Tilbake til forsiden


Nokså nye avvik og avvik fru Blom

HP23 på www reåpnet. Parce que nous le valons bien.
Her finner du linker til gamle, nedtegnede avvik

[Siste tilføyelser: Klikk 'ganske nytt' på forsiden]

[19.8.04: Fra nærmiljøet]
[17.8.04: Æsj]
[11.8.04: Mye egentlig]
[1.8.04: Août, agosto, august]
[Sypress og nakenhund]
[31.7.04: Godmorgenallesammen]
[29.7.04: Bløthjertet eller?]
[27.7.04: Nemlig]
[Eksperiment]
[26.7.04: Køye]
[Overflødig sannsynligvis]
[Oppfinnelse vi liker]
[22.7.04: Rapport om glemte avvik]
[21.7.04: Not live, no]
[Forelsket i frukt? Neppe]
[20.7.04]
[19.7.04]
[17.7.04: Eufori]
[Vits fra JP]
[16.7.04: Samtaler over en and]
[15.7.04]
[Bråtynn]
[Den lille skriften]
[14.7.04: Avvik!]
[Bråfeit]
[Snill&gravid]
[12.7.04]
[Velg riktig far]
[Når ingen legger merke til oss]

[19.8.04: Fra nærmiljøet]
Det er når man kommer sent hjem fra jobb og er såpass omtåket at alt går veldig langsomt, at man er i stand til å motta de virkelig interessante impulsene fra nærmiljøet.

 • Vedr. bingoen og røykeloven: De drikker kaffe og spiller bingo og røyker. Dersom de kjøper kaffen på bingoen, har de ikke lov til å røyke ifølge røykeloven. Så jeg lurer litt på hvordan de får det til, i og med at kiosken vegg-i-vegg faktisk har en luke i veggen som de selger kaffe gjennom. Alt dette har jeg selvsagt bare studert fra utsiden. Og jeg har bare sett:
  • luka
  • kaffetrakteren
  • plastkrusene ved siden av kaffetrakteren
  • og de samme krusene i hendene på de røykende bingospillerne
 • Vedr. den tyrkiske møbelforretningen: Er ikke mer
 • Vedr. renseriet der en dame med en baby pleide å sitte bestandig: Er ikke mer
 • Vedr. 2 stk frisørsalonger: Er der fortsatt. Selv om den ene har skiftet navn igjen. Og selv om navnebyttet ikke ser ut til å tiltrekke kunder.
 • Vedr. kebab og video: Er ikke mer
 • Men så: Tidligere omtalt slem mann på t-banen observert øl-drikkende utenfor senteret.
 • Man blir kanskje slem av å drikke øl på senteret. I hvert fall blir man tydeligvis så sliten at man er nødt til å frarøve alle andre muligheten til å sitte på t-banen.
 • Det triste er at det ikke så ut til at denne mannen er en av disse som blir blid og snill når han drikker øl.
 • Akkurat det vi trenger; enda en øldrikkende cowboy i nabolaget
 • Noe helt annet: Den relativt langsomtsnakkende personen på bydelens service(!)kontor har selvsagt ikke klart å skaffe den dørreparatøren han har lovet å skaffe.
 • Ikke at det er noe galt i å være langsom.
[17.8.04: Æsj]
Ikke misforstå: Grunntonen er ikke borte. Men uttrykket 'Bad Location' eller 'Delokalisert kvinne søker hjelp' begynner ha en betydning for HP23s beboere når de ikke er i HP23.

Observasjon gjort og konklusjon trukket i forbindelse med HP23s beboeres livssituasjon utenfor HP23:
Det spiller ingen rolle hvem som er gæern så lenge livet ikke er en lek.
Glefsing kler ikke engang hunder. Selv om det kler ulver ganske godt.
Og ulver er ålreite dyr.
Men det betyr ikke at folk som glefser til andre mennesker er ålreite folk.
Og ulver blir de aldri.
På den andre siden: Hvis de hadde blitt til ulver, og beveget seg utenfor ulvesonen, så kunne noen skutt dem hvis fylkesmannen eller rovviltnemnda syntes det var greit.
Ønske livet av noen? Vi? Aldri!

[Noe jeg har glemt som jeg burde husket]
En dame på tv4 forklarte hvordan hun trodde livet etter døden var. Det var enten mye raskere eller mye tregere enn nå. Selv om det virker feil, tror jeg hun sa at alt gikk mye fortere i evigheten. Ingen tvil om at vi kommer til å få gjort en del der da.

[11.8.04: Mye egentlig]

 • Nye ord lært (eller egentlig funnet opp):
  Krishna-cowboy
  Helgesniffer
 • Spørsmål stilt:
  Er du egentlig bonde når du har rutete blazer - eller er du bare fryktelig umoderne?
  Og er du egentlig en cowboy bare fordi du har boots, og går det an å være cowboy og krishna samtidig? Særlig når du er jente?
  Dessuten: Har faktisk krishnafolka copyright på flagrende, lys oransje klær?
 • Favorittbil kåret:
  Gammel volvo med defekt starter og anlegg for koking
[Ekte trøsteshopping]
Når du trøsteshopper og etterpå ikke husker hvorfor du måtte trøsteshoppe - da har trøsteshoppinga virket!
Og når trøsteshoppinga resulterer i 2 stk G-strengtruser, 1 stk blomstrete silketrøye og 1 stk blåseboblerflaske - da vet du at det har vært snakk om ekte trøsteshopping og ikke bare nytteshopping forkledd som trøsteshopping.

[Innrømmelse vedr. nakenhund]
Nå skal jeg være veldig ærlig med deg.
Jeg rett og slett MÅ tilbake til landsbygda der jeg traff den fantastiske nakne og mørkhudede hunden med kritthvit tupé. Det er mulig den ikke ville vært så fin hvis det ikke hadde vært lørdag og fint vær. Og hvis den ikke hadde vært så veldig glad for å se oss. Men jeg kan nesten ikke huske en eneste enkeltstående opplevelse som har vekket slik ekte entusiasme siste året.
Hvis du ikke husker nakenhunden

[1.8.04: August]
Helt ærlig: Vært en av de bedre juliene i HP23. Kan skyldes hengekøya.

[Sypress og nakenhund]
Fiolette tær med skorper på er i verste fall dødelig. Men nå er det ikke slik at HP23 ikke har sitt alternativbibliotek i orden. Ikke misforstå: Det er heller ikke slik at vi på død og liv skal være mistroiske i forhold til skolemedisinen. Vi liker bare å kunne si i ettertid at vi prøvde alt. Følgende behandling er nå planlagt:
Først 3 dager skolemedisin (salve)
Så minst 3 dager alternativmedisin (olje)

Ifølge Naturlegen (Andrew Stanway), er sypress tingen mot tær som våre.
Ifølge Aromaterapi (Linda Doeser), er sypress tingen mot menstruasjonssmerter.
Men det med menstruasjonssmertene leste vi for seint. Og enda litt seinere leste vi at sypress var bra mot åreknuter, hemorroider, cellulitter og nervøsitet også. Mens det som skal være bra mot fiolette tær, er klassikere som lavendel og eucalyptus og tetre. Som vi jo allerede hadde skapet fullt av.

Anyway; den lokale helsekostbutikken er betjent av en mann i sykesøsteruniform. Altså ikke direkte tillitvekkende start på sypress-jakten. Vi ga ham imidlertig en sjanse, og spurte om han kunne anbefale noe mot tærne våre (viste dem ikke fram, han var tross alt en mann inni sykesøsteruniformen). Han sa de ikke hadde noenting mot slike tær. Hvorpå vi selvsagt spurte om vi var kommet til en helsekostforretning. Noe han bekreftet. Deretter spurte vi om han kanskje kunne selge oss litt sypress, siden han ikke hadde noe mot tærne. Han hadde sypress. Og vi sa at vi hadde hørt at det var nettopp sypress slike tær trengte. Og han sa 'det kan du kanskje ha rett i', og tastet inn 105 kroner for en bitteliten flaske. Og var for øvrig helt uberørt av vårt besøk.

Å, du lille helsesøstermann, du skal få svelge i deg det du måtte ha igjen av oljer du ikke vet hva skal brukes til, når vi kommer innom med våre nyrestaurerte tær stikkende uimotståelige ut av et par ufattelig nye sko med åpen tå. Du skal vite at vi kommer ikke for å handle. Vi kommer for å skremme bort de kundene du eventuelt måtte ha klart å lure inn i juksebutikken din. Det hjelper nemlig ikke at du har det vi trenger når du ikke vet hva vi trenger. Selv om vi vet det selv. Helsesøstermenn i helsekostforretninger skal vite sånt.
I morgen skal vi gå til vår egen favoritthelsekostmann. Han kommer til å vite det. Han kommer også til å vite hva einerbærolje heter på tysk (wacholder), som var enda en test du ikke bestod lille helsesøstermann (helsebror).

[Du lovet nakenhund! roper du]
Det er helt riktig at vi innledningsvis lovet nakenhund. Vår første.
Gående på en gangvei (fin setning! 'Gående på en gangvei') på landet, kom en gremlin mot oss.
(Hvis du ikke vet hva en gremlin er) (eller her) (eller faktisk her)

Vi ble selvsagt revet med:
- En gremlin!
- Ja! En gremlin!

Gremlinen ble også revet med - og kom hoppende mot oss med gremlin-eieren på slep. Og det var altså den mest fantastiske hund vi noen gang hadde sett. Den var naken og mørkhudet med kritthvit tupé.
Håper du får opp dette bildet, for denne likner veldig, bare at vår var mørkhudet med hår bare på toppen.

Det viste seg at denne nakenhunden var som mange andre som er nakne. Den hadde lett for å bli solbrent. Og på vinteren ble den fort kald. Men den var veldig aktiv, og derfor hadde den fått solstikk i fjor sommer. Den hadde besvimt. Men kom til seg selv igjen. Fortalte eieren.

[Et løfte]
Det er bestemt at vi skal publisere bilder av eksempler på jordisk gods som har betydning for det generelle velværet i HP23. Vi skal ta bildene nå. Og mens vi jobber med å overtale Goebbels etterfølger i Jantevernet til å få lagre dem på en cd, kan du jobbe med å finne ut hva vi mener med begrepet 'jordisk gods'.
For eksempel bruker de det her

Wow! Der begynner første runde med kirkeklokker. Er vi oppe tidlig eller?!
Hmm. 15384 personer bor i menigheten her. Cirka 25 er i kirka hver søndag. Hva alle andre skal med det levenet av noen kirkeklokker, kan man jo spørre seg. Vil anta at det etter hvert kommer en lov mot kirkeklokker i dette landet her. I dag har de fleste en mobiltelefon på nattbordet som kan fortelle dem hvor mye klokka er. De fleste greier også å stille inn telefonen til å ringe 1000, 1030 og 1055. Hvis det ikke går, må det da la seg ordne at menigheten betaler for telefonvekking for de 25 som skal i kirka. Mange av de 25 er også i slekt. De kunne ordne en slags telefonring innenfor familiene og vennegruppene. Skal ikke se bort fra at vi møter opp på neste menighetsrådsmøte og foreslår nettopp noe slikt.
Har selvsagt noe med religionsfrihet å gjøre dette
Men det er da forskjell på bønnetider og gudstjenester som ingen skal på?
Velvel. Klokkene har selvsagt fritak fra lovverket også
Og Carlivar har naturligvis ment ting om saken som ødelegger saken

(Hvordan i all verden kan du vite at bare 25 personer er i kirka hver søndag? spør du. Vel. Det er selvsagt et anslag. Bygget på at vi har vært der. Selv om vi ikke talte hvor mange som var der. Men i ettertid vil vi anslå cirka 25 i snitt.)

[31.7.04: Gomorn: Aviser og grammatikk]
1) Leste aviser
2) Leste denne: Riksmålsforbundet om sterke og svake verb
3) Øvde lenge på setningene 'Hun hengte opp lampa og der hang den.' og 'Hun senket båten og de andre så at den sank'.
4) Nok om det der
5) Sola skinner og vi skal bade
6) Ja. Bade

[29.7.04: Bløthjertet tror vi]
Sammenfallende fenomener for tiden: Lesing av veldig gamle brev utvekslet mellom nå for det meste avdøde menn - og lesing av rapporter om hvordan verden egentlig har det.

Ingen bombe at brev utvekslet mellom nå for det meste avdøde menn kan rokke ved selv det mest hardkokte hjerte. Særlig når vi sammenstiller datoen for brevskrivning med avsenderes siste time. Og når vi tenker på at de nå for det meste avdøde menn på den tiden var meget unge menn med hele livet foran seg. Tilsynelatende.

Hvordan disse avdøde menn kan ha noe med hvordan verden egentlig har det å gjøre, ligger kanskje ikke helt opp i dagen. Men det dreier seg om dette: De unge mennene med hele livet foran seg (eller faktisk bak seg), sitter på skip over hele verden og skriver. Og brevene deres går via Panama og Suez og hjem til Norge. Hvis de hadde levd om noen få år, så kunne brevene deres ha kommet via Nordøstpassasjen noen måneder i året. Fordi sånn har verden det egentlig nå: Den smelter. I hvert fall vår del av verden.

Hehe. Nå går det selvsagt opp for oss at brevene sannsynligvis kom med fly da som nå. Og at det gikk an å sende flypost fra hele verden til hele verden da som nå. Men de unge mennene selv kunne kanskje kommet til å passere Nordøstpassasjen heller enn Panama eller Suez.

De unge mennene med hele livet bak seg reiser til steder vi aldri egentlig har drømt så veldig mye om å reise til. Og selv om de sitter i tørrdokk i Hamburg i ukesvis og lengter hjem, så faller det dem ikke inn å ta Kielferga hjemom. For Kielferga er ikke oppfunnet ennå.

Vi som nå sitter og leser om hvordan verden egentlig har det, blir ganske opptatt av hvordan det kan gå an at det finnes så store skoger som de har i Nord-Amerika. Og hvordan det kan finnes så mye is som det er i Arktis. Og skulle ønske vi hadde masse penger - men aller helst masse mot - slik at vi kunne reise dit hvor alt dette er. Bare for å bli sikre på at det ikke er tull.

Plutselig ble verden et øyeblikk litt for sammenfiltret her.
Mens vi sitter i HP23 og lurer på hvordan det er i de store skogene og i isødet, vandrer 2 stk X-files fra HP23 henholdsvis i isødet og i de store skogene i Nord-Amerika. Det hadde vi ikke tenkt på. Gutter! Ta bilder! Skriv dagbøker! Dere er på en mission (to missions) på vegne av HP23 slik vi ser det.

[Sliten]
Vet rett og slett ikke om vi orker å lese mer om hvordan verden egentlig har det i dag. Men ser samtidig at det bare er to sider igjen av dagens rapport. Og at det er mange figurer på siste side. Men tror vi må velge noe mer oppmuntrende lesestoff i morgen. Atomkraft kanskje.

[27.7.07: Nemlig. Film på landet]
Du husker det neppe, men for nesten et år siden var representanter fra HP23 i kontakt med statister som hadde vært med på en film de kunne huske tittelen på.
Dette gjaldt både organister og taxisjåfører på landet
Det viser seg i disse tider at statistene ikke tullet.
For nå kommer filmen!
Eeeh. Folk på landet tuller nok generelt lite. De ville sannsynligvis aldri finne på å lyve om filmroller. Byfolk derimot, lyver på seg alt fra jobber til elskerinner.

 • Antall bekjente på landet som har hatt påståtte forhold til kjendiser: max 1
 • Antall bekjente i byen som har hatt påståtte forhold til kjendiser: minst 10
 • Grad av verifikasjon vedr. påståtte forhold til kjendiser: cirka 1 av 10
 • Folk som har bodd i byen og flytta på landet og slutta med å lyve om jobber, ektefeller og elskerinner, teller ikke i noen av gruppene. All forskning må ta forbehold. Problemstillinger må avgrenses.
 • Folk som selv er en eller annen form for kjendis, teller heller ikke i noen av gruppene. Det er umulig å vite hva kjendiser lyver om. Det er også umulig for oss andre å sette oss inn i hvorfor de lyver. De kan ha sine grunner som vi andre ikke har forutsetninger for å sette oss inn i. Hvis jeg var kjendis og noen spurte meg om jeg hadde et forhold til en annen kjendis som var gift, ville jeg straks nevne navnet på den første single kjendisen jeg visste om for å redde han jeg hadde et forhold til ut av beskyldninger om utroskap. Hvis jeg selv var kjendis og gift, ville jeg selvsagt holdt min stil ren. Alternativt holdt min sti så uren at det ble umulig å skelne konturene av den egentlige jeg. Litt som Beckham.
[Esker]
"Hun tittet rundt seg i det som pleide å være et uformelig landskap av papirbunker, tidsskrifter, gamle fotografier, ubrukelige penner, verktøy, lommelykter, campingutstyr, sko, cder, videofilmer og kaffekopper. Alt hun nå kunne se, var skuffer med sirlig sammenbrettet tøy, hyller med pent sorterte bøker, esker med ryddig arkiverte brev, permer med sorterte notater, krukker med bare penner som virket, knagger med lommelykter og sykkelhjelmer, kurver med sko og støvler og skap med rene kopper. Hun tenkte at det var mulig at hun manglet evnen til å gjøre ingenting. At hun aldri kunne bli en ekte hippie som gikk med lange kjoler og brant røkelse og drakk te av kopper med hakk i. Men så fikk hun øye på alt støvet som kom fram fra steder det tidligere hadde vært umulig å tenke seg at skulle se dagens lys, og hun konkluderte med at det går an å være bohem selv om man har ryddet fram noen kvadratmeter gulvplass. Dessuten hadde hun jo hengekøye i stua."

[Noe å tenke på?]
Frasier hadde fest i går. Temafest. Alle skulle kle seg ut som helten sin. Og være med på en spørrekonkurranse som helten sin. Likte ideen helt til det gikk opp for meg at å gjennomføre en hel fest som Gro, ville ødelegge både image og selvtillit. Bestemte meg for å gjennomføre festen som Doris Lessing i stedet, og tenkte på at jeg egentlig dreit i om jeg fikk image av å være en gammel dame med langt, grått hår og alvorlige øyne så lenge jeg fikk være en dame som skrev Science Fiction da hun var nærmere 90.

[26.7.04: Køye]
Midt i HP23 henger en køye.
I den køya ligger ingen.
Ennå.

[Eksperiment]
Problemstilling: Går tiden langsommere på landet?
Funn: Ja. Tiden går langsommere på landet.
Ny problemstilling: Hvordan kan tiden gå langsommere på landet?
Utdyping: Hvis vi er på landet og ringer til Oslo, og spør hvor mye klokka er i Oslo, så er den alltid det samme som på landet. Dette leder hen til neste problemstilling:
Problemstilling: Er den norske landsbygda i en tidsrevne?
Utdyping: Tatt i betraktning hvor få vi er i den gruppen som tror på tidsrevner (vet egentlig bare om to som tror på den - Stephen King et moi), så blir det vanskelig å finne relevant informasjon som kan underbygge teorien.
Konklusjon: Tiden går langsommere på landet. Men klokka er likevel det samme som i byen. Likevel vil de færreste mene at landsbygda befinner seg i en tidsrevne.
Diskusjon: Det spiller ingen revne om det er snakk om revne eller selvsuggesjon. Det viktigste er at 2 døgn på landet kan gi søvn tilsvarende kanskje så mye som 5 døgn i byen. Hvis vi tar all landsbysøvnen ut i skjønnhetssøvn, trenger vi derfor bare konsentrere oss om å få nok søvn til å klare jobben i byen. Vi tror dermed at en kombinasjon av landsbyliv og byliv kan være ideelt.
Viktig kontraindikasjon: Hvis vi med diskusjonen ovenfor hadde ment å belyse at det er så kjedelig på landet at tiden nesten står stille, så hadde vi skrevet akkurat det.
Vedr. viktig kontraindikasjon: Vi vil anta at det nesten er umenneskelig kjedelig å kjede seg på landet, sett i lys av ovenfor nevnte. Vi håper at vi aldri noensinne kommer til å kjede oss på landet.

[Overflødig sannsynligvis]
Problemstilling: Finnes det overflødige kunnskaper?
Funn: Nei Sannsynligvis ikke.
Utdyping: 1) Kobberoksyklorid er godkjent for bruk i konvensjonelt landbruk i Norge, og 2) totalt finnes det flere hundre enkeltstoffer av PFAS, og mange kan brytes ned til PFOS.
Diskusjon: Hva skal til for at noen form for kunnskap skal kunne defineres som overflødig eller unyttig? Jo; ingen skal ha bruk for informasjonen. Ingen.
Diskusjon i lys av ovenfor nevnte utdyping og diskusjon: Hvis jeg er bonde og trenger å kunne kontrollere soppsykdommer i kjernefrukt og steinfrukt, bør jeg vite at jeg ikke lenger kan bruke ovenfor nevnte middel i alle typer frukt, bær, en rekke grønnsaker inkludert potet, korn og prydvekster. Og hvis jeg tror at det går an å breie seg i selskapslivet ved å snakke om det nye problemstoffet PFAS, så bør jeg vite at det er snakk om flere hundre eneltstoffer. I tillegg bør jeg vite et par småting om PFOS og mors stekepanner.

[Oppfinnelse vi liker]
(For spesielt interesserte)
Vet du hvem som fant opp html som vi er så glade i?
Tim Berners Lee, sier de:
"The original HTML was developed by Tim Berners-Lee (1955-) in 1990 while working at CERN (Centre European pour la Recherche Nucleaire; European Laboratory for Particle Physics). In the summer of 1991 he posted the specifications for the new markup language to the Internet. Several browsers that implemented different, incompatible versions of HTML emerged immediately. Incompatibility prevailed until HTML 2.0 appeared in 1995. Both Netscape Navigator and Internet Explorer supported HTML 2.0 when it was published, and compatibility restored."
(Encyclopedia of computers and computer history. Raul Rojas, Editor in Chief)
Mer om saken

[22.7.04: Et glemt avvik. Faktisk to]
Mulig det ikke kan kalles avvik når vi hadde glemt å skrive om det, men følgende kan rapporteres fra nabolaget i anledning Håkonmagnus sin 31-årsdag:

 • Noen glemte å ta ned flagget fra flaggstanga da sola gikk ned
 • Det hang der fortsatt da klokka var 00:00
 • Men neste morgen klokka 0730 var det heldigvis borte.
 • Noen hadde en høyrøstet kjeftekonversasjon på tunet (eeh. lekeplassen) samme dag som flaggovertrampet
 • Han som kjeftet mest, var minst, men eldst
 • De som fikk mest kjeft, var lange jyplinger av slaget wannabe-noe-som-jeg-ikke-får-lov-til-å-si.
 • For på Østkanten har vi alle slags wannabes.
 • Disse som vi nå snakker om, har gullkjeder, hvite bukser og pene genserere - men kan dessverre aldri bli noe annet enn wannabes fordi de er hvite.
 • Men dialekten får de til:
  - Åfferhilsterupåhenna?
  - Sårukkehvemdevar?
  - Kjentakkejegvaffal
  - Vamorratijulie
 • Uten trykket er det vanskelig å lese seg til denne dialekten.
 • Trykket legges alltid på siste vokal.
 • Og alle harde konsontanter blir langt vekt på
 • Setningen 'Så du ikke hvem det var' lyder 'Sårukkehvemdevar' og uttales 'sårrrrukkevemmmdevarrrrr'
 • Men: NB: Dialekteksemplet fra Østkanten illustrerer selvsagt ikke et avvik. Det var kjeftinga utendørs som var avvikende. Vanligvis kjører vi mer kardemommestilen i HP23s nærmiljø. Med unntak av litt lavmælt hoiing fra utvalgte verandaer noen få ganger i året.
 • Antall verandaer som praktiserer litt lavvmælt hoiing noen få ganger i året: 4
 • Tja, vi kan vel egentlig gi deg hoiegjengen svart på hvitt:
 • De verandaene som ikke alltid stenger tidlig, er:
  1. 1 stk ikkeavholdskvinne med mange venner
  2. 3 stk studentgutter som deler en kåk som sikkert en av dem har arvet eller noe sånt
   Jada. Fordommer. Fordommer. Fordommer. De kan jo være i full jobb med et lån som de deler. De kan være foreldreløse. Hvilket igjen øker sjansen for at en av dem har arvet kåken. Jada. Fordommer igjen. Alle tre kan jo ha blitt kjent på et barnehjem og bestemt seg for at de skal f... ikke la livets mørke sider knekke dem. Så har de begynt å jobbe seg oppover fra bunnen. Og så har de fått faste jobber og lån og spleiset på denne kåken.
   Det kan jo forklare hvorfor de så ofte er glade på verandaen. Som jo er temaet her.
  3. 1 stk kåk der det stadig bor nye folk som er litt bråkete. Folk som likevel blir passet ganske bra på av velferdsstaten.
  4. HP23
 • [21.7.04: Not live, no]
  Du vet du befinner deg i et effektivt samfunn når du bruker 45 minutter før du går på jobb på å overføre 362 danske kroner og 50 danske ører til Danmark via nettbanken.

  Du vet du befinner deg i et effektivt samfunn når du går i banken med en regning på 362 danske kroner og 50 danske ører og får beskjed om at du må overføre pengene via internett.

  Toppen av effektivitet blir nådd når du prøver å overføre pengene via internett og får spørsmål om et brukernavn og passord du aldri før har behøvd i nettbanken.

  Sinnssykt effektivt blir det når passordet du aldri før har behøvd, må sendes i posten etter at du har bestilt det via et kontaktskjema på internett.

  Og gudhjelpedeg hvis du fyller ut den utenlandske bankkoden med ordmellomrom på feil sted. Og hvis du tror at sikkerhetskoden din ikke må fornyes hver gang du prøver en ny swiftkode. Og hvis du tror at du kan sende 362 danske kroner og 50 danske ører til Danmark uten å oppgi alle personlige data du kan komme på. Men ikke mors fødenavn. Rart egentlig. Sikkert en feil.

  Var en stund bekymret over hvorvidt mine 362 danske kroner og 50 danske ører var over eller under den såkalte meldeplikten. Men på en utskrift fra banken som jeg fikk forrige gang jeg skulle overføre samme beløp til samme dansker, kom det fram at minstebeløpet var 100.000 så det ble verken meldeplikt eller urinprøve.

  Jeg krysset av for at jeg skulle betale alle omkostninger ved øverføringen. Noe jeg tror var dumt, for jeg tror jeg har prøvd ulike varianter og at dette har medført at overføringen av 362,50 DKK totalt sett har kommet på alt fra 400 NOK til 700 NOK.

  Men nå er overføringen gjennomført. Hvis vi legger inn tapt arbeidsfortjeneste, så kan vi vel konkludere med at det å reservere et domene på impuls på en dansketur, sannsynligvis ikke ennå har vist seg å bety noe annet enn trøbbel og kostnader. Men hvis domenet kanskje ser dagens lys en dag i framtiden, så kan det vise seg å være bryderiet verdt. Selv om webben neppe kommer til å ha en så god statistikk på antall barn som faller i brønner, som vi opprinnelig planla.

  [Forelsket i frukt? Neppe]
  Skal jeg kjøpe en bok som heter 'Ingredienser' og har stikktittel 'Oppslagsverk for matelskere'?
  Husker ikke hva trekkplasteret var, mulig det var en pepperkvern. Og 3 gratis og fete bøker som skulle ligge lett henslengt på kjøkkenbenken hvis noen droppet innom på en kaffe. Resultatet er i hvert fall ustanselige tilbud om kjøp av syke bøker for syke mennesker. I tillegg til 'Ingredienser' med stikktittel 'Oppslagsverk for matelskere', er følgende titler på månedens meny (for å si det sånn):
  Mormor.com
  Den opprinnelige smaken
  Nord for Eden (Ny norsk mat)
  Folk og mat
  Norsk & unorsk
  Sopp Sopp!
  Krydderdram
  Forelsket i frukt
  og:
  Hjemmelaget i krukker og glass

  [I had a dream]
  Når personer man ikke har møtt, snakket med, tenkt på, lest om eller noe som helst på en årrekke, plutselig sitter midt inni en drøm som omfatter et konfirmasjonsbilde, en schäferhund og masse annet, da våkner man selvsagt med ordene 'This is a Sign' på leppene.
  Når sånne drømmer skjer meg, tar jeg det straks som en selvfølge at vedkommende jeg ikke har møtt, snakket med, tenkt på, lest om eller noe som helst på en årrekke, er død. Og jeg lurer som regel på hvordan det går an å finne ut dette uten å virke påtrengende.
  - Hei fru NN, hvordan går det med dere? Eller er det enkefru NN jeg snakker med?

  Jeg kan erindre at jeg måte ta en slik samtale i fjor en gang. Det vil si; i denne søte sms-tid, gjennomførte jeg denne samtalen:
  'hei hvordan går d?'
  'bra hvordan d?'
  'du var i en drøm, lurte bare på om d går bra'
  'hehe'

  Men hvis jeg sender en 'hei hvordan går d' til en jeg ikke har møtt, snakket med, tenkt på, lest om eller noe som helst på en årrekke, kommer det til å virke rart. Så jeg får nøye meg med dødsannonsene i første omgang. Og nekrologene. For, gudforby, men; i dette tilfellet kommer det til å bli nekrologer.

  [Begått]
  På en måte kan du si at jeg har begått en roman eller i hvert fall en novelle i dag. Jeg kan ikke si hva den handler om, for du må jo lese den når den kommer på trykk. Jeg kan heller ikke si hvem som er med i romanen eller novellen, for det kan gi helt feil signaler. Men jeg skal straks finpusse på den og sende den til en som jeg tror kommer til å trykke den.

  [19.7.04]
  HP23 på www er rett og slett ikke det samme etter at noen påpekte at vi faktisk ser ut til å blogge. For nå har vi lagt merke til at det er en verden der ute som skriker etter å skrike ut detaljer om seg selv. Det er derfor vi hvisker for tiden. Vel. Ikke bare derfor.

  [17.7.04: Wow - hun skriver plutselig hver dag?]
  En formiddag i euforiens tegn. Eufori slik den bare kan være når aldersgrensen i HP23 med relativt enkle grep (riktignok midlertidig) heves (for ikke å si dobles).

  Som et ledd i euforien i timene før aldersgrensen i HP23 med relativt enkle grep (riktignok midlertidig) ble hevet (for ikke å si doblet), har jeg ryddet i mapper med mail og lest gamle vitser og betroelser.

  [Vits fra JP]
  'En gretten gammel mann bodde alene i sitt lille hus i skogen, langt fra folk. En dag banket det på døra hans. Mannen åpnet døra og utenfor satt en liten snegl.
  Mannen sa, tydelig irritert over at noen forstyrret ham:
  - HVA ER DET DU VIL?
  Sneglen stakkar ville bare spørre om han kunne få et glass vann.
  - NEI!!!, svarte mannen og sparket til sneglen så den føyk gjennom lufta langt inn i skogen.
  Et halvt år seinere banket det på døra igjen og mannen gikk motvillig for å lukke opp. Han rev opp døra og utenfor satt sneglen igjen, og sa:
  - Hvorfor gjorde du det?'

  [Omreisende scene]
  Kristopher keeps on making things happen. I hvert fall ser det sånn ut når vi leser om det i dagbla:
  Når Kristopher kaster:
  "Han kastet fra seg hjulet på scenen, som rullet videre ned i vaktgraven og inn i ryggen på en kvinnelige vakt."
  Det er neppe hver dag kvinnelige vakter får en hel scene i ryggen

  [16.7.04: Rapport fra Carrie-aften]
  Trippende i retning aftenens caféavtale, traff jeg på Teltnaboen fra Roskilde med de røde skoene. Hun ga seg ende over i anledning kjolen, skoene og make-upen. Og viste meg sine siste to tagninger med passbilder. Hun har ved enhver anledning for hånden 1 stk midlertidig pass og en bunke nye passbilder hun hevder hun ikke kan bruke. 8 stk passbilder så helt greie ut for meg, selv om jeg måtte vedgå at de på ingen måte liknet Teltnaboen fra Roskilde med de røde skoene.

  Ved et bord bak et skjermbrett ved kjøkkendørene mens vi (Brura og jeg) spiste cirka en halv sprøstekt and med agurk, purre og pannekaker til, var samtalen cirka slik:

  • Egentlig liker ingen av oss and, men denne var morsomt tilberedt så den var ok
  • 7 biler i hagen er for mange
  • Naboens hund (Bobsy) har hatt en traumatisk sommerferie i Moss.
  • Felles venninne kommer neppe hjem fra USA noensinne
  • Men vi tror hun er lykkelig
  • Cruise til Mexico er kraftig oppskrytt
  • Bare virkelig tykke mennesker reiser til Ebeltoft
  • Noe om et sjal som en venninne hadde forlagt hos en venn som ikke ville ha noe mer med henne å gjøre
  • Uenighet om bakgrunnen for historien med sjalet, siden vi bare kjente til hver vår ende av historien og ingen helt visste noe om midten av historien
  • Han har uansett funnet en annen kvinne nå
  • Og hun har funnet en annen mann
  • Vi liker menn når de liker oss og er snille og ukompliserte
  • Xer er helt uproblematiske fenomener
  • Oppsummering av alles xer og deres omgangskretser og hvor det er blitt av alle sammen
  • Konklusjon om at He-Man neppe er tilbake fra skogen men at det ikke gjør noe egentlig
  • Dietter som kun består av grønnsaker, er bare tull og har ikke noe med mat å gjøre
  • Sminke er veldig dyrt men tar veldig liten plass
  • Interaktive internettsider er krevende greier
  • Men når man skal gifte seg, er det fint å diskutere med andre på internett
  • Vi tror kanskje at vår faste leverandør av fingermat er gått konkurs
  • Men det spiller ingen rolle, for selskaper uten mat er best
  • Kanskje bare litt suppe til nattmat
  • Hvordan kan en café ha irish coffee og samtidig ikke ha café au lait?
  • Det er fint å være inne når det regner ute
  • Det er lett å se at folk kommer fra Kløfta eller Jessheim eller Odalen
  • Det er helt ok at noen synes det er ok å bli forsørget av en mann, men vi vil gjerne forsørge oss selv
  • Men det er fint å få gaver
  • Det er helt ok å gi masse penger til barn men ikke hvis de er bortskjemte
  • Hvis man kjøper noen tabletter til 1000 kroner og tror at de virker, så virker de helt sikkert
  • Hvis man har en hytte, bør man bruke den.
  • Hvis an ikke har en hytte, bør man kjøpe en.
  • Men det er blitt mye dyrere nå enn det var før å kjøpe hytte.
  • Utekjøkken er skikkelig tøft.
  • Da kan alle sitte ute og drikke mens verten lager mat.

  [15.7.04]
  Hadde akkurat laget en bitteliten mal som skulle gjøre det like lett å lage HP23 online som å knote sammen en hvilken som helst blogg i hele verden. Men det var mer jobb med å kamuflere malen enn det er å publisere uten mal. Derfor er HP23 online fortsatt noe for seg selv. Selv om vi tilsynelatende likner mye annet du har sett.

  Vel. Enkelte av HP23s lesere (brukere) - vi har etter egne beregninger ristet av oss de fleste nå [eller så har kanskje alle som kjenner oss vært på ferie mens vi hadde et relativt langt avbrekk (som for øvrig ikke skyldtes ferie men som var forårsaket av det vi valgte å kalle en sterkt nedsatt evne til å bedrive østkantdokumentarisk virksomhet)] - vil glede seg over tanken på at vi har begått et malverk. Et ypperlig eksempel på at det ikke bare er gode tanker i forbindelse med merkedager som teller.

  Synes du forresten skriften er for liten?
  Hvis du ikke kan høre hva vi ser, skal vi etterhvert rope høyere. Men ikke veldig høyt.

  [Bråtynn]
  Enten så klarte jeg å psyke meg helt ut/ned med feitepreiket i går, eller så er det en merkbar forbedring (etter norsk målestokk for voksne) rent kroppslig i dag. Mulig det skyldes at jeg rett og slett tok tyren ved hornene - eller trulta ved valkene - i dag tidlig - og drepte kroppsløgnen. Iført kun bh og truse sto jeg en lang stund foran speilet og funderte på hvordan synet som møtte meg på best mulig måte kunne draperes i noe som egnet seg for en aften på café med Brura.
  Første forsøk var en trang kjole som likevel ikke satt strammere enn at jeg kunne både veive med armene og puste samtidig. Dermed var den positive bølgen inntatt, og jeg slo til med en enda litt trangere kjole. Etter 7 timer kan jeg fortsatt puste, selv om jeg gjerne skulle sett at han som har satt seg inni bh-en på baksiden med en liten meisel, tok noen timers pause.

  Toppen - eller rettere sagt bunnen - på aftenens cafékransekake er et par høyhælte sko som foreløpig ikke er kommet lengre enn til en hendig liten skobag på skrivebordet. (Det var planen å kjøre litt sånn Carrie B i dag. Men vi får se hvordan det går. Håret fikk jeg i hvert fall til. Det er da noe)

  [Liten skrift]
  Har du sett virkelig tjukke folk som beveger seg med armene tett inntil kroppen og går med små, forsiktige skritt?
  Det er det vi holder på med nå.
  Hvis vi bruker veldig liten skrift, kan ingen mene at vi er svære i kjeften

  [Fra kontorfelleskapet]
  TRE lave furusalongbord, ETT furulangbord og cirka TJUE pappesker er på underlig vis arrangert i det som de prøver å innbille meg er HJERTET av et nytt kontorfelleskap jeg er havnet i.
  Da vil jeg bare si: Det skal flyte mange opphøgde furuplanker under broene før jeg nærmer meg felleskapshjertet utenom når jeg må forbi for å koke kaffe eller gå på do.

  Etter min (nokså overfladiske) opptelling, har øvrige medlemmer av dette felleskapet om lag dobbelt så mye husholdningsutstyr/hyggemøbler som faglitteratur og nyttig elektronikk.

  [14.7.04: Avvik!]

  • Antall husmorliknende aktiviteter planlagt i går: cirka 10
  • Antall husmorliknende aktiviteter faktisk gjennomført i går: cirka 9,5
  • Årsak til 0,5 stk aktivitet avbrutt: brann!
  • Brann i SYMASKINEN!
  • Trofast Singer fra cirka 1979 orket plutselig ikke mer
  • Reaksjon i HP23 på Brennende Singer: 'Bare ikke bordet brenner opp også'
  • Tiltak gjennomført pga Brennende Singer: Forsøk på demontering, deretter resignasjon og relokalisering av Brennende Singer
  • Til slutt jakt på Singer-verksteder og -forhandlere
  • Samt jakt på brukte symaskiner på internett
  • Før vi fikk full klaff på sms
  • Utrolig hva de har stående ute på landet
  Det hører med til historien at HP23s støvsuger kapitulerte i kampen mot en stor hårklemme tidligere på ettermiddagen i går.
  Men Wicked Witch from the West mener havariet i maskinparken ikke har noe med månefasene å gjøre.

  [To whom it might concern:]
  Bråfeit i dag. Virkelig bråfeit.
  Kunne valgt å skylde på gigantisk inntak av mat inneholdende brune bønner i går kveld. Men velger å være ærlig: Det gode liv ender som regel ikke godt.

  Men: snill, gravid kvinne har nettopp vært innom kontoret med nymalt kaffe fra en dyr forretning. Og en blomst som Mormor ville blitt veldig glad for. Siden snill, gravid kvinne som nettopp var innom kontoret med nymalt kaffe og en blomst Mormor ville blitt veldig glad for, er designer, tror jeg vi kan slå fast at veldig gammeldagse potteplanter snart blir fryktelig trendy. Hvis det ikke er slik at designere blir veldig nostalgiske når de skal få barn. Dette barnet tror jeg blir en gutt. Sannsynligvis en Henrik. Eller en Snorre?

  Guttenavn jeg ville vurdert hvis jeg fikk en gutt i dag:

  • Lars
  • Frank
  • Geir
  • Erik
  • Hans
  Guttenavn jeg ikke ville vurdert hvis jeg fikk en gutt i dag:
  • Knut Arild
  • Kjell Magne
  • Carl Ivar
  • Dag-Finn
  • Odd Einar
  • Per-Kristian
  • Ansgar
  • Morten-Andreas
  • Per Ståle
  • Hans Wilhelm
  Når jeg sier at jeg ville vurdert å kalle en gutt jeg fikk i dag for Lars, så har det ikke noe med landbruksdepartementet å gjøre.

  [12.7.04]
  Er så mye HP23 burde kommentere these days at det går nesten ikke an. Men vi vet ikke hvor vi skal begynne. Og vet jo aldri når vi skal slutte. Det vil si: Vet ikke når leken slutter med å være god. Men vet at vi rett og slett skal betale domenereservasjonen vi har hatt i 4 år enda en gang - og så skal vi faktisk vurdere å leie oss plass på et hotell. Og deretter ikke be om å bli indeksert eller hva det nå heter.

  Er uansett i ferd med å skli ut av listetoppen for interessante privatliv på www. Hvis vi noengang var der. Siden vi ikke har snakka med deg på veldig lenge, har vi måttet bruke energien på andre ting.

  • Antall alternativnettsteder bygget opp siste 48 timer: 2
  • Antall nye konsepter laget og deretter kasta siste 24 timer: 2
  • Antall nye konsepter laget og ikke kasta siste 24 timer - men likevel innsett at ikke kommer til å gjøre oss rike: 1
  • Antall kroner tjent på ting vi har gjort for ikke å snakke med deg siste 48 timer: 0
  • Det vil si: Hvis vi sutrer, så får vi noen lapper for 1 av 3 konsepter
  • Men vi sutrer ikke
  • Så glad er vi så glad er vi
  [Tips]
  Hvis du er kjendis og får et barn som ingen skal vite hvem du får med, sørg for å få et barn som ikke er prikk likt den du får barnet med.

  [Aktuell debatt]
  Først var Kristopher litt keitete og sjenert og singel. Så ble han ungkaren som alle ville gifte bort. Deretter var han nyforelska og overbeskyttende. Før han endte opp som brølape (brøl-ape altså) som blander sammen ekshibisjonisme og idealisme.

  Ekshibisjonisme og porno er plutselig blitt noe nytt og fryktelig i dette landet. Men i HP23 driter vi selvsagt i om scenen er full av folk som har seg når Kristopher spiller (synger?). For vi har ikke tenkt oss på konsertene hans (deres) uansett.

  Verden vil bedras. Folk vil bli sett. Når ingen ser oss med klærne på, må vi senke utringingen og heve skjørtekanten. Og hvis ingen ser oss da heller, må vi kaste klærne helt. Hvis vi fortsatt er usynlige, må vi finne noen som kan være uanstendige sammen med oss i all offentlighet. Og hvis ikke det hjelper, så er selvsagt en festivalscene med tv-overføring et alternativ.

  Heldigvis har ikke alle som ikke burde det hatt uforstand til å være store i kjeften i forbindelse med at noen sier de vil redde verden med porno, hatt uforstand til å være store i kjeften. Det er vel kanskje det vi er aller gladest for i HP23. For da kunne noen andre kommet til å ha forstand til å nevne at pengene som redder verden allerede ikke kommer fra kilder vi synes det er greie at de kommer fra. Organisasjoner med utad store hjerter, er med på å legge menneskeliv i grus hver dag så lenge disse store hjertene insisterer på å ta imot penger fra spilleautomater med begrunnelsen at 'alle andre gjør det' og 'regjeringen må lage en erstatningsordning nå som det viser seg at folk dør av dette'.

  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Alle avvik
  Avvik fra perioden 12.7.04-19.8.04
  Avvik fra perioden 12.5.04-22.6.04
  Avvik fra perioden 28.2.04-11.5.04
  Avvik fra perioden 29.12.03-25.2.04
  Avvik fra perioden 2.9.03-28.12.03
  Avvik fra perioden 10.5.03-28.8.03
  Avvik fra perioden 26.2.03-15.5.03
  Avvik fra perioden 5.1.03-24.2.03
  Avvik fra perioden 19.10.02-20.12.02
  Avvik fra perioden 23.8.02-18.10.02
  Avvik fra perioden 28.5.02-19.8.02
  Avvik fra perioden 16.2.02-28.5.02 her
  Avvik fra perioden 28.12.01-15.2.02 her
  Ikke helt nye avvik her
  Tidligere avvik her
  Eldre avvik her

  Vekk herfra
  Tilbake til forsiden