heter) sa på tv før helga at Slottsparken var en folkepark og en brukspark. "Her kan man ta med seg fotballen og kose seg", sa forvalteren (altså sannsynligvis Ragnar). Så vi koste oss. Selvsagt uten fotball. Fotball-delen av HP23 hadde helt andre ting fore. Men slapp av. Vi som var i byen, la stor vekt på ikke å være Mor og Elling-aktige. Vi var på bar og på en veldig hipp restaurant. Og vi var utadvendte og ikke-nevrotiske. Og spiste til og med litt majones. Det kan også nevnes at vi var meget urbane og selvsikre da vi gikk inn på Bacchus, bestilte 2 stk take-away-kalhua og deretter balanserte kakene med oss på t-banen hjem.]

Flere øyenvitnebetraktninger fra Slottsplassen! roper du nå
Da kan vi by på følgende betraktning:
Etter våre beregninger er Ingridalexandra cirka 4 mnd nå. Hvordan hun allerede har lært å vinke, aner vi ikke. Men så er det faktisk mye vi ikke erindrer om denslags. Bortsett fra at alle barn i gamle dager kunne sitte når de var 6 mnd. Nå kan de ikke lenger det. Og alle barn gikk da de var 1 år i gamle dager. Nå skal man ikke ta sånt for gitt lenger. For både sittetrening, gåtrening og pottetrening er skikkelig skadelig.

Vel. Ukentlig ransakelse av 15-åringers skap på jakt etter vodka er i hvert fall fortsatt anbefalt. Hvis du lurer på om ditt barns skap trenger besøk av en ransaker, send oss en mail!. Det er nemlig utrolig hva natteravner vet om sannsynlighet for vodka på pikeværelser (riktignok innenfor en litt begrenset geografisk radius).

Realitypotensial!
Vodkapatruljen!
Går rett og slett ut på å rykke inn og fjerne alt som inneholder alkohol i en husstand. Én i patruljen tar med seg beboerne ut på en juicebar eller et tehus mens ransakingen pågår. Flasker tømmes og de peneste flaskene blir gjort om til blomstervaser før beboerne kommer tilbake. Noen flasker blir også til lysestaker. Og kjøleskapet fylles opp med brus, fruktjuice og iste. Når beboerne kommer hjem og åpner barskapet, er dette blitt til en jukebox med bare artister/sanger som tar avstand fra fyll.

Oi! Jippi!
Homofile kan gifte seg i Massachusetts.
Det betyr vel at GWB sliter med å etablere fenomenet ekteskap innenfor sin egen begrepsforståelse likevel. Ikke oss imot

Søndag 16.5.04: Er det mulig lissom?
Først blir vi utvalgt til Mission Top Secret av et jævla peanøttfirma. Deretter blir vi innkalt til pliktig tjeneste av den alvorligste sorten. I mange uker. Ikke bare peanøtter denne gangen.
Men: Hei! Hvor utvalgt skal vi egentlig være? Det må da være andre som kan gjøre en innsats for å redde dette landet her også? Vi jobber jo allerede 10 timer i døgnet for å redde verden. Og tester peanøttemballasje på fritiden.
Vel. Noe sier oss at de ikke har tillatelse til å innkalle noen til 6 ukers samfunnstjeneste på 9 dagers varsel. Men vi gidder likevel ikke late som om vi ikke begynte å hylgrine da brevet kom. Hater kriminelle nå. Men ikke så mye at vi ikke er rede til å stå på krava på vegne av alle som ikke tror fengsel hjelper.
Shit. Hva ville Jesus gjort i en sånn situajon?
- Driti i Roskilde! sier du
- Ta så gift mye gift du orker! sier vi (pluss en del andre ting som ikke egner seg på trykk. ting du kan ta. og ting vi sier)

Men best av alt er vel dette: I morgen skal vi feire Grunnloven. Som altså rommer Straffeloven. Som er i ferd med å ta rotta på oss.

Slapp av alle tvangsdeterminister;
jeg kommer til å slette alt som kan tale imot meg som pliktoppfyllende samfunnsborger så snart jeg har fått ridd av den verste stormen omkring Brevet Med Ni Dagers Varsel. [Hehe. Har allerede fjerna det meste.]

Torsdag 13.5.04: Mission Top Secret
Er ikke hver dag man blir håndplukket fra køen på ICA for å være med i en test av emballasje! Jeg måtte nesten ikke lyve i det hele tatt for å få bli med. Bare litt om yrke og sånt. De sa for øvrig ikke noe om at testen skulle være hemmelig, men det må den jo være. Ellers blir det ikke en skikkelig test. Anyway. Premien jeg kan vinne er i hvert fall varer for 500 kroner på Oslo City. Minus Vinmonopolet. Og jeg behøver ikke kjøpe alt i samme butikk. Så jeg tenkte meg cirka 490 kroner på Platekompaniet og 10 kroner i "banken". Hvis jeg altså vinner.

For øvrig seriøst ny livstil nå. Ikke inspirert av Fedon. Inspirert av at det er 17. mai snart. Derfor kjøttkaker med brun saus, stuet kål og kokte poteter. Ble veldig usikker på den kålstuingen og måtte ringe til Mamma. Men husket ikke telefonnummeret hennes. Hvilket er nokså naturlig. Husker faktisk ikke om hun noen gang lagde kålstuing, men det må hun da ha gjort? Alle mødre på 70-tallet drev da med sånt?
Uansett. Jeg sparte meg for ydmykelsen ved å ringe en tante - og slo opp i en kokebok i stedet.

Streikeshopping er for øvrig vår nye hobby. Har vandret fra butikk til butikk for å få tak i smør, kjøttkaker, kål og brød.
'Wow! De har smør her!"
Nesten som om det var krig eller noe sånt.
Og det er det jo for så vidt.

Onsdag 12.5.04: Blanke ark
Hurricane bakteriefritt massasjebad er kanskje ikke akkurat det vi tenkte på da vi bestemte at noko måtte gjerast her. Men det er ukas premie på God Morgen Norge. Så hvis vi skjønner hvordan man deltar i konkurransen, så kan det jo hende vi i tillegg til å kaste badekaret også må bygge ut badet med noen kvadratmeter.
Vel, nå har vi sjekka, og det var ikke et sånt massasjebad som noen vant i Casino her om dagen. Nei. Vi har ikke begynt å se på Casino. Men Jarre hadde sett det sist helg. Og en dame som ikke ønsket seg det, hadde vunnet noen dusjgreier som Jarre mente vi absolutt burde legge inn et bud på. Var snakk om et eller annet til 90.000. Med tv innebygget.

(For spesielt interesserte:
Hurricane. Med mann.
Ultra Jet Steamdusj kabinett. Uten mann.
Pharo ML 115 dampdusjtempel. Med dame. Uten tv.)

Bra uten Signe også
- Was Saddam as crazy as he seemed?
Joda. Eli S gjør en bra jobb med å erstatte Signe annenhver uke.
Hun intervjuer Saddams tidligere huslege.
Den tidligere huslegen vil bosette seg i Norge og jobbe som kunstner og plastisk kirurg. (Kan det være ham som har laget alle Saddam-kopiene? tenker vi. Uæææ! Tenk om han har laget så mange kopi-Saddamer at det er blitt en rutine for ham! "Jo, du ser jo litt yngre ut etter operasjonen, men du minner meg om en eller annen kjendis....")

Anyway. Ultrababe hevder at det er love i lufta i studio på Eli S sine uker. Men der er vi litt usikre. Kan være utbrenthet. For det kan alltid dreie seg om utbrenthet når noe ser ut til å være i lufta.

Ups. Have to shower and vomit. Noen venter på noe som foreløpig er litt på Jensemann-nivå.
Jensemann-nivå??!?
Ok. Noen har lagt ut teksten til deg!

De nyeste oppdateringene
Alle avvik
Avvik fra perioden 28.2.04-11.5.04
Avvik fra perioden 29.12.03-25.2.04
Avvik fra perioden 2.9.03-28.12.03
Avvik fra perioden 10.5.03-28.8.03
Avvik fra perioden 26.2.03-15.5.03
Avvik fra perioden 5.1.03-24.2.03
Avvik fra perioden 19.10.02-20.12.02
Avvik fra perioden 23.8.02-18.10.02
Avvik fra perioden 28.5.02-19.8.02
Avvik fra perioden 16.2.02-28.5.02 her
Avvik fra perioden 28.12.01-15.2.02 her
Ikke helt nye avvik her
Tidligere avvik her
Eldre avvik her

Vekk herfra
Tilbake til forsiden