Tilbake til forsiden
Vi spiser ute
noen gangerSiden verdensveven er full av tilsynelatende vilkårlige restaurantanmeldelser, og siden vi spiser en del mat som andre lager og serverer, deler vi våre opplevelser med andre som er på verdensveven.


Ruffino [13.1.10]
Alltid på jakt etter god italiensk mat. Svært optimistiske ankom vi Ruffino, og merket oss at menyen var ikke for omfattende og vinkartet ikke for kjipt. Fikk relativt grei oppmerksomhet fra kelneren. Uten at han spurte om vi ville ha mer vin eller dessert. Doen var ren og hyggelig, lokalene for øvrig helt ok. Vinen var prima. Maten var langt etter prima. Servicen var overlevelig. Vi returnerer sannsynligvis ikke. Uansett hva oslopuls mener.
[Mat: terningkast 2, Atmosfære: terningkast 2, Service: terningkast 3: Pris: terningkast 5]
[Totalinntrykk: Terningkast 3]

Lompa (Olympen) [Flere besøk i 2008 og 2009]
Lompa trenger knapt lovord fra oss, men får det likevel. Det eneste vi har imot stedet, er at stolene er for lave i forhold til bordene. Men betjeningen er ekstraordinært hyggelig og serviceminded. Maten er tung, men deilig. Og vinen er billig; den vi kjøper på polet, koster bare 300 på Lompa.
[Mat: terningkast 6, Atmosfære: terningkast 6, Service: terningkast 6: Pris: terningkast 6]
[Totalinntrykk: Terningkast 6]

Borggården [11.3.09]
var en veldig positiv overraskelse. Maten var fantastisk god og Servicen var topp, og det mener tydeligvis Aftenpoftn også. Den dyre vinen (Brolio Chianti) jeg prøvde først, var ikke så innmari god, men argentineren vi deretter fikk i stedet for Rhône-vinen de ikke hadde, var helt fin. Jeg ringte tidligere på dagen for å sjekke om de hadde åpent, og de anbefalte meg å bestille bord. Hvilket var bra, for det ble stappfullt mens vi var der. Håper ikke finanskrisen dreper dem. Det eneste som var dårlig, var utsikten til brakkene inne i borggården. Men det går forhåpentligvis over.
[Mat: terningkast 6, Atmosfære: terningkast 5, Service: terningkast 6: Pris: terningkast 6]
[Totalinntrykk: Terningkast 6]

Etter mange besøk på Borggården i 2009: Totalinntrykket er uforandret, dette er en av de hyggeligste restaurantene i Oslo, med prima service og fantastisk mat. Vi opplevde å få seigt kjøtt én gang, sa fra til kelneren og fikk splitter ny, fantastisk mat.
[Totalinntrykk: Terningkast 6]

San Lorenzo [4.2.09]
var prima selv om servicen var godt under middels. Restauranten var innledningsvis akkurat så sympatisk som Aftenpoftn sier. Det var stappfullt da vi kom, men vi fikk komme tilbake en halvtime senere og da la de seg i selen for å organisere et bord for oss. Maten var sinnssykt god. Vinen også. Og isen. Og alt var billig. Men hun som hadde ansvar for bordet vårt, dreit stort sett i oss. Vi ga henne en god del tips likevel. Kanskje hun husker oss neste gang og skjerper seg. TIP betyr når alt kommer til alt To Improve Performance.
[Mat: terningkast 6, Atmosfære: terningkast 3, Service: terningkast 2: Pris: terningkast 6]
[Totalinntrykk: Terningkast 4]

Etter mange besøk på San Lorenzo i 2009: Inntrykket er fortsatt at maten er super, men at servicen er elendig. Og det er ikke noe hyggelig å spise ved respatexaktige bord uten duk. Totalinntrykket er nedjustert til under 3. Sist ga vi ikke ett øre i tips. Sorry.
[Totalinntrykk: Terningkast 2,5]

T.G.I. Friday's på Aker brygge [28.1.09]
var forbløffende vellykket. Til min overraskelse ser jeg i ettertid at også Blabla skriver nokså pent om T.G.I. Friday's på Aker brygge. Servitørene var ikke så masete som de pleier å være. Og maten var bare sinnssykt god. Jeg spiste biff med potetmos og brokkoli, og da jeg gikk, sa jeg til servitøren at jeg var sjokkert over at noe kunne smake så godt på Friday's. Det var ment som et kompliment. Så opprømte var vi mot slutten av måltidet, at vi kosta på oss drinker og dessert. Og vi fikk brukt rabattkupongen vi fikk på Max Manus.
[Mat: terningkast 6, Atmosfære: terningkast 4, Service: terningkast 6: Pris: terningkast 5]
[Totalinntrykk: Terningkast 5,5]

Etter flere besøk på T.G.I. Friday's på Aker brygge i 2009: Servicen og maten er fortsatt prima.
[Totalinntrykk: Terningkast 5,5]

Eataly [21.1.09]
var en oppløftende opplevelse. Vi er langt på vei enige med anmelderne i blabla om at Eataly er et vellykket konsept. Selv om servitøren glemte at vi skulle få brød før maten. Dessertene var bittesmå og billige, og det var jo en glimrende idé.
[Mat: terningkast 5, Atmosfære: terningkast 5, Service: terningkast 5: Pris: terningkast 5]
[Totalinntrykk: Terningkast 5]

Etter mange besøk på Eataly i 2009: Dette er en av våre favorittrestauranter. Hyggelig betjening, god mat.
[Totalinntrykk: Terningkast 5,5]

Amundsen og Nobile [14.1.09]
var en gedigen skuffelse. Vi lengtet etter ekte italiensk matglede og tok en tur med guggel og fant noe som skulle være autentisk og på høyde med det beste i utlandet (Italia). Og ble rystet over den elendige maten og den elendige servicen på Amundsen og Nobile. Orker ikke engang snakke om det akkurat nå. Annet enn at Noen må ha blitt bestukket. Faktisk må enda flere ha blitt bestukket. Eller så hadde de ekte italienere og kokken deres en elendig dag på onsdag. Nøff sagt.
[Mat: terningkast 3, Atmosfære: terningkast 2, Service: terningkast 1: Pris: terningkast 3]
[Totalinntrykk: Terningkast 2]